aston_db9 Re: Mapa drogowa - BUBEL w "Fakcie" 25.05.05, 10:23 A moze bys cos wiecej napisal o tym dodatku, ktorym wspanialomyslny Fakt raczyl obdarzyc rzesze czytelnikow w Polsce? Niech sie wszystkie firmy karograficzne maja na bacznosci bo Fakt wszystkie wykosi (no moze oprocz tej co im mape robila ale w tym przypadku to moze nadejsc z czasem) :)) Link Zgłoś
niwela.zj Re: Mapa drogowa - BUBEL w "Fakcie" 25.05.05, 10:28 Jeszcze raz. We wczorajszym numerze "Faktu" jest zamieszczona IV część Mapy drogowej Polski z fotoradarami i miejscami pomiaru prędkości. Na drugiej stronie mapy są wyszczególnione miejsca pomiaru prędkości w województwach płd-wsch.Polski. I otóż po raz pierwszy dowiedziałem się, że w woj.świetokrzyskim są dwa nowe powiaty: brzeski i ciechanowski z drogą Radom-Warszawa!! i ul.25 czerwca, i powiat staszewski zamiast staszowski. W woj.lubelskim są dwa powiaty lubelskie i nazwy miejscowości tak poprzekręca- ne, że nikt tego na mapie nie znajdzie np. Niemice zamiast Niemce. W powiecie włodawskim m.Korzolówka zamiast Korolówka, w powiecie tomaszowskim m.Bałżec zamiast Bełżec i wiele innych. To sa moje spostrzeżenia takie na pierwszy rzut oka. I żeby było ciekawej to jest napisane na odwrocie,że "Materiały zebrane dzięki uprzejmości Wojewódzkich Komend Policji" To ja dziękuję za taką uprzejmość wprowadzania mnie w błąd i uprzedzam uprzejmie kierowców przed zawierzaniem takiej mapie. pozdr. Link Zgłoś
rapid130 Re: Mapa drogowa - BUBEL w "Fakcie" 25.05.05, 13:40 > I żeby było ciekawej to jest napisane na odwrocie,że "Materiały zebrane dzięk > i uprzejmości Wojewódzkich Komend Policji" A czego się spodziewałeś? Taka mapa to przecież znakomita prewencja!!! Zwłaszcza, że - jak twierdzi mój antyradar, a ja mu wierzę - najwyżej 3-5 % "budek na szpaki" (jak potocznie nazywam stacjonarne fotoradary) jest aktywnych, a reszta to po prostu straszaki. Prawidziwe pieniądze dla Skarbu Państwa tudzież rzadziej urzędów gminnych łupią fotoradary przenośne. Link Zgłoś
gixera Re: Mapa drogowa - BUBEL w "Fakcie" 25.05.05, 13:54 jak to u policjantow, polowa potrafi czytac, a druga pisac:-P Link Zgłoś
klaaksoon Re: Mapa drogowa - BUBEL w "Fakcie" 26.05.05, 02:05 zaprzestań... to nie wiesz że mapy redagowane są w wawce? Link Zgłoś
kolowr jak to z taką szajsowatą gazetą...... 25.05.05, 20:46 że tez są klienci na takie cuś ;) Link Zgłoś
niwela.zj Mapa drogowa w brukowej gazecie jako bubel ....... 26.05.05, 10:46 I jeszcze dodam, że współudział w wydaniu mapy ma "Auto Świat" czym się chwali na pierwszej stronie. Mapa jak mapa, jest całkiem przejrzysta, z numeracją dróg, ale bez podania odległości w km. Żeby nie ten opis miejscowości to jeszcze można by przełknąć. Wydana przez Meridian-Skaner, Szczecin 2005. Pozdr. Link Zgłoś