Dodaj do ulubionych

P 307 wgnieciony i odrapany próg - naprawa w ASO

23.10.05, 08:30
Mam pytanie na co zwrócić uwagę odbierając moje autko z naprawy lakierniczej
w ASO Peugeot, chcę tej naprawy dokonać w Kraczkowej k. Rzeszowa, czy ma ktoś
doświadczenia z lakierowania u nich?
Obserwuj wątek
    • skyddad Re: P 307 wgnieciony i odrapany próg - naprawa w 23.10.05, 08:34
      Witaj,
      zwroc uwage na zabespieczenie antykorozyjne pod spodem progu.
      Pzdr.Sky.
      • xystos Re: P 307 wgnieciony i odrapany próg - naprawa w 23.10.05, 15:16
        skyddad 23.10.05, 08:34

.. i nowy "Dinitrol" w srodek progu ,zwlaszcza jezeli "piecowy" lackier
        polozyli - progi i belki nosne rdzewieja od srodka , kondens .
    • waskes29 Re: P 307 wgnieciony i odrapany próg - naprawa w 23.10.05, 09:00
      To jak juz prog jest wgnieciony to samochod bedzie krzywy nikt go juz nie
      kupi to wrak powinien trafic na zlom -moze bedziesz mial szczescie i zapali
      sie w czasie naprawy to przynajmniej choc troche odzyskasz z ubezpieczenia.
      Biora takie obdrapane progi prostuja i maluja a potem takie wraki wyjezdzaja
      na drogi i powoduja wypadki.
      • mbaworek Re: P 307 wgnieciony i odrapany próg - naprawa w 23.10.05, 10:25
        Nie przesadzaj wgniecienie spowodował wystajacy spróchniały pień drzewa i jest
        ono przy przybrudzonym samochodzie prawie niezauważalne, ale zalerzy mi na
        gwarancji na lakier i blachę więc muszę to naprawić w ASO, samochód ma 2 lata
        więc go nie orażaj mówiąc o wraku - pewnie sam chciałbyś takim wrakiem
        pojeździć ;)
      • mbaworek Re: P 307 wgnieciony i odrapany próg - naprawa w 23.10.05, 10:26
        Nie przesadzaj wgniecienie spowodował wystajacy spróchniały pień drzewa i jest
        ono przy przybrudzonym samochodzie prawie niezauważalne, ale zalerzy mi na
        gwarancji na lakier i blachę więc muszę to naprawić w ASO, samochód ma 2 lata
        więc go nie obrażaj mówiąc o wraku - pewnie sam chciałbyś takim wrakiem
        pojeździć ;)
        • waskes29 Re: P 307 wgnieciony i odrapany próg - naprawa w 23.10.05, 10:45
          mbaworek napisał:

> Nie przesadzaj wgniecienie spowodował wystajacy spróchniały pień drzewa i
          jest
          > ono przy przybrudzonym samochodzie prawie niezauważalne, ale zalerzy mi na
          > gwarancji na lakier i blachę więc muszę to naprawić w ASO, samochód ma 2 lata
          > więc go nie obrażaj mówiąc o wraku - pewnie sam chciałbyś takim wrakiem
          > pojeździć ;)

Dobra dobra kazdy tak mowi ze to tylko pieniek a tak naprawde przekoszony
          jest caly samochod .Takich samochodow sie juz nie powinno naprawiac ,juz nigdy
          nie badzie taki jak byl ,pewnie ze magicy w ASO wyklepia nawet przystanek na
          wzor 307 ale jezdzic to dobrze juz nie bedzie nigdy .Wole jezdzic cale zycie
          rowerem niz takim krzywym samochodem.
          • ml_500 Re: P 307 wgnieciony i odrapany próg - naprawa w 23.10.05, 12:57
            przestan go denerwowac.

mbaworek jesli ty wierzysz w zbawcza moc gwarancji na blache i lakier to musze
            Cie rozczarowac. jesli nie bedziesz mial dziury na wylot to oni ci nigdy nei
            uznaja naprawy
            • mbaworek Re: P 307 wgnieciony i odrapany próg - naprawa w 23.10.05, 18:52
              Trochę mnie dziwi to co napisałeś i czegoś nie rozumię, jeżeli mam jakieś
              uszkodzenie lakieru czy blachy to naprawiając to w ASO nie tracę na nie
              gwarancji - przynajmniej tak mam w warunkach gwarancji napisane. Jeżeli wiesz o
              czymś czego ja nie wiem to koniecznie mi odpisz.
              Marcin
              • lucj Re: P 307 wgnieciony i odrapany próg - naprawa w 24.10.05, 08:07
                jeżeli wymienią ci fragment progu to zardzewieją ci miejsca spawów.
                jeżeli wyprostują to zardzewieje próg od środka w miejscach mocowania spotera.
                jeżeli zaszpachluja wgniecenia (najbardziej prawdopodobne) to zbyt gruba
                warstwa szpachlu odpadnie.
              • lucj Re: P 307 wgnieciony i odrapany próg - naprawa w 24.10.05, 08:09
                jeszcze jedno
                jeżeli na progu masz tzw."baranka" ochronnego to będzie on dużo mniej
                wytrzymały od fabrycznego.
                • entry i dlatego 24.10.05, 16:47
                  przy skromnym wgnieceniu nigdy bym się nie zdecydował na taką naprawę. Jeśli
                  blacha jest ocynkowana, to nie zardzewieje, a po naprawie niestety tak. Próg,
                  tak jak i inne przekroje zamknięte, naprawia się poprzez wyciąganie blachy
                  (jest takie urządzonko,w którym drut zgrzewa się z gołą blachą i wyciąga
                  miejscowo), nikt tego już nie zabezpieczy tak jak fabrycznie. A przy sprzedaży
                  to lepiej z czymś takim, niż ze szpachlą, bo wtedy przynajmniej wiadomo jakie
                  było uszkodzenie
                  • skyddad Re: i dlatego 24.10.05, 18:28
                    Witaj Entry,
                    wyjales z ust te odpowiedz.Dokladnie lepiej jezdzic z wgniecionym niz beda
                    naprawiac.Jedyna sensowna naprawa to sie wierci w paru miejscach ten prog i
                    wklada specjalne haki i ciagnie az sie wyciagnie pozniej sie szpachluje a
                    pozniej maluje,nie ktorzy spawaja i wtedy sprawa jest zbita ,korozja poostepuje
                    blyskawicznie.Na ogol zapewnioaja ze wlewaja ale olewaja.
                    Prog wgnieciony troche niema wplywu jeszcze na bezpieczentswo.
                    Pzdr.Sky.,
                    • mbaworek Re: i dlatego 24.10.05, 21:50
                      O kurcze szkoda że wcześniej nie zarzuciłem tematu bo dzisiaj rano odstawiłem
                      auto do ASO, w środę odbieram, nie przewidziałem korozji od środka progu, a
                      mogłem z tym jeździć i nic by się nie działo - no ale trudno, zrobiłem kilka
                      zdjęć przed naprawą więc sprzedając ten samochód pokarzę kupującemu jak to
                      wyglądało, ale nie prędko bo narazie jestem z autka umiarkowanie ale zadowolony.
                      Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
                      Marcin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka