beata_polska 26.06.05, 17:50 Prosze pomóżcie!!! Jestem zupełnym laikiem samochodowym. Stoję przed decyzją czy kupić PEGUOTA czy FORDA FUSION (oba samochody bardzo mi się podobają) Proszę doradźcie co kupić!!!!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
iberia29 Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 18:00 jest zasadnicza roznica miedzy autem 5d a kombi...napisz moze troche wiecej jak bedziesz auto uzytkowac:jezdzisz sama czy z rodzina, jazda po miescie czy rowniez trasa. Jesli chodzi o fusiona , bardzo dobrze trzyma sie drogi,dobre hamulce,twardsze zawieszenie niz francuz. co do 206 nie wiem-nigdy tym cudem nie jechalam. Link Zgłoś
beata_polska Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 18:20 będę trochę jeździć tak trochę tak dlatego szukam auta ze sporym bagażnikiem. Peugeot jest śliczny (ale straszne sa opinie o francuskich autkach) za to ford już nie tak ładny ale może niezawodny? Straszny jest taki dylemat, dlatego potrzebuję pomocy. Link Zgłoś
iberia29 Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 19:03 jesli potrzebujesz auto jak sama npiasalas ze sporym bagaznikiem to fusion odpada-malenstwo toto jest, a nie myslalas o jakims autko rocznym-2 letnim, ale za to wiekszym? Link Zgłoś
maciek_1982 Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 18:25 Skoro nie jezdziłaś to skad wiesz, że ford jest sztywniejszy. 206 ma naprawde bardzo fajne i dosc sztywne zawieszenie (SW-sport wagon) jeszcze jak wybiezesz jakis mocniejszy silniczek to robi sie z tego bardzo fajne elastyczne autko. Link Zgłoś
iberia29 Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 19:04 a stad , ze auta francuskie z reguly maja bardziej miekkie zawieszenie niz pozostale, nawet jesli 206 sw ma sztywniejsze od innych francuzow to nie wydaje mi sie aby byl sztywniejszy od forda. Link Zgłoś
wonnan29 Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 23:27 iberia29 napisała: > Jesli chodzi o fusiona , bardzo dobrze trzyma sie drogi,dobre hamulce,twardsze > zawieszenie niz francuz. > co do 206 nie wiem-nigdy tym cudem nie jechalam. Hm to skad wiesz ze ma twardsze zawieszenie niz 206 skoro nim nie jechalas? Snilo ci sie w nocy czy jak? Link Zgłoś
jarecky Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 18:20 Peugeot jest chyba w sumie mniejszy... W fordzie odrzuca jakość plastików i wykończenia, w 206 ruletka jeśli chodzi o awaryjność :-))) Obejrzyj sobie może jeszcze rywali, np. Colta czy Jazza... Link Zgłoś
beata_polska Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 18:28 Jazza oglądałam no cóż fajne i takie nowoczesne - ale gołe za taką samą kwotę kupię peugota i forda z klimą i centralnym zamkiem. Link Zgłoś
jarecky Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 18:38 Czy ja wiem. Jazza można kupić za 53000 z klimatyzacją, wbudowanym radiem (jakość dźwięku średnia, ale przynajmniej go nie ukradną) i podgrzewanymi lusterkami + dodatki: opony zimowe, chlapacze, alarm, listwy boczne, roleta bagażnika, dywaniki, wykładziną półki przedniej. Ja na pewno nie kupiłbym 206 - zbyt wiele się nasłuchałem w życiu od znajomych... - poza tym 206 jest poprostu mały... Ford powinien być trwalszy - ja jednak zrezygnowałem po obejrzeniu wnętrza. Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 22:15 206 juz tak długo produkują ze pewnie jest bezawaryjny. w rodzinie jest taki z 2001roku. 70tkm, po gwarancji amortyzatory przód i cos w alternatorze. nie jest zle. a prowadzi sie super. iberia, powielasz nieaktualne stereotypy. miałem twingo, teraz jezdze tym gó wnem co w sygnaturce. francuz był super na zakrętach, corsa skacze jak piłka, na zakrętach chce uciec przodem Link Zgłoś
iberia29 Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 22:40 nie wydaje mi sie zeby to byly stereotypy, pewne odczucia podczas jazdy sa bardziej a inne mniej subiektywne, ot co. Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 23:29 no pisze ci dwa przykłady: 206 sztywny, potrafi nawet zarzucić tyłkiem na zakręcie, twingo wygodne ale pewne kontra starsza corsa nie trzymająca sie asfaltu ani zadnych standardów Link Zgłoś
maciek_1982 Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 22:19 Z ta awaryjnoscia 206'ki to bez przesady. Owszem na początku produkci zdażały się wtopy ale to były raczej dolegliwości wieku dziecięcego. 206 z racji tego ze jest bardzo długo na rynku jest juz bardzo dobrym autkiem. A pozatym poruwnaj sobie jeszcze utrate wartości 206'ki i np. jazza. 206'ka jest obecnie chyba z jednym z lepiej trzymajacych cene samochodów, co tez jest wazne. Jazz jest napewno wyzszy co dałe złudzenie przezstronnosci ale mi wydaje się być ciut bardziej ciasny. no i w jazzie niema chyba więkrzych silników:( Link Zgłoś
albercik7 Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 23:22 nie wiem jak tam 206 bo malo tym jezdzilem ale Fusiona mam i strasznie go katuje i o dziwo jeszcze jezdzi haha przebieg 40tys z czego 30tys na LPG koszt Fusiona z klima abs 2 jaski cen z wspom jakies 45 tys fakt ze plastik do dupy i chyba zapomnieli o zawieszeniu bo twardy ze hej trzyna sie drogi jak jest rowna jak stol ale wystarczy kilka nierownosci i strasznie skacze czy kupilbym go jeszcze raz mowie tak ale z motorem 1,6 a nie 1,4 bo to troche malo pozdrawiam :-))) Link Zgłoś
wonnan29 Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 23:29 albercik7 napisał: > nie wiem jak tam 206 bo malo tym jezdzilem ale Fusiona mam i strasznie go > katuje i o dziwo jeszcze jezdzi haha przebieg 40tys To rzeczywiscie zes go skatowal 40.000 przebiegu hehe! Link Zgłoś
iberia29 Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 23:34 jak zwykle forumowa madrala sie odezwala, a nie przyszlo ci do tej łonanowej glowy ze gosc piszac : Katuje go bardzo" mial na mysli styl jazdy??a nie przebieg?? Link Zgłoś
wonnan29 Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 23:38 iberia29 napisała: > jak zwykle forumowa madrala sie odezwala, a nie przyszlo ci do tej łonanowej > glowy ze gosc piszac : Katuje go bardzo" mial na mysli styl jazdy??a nie > przebieg?? A no nie przyszlo,tak samo jak by nie przyszlo mi oceniac komfort zawieszenia samochodu ktorym nie jezdzilem jak ty hehe!Zenada! Link Zgłoś
marlowe1 Re: No,nareszcie admin posprzatal po frustratach 27.06.05, 00:02 masz absolutną rację, zwłaszcza, że większość usuniętych wypowiedzi była Twoja... Link Zgłoś