Dodaj do ulubionych

PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION

26.06.05, 17:50
Prosze pomóżcie!!! Jestem zupełnym laikiem samochodowym. Stoję przed decyzją
czy kupić PEGUOTA czy FORDA FUSION (oba samochody bardzo mi się podobają)
Proszę doradźcie co kupić!!!!!
Obserwuj wątek
    • iberia29 Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 18:00
      jest zasadnicza roznica miedzy autem 5d a kombi...napisz moze troche wiecej jak
      bedziesz auto uzytkowac:jezdzisz sama czy z rodzina, jazda po miescie czy
      rowniez trasa.
      Jesli chodzi o fusiona , bardzo dobrze trzyma sie drogi,dobre hamulce,twardsze
      zawieszenie niz francuz.
      co do 206 nie wiem-nigdy tym cudem nie jechalam.
      • beata_polska Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 18:20
        będę trochę jeździć tak trochę tak dlatego szukam auta ze sporym bagażnikiem.
        Peugeot jest śliczny (ale straszne sa opinie o francuskich autkach) za to ford
        już nie tak ładny ale może niezawodny? Straszny jest taki dylemat, dlatego
        potrzebuję pomocy.
        • iberia29 Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 19:03
          jesli potrzebujesz auto jak sama npiasalas ze sporym bagaznikiem to fusion
          odpada-malenstwo toto jest, a nie myslalas o jakims autko rocznym-2 letnim,
          ale za to wiekszym?
      • maciek_1982 Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 18:25
        Skoro nie jezdziłaś to skad wiesz, że ford jest sztywniejszy.
        206 ma naprawde bardzo fajne i dosc sztywne zawieszenie (SW-sport wagon)
        jeszcze jak wybiezesz jakis mocniejszy silniczek to robi sie z tego bardzo
        fajne elastyczne autko.
        • iberia29 Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 19:04
          a stad , ze auta francuskie z reguly maja bardziej miekkie zawieszenie niz
          pozostale, nawet jesli 206 sw ma sztywniejsze od innych francuzow to nie
          wydaje mi sie aby byl sztywniejszy od forda.
      • wonnan29 Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 23:27
        iberia29 napisała:
        > Jesli chodzi o fusiona , bardzo dobrze trzyma sie drogi,dobre
        hamulce,twardsze
        > zawieszenie niz francuz.
        > co do 206 nie wiem-nigdy tym cudem nie jechalam.

Hm to skad wiesz ze ma twardsze zawieszenie niz 206 skoro nim nie jechalas?
        Snilo ci sie w nocy czy jak?
    • jarecky Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 18:20
      Peugeot jest chyba w sumie mniejszy... W fordzie odrzuca jakość plastików i
      wykończenia, w 206 ruletka jeśli chodzi o awaryjność :-)))
      Obejrzyj sobie może jeszcze rywali, np. Colta czy Jazza...
    • beata_polska Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 18:28
      Jazza oglądałam no cóż fajne i takie nowoczesne - ale gołe za taką samą kwotę
      kupię peugota i forda z klimą i centralnym zamkiem.
      • jarecky Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 18:38
        Czy ja wiem. Jazza można kupić za 53000 z klimatyzacją, wbudowanym radiem
        (jakość dźwięku średnia, ale przynajmniej go nie ukradną) i podgrzewanymi
        lusterkami + dodatki: opony zimowe, chlapacze, alarm, listwy boczne, roleta
        bagażnika, dywaniki, wykładziną półki przedniej.
        Ja na pewno nie kupiłbym 206 - zbyt wiele się nasłuchałem w życiu od
        znajomych... - poza tym 206 jest poprostu mały...
        Ford powinien być trwalszy - ja jednak zrezygnowałem po obejrzeniu wnętrza.
        • wujaszek_joe Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 22:15
          206 juz tak długo produkują ze pewnie jest bezawaryjny. w rodzinie jest taki z
          2001roku. 70tkm, po gwarancji amortyzatory przód i cos w alternatorze. nie jest
          zle. a prowadzi sie super. iberia, powielasz nieaktualne stereotypy. miałem
          twingo, teraz jezdze tym gó wnem co w sygnaturce. francuz był super na
          zakrętach, corsa skacze jak piłka, na zakrętach chce uciec przodem
          • iberia29 Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 22:40
            nie wydaje mi sie zeby to byly stereotypy, pewne odczucia podczas jazdy sa
            bardziej a inne mniej subiektywne, ot co.
            • wujaszek_joe Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 23:29
              no pisze ci dwa przykłady: 206 sztywny, potrafi nawet zarzucić tyłkiem na
              zakręcie, twingo wygodne ale pewne kontra starsza corsa nie trzymająca sie
              asfaltu ani zadnych standardów
        • maciek_1982 Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 22:19
          Z ta awaryjnoscia 206'ki to bez przesady. Owszem na początku produkci zdażały
          się wtopy ale to były raczej dolegliwości wieku dziecięcego. 206 z racji tego
          ze jest bardzo długo na rynku jest juz bardzo dobrym autkiem. A pozatym
          poruwnaj sobie jeszcze utrate wartości 206'ki i np. jazza. 206'ka jest obecnie
          chyba z jednym z lepiej trzymajacych cene samochodów, co tez jest wazne.
          Jazz jest napewno wyzszy co dałe złudzenie przezstronnosci ale mi wydaje się
          być ciut bardziej ciasny. no i w jazzie niema chyba więkrzych silników:(
          • albercik7 Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 23:22
            nie wiem jak tam 206 bo malo tym jezdzilem ale Fusiona mam i strasznie go
            katuje i o dziwo jeszcze jezdzi haha przebieg 40tys z czego 30tys na LPG koszt
            Fusiona z klima abs 2 jaski cen z wspom jakies 45 tys fakt ze plastik do dupy i
            chyba zapomnieli o zawieszeniu bo twardy ze hej trzyna sie drogi jak jest rowna
            jak stol ale wystarczy kilka nierownosci i strasznie skacze czy kupilbym go
            jeszcze raz mowie tak ale z motorem 1,6 a nie 1,4 bo to troche malo
            pozdrawiam :-)))
            • wonnan29 Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 23:29
              albercik7 napisał:

> nie wiem jak tam 206 bo malo tym jezdzilem ale Fusiona mam i strasznie go
              > katuje i o dziwo jeszcze jezdzi haha przebieg 40tys

To rzeczywiscie zes go skatowal 40.000 przebiegu hehe!
              • iberia29 Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 23:34
                jak zwykle forumowa madrala sie odezwala, a nie przyszlo ci do tej łonanowej
                glowy ze gosc piszac : Katuje go bardzo" mial na mysli styl jazdy??a nie
                przebieg??
                • wonnan29 Re: PEGUOT 206 SW -KOMBI CZY FORD FUSION 26.06.05, 23:38
                  iberia29 napisała:

> jak zwykle forumowa madrala sie odezwala, a nie przyszlo ci do tej łonanowej
                  > glowy ze gosc piszac : Katuje go bardzo" mial na mysli styl jazdy??a nie
                  > przebieg??

A no nie przyszlo,tak samo jak by nie przyszlo mi oceniac komfort zawieszenia
                  samochodu ktorym nie jezdzilem jak ty hehe!Zenada!
                  • wonnan29 No,nareszcie admin posprzatal po frustratach hehe! 27.06.05, 00:00
                    • marlowe1 Re: No,nareszcie admin posprzatal po frustratach 27.06.05, 00:02
                      masz absolutną rację, zwłaszcza, że większość usuniętych wypowiedzi była
                      Twoja...
                    • wujaszek_joe mógłby jeszcze podszywacza usunąć 27.06.05, 00:10
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka