Dodaj do ulubionych

Sfingował kradzież swojego Renault ,bo się psuł .

21.10.05, 12:11
www.gieldasamochodowa.com/article/view.asp?l0=41,59815&path=gs\0&file=pap_13757.xml
Obserwuj wątek
    • pindoll Re: Sfingował kradzież swojego Renault ,bo się ps 21.10.05, 12:33
      albo był (i jest) głupi, albo ma tendencje do bycia lewusem - kanciarzem, albo
      jego reno doprowadziło go do podjęcia tej dramatycznej (i jak bolesnej w
      skutkach) decyzji...
      • waskes29 Re: Sfingował kradzież swojego Renault ,bo się ps 21.10.05, 12:41
        Przynajmniej 30% skradzionych prawie nowych lub kilkuletnich samochodow czesto
        kupionych na raty czy na firme ginie za zgoda wlasciciela i to zadna nowosc.
        Oprocz tego ze ubezpieczalnia zwroci koszt wartosci samochodu to jeszcze
        uzyska dodatkowo pieniadze za sam samochod.
        • dr.verte Re: Sfingował kradzież swojego Renault ,bo się ps 21.10.05, 13:28
          ja uważam że w całej sprawie winne jest renault
      • pindoll Re: Sfingował kradzież swojego Renault ,bo się ps 21.10.05, 18:14
        pindoll napisał:

> albo był (i jest) głupi, albo ma tendencje do bycia lewusem - kanciarzem,
        albo
        > jego reno doprowadziło go do podjęcia tej dramatycznej (i jak bolesnej w
        > skutkach) decyzji...
        >

albo wybieram tylko pierwszą możliwość - głupi był i jest, bo mądry lewus
        zgłosiłby "kradzież", kiedy samochód byłby juz na giełdzie (w postaci części
        zamiennych z pewnego źródła ;) )
        • skyddad Re: Sfingował kradzież swojego Renault ,bo się ps 21.10.05, 20:07
          Z Zewnatrz sie jakos klaruja nawet do 6 lat ale pod spodem to jedna wielka
          rdza,przewody hamulcowe do wymiany i duzo wiele innych elementow.Pierwsze dwa
          lata to niema znimi problemow ale pozniej niestety nic sie nie
          zmienilo.Zobaczymy jak bedzie z autami francuskimi wyprodukowanymi dzisiaj.
          Pzdr.Sky.
    • typson hmmm, megane 21.10.05, 13:00
      pewnie to chris62 ;))
      • skyddad Re: hmmm, megane 21.10.05, 15:31
        W Szwecji rownioez bywaja takie przypadki,ze ludzie niemaja juz kasy na naprawy
        szaisu wlasnie Renault i finguja tylko jada do glebokich jezior,na krawedz i
        chlup.Niedaleko nas mamy takie kamieniolomy,kiedys sportowi nurkowie
        trenowali.Zawiadomili policje ze nie mozna zejsc na dno gdyz jest zlomowislko
        na dole.Dociekali przyjechal duzy dzwig i wszystko powyciagla bylo kilkansacie
        aut roznej masciu ale najwiecej francuskich.Nikomu nie udowodnili,sprawy byly
        uregulowane przez ubezpieczenie ot i sie rozeszlo po kosciach.
        Jaki moral nie kupowac szaisowatych marek gdzy stacja zroobi Ciebie bez
        wazeliny w czambul.
        Pzdr.Sky.
        • xystos Re: hmmm, megane 21.10.05, 15:36
          skyddad napisał:

> W Szwecji rownioez bywaja takie przypadki,ze ludzie niemaja juz kasy na
          naprawy
          >
          > szaisu wlasnie Renault i finguja tylko jada do glebokich jezior,na krawedz i
          > chlup.Niedaleko nas mamy takie kamieniolomy,kiedys sportowi nurkowie
          > trenowali.Zawiadomili policje ze nie mozna zejsc na dno gdyz jest zlomowislko
          > na dole.Dociekali przyjechal duzy dzwig i wszystko powyciagla bylo
          kilkansacie
          > aut roznej masciu ale najwiecej francuskich.Nikomu nie udowodnili,sprawy byly
          > uregulowane przez ubezpieczenie ot i sie rozeszlo po kosciach.
          > Jaki moral nie kupowac szaisowatych marek gdzy stacja zroobi Ciebie bez
          > wazeliny w czambul.
          > Pzdr.Sky.

.. to juz nieaktualne,Citroën´ów GS , Pallas i Athena juz nie ma ,
          obecne "francuzy" nie sa gorsze od amerykanskiej Toyoty - wierz mi .
        • niki27 Re: hmmm, megane 22.10.05, 13:08
          Skyddad, jaki ty jesteś mundry, że ho ho.
          Tylko dlaczego pół Europy jest takie głupie?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=30808607
          Ty już pewnie dawno miliony zbiłeś na swoich analizach...
        • fru.fru Re: hmmm, megane 22.10.05, 13:11
          skyddad, a jak sie ma sprawa z japosnkim szjasem pt toyota, tez tojota swedese
          wymienia silniki w corollach?
          W polsce to jakas plaga.
          • xystos Re: hmmm, megane 22.10.05, 13:21
            Autor: fru.fru
            Data: 22.10.05, 13:11

skyddad, a jak sie ma sprawa z japosnkim szjasem pt toyota, tez tojota swedese
            wymienia silniki w corollach?

.."fru.fru" czy chcialbys byc tak dobry i przetlumaczyc Twój poprzedni wpis ?
            - moze byc na jezyk Polski .Pzdr.
      • chris62 Re: hmmm, megane 21.10.05, 17:58
        ???
        Nie zgadłeś. Mój sceniczek śmiga bez awarii nadal i wcale nie usmiechało by mi
        się go pozbywać bo baaardzo go lubię.
        A jak ktoś twierdzi, że to złom to niech sobie twierdzi - mnie to nie boli :)

Co do tego typu kradzieży to bardzo dużo Mercedesów i BMW oraz Audi w ten
        sposób z Niemiec sprowadzono do Polski i dalej na wschód nie na darmo w
        Niemczech istnieje slogan reklamowy "Jedź do Polski na wczasy Twoje auto już tam
        jest".
        • xystos Re: hmmm, megane 22.10.05, 13:16
          W 1982 pierwszy "francuz" TALBOT 1510 Gl,w 2002 Pgt.206 1,6lt. mojego syna,
          jesienia ubr. moj Pgt.307 SW 2,0lt. do 03-oktobra-2005 gdy mi go straz pozarna
          rozbila = zaden z w/wm francuzow nigdy mi nie sprawial zadnych problemów ,
          nawet ten pierwszy -Talbot nie rdzewial w moich rekach - jak kazde auto.

Od prawie miesiaca SKODA "Fabia" kombi 1,4lt z pelnym wypasem - malo juz jezdze
          = wystarczy na krótkie i zadkie trasy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka