Gość: krzys IP: *.stalowa.sdi.tpnet.pl 25.09.01, 07:27 przymierzam się do kupna używanego auta za ok. 25 tyś. proszę o wasze opinię Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: 300M Re: używane co wybrać: Yaris czy ClioII czy 206 IP: 192.168.1.* / *.idzik.pl 25.09.01, 18:19 Porozmawiaj z użytkownikiem Yarisa i Clio, przejrzyj parę dostepnych porównań w prasie różnej a i tak wyjdzie na Yarisa. Nie może być nic innego. Wierz mi. To nie jest kwestia gustu, to jest sprawa zasad.Z zasady nie można porównać auta japońskiego i każdego innego. Tego się nie da porównać.Jest produkt japoński-japoński, lub japoński ale produkowany w Europie i samochody europejskie, amerykańskie itd. Link Zgłoś
Gość: Michal Re: używane co wybrać: Yaris czy ClioII czy 206 IP: *.telia.com 25.09.01, 18:43 Yaris.PzdrMichal Link Zgłoś
Gość: Mar Re: używane co wybrać: Yaris czy ClioII czy 206 IP: 213.25.197.* 26.09.01, 10:29 Gdzieś kiedyś przeczytałem, że do Polski trafiają te samochody japońskie, które złożono z części pozamiatanych w fabryce z podłogi.... Link Zgłoś
Gość: malko Re: używane co wybrać: Yaris czy ClioII czy 206 IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 27.09.01, 12:09 Na zamiataniu podłogi najwyraźniej polega TQM :-) To taki sam mit jak to, że niemieckie samochody są najlepsze i niezawodne, a Żydzi są chciwi, Niemcy pracowici, Francuzi najlepsi w seksie, Rosjanie głupi, my jesteśmy lepsi od tych ze wschodu, a gorsi od tych z zachodu. Link Zgłoś
Gość: Franek Re: używane co wybrać: Yaris czy ClioII czy 206 IP: *.mannesmann.de 27.09.01, 15:52 > Na zamiataniu podłogi najwyraźniej polega TQM :-) > To taki sam mit jak to, że niemieckie samochody są najlepsze i niezawodne, a > Żydzi są chciwi, Niemcy pracowici, Francuzi najlepsi w seksie, Rosjanie głupi, > my jesteśmy lepsi od tych ze wschodu, a gorsi od tych z zachodu. podpisuje sie pod tym, podobnie ze Murzyni maja dluzsze, czytalem ze znalazl sie jakis naukowiec i pomierzyl, roznica wyszla mniejsza niz blad pomiaru tzn 1 mm na korzysc ciemnej rasy:))) Link Zgłoś
Gość: mn Re: używane co wybrać: Yaris czy ClioII czy 206 IP: 10.20.65.* 26.09.01, 08:20 Jezdze clio, szwagierka 206- ka, kup yarisa. pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: ola Re: używane co wybrać: Yaris czy ClioII czy 206 IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 08:31 a niby dlaczego ma kupować yarisa przesież clio ma lepsze wyposażenie w standardzie nie ???? Link Zgłoś
Gość: xxx Kupuj Yarisa IP: 212.244.32.* 26.09.01, 08:45 Man Yarisa 2 lata zrobilem 60 tya km i nic To zajebiste, oszczedne auto dla 3 no moze 4 osobowej odziny. Moj 65 letni ojciec ktory jedxil Kdetem , clio ,polo ma Yarisa od 4 mcy i mowi ze te firmy musza uczyc sie od Japonców robic male auta w takim wykonaniu i komforcie A z tym wyposazenie totroche racji ale za komfort i funkcjionlność w Yarisie trzeba aplacic Pozdrwiam Link Zgłoś
Gość: mn Re: używane co wybrać: Yaris czy ClioII czy 206 IP: *.lubl.gazeta.pl 26.09.01, 08:56 Gość portalu: ola napisał(a): > a niby dlaczego ma kupować yarisa przesież clio ma lepsze wyposażenie w > standardzie nie ???? Ma, ale zadne wyposazenie nie zastapi niezawodnosci, a z ta chyba lepiej w yarisie. Kiedy kupowalem clio zabraklo mi pare groszy do Y, i szkoda. Oczywiscie jak kupi clio to tez nie zrobi "zyciowego bledu", ale jako wlasciciel C sprobowalbym zwiazku z Y. pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Jarek Yaris - ciekawostka IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 26.09.01, 10:09 A ja znalazlem taka ciekawostke i prosze mi nie mowic, ze jestem zle nastawiony do marki, bo nie jestem fanem zadnej z powyzszych: 27-08-2001 Trzynaście tysięcy samochodów Toyota Yaris zostanie skontrolowanych w związku z ryzykiem obluzowywania się śrub tylnych kół - poinformowała rzeczniczka Toyoty we Francji. Skontrolowane zostaną pojazdy, zmontowane w zakładach w Valenciennes w północno-wschodniej Francji w okresie od lutego do czerwca 2001. Samochody te sprzedano we Francji, Polsce, Belgii, Czechach, Wielkiej Brytanii, Irlandii, Holandii i na Węgrzech. Link Zgłoś
Gość: radek Re: Yaris - ciekawostka IP: *.waw.cdp.pl 26.09.01, 10:26 Fakt taka sytuacja to totalna wtopa ale są to choroby wieku dzicięcego. Kiedyś takie sytuacje zdarzały się tylko samochodom europejskim bo japońce najpierw testowali u siebie na drogach samochód dwa lata (tzn. sprzedawali już małym japońcom) i dopiero po usunięciu wad szedł na europę. Teraz już tak nie robią bo szybciej zmieniają się modele i montują auta w europie. Zwłaszcza żabojadki mają złą opinię jako pracownicy co widać po francuskich autach. I tu wracamy do Clio. Zdecydowanie nie. Kupuj Yarisa. Koledze Clio posypał się przed 30 000 km. Moi rodzice mają Megankę - tragedia. Link Zgłoś
Gość: RR Re: Yaris - ciekawostka IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 15:04 MOzesz wyjasnic nam co znacza slowa "posypal sie" ??? Link Zgłoś
Gość: radek JUZ ODPOWIADAM IP: *.waw.cdp.pl 26.09.01, 15:19 Chodzi o to, że po 25 000 poszła uszczelka pod głowicą. Jakimś nieszczęśliwym trafem uszkodził się od razu katalizator. Auto zostało naprawione w ASO na gwarancji a więc za friko. Sęk w tym że mechanicy poinformowali że auto już nie będzie tak chodiło jak nowe. I mieli rację. Auto straciło dynamikę. Były problemy z uruchamianiem - no po prostu francuz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: Yaris - ciekawostka IP: 157.25.69.* 26.09.01, 10:31 A gdzie znalazłeś te dane? Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Yaris - ciekawostka IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 26.09.01, 17:18 Marcia, lazilem po jakichs stronach o auto-moto i przyznam sie szczerze, ze nie pamietam. Byly tam informacje o roznych "wpadkach" roznych koncernow. Wiec skopiowalem i umiescilem na forum. Informacji na temat "francuzow" nie znalazlem, ale... Pozdr Link Zgłoś
Gość: Cliouser Re: używane co wybrać: Yaris czy ClioII czy 206 IP: *.mediacom.pl 26.09.01, 16:51 Nie sugeruj sie zbytnio opiniami ludzi, ze np ma wnetrze takie czy takie. Jak ktos ma Yarisa to go chwali, jak ktos Clio-tez go chwali. Ja jestem posiadaczem Clio z 1998 silnik 1.2 i jestem bardzo zadowolony. Ty mozesz byc zadowolony ale nie musisz. Rozne sa gusta itd. Proponuje udac sie na jazdy probne do salonow i tam dokladnie przyjrzec sie ofercie. Po zakupie auta nie bylem niczym zawiedziony. Pzdr. Link Zgłoś
Gość: marcia Re: używane co wybrać: Yaris czy ClioII czy 206 IP: 157.25.69.* 27.09.01, 11:08 Hej, ja też przymierzam się do kupna Clio II. Czy miałeś jakieś poważniejsze usterki? Pozdrawiam marcia Link Zgłoś
Gość: cliouser Re: używane co wybrać: Yaris czy ClioII czy 206 IP: *.mediacom.pl 27.09.01, 15:34 Jak narazie usterek żadnych nie bylo. Jako "ciekawostka" dodam, że spalila sie żarówka oświetlenia bagażnika - wymiana 70 gr. :)) Auto jest naprawde fajne i oszczedne. Silnik 1.2 60 km ma max moment obrotowy uzyskiwany juz przy 2 500 obrotow. To sprawia ze ejst elastyczny i nie trzeba w miescie krecic lewarkiem. Skrzynia pracuje elegancko. Nie to co fiat. Silnik ma przyjemny odglos, nie to co Yaris - przypomina mi on szlifierke. Wnetrze moze nie najpotezniejszych rozmiarow ale przeciez to tylko 3,81 m. Za to ciekawie urzadzone i po 3 latach eksploatacji nie widac sladow zuzycia. Dobrze wyciszone wnetrze. Zawieszenie jak na polskie drogi dobre bo nie za twarde i nie za miekkie, pozwoli pewnie przejechac wiecej km. Hamulce z ABS - droga hamowania wg Auto-Świata 40,9 m! NA zakonczenie - naprawde fajne auto, kupione przeze mnie do celu odbywania tylko dluzszych tras - sprawuje sie bardzo dobrze. Oczywiscie nie jest to zadna limuzyna ale uwazam ze lepszego autka nie potrzebuje. Jedyna wada moim zdaniem: wsiadajac do tylu mozna za pierwszym razem uderzyc sie w glowe :))) Ale jak juz sie vczlowiek przyzwyczai to ... PZdr. i zycze udanego wyboru. Link Zgłoś