Gość: VIP IP: *.ipartners.pl / 217.153.24.* 10.07.02, 21:32 Co sądzicie o tym wozie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Gern Re: Renault Thalia IP: 62.233.135.* 11.07.02, 08:58 Jestem bardziej niż zadowolony :) Link Zgłoś
Gość: Mikolaj Re: Renault Thalia IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 11.07.02, 10:14 Moim zdaniem bardzo dobry jest stosunek ceny do tego co te auto oferuje. Bardzo fajny jest silnik 1.2 16v (znam go coprawda z Clio ale to bez różnicy) - cichy, ładnie wchodzi na obroty i podobno mało pali. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Kobieta Re: Renault Thalia IP: *.helion.pl 11.07.02, 10:15 To jest profanacja ślicznego Clio II!Dorobili mu taki wstrętny tyłek,jest ohydny,fuj!!! Link Zgłoś
Gość: Fan Re: Renault Thalia IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 10:27 I Thalia i Clio to mają jednakowo paskudną linię nadwozia. To te dyskwalifikuje! Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Renault Thalia IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 21:57 Uroda rzecz gustu. Chciałbym spojrzeć na wasze żony (dziewczyny?) i zobaczyć czy są takie piękne. Kilka słów ode mnie jako od użytkownika Thalii z 2001 r. przejechane 10 tys. km. z silnikiem 1.4 75 KM. Bardzo fajny przyjemny i dynamiczny silnik, zużycie paliwa ok 7-7,5 l. Miejsca w środku na 3-osobową rodzinę, lub 4 osobową z dwójką małych dzieci, bagażnik ogromny, zmieści się wszystko, bardzo dobre hamulce i światła. Właściwości jezdne - bez zarzutu, do 120 km/h można jechać bez problemu, potem jest trochę głośno.Wady: po roku zrobiła mi się ciemna smuga na przednich reflektorach, nie wpływa to na jakość świateł, ale jest trochę mało estetyczne.Jeszcze jedna rzecz, gdy kupowałem ten samochód miał on identyczne wyposażenie jak Fabia hatchback comfort: 2 airbagi, wspomaganie, elektryczne szyby i lusterka, centralny zamek i taką samą cenę jak Fabia (około 36.000), lecz nieporóównywalnie lepszy silnik (Fabia 1.4 60 KM powolny i mułowaty, Thalia 1.4 75 KM żwawy i dynamiczny). Jak lubisz niezawodność i soldność i nie przeszkadza ci jej rzeczywiście nie najwyższa uroda to kup Thalię - szczerze polecam. PS. W Thali nie jest montowany silnik z Clio 1.2 16V. Link Zgłoś
Gość: xenon Re: Renault Thalia IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 12.07.02, 17:17 thalia to najbrzydszy samochód na świecie!!!!!!!!!!!!!!!!! a fuj... paskuda! Link Zgłoś
Gość: sylas Re: Renault Thalia IP: *.nsm.pl / *.chelmnet.pl 15.07.02, 13:21 Podpisuję się pod powyzszym postem, dodając kilka zdań od siebie: Przejechałem już 16 tys. km (od grudnia 2001), średnie spalanie jest u mnie mniejsze, ok. 6.5 l/100 km (trasa/miasto po 50%), ale to zależy od stylu jazdy. Miałem jedną awarię (świeciła się kontrolka poduchy, wymienili coś tam w ramach gwarancji i jest OK) no i przepaliła mi się jedna żarówka. Poza tym występuja u mnie drobne usterki w stylu świszczące powietrze w uszczelce z tyłu (pow. 120 km/h), nie za dobrze działający włącznik kierunkowskazu (przy włączaniu czasami skrzypi) i zaparowwujące światło przeciwmgielne. Pojadę za parę dni do ASO żeby mi te usterki usunęli. Ale ogólnie - jest OK! Jeździ się bardzo przyjemnie - tanio, cicho, zawieszenie w miarę komfortowe. Przeglądy rzadkie i niedrogie. Link Zgłoś
Gość: sylas Re: Renault Thalia IP: *.nsm.pl / *.chelmnet.pl 15.07.02, 13:22 Podpisuję się pod powyzszym postem, dodając kilka zdań od siebie: Przejechałem już 16 tys. km (od grudnia 2001), średnie spalanie jest u mnie mniejsze, ok. 6.5 l/100 km (trasa/miasto po 50%), ale to zależy od stylu jazdy. Miałem jedną awarię (świeciła się kontrolka poduchy, wymienili coś tam w ramach gwarancji i jest OK) no i przepaliła mi się jedna żarówka. Poza tym występuja u mnie drobne usterki w stylu świszczące powietrze w uszczelce z tyłu (pow. 120 km/h), nie za dobrze działający włącznik kierunkowskazu (przy włączaniu czasami skrzypi) i zaparowwujące światło przeciwmgielne. Pojadę za parę dni do ASO żeby mi te usterki usunęli. Ale ogólnie - jest OK! Jeździ się bardzo przyjemnie - tanio, cicho, zawieszenie w miarę komfortowe. Przeglądy rzadkie i niedrogie. Link Zgłoś
Gość: sylas Re: Renault Thalia IP: *.nsm.pl / *.chelmnet.pl 15.07.02, 13:22 Podpisuję się pod powyzszym postem, dodając kilka zdań od siebie: Przejechałem już 16 tys. km (od grudnia 2001), średnie spalanie jest u mnie mniejsze, ok. 6.5 l/100 km (trasa/miasto po 50%), ale to zależy od stylu jazdy. Miałem jedną awarię (świeciła się kontrolka poduchy, wymienili coś tam w ramach gwarancji i jest OK) no i przepaliła mi się jedna żarówka. Poza tym występuja u mnie drobne usterki w stylu świszczące powietrze w uszczelce z tyłu (pow. 120 km/h), nie za dobrze działający włącznik kierunkowskazu (przy włączaniu czasami skrzypi) i zaparowwujące światło przeciwmgielne. Pojadę za parę dni do ASO żeby mi te usterki usunęli. Ale ogólnie - jest OK! Jeździ się bardzo przyjemnie - tanio, cicho, zawieszenie w miarę komfortowe. Przeglądy rzadkie i niedrogie. Link Zgłoś
Gość: sylas Re: Renault Thalia IP: *.nsm.pl / *.chelmnet.pl 15.07.02, 15:43 Daję słowo, że kliknąłem tylko raz! Link Zgłoś
Gość: 7633185 ohydne, tanie i bardzo praktyczne IP: *.shell.nl 15.07.02, 17:25 mało widziałem brzydszych samochodów. A jednocześnie doceniam świetny stosunek ceny do produktu oraz walory użytkowe auta. I nie mogę zrozumiec jednego. Dlaczego identyczne koncepcja w wydaniu Fiata okazała się kompletną klapą, a Renault się udało. Tym bardziej, że Siena moim zdaniem (a gust mam dość przeciętny) jest ładniejsza od Thalii. Link Zgłoś
Gość: lk Re: Thalia IP: 2.4.STABLE* / 172.18.217.* 24.07.02, 16:25 Tanie, praktyczne, powiększone auto prosto z raju.Tak poważnie to użytkuje to auto od października 2001 i zrobiłem 14000 km., co prawda z silnikiem 1,4 16V. Ta mała torpeda pali 7-7,5 l na 100km w mieście(przy spokojnej jeżdzie),bezawaryjna (miałem tylko problemy z przełącznikiem od kierunków- wymienili go na gwarancji bez zająknięcia (w serwisie który został w tej gazecie ostro opluty)), a najważniejsze nie mam problemu w wyjazdem na wakacje- pakuję ile wlezie. Gorąco polecam zważywszy na stosunek ceny do wyposażenia i funkconalności. Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi. P.S. Co do wyglądu to parkuje je na parkingu tyłem, rano oglądam tyko piękny przodzik. Link Zgłoś