Dodaj do ulubionych

używane co wybrać: Yaris czy ClioII czy 206

IP: *.stalowa.sdi.tpnet.pl 25.09.01, 07:27
przymierzam się do kupna używanego auta za ok. 25 tyś. proszę o wasze opinię
Obserwuj wątek
    • Gość: 300M Re: używane co wybrać: Yaris czy ClioII czy 206 IP: 192.168.1.* / *.idzik.pl 25.09.01, 18:19
      Porozmawiaj z użytkownikiem Yarisa i Clio, przejrzyj parę dostepnych porównań
      w prasie różnej a i tak wyjdzie na Yarisa. Nie może być nic innego. Wierz mi.
      To nie jest kwestia gustu, to jest sprawa zasad.Z zasady nie można porównać
      auta japońskiego i każdego innego. Tego się nie da porównać.Jest produkt
      japoński-japoński, lub
      japoński ale produkowany w Europie i samochody europejskie, amerykańskie itd.
      • Gość: Michal Re: używane co wybrać: Yaris czy ClioII czy 206 IP: *.telia.com 25.09.01, 18:43
        Yaris.PzdrMichal
      • Gość: Mar Re: używane co wybrać: Yaris czy ClioII czy 206 IP: 213.25.197.* 26.09.01, 10:29
        Gdzieś kiedyś przeczytałem, że do Polski trafiają te samochody japońskie, które
        złożono z części pozamiatanych w fabryce z podłogi....
        • Gość: malko Re: używane co wybrać: Yaris czy ClioII czy 206 IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 27.09.01, 12:09
          Na zamiataniu podłogi najwyraźniej polega TQM :-)
          To taki sam mit jak to, że niemieckie samochody są najlepsze i niezawodne, a
          Żydzi są chciwi, Niemcy pracowici, Francuzi najlepsi w seksie, Rosjanie głupi,
          my jesteśmy lepsi od tych ze wschodu, a gorsi od tych z zachodu.
          • Gość: Franek Re: używane co wybrać: Yaris czy ClioII czy 206 IP: *.mannesmann.de 27.09.01, 15:52

> Na zamiataniu podłogi najwyraźniej polega TQM :-)
            > To taki sam mit jak to, że niemieckie samochody są najlepsze i niezawodne, a
            > Żydzi są chciwi, Niemcy pracowici, Francuzi najlepsi w seksie, Rosjanie głupi,
            > my jesteśmy lepsi od tych ze wschodu, a gorsi od tych z zachodu.

podpisuje sie pod tym,
            podobnie ze Murzyni maja dluzsze, czytalem ze znalazl sie jakis naukowiec i pomierzyl, roznica wyszla mniejsza niz
            blad pomiaru tzn 1 mm na korzysc ciemnej rasy:)))
    • Gość: mn Re: używane co wybrać: Yaris czy ClioII czy 206 IP: 10.20.65.* 26.09.01, 08:20
      Jezdze clio, szwagierka 206- ka, kup yarisa.

pozdrawiam.
      • Gość: ola Re: używane co wybrać: Yaris czy ClioII czy 206 IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 08:31
        a niby dlaczego ma kupować yarisa przesież clio ma lepsze wyposażenie w
        standardzie nie ????
        • Gość: xxx Kupuj Yarisa IP: 212.244.32.* 26.09.01, 08:45
          Man Yarisa 2 lata zrobilem 60 tya km i nic To zajebiste, oszczedne auto dla 3
          no moze 4 osobowej odziny. Moj 65 letni ojciec ktory jedxil Kdetem , clio ,polo
          ma Yarisa od 4 mcy i mowi ze te firmy musza uczyc sie od Japonców robic male
          auta w takim wykonaniu i komforcie A z tym wyposazenie totroche racji ale za
          komfort i funkcjionlność w Yarisie trzeba aplacic

Pozdrwiam
        • Gość: mn Re: używane co wybrać: Yaris czy ClioII czy 206 IP: *.lubl.gazeta.pl 26.09.01, 08:56
          Gość portalu: ola napisał(a):

> a niby dlaczego ma kupować yarisa przesież clio ma lepsze wyposażenie w
          > standardzie nie ????

Ma, ale zadne wyposazenie nie zastapi niezawodnosci, a z ta chyba lepiej w yarisie. Kiedy kupowalem
          clio zabraklo mi pare groszy do Y, i szkoda. Oczywiscie jak kupi clio to tez nie zrobi "zyciowego bledu", ale
          jako wlasciciel C sprobowalbym zwiazku z Y. pozdrawiam.
          • Gość: Jarek Yaris - ciekawostka IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 26.09.01, 10:09
            A ja znalazlem taka ciekawostke i prosze mi nie mowic, ze jestem zle nastawiony
            do marki, bo nie jestem fanem zadnej z powyzszych:

27-08-2001
            Trzynaście tysięcy samochodów Toyota Yaris zostanie skontrolowanych w związku z
            ryzykiem obluzowywania się śrub tylnych kół - poinformowała rzeczniczka Toyoty
            we Francji. Skontrolowane zostaną pojazdy, zmontowane w zakładach w
            Valenciennes w północno-wschodniej Francji w okresie od lutego do czerwca 2001.
            Samochody te sprzedano we Francji, Polsce, Belgii, Czechach, Wielkiej Brytanii,
            Irlandii, Holandii i na Węgrzech.
            • Gość: radek Re: Yaris - ciekawostka IP: *.waw.cdp.pl 26.09.01, 10:26
              Fakt taka sytuacja to totalna wtopa ale są to choroby wieku dzicięcego. Kiedyś takie sytuacje zdarzały się tylko samochodom europejskim bo
              japońce najpierw testowali u siebie na drogach samochód dwa lata (tzn. sprzedawali już małym japońcom) i dopiero po usunięciu wad szedł na
              europę. Teraz już tak nie robią bo szybciej zmieniają się modele i montują auta w europie. Zwłaszcza żabojadki mają złą opinię jako
              pracownicy co widać po francuskich autach. I tu wracamy do Clio. Zdecydowanie nie. Kupuj Yarisa. Koledze Clio posypał się przed 30 000 km.
              Moi rodzice mają Megankę - tragedia.
              • Gość: RR Re: Yaris - ciekawostka IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 15:04
                MOzesz wyjasnic nam co znacza slowa "posypal sie" ???
                • Gość: radek JUZ ODPOWIADAM IP: *.waw.cdp.pl 26.09.01, 15:19
                  Chodzi o to, że po 25 000 poszła uszczelka pod głowicą. Jakimś
                  nieszczęśliwym trafem uszkodził się od razu katalizator. Auto
                  zostało naprawione w ASO na gwarancji a więc za friko. Sęk w tym
                  że mechanicy poinformowali że auto już nie będzie tak chodiło
                  jak nowe. I mieli rację. Auto straciło dynamikę. Były problemy z
                  uruchamianiem - no po prostu francuz
            • Gość: marcia Re: Yaris - ciekawostka IP: 157.25.69.* 26.09.01, 10:31
              A gdzie znalazłeś te dane?
              • Gość: Jarek Re: Yaris - ciekawostka IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 26.09.01, 17:18
                Marcia,
                lazilem po jakichs stronach o auto-moto i przyznam sie szczerze, ze nie
                pamietam. Byly tam informacje o roznych "wpadkach" roznych koncernow. Wiec
                skopiowalem i umiescilem na forum. Informacji na temat "francuzow" nie
                znalazlem, ale...
                Pozdr
    • Gość: Cliouser Re: używane co wybrać: Yaris czy ClioII czy 206 IP: *.mediacom.pl 26.09.01, 16:51
      Nie sugeruj sie zbytnio opiniami ludzi, ze np ma wnetrze takie czy takie. Jak
      ktos ma Yarisa to go chwali, jak ktos Clio-tez go chwali. Ja jestem posiadaczem
      Clio z 1998 silnik 1.2 i jestem bardzo zadowolony. Ty mozesz byc zadowolony ale
      nie musisz. Rozne sa gusta itd. Proponuje udac sie na jazdy probne do salonow i
      tam dokladnie przyjrzec sie ofercie. Po zakupie auta nie bylem niczym
      zawiedziony. Pzdr.
      • Gość: marcia Re: używane co wybrać: Yaris czy ClioII czy 206 IP: 157.25.69.* 27.09.01, 11:08
        Hej, ja też przymierzam się do kupna Clio II.
        Czy miałeś jakieś poważniejsze usterki?
        Pozdrawiam
        marcia
        • Gość: cliouser Re: używane co wybrać: Yaris czy ClioII czy 206 IP: *.mediacom.pl 27.09.01, 15:34
          Jak narazie usterek żadnych nie bylo. Jako "ciekawostka" dodam, że spalila sie
          żarówka oświetlenia bagażnika - wymiana 70 gr. :)) Auto jest naprawde fajne i
          oszczedne. Silnik 1.2 60 km ma max moment obrotowy uzyskiwany juz przy 2 500
          obrotow. To sprawia ze ejst elastyczny i nie trzeba w miescie krecic lewarkiem.
          Skrzynia pracuje elegancko. Nie to co fiat. Silnik ma przyjemny odglos, nie to
          co Yaris - przypomina mi on szlifierke. Wnetrze moze nie najpotezniejszych
          rozmiarow ale przeciez to tylko 3,81 m. Za to ciekawie urzadzone i po 3 latach
          eksploatacji nie widac sladow zuzycia. Dobrze wyciszone wnetrze. Zawieszenie
          jak na polskie drogi dobre bo nie za twarde i nie za miekkie, pozwoli pewnie
          przejechac wiecej km. Hamulce z ABS - droga hamowania wg Auto-Świata 40,9 m!
          NA zakonczenie - naprawde fajne auto, kupione przeze mnie do celu odbywania
          tylko dluzszych tras - sprawuje sie bardzo dobrze. Oczywiscie nie jest to zadna
          limuzyna ale uwazam ze lepszego autka nie potrzebuje. Jedyna wada moim zdaniem:
          wsiadajac do tylu mozna za pierwszym razem uderzyc sie w glowe :))) Ale jak juz
          sie vczlowiek przyzwyczai to ... PZdr. i zycze udanego wyboru.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka