Dodaj do ulubionych

Tragedia - Chevrolet AVEO!!!

30.05.05, 05:38
Mój "chłop" oszalał - poszedł na lep reklamy i ma zamiar kupić autko jak w
temacie. Znajomi i koleżanki z pracy gorąco mi to odradzają bo przecież to
koreański złom ze zbankrutowanej fabryki Dewoo. Proszę podrzućcie jakieś
argumenty przeciwko takiemu nabytkowi. Może i tani, może i ma elektryczne
szyby ale przecież nie stać nas na samochód który za rok będzie zardzewiałym
wrakiem............
Obserwuj wątek
    • edek40 Re: Tragedia - Chevrolet AVEO!!! 30.05.05, 08:02
      No to musicie kupic fijata. Ten ma sprawdzona marke, ktorej nie trzeba sprawdzac i eksperymentowac. Psuje sie mniej lub bardziej (raczej bardziej), ale za to drogo (liczac czesci, robocizne i stracony czas w serwisach). Polecam. Niestety wspolczesne juz nie rdzewieja, wiec nie spelnia chyba pokladanych nadziei.
    • iberia29 Re: Tragedia - Chevrolet AVEO!!! 30.05.05, 10:28
      kobieto, wspolczuje twojemu mężowi takiej durnej żony.Jakie auta macie do
      wyboru : fiat , aveo i logan ? To chyba wybór jest prosty.A czy te odradzające
      koleżanki i koledzy wogóle jechali kiedykowilek tym autem ? Wiedzą jakie to
      auto ma wady i zalety??Jechali tym autem ?
      A teksty że to koreanksi złom sobie daruj, skoro nie jechałaś nigdy lanosem czy
      nubirą.
    • dr.verte Re: Tragedia - Chevrolet AVEO!!! 30.05.05, 10:29
      wolałbyś zeby kupił Logana?
    • wojtekg1981 Re: Tragedia - Chevrolet AVEO!!! 30.05.05, 15:11
      najlepiej niech kupi fiata i polowe czasu podczas gwarancji spedzic w serwisie
      ale zato bedziecie szczesliwi jak to pieknie dziala ten system ale to do czasu
      kiedy sie gwarancja skonczy bo po tym to juz tragedia. a jakie tanie czesci
      maja. BAJKA poprostu

TYLKO FIATA!!!!!!!!!!
      POLECAM!!!!!
    • michal_p11 Re: Tragedia - Chevrolet AVEO!!! 30.05.05, 16:42
      Gratuluje nicka. Racja facet zglupial. Tylko Dacia Logan. Jest to przeciez
      sprawdzona marka, za ktora stoi znany z niezawodnosci swoich supersamochodow
      koncern.

--
      Wygraj
      www.fajnekonkursy.pl
      • hippolin Re: Tragedia - Chevrolet AVEO!!! 30.05.05, 17:16
        powtarzam to po raz x - nie kupujcie nowych samochodów produkowanych poza granicami kraju. Kupujmy auta Polskie - np. Opel Astra II a jek chcecie coś lepszego czego u nas nie ma no to trudno sprowadzajcie, ale nie nówki
        Postępując w taki sposób damy w kość koncernom, które nas nie szanują.
    • frodo2003 Re: Tragedia - Chevrolet AVEO!!! 31.05.05, 10:12
      Droga pani o pięknie brzmiącym dla mojego ucha nicku ( cienkie "nylony" to jest
      to co lubię najbardziej).

Z przykrością muszę stwierdzić że nie masz absolutnie racji, a twoi znajomi z
      pracy, nie mają jej jeszcze bardziej. Chevrolet AVEO jest świetnym smochodem
      dla przeciętnie sytuowanej rodziny, spełniającym większość zadań które na niego
      się nakłada w sposób bardzo dobry. Codzienne użytkowanie tego pojazdu przez
      6000 tys. kilometrów przekonało mnie że dokonałem słusznego wyboru kupując go
      za kwotę, jak na poziom cen porównywalnych ofert, niewielką (33000 wraz z
      upustami dealerskimi ). W zamian dostałem samochód z silnikiem o mocy 83 km,
      zestawem NAPRAWDĘ pożytecznych elementów wyposażenia ( wspomaganie kierownicy,
      centralny zamek i elektryczne szyby ). Samochód jest zwrotny, zrywny, bardzo
      cichy i wygodny dla czterech osób. Spala w jeżdzie miejskiej 8,3 ltr/100 (
      zamiast podanych w instrukcji 10ltr/100 ).

Pani mąż w tym przypadku ma jednak absolutną rację wybierając ten model - sądę
      że budżet domowy jest ograniczony. Radzę osobiście zmienić doradców - ci
      obecni - delikatnie mówiąc mało wiedzą o samochodach natomiast kirują
      się "modą" i poprawnościowymi opiniami o charakterze towarzyskim nie
      merytorycznym.

Pozdrowienia dla mężą i pani osobiście.

Jeez - ten piękny i pobudzający wyobraźnię nick!!!!!!!!!!
      • nylony15den Re: Tragedia - Chevrolet AVEO!!! 31.05.05, 16:47
        > Droga pani o pięknie brzmiącym dla mojego ucha nicku ( cienkie "nylony" to
        jest
        >
        > to co lubię najbardziej).
        >

- co to ma do AVEO???

> się nakłada w sposób bardzo dobry. Codzienne użytkowanie tego pojazdu przez
        > 6000 tys. kilometrów przekonało mnie że dokonałem słusznego wyboru kupując go
        > za kwotę, jak na poziom cen porównywalnych ofert, niewielką (33000 wraz z
        > upustami dealerskimi ). W zamian dostałem samochód z silnikiem o mocy 83 km,
        > zestawem NAPRAWDĘ pożytecznych elementów wyposażenia ( wspomaganie
        kierownicy,
        > centralny zamek i elektryczne szyby ). Samochód jest zwrotny, zrywny, bardzo
        > cichy i wygodny dla czterech osób. Spala w jeżdzie miejskiej 8,3 ltr/100 (
        > zamiast podanych w instrukcji 10ltr/100 ).
        >

ANi słowa nie ma o trwałości - to jeden z najbardziej interesujących mnie
        parametrów. Auto jest zbyt krótko na rynku aby móc to ocenić a ponieważ wiele
        się mówiło ( i mówi ) o tragicznie rdzewiejących Lanosach - Aveo jest podobno
        ich następcą, to mam poważne wątpliwości.

Pozdr.......
        • emes-nju Re: Tragedia - Chevrolet AVEO!!! 31.05.05, 16:58
          Jakos nie slyszalem o "tragicznie rdzewiejacych Lanosach". Slyszalem za to o trwalych i niezawodnych Lanosach.

Ale musze przyznac ci racje. Masz dupe nie chlopa, skoro nie potrafi w tym kraju wielkich perspektyw i mozliwsci zarobic na dom (niekoniecznie z basenem), dwa samochody (w tym jeden wielki, super wypas na dalekie, kilka razy w roku podejmowane, wojaze wakacyjne, a drugi co najmniej klasy sredniej). Porazka i buractwo.
        • iberia29 Re: Tragedia - Chevrolet AVEO!!! 31.05.05, 21:34
          litosci kobieto, gdzie Ty na lanosie rdze widzialas?????????????chyba ze lanos
          z tico mylisz to ok.
    • callafior Re: Tragedia - Chevrolet AVEO!!! 31.05.05, 17:45
      A był trzeźwy jak oglądał reklamę? Sprowadź człowieka na ziemię. Może pokaż mu
      crash-testy tego rupiecia. Poza tym "aweło" nie jest ani solidny ani dynamiczny.
      Powiedz mu, że nie zdąży wyprzedzić ciągnika i będzie czołówka :))))))))))
      ---------
      Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka