Dodaj do ulubionych

Renault 19 czy 25?

21.06.05, 15:36
dla studenta.. które polecacie? Czy instalacja gazowa w tych samochodach różni
się zasadniczo? Jak wyglądają koszta eksploatacji?
Obserwuj wątek
    • elvispresley Re: Renault 19 czy 25? 21.06.05, 15:40
      Fan motoryzacji francuskiej?
    • gruman Re: Renault 19 czy 25? 21.06.05, 16:05
      Z obserwacji R25 to model luksusowy - rodzynek, mogą(muszą) być kłopoty z
      częściami. Z R19-ek ludzie są zadowoleni, choć widuje się różne egzemplarze
      jedne bardzo zadbane i inne skorodowane. Jeżeli chodzi o części to jeżeli
      będziesz omijał ASO szerokim łukiem i kupował zamienniki to nie powinno być zbyt
      drogo. Z tych dwóch aut - R19 to wybór rozsądku.
    • aston_db9 Re: Renault 19 czy 25? 21.06.05, 16:41
      Nigdy w zyciu 25!!!!!!!!!! To poprzednia epoka. Chyba, ze masz zaciecie do
      napraw i rajcuja cie francuskie samochody ... 25 jest za duze, brzydkie, duzo
      pali i sie ciagle psuje. Z daleka !!!!!
      • borowczana Re: Renault 19 czy 25? 21.06.05, 18:33
        a ile zrobiles R25?
        ja mam takiego co przejechal ponad 300tys. km (ja ponad 100tys.)i uwazam ze
        jest to absolutnie fantastyczne auto:
        -kosztuje tyle co nic
        -czesci tanie, wszystko dostepne
        -pali w miescie z 9 na trasie z 7 ropy i jest zadziwiajaco szybki
        -nikt nie ukradnie
        -a wygodny jest bardzo

Jezeli traktujesz auto jako przedmiot do sprawnego poruszania sie, a nie swoje
        hobby albo przedluzenie meskosci to smialo polecam.

R19 - zalety te co powyzej oprocz wygody.

• aston_db9 Re: Renault 19 czy 25? 21.06.05, 21:15
          Nie jezdzilem ale tak czesto bywa jak napisalem. Ukrasc to teraz moga wszystko,
          i tak biora na czesci. Ale stare zaczynaja juz omijac bo nie ma sensu krasc.
          Jest jeden najwiekszy problem:
          jak kupisz teraz R25 to juz go raczej nie odsprzedasz. Jest bardzo niechodliwy i
          niedlugo juz sie kupiec nie znajdzie ....
          Dziwi mnie ze sie nie psuje. Ale zadziwiajaco szybki to to juz przesada. Moze
          jak sie z Maluchem porowna. O ile wiem to ma ok 13,5 do setki. Wrazenia nie robi ...
    • fuiio Re: Renault 19 czy 25? 21.06.05, 17:51
      ...za to 19tka jest super.bezawaryjna nowoczesna i wogóle sie nie psuje i do
      tego kupisz w rzeszy spokosztuke za max 20EUR.Szerokiej drogi!
      • arka3333 Re: Renault 19 czy 25? 21.06.05, 22:09
        Jeździłem 19-tką przez 6 lat. Przejechałem 156 kkm i z ręką na sercu, poza
        wymianą płynów i innych materiałów eksploetacyjnych nic nie robiłem. Większe
        wydatki to były po 80kkm klocki, tarcze i okładziny z tyłu. Krótko przed
        sprzedażą rozleciał się katalizator (zaczął grzechotać) Zawieszenie zrobiło się
        głośne ale nie miało żadnych luzów. 19-tkę kupiłem jako nową u dilera w 1995r.
        z racji innej sytuacji finansowej musiałem kupić używany i wybór padł na Seata,
        jego zawieszenie nawet się nie umywa do tego z 19-tki. Następny będzie znowu
        francuz !! A propo, to była 19-tka z najsłabszym 60 konnym silnikiem 1,4
        jeszcze na łańcuszku... Miodzio

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka