Dodaj do ulubionych

Reflektory ksenonowe - własnym przemysłem

IP: 195.117.79.* 22.05.01, 16:56
U siebie mam zwykłe reflektory. Czy żeby mieć ksenony
wystarczy wymienić żarówki, czy też potrzebna jest
głębsza ingerencja w elektrykę ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Pitz Re: Reflektory ksenonowe - własnym przemysłem IP: 195.116.250.* 22.05.01, 17:09
      Potrzebna, ale nieduza. Trzeba tylko doprowadzic kilka tysiecy volt do
      reflektorow i juz. Mysle, ze moze od cewki zaplonowej - ale mialbys wtedy
      mruganie, bo cewka daje tylko impulsy...
      • Gość: ffmarkus Re: Reflektory ksenonowe - własnym przemysłem IP: *.icpnet.pl 22.05.01, 22:10
        Taniej :) i bezpieczniej będzie kupić nową furę.Lepiej nie ingerować w elektrykę samochodu gdyż może być
        gorzej niż jest .Sama żarówka też nic nie da ,a te pseudo-xenony ,które spotkać można w kaszlach to tylko
        pogarszają widoczność .
      • Gość: cezar Re: Reflektory ksenonowe - własnym przemysłem IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.08.01, 00:56
        Gość portalu: Pitz napisał(a):

> Potrzebna, ale nieduza. Trzeba tylko doprowadzic kilka tysiecy volt do
        > reflektorow i juz. Mysle, ze moze od cewki zaplonowej - ale mialbys wtedy
        > mruganie, bo cewka daje tylko impulsy...

Pitz ty chyba nienormalny jesteś.
    • Gość: Rycho Re: Reflektory ksenonowe - własnym przemysłem IP: 10.128.128.* / *.acn.pl 26.05.01, 16:09
      We własnym zakresie przeróbka na ksenony jest praktycznie niemożliwa .
      • Gość: 12345 Re: Reflektory ksenonowe - własnym przemysłem IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 26.05.01, 21:02
        co tam przerabiać , wystarczy zainwestować z 8 no 9 tysięcy , no do kaszla to
        może być ciężko
        • Gość: cezar Re: Reflektory ksenonowe - własnym przemysłem IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.08.01, 00:55
          Wystarczy kupić żarówki z oprawką taką jaką masz (np.H4}
          Polecam Philips XENON BLUE w cenie około 100 zł za dwie.
          Zwróć uwagę na moc.Nie może być wyższa od "starych" lampek.
          Natomiast wymiana reflektorów na ksenony to parę tysięcy wyszarpie.
          • Gość: CEzar Re: Reflektory ksenonowe - własnym przemysłem IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.08.01, 00:59
            Oczywiście wymiana żarówek to wersja dla ubogich.
            • Gość: Michal Re: Reflektory ksenonowe - własnym przemysłem IP: *.telia.com 13.08.01, 11:45
              Najprosciej jest zamienic na A8 ma wbudowane fabrycznie.Pzdr.Michal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka