Dodaj do ulubionych

BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430

IP: *.oepd.com.pl / 192.168.1.* 22.07.02, 12:43
Pomylono ceny ,na początku piszecie ,że BMW jest droższe a na
konicu tańsze . To jak to jest naprawdę.
Obserwuj wątek
    • Gość: melon Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 13:47
      zaraz, zaraz a dlaczego ceny są w DM a nie w ojro?
      • Gość: aol Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: *.dip.t-dialin.net 22.07.02, 21:21
        pewnie dlatego ze material jest przedrukiem z MotoMagazynu, a tam byl
        wydrukowany przed Euro czyli w 2001 roku. APanowie z gazety.pl przelali
        wszystko bez zmiany cen
        • Gość: hopsasa Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 07:43
          Panowie z Gazety to stare leniwe pierdziele. Agora jak każda korporacja płaci
          im za kiepską pracę.
    • Gość: walbrzyszanin Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.07.02, 22:31
      ludzie jakie marki zyjecie nie na tym swiecie...wasza znajomosc
      motoryzacji jest taka sama jak moja a ja jestem tylko
      laikiem...wstydzcie sie panowie.bmw jest znacznie kuszace od
      meska
      • Gość: szczecinianin Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: *.dip.t-dialin.net 24.07.02, 09:14
        > ludzie jakie marki zyjecie nie na tym swiecie...

eeeeeeeee.... tego to ja nie kumam:-)

>wasza znajomosc
        > motoryzacji jest taka sama jak moja a ja jestem tylko
        > laikiem...

ups.... widze kolega jakis obeznany, znamy, znamy takich wsio wiedza najlepiej

>wstydzcie sie panowie.bmw jest znacznie kuszace od
        > meska

Kuszacy to jest sernik mojej mamy...
        Zeczywiscie jestes laikiem.
      • Gość: swees Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.05.04, 11:39
        bmw to stek bzdur. niby awangarda, a w gruncie rzeczy auto o niczym. wygłupili
        się ludziska z monachium...
    • Gość: Aston Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: *.espol.com.pl 27.08.02, 23:32
      Koledzy i kolezanki,Panie i panowie.Nie auta z gwiazda czy z
      szachownica,nawet nie te z kolami.Dyskusja jest poza nami.Jesli
      macie jeszcze watpliwosc "wiec co?!".Udajcie sie do salonu
      Toyoty i umowcie sie na jazde probna LS 430,nie bedziecie sie
      zastanawiac*
      *chyba,ze nad wersja wyposazenia
      • greenblack Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 22.09.02, 17:25
        Nowe BMW wyglada tragicznie, choć na ulicach robi wrażenie.
        Technicznie nie zrobiło wielkiego kroku naprzód w stosunku do
        porzedniej generacji. Z wyjątkiem 6-biegowego automatu.
        Niepotrzebnie też wyżyłowano silniki. Bezsensowna dźwigienka
        przy kierownicy i pokrętło dopoełniają obrazu pojazdu
        nieprzemyślanego i robionego w myśl zasady "byle więcej".
    • Gość: RS Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 14:47
      TO JESZCZE NIC KIEDY WEJDZIE DO PRODUKCJI NOWE A8 POBIJE CENA
      WYGLADEM WSZYSTKICH NA GŁOWĘ
    • Gość: GreGor Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: 217.97.208.* 18.11.02, 20:37
      Ja tam wole "eskę". Przynajmniej nie wygląda jak szafa pancerna.
      Gdzie ta smukłość???Czy to naprawde Bmw?!!? Oj "Bmka" straci
      klientów. Już dawno była prezentacja tego "sejfu" a ja jeszcze
      ani razu jej nie widziałem live. Jeśli biega o "Merca" to dalej
      sądze, że to autka dla pięćdziesięciolatków. I nic mojej decyzji
      nie zmieni ... no może przejażdżka nowym E 55 AMG, ale nie
      sądze!
    • Gość: GreGor Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: 217.97.208.* 18.11.02, 20:45
      Ja tam wole "eskę". Przynajmniej nie wygląda jak szafa pancerna.
      Gdzie ta smukłość???Czy to naprawde Bmw?!!? Oj "Bmka" straci
      klientów. Już dawno była prezentacja tego "sejfu" a ja jeszcze
      ani razu jej nie widziałem live. Jeśli biega o "Merca" to dalej
      sądze, że to autka dla pięćdziesięciolatków. I nic mojej decyzji
      nie zmieni ... no może przejażdżka nowym E 55 AMG, ale nie
      sądze! A kto jest zwycięscą??? Nowe Audi A8!!!
    • Gość: sqize@poczta.onet. KTO PISAŁ TO PORÓWNANIE??????????? IP: *.zetosa.com.pl / 192.168.203.* 22.11.02, 10:46
      Ja nie wiem jak mozna dac 2 punkty za wygląd BMW jakim prawem
      mi akurat sie bardzo podoba i dał bym mu 5 punktów , więc jak
      widzicie to jest kwestia gustu i w takim układzie bmw wygrywa o
      więcej punktów od mercedesa . Powiedzmy sobie szczerze to są
      auta skierowane do zupełnie innych klientów wieć sie znacznie
      różnią średnia wieku ludzi któży kupują mercedesy to
      pięćdziesiąt lat ,a taki dziadziu nie oczekuje rakiety tylko
      stylowego i wygodnego samochodu ..... można wiele na ten
      temat powiedziec a nie jakies lakoniczne opisy wanie bo nawet
      mało inteligątny człowiek jak popatrzy na zdjęcia samochodów i
      zobatrzy parametry silnika to nie mósi czytać bo juz wie co tam
      pisze!!!!!!! POMYŚLCIE O TY!!!
      • greenblack Re: KTO PISAŁ TO PORÓWNANIE??????????? 22.11.02, 13:32
        Gość portalu: sqize@poczta.onet. napisał(a):

Gość portalu: sqize@poczta.onet. napisał(a):

> ------któży-------
    • Gość: MAYDAY (szczecin) Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 14:38
      BMW JEST LEPSZE OD S-KLASY!!! DLACZEGO BARDZO PROSTA
      ODPOWIEDZ!!!! SPUJZCIE NA MOC BMW A MERCEDESA!!!!!! 2 JEDNAKOWE
      SILNIKI MOC BMW JEST NIEDOSC ZE WIEKSZA O 54 KM TO I MNIE
      SPALA !!!!!!!!!! BWM PREZENTUJE NOWY STYL NOWE POSUNIECIE
      NIEZAPOMINAJMY ZE BMW POSIADA ROYS ROYSA WIEC NAEPEWNO JAKAS
      TECHNIKA I KONFORT JEST Z TEGO AUTRA ZACZERPNIETE!!!!! A SAMI
      WIECIE ZE ROYS ROYS TO NAJDROZSZA MARKA SWIATA I NAJBARDZIEJ
      EXSTRAWAGANCKA!!!! MERCEDES UNAS JEST JUZ ZBYT POPULARNY JESZCZE
      LUDZIE ZWRACAJA NA NIEGO UWAGE ALE NOWE BMW PRZYCIAGNIE WZROK
      KARZDEGO PRZECHODZNIA!!!!!!!!!
      • bisnesmen Szokuje mnie wasza dyskusja... 17.05.03, 15:14
        To najbardziej wyzuta z logiki, nieortograficzna i najmniej
        fachowa dyskusja na tym forum. Osoby, które wzięły w niej udział
        serdecznie pozdrawiam z okazji nadchodzącego dnia dziecka. Życzę
        Wam, abyście rano koło łózek znaleźli nie tylko wymarzone autko
        BMW/Mercedes/Lexus (made by Bburago) ale i jakąś małą książeczkę,
        może zrozumiecie, że do konstruowania wypowiedzi trzeba odpowiednio
        łączyć słowa, aby składały się w całość zrozumiałą dla odbiorcy.
        Jak się już tego nauczycie, może oddam Wam mój Słownik Ortograficzny.
        • Gość: kuzyn Re: Szokuje mnie wasza dyskusja... IP: 168.143.123.* 17.05.03, 20:40
          bisnesmen napisał:

> To najbardziej wyzuta z logiki, nieortograficzna i
          najmniej
          > fachowa dyskusja na tym forum. Osoby, które wzięły w
          niej udział
          > serdecznie pozdrawiam z okazji nadchodzącego dnia
          dziecka. Życzę
          > Wam, abyście rano koło łózek znaleźli nie tylko
          wymarzone autko
          > BMW/Mercedes/Lexus (made by Bburago) ale i jakąś małą
          książeczkę,
          > może zrozumiecie, że do konstruowania wypowiedzi
          trzeba odpowiednio
          > łączyć słowa, aby składały się w całość zrozumiałą
          dla odbiorcy.
          > Jak się już tego nauczycie, może oddam Wam mój
          Słownik Ortograficzny.

Slowami nie kupisz Merca ani BMW........
          A lexusa to sobie w dupe wsadz.
          • tralalumpek Re: Szokuje mnie wasza dyskusja... 17.05.03, 20:47
            sądząc po poziomie dyskusji powinniście się cieszyć jak was będzie stać na 10-
            letniego malucha bo inaczej nie dacie sobie rady z przeczytaniem instrukcji
            obsługi
            pozdrowienia
            • Gość: kuzyn Re: Szokuje mnie wasza dyskusja... IP: 168.143.113.* 17.05.03, 20:56
              tralalumpek napisała:

> sądząc po poziomie dyskusji powinniście się cieszyć
              jak was będzie stać na 10-
              > letniego malucha bo inaczej nie dacie sobie rady z
              przeczytaniem instrukcji
              > obsługi
              > pozdrowienia

Synku...zazdrosc to choroba!
              • tralalumpek Re: Szokuje mnie wasza dyskusja... 17.05.03, 20:58
                Gość portalu: kuzyn napisał(a):

> tralalumpek napisała:
                >
                > > sądząc po poziomie dyskusji powinniście się cieszyć
                > jak was będzie stać na 10-
                > > letniego malucha bo inaczej nie dacie sobie rady z
                > przeczytaniem instrukcji
                > > obsługi
                > > pozdrowienia
                >
                > Synku...zazdrosc to choroba!

cholera, masz rację!!!!! jesteś wielkim odkrywcą!!!
      • Gość: oko Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: *.238.99.196.adsl.inetia.pl 24.12.04, 17:11
        do tych durni którzy nie wiedzą co piszą może i to BMW jest leprze od lochy
        choć watpie w to bo miałem do czynienia z poprzednimi modelami tz. e38 i w140 i
        akurat MB przebija o głowę 7 pod względem jazdy i komfortu
        a już zupełna GŁUPOTĄ jest twierdzenie że BMW jest leprze od mercedesa to
        czysta durnota gdybyś przejechał się jeden z drugim CL-em lub Sl to szybko
        znikły by te wasze głupie myśli ale nie dla was te perełki bo przerastaja was o
        całe życie w końcu to tylko 11 duzych baniek znajdz durniu jeden z drugim bmw
        tak dobre i drogie a dlaczego drogie? żeby właśnie takie pastuch nie miały do
        nich dostępu!
        • Gość: mobile Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 25.12.04, 00:47
          Gość portalu: oko napisał(a):

> do tych durni którzy nie wiedzą co piszą może i to BMW jest leprze od lochy
          > choć watpie w to bo miałem do czynienia z poprzednimi modelami tz. e38 i w140
          i
          >
          > akurat MB przebija o głowę 7 pod względem jazdy i komfortu
          > a już zupełna GŁUPOTĄ jest twierdzenie że BMW jest leprze od mercedesa to
          > czysta durnota gdybyś przejechał się jeden z drugim CL-em lub Sl to szybko
          > znikły by te wasze głupie myśli ale nie dla was te perełki bo przerastaja was
          o
          >
          > całe życie w końcu to tylko 11 duzych baniek znajdz durniu jeden z drugim bmw
          > tak dobre i drogie a dlaczego drogie? żeby właśnie takie pastuch nie miały do
          > nich dostępu!

Facet. Wypiłeś, nie pisz.
    • Gość: Marek Sa juz uzywane 745'tki IP: *.atlanta-41-42rs.ga.dial-access.att.net 18.05.03, 15:35
      Widzialem wczoraj pare ogloszen - 745i z 2002 roku, 12 tys mil, maksymalne
      wyposazenie - $54 tys. USD
      • Gość: Szybki Re: Sa juz uzywane 745'tki IP: *.proxy.aol.com 18.05.03, 21:17
        Jezeli chodzi o nowe to ceny pomiedzy BMW 745 a Mercedes S-430 to $10000
        wiecej.Ceny z zwyklym wyposazeniem(czyli z prostej produkcji) BMW 745 to okolo
        $69000 a Mercedes S-430 okolo $78000. Jezeli dodasz pewne dodadkowe wyposazenia
        to niestety zaplacisz okolo $10000 wiecej.
        BMW czy Mercedes to jest kwestia co lubisz, jaki styl i z pewnoscia czy mozna
        pozwolic na zakup tych samochodow. Pozdrowienia z Kaliforni.
        • greenblack Re: Sa juz uzywane 745'tki 19.05.03, 19:45
          Gość portalu: Szybki napisał(a):

> Jezeli chodzi o nowe to ceny pomiedzy BMW 745 a Mercedes S-430 to $10000
          > wiecej.Ceny z zwyklym wyposazeniem(czyli z prostej produkcji) BMW 745 to
          okolo
          > $69000 a Mercedes S-430 okolo $78000.

To zupełnie inaczej niż w Polsce. S430 - 400 tyś zł, S500 - 433 tyś, 745i 421
          tyś.

W Niemczech podobnie: 745i 79,5 tyś €, S430 74,8 tyś €, S500 81,5 tyś.

Pozdrawiam
          • jack39nyc BMW vs MB 01.09.03, 14:59
            czesc... tak chcialem moze pare groszy dorzucic do dyskusji... poniewaz mowimy
            o autkach a ja lubie ten temat... wiec...
            nie mam 745 ale tylko dlatego ze silnik ma tylko 340 KM, do tej pory
            wybieralem autka typu E55 AMG albo BMW M5 cena podobna ale ile mozna miec
            przezyc w tych autkach... w tym roku zmienilem M5 (400KM) na nowe E55 AMG z
            manualna skrzynia biegow (6-cio stopniowa i 469KM) ale to ma kopa... polecam
            jesli ktos lubi takie zabawki, S-430 no coz nie podoba mi sie to auto a BMW
            745 jest w sumie fajne ale jak mowie nie mam go bo nie lubie takich (jak
            narazie) co do ceny to M5 np (w usa ) kosztuje od $69K a E55 AMG kosztuje od
            $72K. Co do okreslenia MB jako autko do starych dziadkow to mysle ze to juz
            przeszlosc... a co do Audi panowie proponuje wam pojezdzc tym dziadostwem i
            poczytac cos takiego jak Raport Konsumencki (wychodzi cos takiego w usa ale
            mozna tez na internecie to sprawdzic) no coz powiedzmy ze daleko jeszcze Audi
            do tych dwoch firm, Polecam tez przejzenie ofert Lexusa (Toyota) i Infiniti
            (Nissan) naprawde wspaniale autka (Audi tych dwoch tez nie moze dogonic)...
            zyzcze wspanialej zabawy
            • greenblack Synku, szkoła się zaczęła, koniec z fantazjowaniem 01.09.03, 15:12
              jack39nyc napisał:

w tym roku zmienilem M5 (400KM) na nowe E55 AMG z
              > manualna skrzynia biegow (6-cio stopniowa i 469KM)

E55 to Ty może masz na półeczce nad łóżeczkem. E55 ma tylko 5-biegowy automat.
              • Gość: gosciu Re: Synku, szkoła się zaczęła, koniec z fantazjow IP: *.31.12.148.Dial1.NewYork1.Level3.net 01.09.03, 18:09
                no coz, nie masz racji kolezko E55 AMG robiony jest z 6-scio stopniowa
                manualna skrzynia biegow i w USA jest to dostepne od 7 miesiecy.... a wiec to
                ty nie masz racji... jak chcesz to wez sobie poszukaj dealera w NYC i sie
                spytaj a nawet mozesz popatrzec przez okienko....
                powodzenia i "szerokich marzen"....
              • viper39 Re: Synku, szkoła się zaczęła, koniec z fantazjow 01.09.03, 18:37
                Gostek ty nie masz pojecia co mowisz oba samochody M5 i E55 dostepne sa w
                wersjach z 6-co stopniowymi skrzyniami biegow
                oj dzieciol jak chcesz dokopac komus to sprawdz a pozniej gebe otwieraj
                (czytaj pisz)
                • greenblack Do baranów dwóch 01.09.03, 20:17
                  Widzę, że głupota jest zaraźliwa. Już dwóch idiotów twierdzi, że w E55 jest
                  ręczna skrzynia. Idioci, słuchajcie czasem mądrzejszych od siebie, to może
                  pokończycie podstawówki. W E55 jest TYLKO 5-biegowy automat. Za jakiś czas może
                  będzie 7-biegowy automat. Gdbyście mieli, choć krztynę sprytu, to
                  zajrzelibyście na strony Mercedesa.

www.mbusa.com/amg/technology/speedshift.jsp?model=03_E55

Bez pozdrowień, matoły.

• jack39nyc Re: Do baranów dwóch 02.09.03, 01:42
                    Mercedes-Benz Manhattan, Inc. New York (800) 515-3198

to powyzej baranie to jest telefon do dealera, opcja z manualna skrzynia
                    biegow ostnieje trzeba tylko ja zamowic idioto, ja nie musze sprawdzac na
                    stronie bo takie samochod posiadam a ty o czyms takim mozesz pomazyc... to
                    wlasnie jest ta roznica, jedni maja inni... no coz musza sie zadowolic strona
                    internetowa...
                    no to sobie poogladaj strony internetowe baranie a ja ide przywiezc corke od
                    kolezanki wlasnie swoim E55...
                    cymbal to cymbal nie wie ze te samochody robione sa pod klienta... to nie
                    punto baranie, poza tym gdybys choc troszke sledzil losy manualnej skrzyni
                    biegow to wraca bardzo mocno w laski ludzi kupujacych samochody i to tu w usa
                    gdzie wiekszosc kiedys jezdzila automatem...
                    hmmm... fajnie powiedziales "madrzejszych od siebie" kolego problem z toba
                    jest ze trudno znalezc glupszego od ciebie.....
                    • greenblack Ulżyło mi 02.09.03, 08:43
                      Po dłuższym zastanowieniu doszedłem do wniosku, że jack, gosciu i viper to
                      jeden i ten sam idiota, który potworzył nicki dla stworzenia grona wirtualnych
                      popleczników. Równie wirtualnych jak E55 z ręczną skrzynią. Najgorzej, gdy
                      komuś nie pwoiedzie się w Ameryce i później stara się zrobić wrażenie na
                      rodakach wypisując różne bzdury o tam, jaki to on zamożny.

jack39nyc napisał:

> to powyzej baranie to jest telefon do dealera, opcja z manualna skrzynia
                      > biegow ostnieje trzeba tylko ja zamowic idioto

I pewnie zamontują ci ją na zapleczu, baranie. AMG nic nie wie, o takiej opcji.

www.mercedes-benz.com/omb/amg/e/cars/serie_e55_03_2.htm

>pomazyc...

Pisze się pomarzyć, analfabeto. Najsmutniej się robi, gdy imigrant nie zna
                      dobrze nowego języka, a ojczystego już zapomina.

> cymbal to cymbal nie wie ze te samochody robione sa pod klienta...

Pod klienta to ty możesz wybrać sobie kolor tapicerki. Silnik i skrzynia biegów
                      są zawsze takie same.

to nie
                      > punto baranie, poza tym gdybys choc troszke sledzil losy manualnej skrzyni
                      > biegow to wraca bardzo mocno w laski ludzi kupujacych samochody

To ciekawe. Nawet nowe M5 będzie dostępne tylko z SMG.

i to tu w usa
                      > gdzie wiekszosc kiedys jezdzila automatem...

A teraz pewnie wszyscy przeseidli się na wozy z ręcznymi skrzyniami.

A dla tych, którzy w natłoku bredni zwątpili na moment w moje słowa: Mercedes
                      nie ma nawet skrzynki zdolnej przenieść 700 Nm.
                      • Gość: jack39nyc Re: Ulżyło mi.....tobie green moze tak.... IP: *.cosmoweb.net 02.09.03, 16:58
                        no coz cymbale gdybys pofatygowal sie i zadzwonil do dealera nie osmieszalbys
                        sie tym liscikiem, manualna skrzynia biegow to opcja ktora trzeba sprowadzac z
                        niemiec, MB proponuje tzw "European vacation" gdzie MB oplaca czlowiekowi
                        wakacje (cale 5 dni) i sobie mozesz tam pojezdzic samochodem ktory kupujesz,
                        czesciowo miales racje opcja ta nie jest pokazywana wogole w usa, o nia trzeba
                        sie spytac, ale to wcale nie znaczy ze jej nie ma... a wiec kolego ogladanie
                        stron internetowych tobie zostaje a ja sobie wole pojezdzic tym samochodem... a
                        i jeszcze jedno na E55 AMG s automatem czeka sie okolo 4-5 miesiecy (w NYC)
                        tutaj, wybierajac opcje z wakacjami skracasz sobie czekanie do 2 miesiecy, i
                        wcale to drozej nie kosztuje... a wiec marz sobie kolego ogladaj strony
                        internetowe ... i czasami uwierz ludziom (oczywiscie sprawdz tez po to podalem
                        ci dzieciole telefon)
                        o i ja sie nie rozdwajam na pare nickow... no bo i po co... nie ukrywam niczego
                        a co do skrzyni biegow manualnej to nie podejrzewaj merca ze nie ma czegos
                        takiego .... proponuje tobie zadzwonienie i spytanie sie o to... nie wierz
                        mi ... zadzwon na ten bezplatny numer...
                    • Gość: zyczliwy Re: Do baranów dwóch IP: *.cc.strath.ac.uk / *.cc.strath.ac.uk 27.11.03, 03:43
                      Debile trzeba byc naprawde pojebanym zeby spierac sie czy e55 ma manualna
                      skrzynie czy nie a tak naprawde znawcy moztoryzacji powinniscie po polskiemu
                      mowic mechaniczna a nie manualna. Pasjonat gawedziarz i lansujacy sie
                      nowobogacki niezla ekipa. Chyba jestescie na kuroniowce i nie macie nic do
                      roboty
                      Do nowobogackiego. Co ty wypisujesz durniu. Ciekaw jestem czym sie zajmujesz
                      jak to napisales w NYC. Pewnie sciagasz azbest z dachow albo pucujesz sracze.
                      Powiedz mi jeszcze gdzie testujesz owe "autka", moze jak jezdzisz po corke do
                      kolezanki. buhaahahahahahahhaaa
                      • greenblack Re: Do baranów dwóch 27.11.03, 13:00
                        Jacek to debil i gawędziarz, ale przynajmniej starał sie "dyskutować" na temat.
                        Ty natomiast pierdolisz zupełnie nie na temat. Jak nie podoba ci się wątek, to
                        spadaj na Ogrodnictwo albo Kuchnię.
      • greenblack Zawsze się zastanawiam 19.05.03, 19:47
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> Widzialem wczoraj pare ogloszen - 745i z 2002 roku, 12 tys mil, maksymalne
        > wyposazenie - $54 tys. USD

Zawsze mnie ciekawi, po co ludzie kupują samochód na jeden rok i na tak mały
        przebieg, by potem go sprzedać. Gdzie tu sens? Przecież w pierwszym roku, przy
        tak luksusowych wozach utrata wartości jest największa.

Pozdrawiam
        • Gość: Marek Re: Zawsze się zastanawiam IP: *.atlanta.ga.us 30.05.03, 14:39
          Kilka mozliwosci:
          1. Gosc kupuje a pare miesiecy pozniej traci prace.
          2. Gosc kupuje i na mysl o kredycie jaki ma splacic
          schodzi z tego swiata.
          3. Firma bierze w leasing i nie placi rat.

A propos BMW to 745 mozna wziasc w leasing na
          fantastycznych warunkach. Wg. BMW ten samochod w ciagu 3
          lat straci tylko 30% swojej wartosci, w zwiazku z czym
          leasing jest na 30% wartosci / 39 miesiecy. Podobno to
          jedyny powod dla ktorego widac wiele 745 na drogach -
          wiele osob i firm ktore by normalnie nie bylo stac na
          wyleasingowanie takiego pojazdu jest w stanie to zrobic.
          Tyle ze za 3 lata BMW bedzie mialo wielkie problemy ze
          sprzedaza flotylli samochodow ktore ich zdaniem sa warte
          70% ceny nowego a zdaniem rynku 40% ceny...
          • greenblack Re: Zawsze się zastanawiam 30.05.03, 14:49
            Pewnie masz rację. Zastanawiam się, czy nie "zasępić" na takim samochodzie ze
            śmiesznym przebiegiem, pełnym wyposażeniem i bardzo atrakcyjną ceną.

Pozdrawiam
          • Gość: Joasia Re: Zawsze się zastanawiam IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.03, 20:07
            Gość portalu: Marek napisał(a):

> Kilka mozliwosci:
            > 1. Gosc kupuje a pare miesiecy pozniej traci prace.
            > 2. Gosc kupuje i na mysl o kredycie jaki ma splacic
            > schodzi z tego swiata.
            > 3. Firma bierze w leasing i nie placi rat.
            >
            A w USA pracownicy BMW nie moga kupic raz na rok samochodow z duzym rabatem?
            W Niemczech dostaja ale sprzedawac moga dopiero po roku.
            Samochody sluzbowe BMW sprzedaje sie tez po 6 - 12 miesiacach.
    • Gość: wielbiciel merca Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: *.pk.edu.pl 30.05.03, 14:11
      od lat kocham mercy a nienawidzę BMW dla mnie merc będzie zawsze
      górą.Mercedes rządzi !!!!!!!!!!
    • Gość: Anonim Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: *.autocom.pl 18.08.03, 09:39
      Mercedes S to najlepsza limuzyna na swiecie bmw itp sa o klse
      nizej
      • Gość: Szybki Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: *.proxy.aol.com 19.08.03, 05:57
        Gość portalu: Anonim napisał(a):

> Mercedes S to najlepsza limuzyna na swiecie bmw itp sa o klse
        > nizej

Ja zgadzam sie z ta opinia ze S klasa to jest swietny samochod(posiadam S500)i
        naprawde jestem zadowolony. Mam na mysli(jezeli chodzi o najlepsze limuzyny) to
        raczej Maybach lub Rolls..... Pozd. z Kaliforni.
      • Gość: zenek Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: *.udn.pl 04.01.04, 21:27
        Nie jaraj się tak bo się spuścisz.Merc już dawno jest za Bmw,A8,Lexusem. Stary
        mistrz jest pokonany.
    • Gość: nICK Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.03, 13:51
      ale geee ta wasza strona !!!!!!!!!
    • Gość: damian Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 13:26
      Mysle, że mercedes klasy s jest fajnym samochodzikiem chociaż
      dla zamożniejszej części naszego społeczeństwa. Zawsz chciałem
      mieć mercedesa s400. Może na 18 urodziny ktośmi spawi taki
      prezent?
    • Gość: Fachowiec Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: *.warta.sdi.tpnet.pl 04.01.04, 16:01
      takiego typu testy są dla mnie nie uczciwe z kożyścią dla BMW
      ponieważ w tym porównaniu wystawiono stary model S-ki ten przed
      face liftingiem (99 rok)który jest minimalnie gorszy od BMW
      mimo swojej kilku letniej konstrukcji a BMW 2003
      jakby wystawiono nowy model z 2003 po faceliftingu który oprócz
      nadwozia ma zmienione wszystko( wszystko jest lepsze łącznie z
      komfortem) to BMW by przegrało ten pojedynek. Ale tak jest
      zawsze, wystawią kilkuletniego MERCA i najnowsze BMW i potem
      piszą w gazetach że BMW jest lepsze od MERCEDESA a to jest
      nieprawda
      • greenblack Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 04.01.04, 17:43
        Chyba jesteś samozwańczym fachocem. Facelifting S-klasy był w 2002, a nie w
        1999. Faceliftingu 7 jeszcze oficjalnie nie ma, a jak będzie, to będzie to
        model 2005.
        • Gość: Szybki Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: *.proxy.aol.com 06.01.04, 09:14
          Mysle ze koledzy sie bardzo myla, S430 i S500 Facelifting niestety byl w 2000
          roku. Pozd. z Kaliforni.
          • greenblack Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 06.01.04, 15:39
            Następny mądry.
            • Gość: Szybki Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: *.proxy.aol.com 07.01.04, 04:28
              Bardzo przepraszam kolege lecz nigdy nie mysle o sobie ze jestem madrym(glupim
              tez nie jestem) lecz model z roku 2000 byl Facelifted u Mercedesa w S 430 i
              S500. Ja posidam wlasnie ten model z 2000 roku. Pozd. z Kaliforni .
    • Gość: Arek Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: *.cust.tele2.pl 19.08.04, 22:02
      Ja myśle że Mercedes to Mercedes nigdy mu żaden samochód nie dorówna najlepiej
      porównywać najlepszą klase z najlepszą np (Mercedes S65AMG)z BMW 760Li to kto
      wygra teraz porównałem najlepszego BMW i MErcedes i napewno wygra Mercedes jak
      zawsze a z tym 745i i S 430 myśle jak zawsze mercedes ma lepszą stylistyke i
      wogule ładniejsze wyposażenie a bmw wygląda baedzo agresywnie i myśle że
      mercedes powinien wygrać bo wygląda o wiele ładniej niż to BMW
      • Gość: Szymi Re: BMW 745i/MERCEDES-BENZ S 430 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 22:20
        porównywać najlepszą klase z najlepszą np (Mercedes S65AMG)z BMW 760Li to kto
        > wygra teraz porównałem najlepszego BMW i MErcedes i napewno wygra Mercedes
        jak
        > zawsze

AMG to Tuner i ze Mercedes go kupil nie ma znaczenia

porownaj sobie S65 z jakims modelem Alpina albo Hartge

w E klasie chyba jednak wolalbym nowe M5 niz E55
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka