gregor886 Re: Accord czy passat? 22.08.05, 01:06 Chodzi mi o rocznik 98 co byscie wybrali jako uzytkownicy. Chodzi mi o bezawaryjnosc i dosc dynamiczny silnik myslalem o Accordzie 2.0 ale kolega mi powiedzial ze passat z tego rocznika to tez niezle auto i ja mu w w to wierze ale co wy byscie wybrali? Link Zgłoś
devote Re: Accord czy passat? 22.08.05, 02:33 zalezy jaki silnik w passacie jednak jako zywane auto to accord wydaje sie byc lepsza oferta 98 to chyba pierwszy rok produkcji B5 Link Zgłoś
greenblack Re: Accord czy passat? 22.08.05, 11:12 > 98 to chyba pierwszy rok produkcji B5 I ty się uważasz za fana VW? Link Zgłoś
devote Re: Accord czy passat? 23.08.05, 01:38 greenblack napisał: > > 98 to chyba pierwszy rok produkcji B5 > > I ty się uważasz za fana VW? > > nie,jestem uzytkownikiem vw duzo sie nie pomylilem bo B5 byly od 97 Link Zgłoś
wahacz Re: Accord czy passat? 22.08.05, 11:44 devote napisał: > zalezy jaki silnik w passacie > jednak jako zywane auto to accord wydaje sie byc lepsza oferta > 98 to chyba pierwszy rok produkcji B5 b5 produkowany byl od 1996 r. Link Zgłoś
devote Re: Accord czy passat? 23.08.05, 01:39 wahacz napisał: > b5 produkowany byl od 1996 r. sprawdzilem i od 97 Link Zgłoś
1adarek Re: Accord czy passat? 22.08.05, 11:05 Jezeli ten Accord jest Made in Japan to bez zastanowienia Honda, na dluzsza mete bedziesz mial mniej problemow i auto powiedzialbym przyjemniejsze do jazdy Link Zgłoś
heniumaczuga Re: Accord czy passat? 22.08.05, 11:36 Czy to nie jest ten porzedni Accord, który w testach zderzeniowych okazal się pierwszym autem w historii BARDZIEJ niebezpiecznym od poprzednika? Nie potrafię podać źródla, ale tak slyszalem. Tamten passat (mimo że VW) chyba przestronniejszy od tamtego accordeona? Link Zgłoś
greenblack Re: Accord czy passat? 22.08.05, 11:42 To nowy Accord okazał się bardziej niebezpieczny od poprzednika, hehe. Link Zgłoś
adam.gal Re: Accord czy passat? 22.08.05, 11:56 > To nowy Accord okazał się bardziej niebezpieczny od poprzednika, hehe. Czyli poprzednik musiałby mieć 5 gwiazdek, jeśli ten ma 4... a tak nie było. Link Zgłoś
dr.verte Re: Accord czy passat? 22.08.05, 16:37 > Nie potrafię podać źródla, ale tak slyszalem klasyka Link Zgłoś
chris62 Re: Accord czy passat? 22.08.05, 16:17 Niech to będzie i Citroen byle w dobrym stanie technicznym. Chłopie kupujesz auto z poprzedniego wieku!!! Ty nie patrz na markę tylko na to czy to się nie rozsypie na 1-szej dziurze, których tu nie brak. Link Zgłoś
hondziarz Re: Accord czy passat? 22.08.05, 17:29 Przy tak starym samochodzie nie patrzyłbym na markę, ale na stan techniczny. Jeżeli w obu byłby podobny, skłaniałbym się do hondy made in japan. Link Zgłoś
hondziarz Re: Accord czy passat? 22.08.05, 17:30 jeżeli zdecydujesz się na hondę, pod żadnym pozorem nie bierz tej z silnikiem diesla wyprodukowanym przez rovera. To jest złom, a nie silnik. Link Zgłoś
gregor886 Re: Accord czy passat? 23.08.05, 01:34 Dzieki za zainteresowanie tematem(diesla nie chce). Ale jak passat to jaki silnik to jest dosc ciezke auto chce podrozowac dynamicznie a nie chce diesla... jakie silniki w passacie sa godne uwagi? Bo nadal sie sklaniam ku accordowi 2.0 150ps. Link Zgłoś
hondziarz Re: Accord czy passat? 23.08.05, 10:55 i ten wybór accorda jest właściwy. Sprawdź jednak ten samochód bardzo dokładnie. Jeżeli był gdziekolwiek uderzony, to sobie daruj, choćby to tylko rozwalony zderzak i lampy były. Hondy nie znoszą stłuczek i jeźdżą świetnie, do pierwszego bicia. Potem zaczyanją różne pierdoły wysiadać i pojawia się korozja. Link Zgłoś