Dodaj do ulubionych

Renault czy VW ?

21.06.05, 12:25
witam...Jestem studentem, odlożylem trochę grosza i zamierzam kupić używany
samochód. W moim zasięgu pozostają takie wozy jak Renault 19, 21 czy VW golf
II.Myślę o autach z początku lat '90.
Zaznaczam,ze interesuje mnie tylko zasilanie gazem. Co radziecie...? Co kupić?
Obserwuj wątek
    • chris62 Re: Renault czy VW ? 21.06.05, 12:30
      To które jest mniej zjedzone przez rudego i ogólnie w lepszym stanie.
      • wojtek_blankietowy Re: Renault czy VW ? 21.06.05, 12:34
        Brałbym Reno bo:
        1. nie kradną
        2. mniej będzie trzeszczał w środku
        3. tańszy w zakupie i w utrzymaniu

plusem VW jest lepsza odsprzedaż potem
        • pracownicabanku Re: Renault czy VW ? 21.06.05, 12:38
          co do kosztów to nie wiem co masz na myśli, ale części do vw są na pewno duuużo
          tańsze.
          • chris62 Re: Renault czy VW ? 21.06.05, 12:41
            acownicabanku napisał:

> co do kosztów to nie wiem co masz na myśli, ale części do vw są na pewno duuużo
            >
            > tańsze.
            To radziłbym sprawdzić ponieważ utrzymanie Meganki 1,4 wychodziło mnie podobnie
            jak nie taniej omijając ASO oczywiście ale ASO VW należy do jeszcze droższych
            niż Renault.
          • wojtek_blankietowy Re: Renault czy VW ? 21.06.05, 12:41
            pracownicabanku napisał:
            > co do kosztów to nie wiem co masz na myśli ale części do vw są na pewno duuużo
            > tańsze.

tak ale np. lusterko do golfa kosztuje 50 zl a do 19stki 100 zł tyle ze
            lusterko do reno kupujesz raz jak ci sie zlamie w wypadku a do golfa moze
            trzeba bedzie kupowac co po roku jesli mieszkasz w dzielnicy gdzie kradna.
            poza tym golfiki lubia duzo splalic 19 jest autem bardziej oszczednym
        • wlk.brytania Re: Renault czy VW ? 21.06.05, 12:44
          Szukalbym "japonczyka" bo wtedy przychodzily one jeszcze z Japonii.
          Jesli masz mozliwosc to przejedz sie do Belgii czy Holandii i kup sobie sam.
          Jesli sie nie znasz popros o sprawdzenie w tamtejszym servisie (niekoniecznie
          autoryzowanym).Zaplacisz paredziesiat euro ,ale nie bedziesz wracal z kotem w
          worku.W Polsce auta uzywanego bym nie kupowal.Powodow jest conajmniej kilka.
          • kilan1 Re: Renault czy VW ? 21.06.05, 12:47
            A co z z tymi dealerami, ktorzy ściagają auta z a granicy...można im ufać, czy
            równie dobrze mogę się pożegnać z $?
            • wlk.brytania Re: Renault czy VW ? 21.06.05, 12:50
              To pytanie z rodzaju tych , w ktorych sam znasz odpowiedz ale chcialbys aby
              ktos Ci powiedzial ze sie mylisz... ;D
              Chcesz kupic dobrze-zajmij sie tym sam.Gwarancji nie masz,ale wieksze szanse
              napewno.
              • kilan1 Re: Renault czy VW ? 21.06.05, 12:58
                a jak szukać takiego samochodu za granicą...przecież nie mogę tam pojechać"na
                pałę" ? jakieś konkretne strony www?
                • wlk.brytania Re: Renault czy VW ? 21.06.05, 13:02
                  Mozesz poszukac takich stron wpisujac w wyszukiwarce powiedzmy "cars for sale
                  belgium holland".Przynajmniej ja tak bym sie do tego zabral.
    • aston_db9 Re: Renault czy VW ? 21.06.05, 13:06
      Co do Renault to raczej bo jest wystarczajaco pojemne. Nie ma sensu 21 bo to nie
      byl dobry model. 19 nie powinna byc tez z wczesnych 90-tych (tzn 90' lub 91') bo
      z takimi sa duze klopoty, a cena niewiele nizsza.
      Co do Golfa to radzilbym III bo jest tu juz duza roznica. II juz niedlugo nic
      nie bedzie warta.A na gazie to te samochody na pewno beda jezdzic ...
    • kilan1 Re: Renault czy VW ? 21.06.05, 13:26
      a jak bym do stawki włączł Hyundaya Pony...? jak teraz hierarchia wygląda(też z
      początku lat 90 i gaz)?
    • ubersztumperumper Golf II - to coś takiego jeszcze istnieje? 21.06.05, 14:19
      Człowieku daj se luz,nie ma bardziej wyeksploatowanego i zniszczonego auta niż
      Golf II,bierz "19" przynajmniej to jakoś po ludzku wygląda...
    • callafior Re: Renault czy VW ? 21.06.05, 14:51
      Żabojadem nie zawracałbym sobie głowy. Drogi w eksploatacji (głównie częsci) i
      mało trwały (szczególnie zawieszenie). Golf z kolei jest solidny, są do niego
      dość tanie części, ale potrafi spalić i częściej go kradną. Najlepiej w tym
      przedziale cenowym kupić polo - trochę mniejsze, ale bardzo oszczędne, tanie
      części, solidne i nie aż tak kradzione jak golfy. Można też kupić corsę, ale
      tamte roczniki dość szybko rdzewieją, ale poza tym to tez nawet niezłe auta.
      Tyle że polo i corsa to nie są auta do gazu. Na gaz najlepiej nadaje się poldek.
      ---------
      Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego...
      • kilan1 Re: Renault czy VW ? 21.06.05, 15:31
        polonez;/ mam teraz poloneza i jestem stanowczo na nie! Samochód z 1994 roku, a
        głowicę już 2 razy musialem planować. Poza tym rdzewieją jak nie wiem co;/
        • elvispresley Re: Renault czy VW ? 21.06.05, 15:39
          Sprawdź skrzynkę @gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka