kilan1 21.06.05, 15:36 dla studenta.. które polecacie? Czy instalacja gazowa w tych samochodach różni się zasadniczo? Jak wyglądają koszta eksploatacji? Link Zgłoś Obserwuj wątek
gruman Re: Renault 19 czy 25? 21.06.05, 16:05 Z obserwacji R25 to model luksusowy - rodzynek, mogą(muszą) być kłopoty z częściami. Z R19-ek ludzie są zadowoleni, choć widuje się różne egzemplarze jedne bardzo zadbane i inne skorodowane. Jeżeli chodzi o części to jeżeli będziesz omijał ASO szerokim łukiem i kupował zamienniki to nie powinno być zbyt drogo. Z tych dwóch aut - R19 to wybór rozsądku. Link Zgłoś
aston_db9 Re: Renault 19 czy 25? 21.06.05, 16:41 Nigdy w zyciu 25!!!!!!!!!! To poprzednia epoka. Chyba, ze masz zaciecie do napraw i rajcuja cie francuskie samochody ... 25 jest za duze, brzydkie, duzo pali i sie ciagle psuje. Z daleka !!!!! Link Zgłoś
borowczana Re: Renault 19 czy 25? 21.06.05, 18:33 a ile zrobiles R25? ja mam takiego co przejechal ponad 300tys. km (ja ponad 100tys.)i uwazam ze jest to absolutnie fantastyczne auto: -kosztuje tyle co nic -czesci tanie, wszystko dostepne -pali w miescie z 9 na trasie z 7 ropy i jest zadziwiajaco szybki -nikt nie ukradnie -a wygodny jest bardzo Jezeli traktujesz auto jako przedmiot do sprawnego poruszania sie, a nie swoje hobby albo przedluzenie meskosci to smialo polecam. R19 - zalety te co powyzej oprocz wygody. Link Zgłoś
aston_db9 Re: Renault 19 czy 25? 21.06.05, 21:15 Nie jezdzilem ale tak czesto bywa jak napisalem. Ukrasc to teraz moga wszystko, i tak biora na czesci. Ale stare zaczynaja juz omijac bo nie ma sensu krasc. Jest jeden najwiekszy problem: jak kupisz teraz R25 to juz go raczej nie odsprzedasz. Jest bardzo niechodliwy i niedlugo juz sie kupiec nie znajdzie .... Dziwi mnie ze sie nie psuje. Ale zadziwiajaco szybki to to juz przesada. Moze jak sie z Maluchem porowna. O ile wiem to ma ok 13,5 do setki. Wrazenia nie robi ... Link Zgłoś
fuiio Re: Renault 19 czy 25? 21.06.05, 17:51 ...za to 19tka jest super.bezawaryjna nowoczesna i wogóle sie nie psuje i do tego kupisz w rzeszy spokosztuke za max 20EUR.Szerokiej drogi! Link Zgłoś
arka3333 Re: Renault 19 czy 25? 21.06.05, 22:09 Jeździłem 19-tką przez 6 lat. Przejechałem 156 kkm i z ręką na sercu, poza wymianą płynów i innych materiałów eksploetacyjnych nic nie robiłem. Większe wydatki to były po 80kkm klocki, tarcze i okładziny z tyłu. Krótko przed sprzedażą rozleciał się katalizator (zaczął grzechotać) Zawieszenie zrobiło się głośne ale nie miało żadnych luzów. 19-tkę kupiłem jako nową u dilera w 1995r. z racji innej sytuacji finansowej musiałem kupić używany i wybór padł na Seata, jego zawieszenie nawet się nie umywa do tego z 19-tki. Następny będzie znowu francuz !! A propo, to była 19-tka z najsłabszym 60 konnym silnikiem 1,4 jeszcze na łańcuszku... Miodzio Link Zgłoś