mbaworek 23.10.05, 08:30 Mam pytanie na co zwrócić uwagę odbierając moje autko z naprawy lakierniczej w ASO Peugeot, chcę tej naprawy dokonać w Kraczkowej k. Rzeszowa, czy ma ktoś doświadczenia z lakierowania u nich? Link Zgłoś Obserwuj wątek
skyddad Re: P 307 wgnieciony i odrapany próg - naprawa w 23.10.05, 08:34 Witaj, zwroc uwage na zabespieczenie antykorozyjne pod spodem progu. Pzdr.Sky. Link Zgłoś
xystos Re: P 307 wgnieciony i odrapany próg - naprawa w 23.10.05, 15:16 skyddad 23.10.05, 08:34 .. i nowy "Dinitrol" w srodek progu ,zwlaszcza jezeli "piecowy" lackier polozyli - progi i belki nosne rdzewieja od srodka , kondens . Link Zgłoś
waskes29 Re: P 307 wgnieciony i odrapany próg - naprawa w 23.10.05, 09:00 To jak juz prog jest wgnieciony to samochod bedzie krzywy nikt go juz nie kupi to wrak powinien trafic na zlom -moze bedziesz mial szczescie i zapali sie w czasie naprawy to przynajmniej choc troche odzyskasz z ubezpieczenia. Biora takie obdrapane progi prostuja i maluja a potem takie wraki wyjezdzaja na drogi i powoduja wypadki. Link Zgłoś
mbaworek Re: P 307 wgnieciony i odrapany próg - naprawa w 23.10.05, 10:25 Nie przesadzaj wgniecienie spowodował wystajacy spróchniały pień drzewa i jest ono przy przybrudzonym samochodzie prawie niezauważalne, ale zalerzy mi na gwarancji na lakier i blachę więc muszę to naprawić w ASO, samochód ma 2 lata więc go nie orażaj mówiąc o wraku - pewnie sam chciałbyś takim wrakiem pojeździć ;) Link Zgłoś
mbaworek Re: P 307 wgnieciony i odrapany próg - naprawa w 23.10.05, 10:26 Nie przesadzaj wgniecienie spowodował wystajacy spróchniały pień drzewa i jest ono przy przybrudzonym samochodzie prawie niezauważalne, ale zalerzy mi na gwarancji na lakier i blachę więc muszę to naprawić w ASO, samochód ma 2 lata więc go nie obrażaj mówiąc o wraku - pewnie sam chciałbyś takim wrakiem pojeździć ;) Link Zgłoś
waskes29 Re: P 307 wgnieciony i odrapany próg - naprawa w 23.10.05, 10:45 mbaworek napisał: > Nie przesadzaj wgniecienie spowodował wystajacy spróchniały pień drzewa i jest > ono przy przybrudzonym samochodzie prawie niezauważalne, ale zalerzy mi na > gwarancji na lakier i blachę więc muszę to naprawić w ASO, samochód ma 2 lata > więc go nie obrażaj mówiąc o wraku - pewnie sam chciałbyś takim wrakiem > pojeździć ;) Dobra dobra kazdy tak mowi ze to tylko pieniek a tak naprawde przekoszony jest caly samochod .Takich samochodow sie juz nie powinno naprawiac ,juz nigdy nie badzie taki jak byl ,pewnie ze magicy w ASO wyklepia nawet przystanek na wzor 307 ale jezdzic to dobrze juz nie bedzie nigdy .Wole jezdzic cale zycie rowerem niz takim krzywym samochodem. Link Zgłoś
ml_500 Re: P 307 wgnieciony i odrapany próg - naprawa w 23.10.05, 12:57 przestan go denerwowac. mbaworek jesli ty wierzysz w zbawcza moc gwarancji na blache i lakier to musze Cie rozczarowac. jesli nie bedziesz mial dziury na wylot to oni ci nigdy nei uznaja naprawy Link Zgłoś
mbaworek Re: P 307 wgnieciony i odrapany próg - naprawa w 23.10.05, 18:52 Trochę mnie dziwi to co napisałeś i czegoś nie rozumię, jeżeli mam jakieś uszkodzenie lakieru czy blachy to naprawiając to w ASO nie tracę na nie gwarancji - przynajmniej tak mam w warunkach gwarancji napisane. Jeżeli wiesz o czymś czego ja nie wiem to koniecznie mi odpisz. Marcin Link Zgłoś
lucj Re: P 307 wgnieciony i odrapany próg - naprawa w 24.10.05, 08:07 jeżeli wymienią ci fragment progu to zardzewieją ci miejsca spawów. jeżeli wyprostują to zardzewieje próg od środka w miejscach mocowania spotera. jeżeli zaszpachluja wgniecenia (najbardziej prawdopodobne) to zbyt gruba warstwa szpachlu odpadnie. Link Zgłoś
lucj Re: P 307 wgnieciony i odrapany próg - naprawa w 24.10.05, 08:09 jeszcze jedno jeżeli na progu masz tzw."baranka" ochronnego to będzie on dużo mniej wytrzymały od fabrycznego. Link Zgłoś
entry i dlatego 24.10.05, 16:47 przy skromnym wgnieceniu nigdy bym się nie zdecydował na taką naprawę. Jeśli blacha jest ocynkowana, to nie zardzewieje, a po naprawie niestety tak. Próg, tak jak i inne przekroje zamknięte, naprawia się poprzez wyciąganie blachy (jest takie urządzonko,w którym drut zgrzewa się z gołą blachą i wyciąga miejscowo), nikt tego już nie zabezpieczy tak jak fabrycznie. A przy sprzedaży to lepiej z czymś takim, niż ze szpachlą, bo wtedy przynajmniej wiadomo jakie było uszkodzenie Link Zgłoś
skyddad Re: i dlatego 24.10.05, 18:28 Witaj Entry, wyjales z ust te odpowiedz.Dokladnie lepiej jezdzic z wgniecionym niz beda naprawiac.Jedyna sensowna naprawa to sie wierci w paru miejscach ten prog i wklada specjalne haki i ciagnie az sie wyciagnie pozniej sie szpachluje a pozniej maluje,nie ktorzy spawaja i wtedy sprawa jest zbita ,korozja poostepuje blyskawicznie.Na ogol zapewnioaja ze wlewaja ale olewaja. Prog wgnieciony troche niema wplywu jeszcze na bezpieczentswo. Pzdr.Sky., Link Zgłoś
mbaworek Re: i dlatego 24.10.05, 21:50 O kurcze szkoda że wcześniej nie zarzuciłem tematu bo dzisiaj rano odstawiłem auto do ASO, w środę odbieram, nie przewidziałem korozji od środka progu, a mogłem z tym jeździć i nic by się nie działo - no ale trudno, zrobiłem kilka zdjęć przed naprawą więc sprzedając ten samochód pokarzę kupującemu jak to wyglądało, ale nie prędko bo narazie jestem z autka umiarkowanie ale zadowolony. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Marcin Link Zgłoś