Dodaj do ulubionych

FORD Focus

22.07.05, 21:42
Witam wszystkich!!!!

Co powiecie o focusie I sedan?? Czy jest godny polecenia???? Czy może spełniać oczekiwania 5-cio osobowej rodzinki??? Czy jazda nim w komplecie na dłuższych trasach nie jest męcząca??? Czy jest niezawodny, ekonomiczny i przestronny??? Czy jest wygodny dla pięciu osób ( jeśli chodzi o szerokość wnętrza, ilość miejsca na nogi)???
Obserwuj wątek
    • kszyrztow Re: FORD Focus 22.07.05, 22:53
      marcink719 napisał:

> Witam wszystkich!!!!
      >
      > Co powiecie o focusie I sedan?? Czy jest godny polecenia???? Czy może
      spełniać
      > oczekiwania 5-cio osobowej rodzinki??? Czy jazda nim w komplecie na
      dłuższych
      > trasach nie jest męcząca??? Czy jest niezawodny, ekonomiczny i przestronny???
      C
      > zy jest wygodny dla pięciu osób ( jeśli chodzi o szerokość wnętrza, ilość
      miej
      > sca na nogi)???

Jeździłem takim kiedys dłuższy czas, i dopóki siedziałem wewnątrz, było w
      porządku. Myslę że spełni wszystkie Twoje kryteria-naprawdę (małe dzieci są?).
      Dramat zaczynał sie kiedy wysiadałem... Brzydsza jest tylko Thalia (chyba), no
      ale o gustach się nie dyskutuje. Będziesz zadowolony, nabierz tylko dystansu.
      • dolphin17 Re: FORD Focus 25.07.05, 12:19
        Ja jezdze Focusem sedan od 2002 roku. Jest to napewno wygodny i komfortowy
        samochod ze swietnym zawieszeniem (z przewaga raczej pewnosci prowadzenia niz
        komfortu). Zjezdzilem tym Focusikiem Europe od Szwecji po Giblartar i przebiegi
        dzienne rzedu 800-1000km nie byly niczym niezwyklym. Pojemny bagaznik lykal
        wszystko a wielowahaczowe tylne zawieszenie wyeliminowalo calkowicie efekt
        dobijania tylnej osi na dlugich nierownosciach (duza zaleta moim zdaniem).
        Jesli trafil bys TDCi to bylo by najlepiej. Jednak ja jezdze wersja 1.6 i ma
        ona wystarczajaco duzo pary jesli nie lubisz sie scigac. Spalanie w miescie
        okolo 7.5-8l/100km na trasie (Polskie drogi) 5.5-6l/100km, (niemieckie
        autostrady) nigdy nie wiecej niz 7.5-8l/100km przy maksymalnej predkosci. Jesli
        chodzi o miejsce w srodku to z przodu jest go bardzo duzo, z tylu nieco gorzej
        ale tez nie ma co narzekac. Jakosc wykonania dobra, plastiki nie trzeszcza na
        naszych dziurach. Koszty serwisu w normie (przedtem mialem Skode Felicje a
        Focus nie jest drozszy w utrzymaniu). Takze podsumowujac polecam.
    • edek40 Re: FORD Focus 25.07.05, 12:28
      O focusie mam jak najlepsze zdanie. Zanim zdecydujesz sie na nadwozie sprobuj wlozyc cos ciezszego i wiekszego do bagaznika. Jezeli ten test przejdziesz, to znaczy, ze kregoslup ci jeszcze nie dolega oraz, ze paczka wcale nie byla duza. Ten samochod (podobnie jak wiele innych wspolczesnych) prawie nie ma klapy bagaznika. A juz na pewno nie dorasta ona do piet pojemnosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka