Dodaj do ulubionych

Renault Thalia

IP: *.ipartners.pl / 217.153.24.* 10.07.02, 21:32
Co sądzicie o tym wozie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gern Re: Renault Thalia IP: 62.233.135.* 11.07.02, 08:58
      Jestem bardziej niż zadowolony :)
    • Gość: robert Brzydal!!! IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 11.07.02, 09:29
    • Gość: Mikolaj Re: Renault Thalia IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 11.07.02, 10:14
      Moim zdaniem bardzo dobry jest stosunek ceny do tego co te auto oferuje. Bardzo
      fajny jest silnik 1.2 16v (znam go coprawda z Clio ale to bez różnicy) - cichy,
      ładnie wchodzi na obroty i podobno mało pali.
      pozdrawiam
    • Gość: Kobieta Re: Renault Thalia IP: *.helion.pl 11.07.02, 10:15
      To jest profanacja ślicznego Clio II!Dorobili mu taki wstrętny tyłek,jest
      ohydny,fuj!!!
      • Gość: Fan Re: Renault Thalia IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 10:27
        I Thalia i Clio to mają jednakowo paskudną linię nadwozia. To te dyskwalifikuje!
        • Gość: gonzo Re: Renault Thalia IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 21:57
          Uroda rzecz gustu. Chciałbym spojrzeć na wasze żony (dziewczyny?) i zobaczyć czy
          są takie piękne.
          Kilka słów ode mnie jako od użytkownika Thalii z 2001 r. przejechane 10 tys. km.
          z silnikiem 1.4 75 KM. Bardzo fajny przyjemny i dynamiczny silnik, zużycie paliwa
          ok 7-7,5 l. Miejsca w środku na 3-osobową rodzinę, lub 4 osobową z dwójką małych
          dzieci, bagażnik ogromny, zmieści się wszystko, bardzo dobre hamulce i światła.
          Właściwości jezdne - bez zarzutu, do 120 km/h można jechać bez problemu, potem
          jest trochę głośno.Wady: po roku zrobiła mi się ciemna smuga na przednich
          reflektorach, nie wpływa to na jakość świateł, ale jest trochę mało
          estetyczne.Jeszcze jedna rzecz, gdy kupowałem ten samochód miał on identyczne
          wyposażenie jak Fabia hatchback comfort: 2 airbagi, wspomaganie, elektryczne
          szyby i lusterka, centralny zamek i taką samą cenę jak Fabia (około 36.000), lecz
          nieporóównywalnie lepszy silnik (Fabia 1.4 60 KM powolny i mułowaty, Thalia 1.4
          75 KM żwawy i dynamiczny). Jak lubisz niezawodność i soldność i nie przeszkadza
          ci jej rzeczywiście nie najwyższa uroda to kup Thalię - szczerze polecam.
          PS. W Thali nie jest montowany silnik z Clio 1.2 16V.
          • Gość: xenon Re: Renault Thalia IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 12.07.02, 17:17
            thalia to najbrzydszy samochód na świecie!!!!!!!!!!!!!!!!!
            a fuj... paskuda!
          • Gość: sylas Re: Renault Thalia IP: *.nsm.pl / *.chelmnet.pl 15.07.02, 13:21
            Podpisuję się pod powyzszym postem, dodając kilka zdań od siebie:

Przejechałem już 16 tys. km (od grudnia 2001), średnie spalanie jest u mnie
            mniejsze, ok. 6.5 l/100 km (trasa/miasto po 50%), ale to zależy od stylu jazdy.
            Miałem jedną awarię (świeciła się kontrolka poduchy, wymienili coś tam w ramach
            gwarancji i jest OK) no i przepaliła mi się jedna żarówka. Poza tym występuja u
            mnie drobne usterki w stylu świszczące powietrze w uszczelce z tyłu (pow. 120
            km/h), nie za dobrze działający włącznik kierunkowskazu (przy włączaniu czasami
            skrzypi) i zaparowwujące światło przeciwmgielne. Pojadę za parę dni do ASO żeby
            mi te usterki usunęli.

Ale ogólnie - jest OK! Jeździ się bardzo przyjemnie - tanio, cicho, zawieszenie
            w miarę komfortowe.

Przeglądy rzadkie i niedrogie.
          • Gość: sylas Re: Renault Thalia IP: *.nsm.pl / *.chelmnet.pl 15.07.02, 13:22

mi te usterki usunęli.

w miarę komfortowe.

• Gość: sylas Re: Renault Thalia IP: *.nsm.pl / *.chelmnet.pl 15.07.02, 13:22

mi te usterki usunęli.

w miarę komfortowe.

• Gość: sylas Re: Renault Thalia IP: *.nsm.pl / *.chelmnet.pl 15.07.02, 15:43
              Daję słowo, że kliknąłem tylko raz!
    • Gość: Piotr Re: Renault Thalia IP: *.ipartners.pl / 217.153.24.* 15.07.02, 08:11
    • Gość: 7633185 ohydne, tanie i bardzo praktyczne IP: *.shell.nl 15.07.02, 17:25
      mało widziałem brzydszych samochodów. A jednocześnie doceniam świetny stosunek
      ceny do produktu oraz walory użytkowe auta.

I nie mogę zrozumiec jednego. Dlaczego identyczne koncepcja w wydaniu Fiata
      okazała się kompletną klapą, a Renault się udało. Tym bardziej, że Siena moim
      zdaniem (a gust mam dość przeciętny) jest ładniejsza od Thalii.
      • Gość: lk Re: Thalia IP: 2.4.STABLE* / 172.18.217.* 24.07.02, 16:25
        Tanie, praktyczne, powiększone auto prosto z raju.Tak poważnie to użytkuje to
        auto od października 2001 i zrobiłem 14000 km., co prawda z silnikiem 1,4 16V.
        Ta mała torpeda pali 7-7,5 l na 100km w mieście(przy spokojnej
        jeżdzie),bezawaryjna (miałem tylko problemy z przełącznikiem od kierunków-
        wymienili go na gwarancji bez zająknięcia (w serwisie który został w tej
        gazecie ostro opluty)), a najważniejsze nie mam problemu w wyjazdem na wakacje-
        pakuję ile wlezie.
        Gorąco polecam zważywszy na stosunek ceny do wyposażenia i funkconalności.
        Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi.

P.S. Co do wyglądu to parkuje je na parkingu tyłem, rano oglądam tyko piękny
        przodzik.
    • Gość: bywalec Re: Renault Thalia IP: *.stacje.agora.pl 24.07.02, 19:38
      mega kuuuuupa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka