mandaryniarz 04.10.05, 19:13 moja dziewczyna już dwa razy straciła radio, mimo wyjętego panelu. Może mi ktoś powiedzieć, co z tym zrobić? Jak to zabezpieczyć? A może można tak zrobić, by wyciągać całe radio, a nie tylko panel. Link Zgłoś Obserwuj wątek
laura_x Re: jak zabezpieczyć radio? 04.10.05, 19:26 Ja wyciągam całe radio, nauczona złym doświadczeniem :( Link Zgłoś
hondziarz Re: jak zabezpieczyć radio? 04.10.05, 19:28 całe radio da się wyciągnąć tylko wtedy, gdy radio montowane jest na specjalnych szynach. Tak jest u ciebie. W tamtym wypadku te szyny należy po prostu zamontować. Nie wiem też jak jest z kablami i jak one sa podpięte i czy oprócz dwóch głośników jest coś jeszcz? Link Zgłoś
laura_x Re: jak zabezpieczyć radio? 04.10.05, 19:35 U mnie była dorabiana specjalna kieszeń, za którą musiałam dodatkowo zapłacić. Nie mam pojęcia o szczegółach elektroniczno-technicznych :) Kable podpięte są do tej kieszeni, mam dwa głośniki. Link Zgłoś
pizza987 Re: jak zabezpieczyć radio? 04.10.05, 21:06 Też miałem przerabiane na kieszeń, ale wcześniej wyciągałem tym specjalnym "kluczykiem" do odpinania blokad (w zestawie z radiem), ale niszczyły mi się kostki. Lepsza przeróbka na kieszeń. Teraz mam stare oryginalne (OPEL) i całkiem przestałem sie przejmować. Ale też kiedyś straciłem zwykłe radio z panelem. Pzdr. Link Zgłoś
trabant5 Re: jak zabezpieczyć radio? 04.10.05, 22:25 Jeżeli masz radio z panelem, to dobrze sprawdza się maskownica zrobiona z frontu jakiegos starego kaseciaka typu Kamosonik albo Tompsonik. Po wyjęciu panela wkładasz taką maskownicę w jego miejsce i powinno działać. Co lepsi nawet wklejają do tej maskownicy kawałek kasety, żeby wyglądąło bardziej profesjonalnie. Link Zgłoś
zdecydowany4 Co do maskownicy 04.10.05, 22:43 Ci złodzieje to nie idioci z reklamy Mediamarkt,doskonale wiedzą co mogą brać. Moja zaślepka rano leżała ładnie ułożona równiutko na fotelu, radio wysunięte do połowy i oczywiscie zbita prawa szyba tak pokazali mi "źli ludzie" co sądzą o zaślepkach.Generalnie nie polecam naśladowania czyli zaślepek. Ponieważ straciłem do tej pory (górny Mokotów) radio i dwa razy szybę to teraz zawsze odpinam radio w całosci pomimo, że ma panel (to tylko dwie kostki i wtyk anteny). Po prostu po jednorazowym wyjęciu radia tymi fabrycznymi prętami do wyjmowania podgiąłem te wąsy mocujące radio w kieszeni i od tej pory przesuwa się całkiem nieźle w tej kieszeni i nie wypada przy dodaniu gazu, a wyciągam je wkładając palce w szczelinę kasety. W drugim samochodzie mam CD, ale te już wyciągam w całosci (fabryczna kieszeń oplowska)bo myślę, że kaseciaki po prostu wypadły ze złodziejskiego obiegu i dlatego przestali je kraść, ale CD są teraz powszechniejsze i oczywiscie droższe dlatego znikają.Sami zobaczcie na Allegro, że czas kaseciaków się skończył. Całkiem ładne rzeczy po 150-200 zł, ale cóż to jest kwestaia zużycia "moralnego" Link Zgłoś
polokokt Re: jak zabezpieczyć radio? 04.10.05, 22:38 przerobic na kieszen i po problemie(wiekszosc zakladow ktore montuja radia swiadczy takie uslugi, a jak nie to skieruja w odpowiednie miejsce). Bedzie mniej estetycznie bo raczka bedzie sterczala ale przynajmniej odpada problem braku radia po kradziezy i uszkodzonego zamka lub wybitej szyby. Pozdrawiam Link Zgłoś
trabant5 Re: jak zabezpieczyć radio? 04.10.05, 22:42 jak jest pusta kieszeń to "młodzieńcy" potrafią czasem walnąć szybę, żeby sprawdzić czy nie ma radia pod siedzeniem Link Zgłoś
logis_on_line Re: jak zabezpieczyć radio? 05.10.05, 14:27 Kupić za 100 zł w MediaMarkcie i po kłopocie. Radio zamontowane na stałe nie wyjmowane a auto stawiane w różnych miejscach - złodzieje dobrze wiedzą, które radia da się spieniężyć. Pozdrawiam Link Zgłoś
leslaw_m Re: jak zabezpieczyć radio? 05.10.05, 19:52 lepiej kupic za podobną cenę fabrycznego kaseciaka,są często niezłej jakosci (oczywiscie nie dla audiofilów-o ile mozna mówic o audiofilstwie w czasie jazdy samochodem) Link Zgłoś
niknejm Re: jak zabezpieczyć radio? 05.10.05, 15:23 Przerobić na kieszeń. Wada - musisz tą cegłę potem nosić ;-)) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
ziemovit Re: jak zabezpieczyć radio? 05.10.05, 15:44 można zabezpieczyć radio antykorozyjnie Bitexem Link Zgłoś
niknejm Re: jak zabezpieczyć radio? 05.10.05, 15:55 Zły pomysł. Trochę się lepi. Lepiej wymontować i trzymać w domu, w suchym i ciepłym pomieszczeniu. ;-) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
zaq26 Re: jak zabezpieczyć radio? 05.10.05, 19:58 ja pod panelem pomazałem korektorem w kratkę. wygląda paskudnie. ale jak się założy panel to nie widać. na razie nikt się nie skusił. kumplowi natomiast zakosili niedawno tylko panel, a radio zostało. panele z reguły nie mają numerów, więc dla pasera są niemal bezpieczne :((( Link Zgłoś