Dodaj do ulubionych

Problemy z rejestracja - problem ogolny (prosze, pomozcie!)

IP: 195.94.196.* 24.04.01, 10:35
Kupilem uzywany samochod. Dostalem czerwone tablice. Minal miesiac. Przedluzyli
mi na 14 dni, bo nie dostali jeszcze potwierdzenia. Kontaktowalem sie z
urzedem, z ktorego to potwierdzenie mialo przyjsc. Twierdza, ze wyslali w
terminie. Sugeruja wyslanie faksu przez urzad rejestrujacy, oni potwierdza.
Urzad rejestrujacy twierdzi, ze faksowal, drugi, ze faksu nie otrzymali.
Wszyscy generalnie maja petenta daleko w ... Pytam, co mam robic, jak minie
ostateczny termin. "Nie wiem, niech faksuja. Zreszta tu jest taki pan, ktory
czeka od lutego". Co mam robic? W jakim kraju my zyjemy?! To juz nie jest
smieszne, przynajmniej dla mnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Chmarski Re: Problemy z rejestracja - problem ogolny (prosze, pomozcie!) IP: *.*.*.* 26.04.01, 14:35
      Nie wiem czy to zadziala, ale mozesz sprobowac. Idz do urzedniczki (a moze
      nawet do naczelnika wydzialu). Opowiedz jak wyglada sytuacja. Powiedz, ze
      ubezpieczyciel daje Ci ultimatum na uzyskanie nowych numerow - 2 tygodnie.
      Jezeli tego nie zrobisz to tracisz ubezpieczenie OC i wszystkie pozostale.
      Zapytaj czy wydzial komunikacji jest Ci w stanie zaproponowac samochod
      zastepczy na ten czas, ewentualnie czy podpisze zobowiazanie do pokrycia
      wszystkich ewentualnych wydatkow i wezmie na siebie odpowiedzialnosc OC
      zwiazanych z uzytkowaniem samochodu bez waznych ubezpieczen. Powiedz, ze masz
      zone w koncowce ciazy, chorego psa, wredne male dziecko, ktore daje sie uspic
      tylko w samochodzie lub cos innego. SAMOCHOD JEST CI NIEZBEDNY. Brak mozliwosci
      korzystania z wlasnego samochodu kosztuje Cie dziennie tyle i tyle. Tylko
      pamietaj! Nie za ostro. Masz byc skruszony i smutny. Masz rozumiec problem jaki
      oni z Toba maja. Nie daj sie jednak spuscic na drzewo. To tyle. Ja sie przez
      lata nauczylem robic rozne numery w urzedach i nie udalo mi sie tylko raz.
      Wiesz jak to milo patrzec jak kobieta sie cieszy, ze mogla Ci pomoc?
    • Gość: grogreg Re: Problemy z rejestracja - problem ogolny (prosze, pomozcie!) IP: *.miasto.szczecin.pl 26.04.01, 15:20
      Art. 73, §1 Kodeksu Postepowania Administracyjnego
      "W kazdym stadium postepowania organ administracji publicznej, obowiazany jest
      umozliwic stronie przegladanie akt sprawy oraz sporzadzania z nich notatek i
      odpisow"

W skrocie oznacza to, ze masz prawo sobie obejzec sobie potwierdzenie nadania
      faksu i wykonac sobie kserokopie, ktora z kolei moze byc argumentem w dyskusji.

A tak po prawdzie takie dokumenta typu zaswiadczenia, winny byc albo wydane
      Tobie, albo podrozowac pomiedzy urzedami za pomoca Poczty Polskiej, a nadawca
      winien miec potwierdzenia odbioru przesylki (nie nadania tylko odbioru).

• Gość: Janek Re: Problemy z rejestracja - problem ogolny (prosze, pomozcie!) IP: 195.94.196.* 02.05.01, 08:56
      Dzieki za pomoc. Sprawa wreszcie zostala zalatwiona. Szanowna malzonka
      pofatygowala sie do urzedu i powiedziala, ze nie wyjdzie, dopoki nie
      przefaksuja potwierdzenia. Przefaksowali, ale nerwow bylo sporo. Oczywiscie na
      pytanie, czy wyslali standardowe potwierdzenie, czy nie, nie potrafili
      odpowiedziec. Przepraszam, odpowiedz byla. "Tej pani, co sie tym zajmuje, nie
      ma". Koniec odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka