Gość: Egon IP: 150.254.96.* 01.08.02, 10:32 Gdzie w Poznaniu jest najlepszy, a zarazem nie przesadziście drogi serwis Toyoty ? Co sądzicie o usługach ASO - R. Fietza ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Jankes Re: GDZIE SERWISOWAĆ TOYOTĘ W POZNANIU ? IP: 5.1R2D* / 3.216.80.* 01.08.02, 12:00 Witaj! Ogolna opinia mowi, ze lepszy serwis i bardziej otwarty na klienta, nie ma znaczenia, czy prywatnie, czy firmowo jest u Blaszki. Poza Blaszka i Fietzem nie ma w Poznaniu innego serwisu. Ja serwisuje auto u Fietza od dwoch lat, jak je kupilem. Na poczatku byla to sila przyzwyczajenia i nawet bylem sklonny w koncu zmienic ten serwis na Blaszke. Po prostu czulem, ze jest traktowany jako "nierokujacy klient", bo kupilem auto prywatnie i "tylko gola" Corolle. Co do cen nie powinno byc wielkiej roznicy, bo to sa ustalone stawki przez Toyota Motor Poland. A reszta zalezy juz tylko od tego, jak serwis do tego podejdzie, czy bedzie Cie chcial zrobic w balona i zbic na Tobie majatek, czy uczciwie Ci przedstawi sytuacje, jaka jest z Twoim samochodem. Nadal u Fietza serwisuje auto, bo tak sie zlozylo, ze zaczalem sprawy zalatwiac z bezposrednio z kierownikiem serwisu, gdyz jeden z jgo podwladnych, ktorego nie bede wymienial z nazwiska, po rpostu mnie lekcewazyl. To mnie doprowadzilo do pasji i nie omieszkalem wyraziec swojej opinii o tym panu. W tej chwili jest ok i jestem zadowolony. Sila przywyczajenia nie zmienie na razie serwisu, bo teraz zaczynam byc usatysfakcjonowany, zarowno ich dzialniami jak i strona finansowa. Warunek, trzeba rozmawiac z odpowiednimi ludzmi. Byc moze sytuacja jest inna jesli auto jest firmowe i wszystko idzie w koszty, wiec placone sa duze rachunki. Ale nie wiem tego na pewno. Tak wiec szczerze pisze, ze mozna miec mieszane uczucia. Moja przyszla tesciowa natomiast kupila Yarisa u Blaszki i z serwisu jest zadowlona i naciagac tez jej nie naciagaja. Chociaz szczerze mowiac nie ma na co, bo to autko chodzi bez zarzutu i bez awarii. POzdrawiam i daj znac o swoim wyborze JANKES Link Zgłoś
Gość: Egon Re: GDZIE SERWISOWAĆ TOYOTĘ W POZNANIU ? IP: 150.254.96.* 02.08.02, 13:13 Dzięki za informacje. Ja dopiero przymierzam się do zakupu używanej Corolli i pytam trochę na zapas. Z tego co widzę też mogę być u Fietza klientem gorszej kategorii. Jestem trochę uczulony na szczególiki, po których czasami oceniam niektóre firmy (firemki), może czasem nazbyt. Dwa tygodnie temu wysłałem e- mail'em do Fietza pytanie o Corollę, którą miał w komisie (pytałem o możliwość negocjacji ceny) i o koszty przeglądu po 100 000 km. Odpowiedzi ani widu, ani słychu. To są te szczególiki, ale po takich głupstwach poznaje się firmę i jej nastawienie do klienta. W czasie recesji, gdy sprzedaje się auta nie tak popularne na rynku jak Fiaty czy Daewoo, należałoby zachęcić potencjalnego klienta do własnego serwisu, mam rację ? Zważywszy na to, że jest konkurencja. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: GDZIE SERWISOWAĆ TOYOTĘ W POZNANIU ? IP: 5.1R2D* / *.gepower.com 02.08.02, 14:27 Zgadzam sie z Toba w pelni! Tak wiec przejedz sie do obu serwisow i sprobuj pogada o tym i owym i zobaczysz,gdzie tkwi diabel. Zycze powodzenia i udanego zakupu. PZDR JANKES Link Zgłoś