Dodaj do ulubionych

Co kupic ????

IP: 217.197.166.* 21.09.01, 09:47
Chce za pare miesiecy kupic auto.
Mysle o wydaniu do 56 tys. W aucie min. 2 poduchy, elektryka, ABS, to co
powinno byc w nowym aucie.
Zastanawialem sie nad Peugeot 307, Honda Civic, Golfem.
Za Peugeotem przemawia design, wyposazenie.Przeciw opinie o awaryjnosci.
Za Honda niezawodnosc, przeciw skape wnetrze, sam plastik w srodku, wyposazenie
nie rzucajace na kolana, niedostepnosc wersji 1.6 (1.4 jest slabiutki)
Za Golfem opinie Polakow o niemieckich autach (czesto nieuzasadnione),
solidnosc, przeciw - auto ma juz kilka latek ...
Szczerze mowiac jestem w kropce. Co sugerujecie ? Bardzo powaznie mysle o 307,
moze ktos z forum ma to auto ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ala Re: Co kupic ???? IP: 210.125.22.* 21.09.01, 12:01
      Nie kupuj francuskiego samochodu!!!!! Mialam wszystkie peguot'a, citroen'a i
      peguot'a.Wszystkie rozwalaja sie po roku do dwoch lat a oczywiscie gwarancja
      nic nie pokrywa.Co do civic to najlepszy wybor z tego wszystkiego, japonczyki
      sa najlepsze.A tak poza ty radze poczekac, pozbierac jesczze troszke pieniedzy
      a przy okazji ceny samochodow spadna...Pozdrawiam
    • Gość: fs Re: Co kupic ???? IP: 192.168.3.* / *.czajen.pl 23.09.01, 11:40
      proponuje nissana almere
    • Gość: Niknejm Re: Co kupic ???? IP: *.pg.com 24.09.01, 10:52
      Gość portalu: Przemas napisał(a):

> Chce za pare miesiecy kupic auto.
      > Mysle o wydaniu do 56 tys. W aucie min. 2 poduchy, elektryka, ABS, to co
      > powinno byc w nowym aucie.
      > Zastanawialem sie nad Peugeot 307, Honda Civic, Golfem.
      > Za Peugeotem przemawia design, wyposazenie.Przeciw opinie o awaryjnosci.
      > Za Honda niezawodnosc, przeciw skape wnetrze, sam plastik w srodku, wyposazenie
      >
      > nie rzucajace na kolana, niedostepnosc wersji 1.6 (1.4 jest slabiutki)
      > Za Golfem opinie Polakow o niemieckich autach (czesto nieuzasadnione),
      > solidnosc, przeciw - auto ma juz kilka latek ...
      > Szczerze mowiac jestem w kropce. Co sugerujecie ? Bardzo powaznie mysle o 307,
      > moze ktos z forum ma to auto ?

Proponuję Ci jednak albo Civica albo Almerę - patrz też wcześniejsze wątki z tego
      Forum; było o tym sporo, więc nie ma co dublować wypowiedzi.
      Rozważ też może Civica w wersji 4D (limuzyna). Jest nieco lepiej wykończony
      wewnątrz niż 5D.
      Civic 1.6 ma być podobno wkrótce dostępny. Zobaczymy. Na rynek polski wejdzie też
      Civic TypeR (dwustukonny potwór), ale należy przypuszczać, że jego cena będzie
      wyższa niż 80000zł.

Pozdrawiam,
      Niknejm
      • Gość: Michal Re: Co kupic ???? IP: *.telia.com 24.09.01, 11:16
        Czesc! Zastosuj sie do wypowiedzi ALI, ona ma racje jest tendencja w calej
        europie spadku cen na samochody.Napewno w ten sposob zarobisz na lepsza polke.
        Jeszcze Ci nikt nie doradzil Toyot wez i zobacz co ONI proponuja. Juz widze
        kolegow forumowiczow smiejacych sie ze mnie, ze tak pilnuje Toyoty,naprawde
        warto.Pzdr.Michal
        • Gość: Niknejm Re: Co kupic ???? IP: *.pg.com 24.09.01, 11:26
          Gość portalu: Michal napisał(a):
          > Jeszcze Ci nikt nie doradzil Toyot wez i zobacz co ONI proponuja. Juz widze
          > kolegow forumowiczow smiejacych sie ze mnie, ze tak pilnuje Toyoty,naprawde
          > warto.Pzdr.Michal

Toyota Corolla to rzeczywiście bardzo niezawodne i trwałe auto, nie do
          zajeżdżenia. Corolla ma natomiast 2 ważne wady:
          - okropna ciasnota z tyłu; w liftbacku trzeba mocno się pochylać, żeby nie
          wpierać głowy w podsufitkę, a ja do specjalnie wysokich nie należę. No i nie ma
          gdzie zmieścić kolan. Jest to chyba pochodna niezbyt dużego rozstawu osi;
          - na zakrętach tył potrafi "uciekać" na zewnątrz. Zakręty trzeba brać raczej
          ostrożnie, nie za szybko i nie ujmować gazu, bo może być niebezpiecznie.

Wkrótce wchodzi nowa wersja Corolli; zobaczymy jak jeździ. Natomiast nie kupiłbym
          egzemplarza z pierwszych serii produkcyjnych ze względu na ewentualne "choroby
          wieku dziecięcego".

Hondy i Nissany przy podobnym poziomie niezawodności oferują jednak lepsze
          zawieszenie i osiągi.

Pozdrawiam,
          Niknejm
    • Gość: rob Re: Co kupic ???? IP: *.13-L13-SLO-P.elektron.com.pl 24.09.01, 11:50
      Ja,też miałem taki sam problem do niedawna co TY,wybrałem Peugeota 307 jak się
      sprawuje na razie nie mogę wyrazić opini bo za krótko nim jeżdżę.W przyszłości
      na pewno wyrażę na forum swoją opinię.Poprzednio jeździłem Astrą 1,4 16V na tym
      forum były różne negatywne opinie o tym modelu,ja przejechałem nim 90tys.km i
      nie miałem z nim problemu.A na koniec trochę żartobliwie, z samochodem jak z
      kobietą ty wybierasz sam i eksplatujesz sam.
      pozdr.
    • Gość: rob Re: Co kupic ???? IP: *.13-L13-SLO-P.elektron.com.pl 24.09.01, 11:50
      pozdr.
      pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka