Dodaj do ulubionych

Jakie piora wycieraczek polecacie?

• primerasri Jakie piora wycieraczek polecacie? (tekst) 08.11.05, 23:29
      Przepraszam, za pusy post, kliknalem enter zamiast tab :(

Mam pytanie - jakie piora wycieraczek polecacie - ja wlasnie kupilem bosch i
      niestaty musze wymienic po kilku dniach bo mnie doprowadzaja do szalu -
      straszna tandeta! CHyba z wycieraczkami tez tak jak ze swiecami (przypomina mi
      sie stary mechanik, ktory mawial "Swiece Bosch'a wrzuc do kosza".

Wycieraczki sa bardzo wazne - nie oczekuje ze ytrzymaja dlugo (moge nawet
      zmieniac 2 razy do roku) ale musza byc dokladne i ciche. Ktos moze uzywal Valeo?

Z gory dzieki za pomoc.

Pozdr.
      • dlugopisem Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? (tekst) 08.11.05, 23:50
        ja kupuję polskie za 10zł są bardzo dobre, tzn prawie jak te zachodnie za 3x 4x tyle nie pamiętam nazwy, w każdym razie nie Chińskie i nie Włoskie
        • zaq26 Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? (tekst) 09.11.05, 07:59
          UNIPOINT - dobre i tanie.
          14 lub 15 zł w OBI, zależnie od rozmiaru.
          mam już pół roku i jest ok. bosch przy nich to tandeta.
          • andre_234 Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? (tekst) 09.11.05, 09:04
            Bosch produkuje dobry towar.
            niestety na rynku występują fałszywki.
            Nikt nie będzie piracił dobrych ale małoznanych firm.
            pzdr
            • primerasri Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? (tekst) 09.11.05, 09:19
              Pech chce, ze te tandetne BOSCH to sa z pewnego zrodla (autoryzowany
              dystrybutor BOSCH a ne tutejszym rynku nikt nie zaryzykuje w takim miejscu
              sprzedawac podrobek).
              Wniosek jeden - musze kogos w PL poprosic o wyslanie kilku kpl wycieraczek ;-)
              a narazie kupie VALEO. Pamietam, ze kiedys kupowalem wlasnie MOTGUM i byly
              naprawde OK.
              Dzieki za rady!!!
      • pizza987 Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? (tekst) 09.11.05, 08:05
        Polskie MOTGUM do dostania w FEU VERT, PRAKTIKERZE i innych takich miejscach. Jakość bez zarzutu, cena niska a słyszę głównie odgłosy mechanizmu a nie samych piór .
        • millerek Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? (tekst) 09.11.05, 08:08
          Ja też miałem bosh-a i musiałem zmienić bo strasznie piszczały i skrzypiały.
          Teraz kupiłem valeo. Na razie jest ok. Zobaczymy jak będą sprawowały się dalej.
    • typson Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? 09.11.05, 10:27
      Do primery kupilem kiedys dobre wycieraczki w "JC Auto" (dawny Japan Cars).
      Byly to jakies chinskie cosie ale bardzo przyzwoite.

Valeo tez sa OK. Moze, jak juz chcesz kupic cos za kase typu BOSCH czy Valeo to
      kup po prostu w ASO. W aso moga tez sprzedawac same gumki
    • jerry.s Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? 09.11.05, 11:11
      a ja testowalem Boscha ... wytrzymaly jakies 3 m-ce ... jakies 60PLN/kpl
      potem przyszedl czas na Alka ... wytrzymaly cos kolo 3-4 m-cy ... jakies 20PLN/kpl
      nastepnie Champion ... 4 m-ce ... jakies 75PLN/kpl
      obecnie jakis noname ze stacji BP ... po 1.5 m-ca dalej dzialaja ... koszt 17PLN/kpl

wniosek ... wycieraczki maja wycierac ... i kosztowac tyle, na ile mnie stac ...
      jesli te za 20PLN dzialaja podobnie jak te za 70PLN ... to po cholere przeplacac ??

pzdr
      j
      • skyddad Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? 09.11.05, 11:20
        Obecnie w Szwecji uwaza sie ze najlepsze na rynku europejskim sa wycieraczki
        hiszpanskie Valeo.
        Osobiscie jezdze na gorszych markach czytaj tanich ale wymieniam do 3 razy do
        roku i praktycznie mam zawsze nowe.Pzdr.Sky.
        • 101komentarzy nie Valeo 09.11.05, 22:39
          do yarisa potrzebne sa dwa rozmiary wycieraczek. wieksza od strony kierowcy i
          tę kupiłem valoe, pasazer dostal wyprodukowana w PL dwa razy tansza. I ta od
          strony pasazera jest sto razy lepsza... Duzo lepiej zbiera a tu o to chodzi.
          Wszystkei sa ciche, na szczescie nei trafilem nigdy na spiewajace boschowoe
          piora. Jesli sa lepsze i tansze od valoe to po co przeplacac. pozdr.
          • zaq26 Re: nie Valeo 09.11.05, 23:17
            W moim mondeuszu też są 2 rozmiary piór (53+51). Kupiłem parę 53 i w piórze
            pasażera usiachałem kawałek gumki i blaszek. Nic nie haczy i śmigają jak
            marzenie. Aha i sprawdziłem, że gumki nie wylatają z pióra, bo inaczej mógłby
            być zonk.
            Niestety wśród zestawów "dwurozmiarowych" widziałem tylko markowe :(
    • marlowe1 Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? 09.11.05, 22:48
      a ja ostatnio wymienilem tylko same gumy, kupiłem jakies polskie w markecie z
      smieszne pieniadze...i okazaly sie nie gorsze od valeo zamontowanych
      oryginalnie przy kupnie samochodu!i gdzie tu logika?! :o
      • zaq26 Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? 09.11.05, 23:18
        a pamiętasz markę?
        • marlowe1 Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? 09.11.05, 23:24
          no właśnie nie pamiętam:( wiem, że w praktikerze je kupiłem, musiałem kupić
          dwa komplety (sprzedawane po 2 szt) bo u mnie sa dwie rozne dlugosci
          wycieraczek z przodu, z czego jedna musialem troche dociac, bo nie bylo takiego
          rozmiaru. i najsmieszniejsze jest to, ze te wycieraczki naprawde sa niezle a za
          dwa komplety (po 2 sztuki gumek) zapłaciłem chyba w sumie ok 20 złotych, więc
          nawet jak sie rozpadna szybciej to i tak to wyjdzie taniej :)
    • thomas40 Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? 10.11.05, 05:41
      To powiedzcie gdzie mozna kupic (okolice Gdanska) dobre ale za rozsadne
      pieniadze wycieraczki (ew. gumki) o d£ugosci 75 i 70 cm???????????? Z tego co
      sie orientuje to nawet Valeo Silence nie ma 75 a najd£uzsze to 70.
    • fabian55 Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? 10.11.05, 08:52
      ja tam wole wycieraczke bez piór,-nie jestem brzydal !
      • tomus2221 Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? 10.11.05, 12:36
        Ja mam Championy i wogole ich nie slychac jak chodza:):):):):)I przestancie
        pieprzyc ze wycieraczki za 10zl sa w porzadku,chyba dwa dni dobrze scieraja.
        • dr.verte Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? 10.11.05, 12:45
          Bosha mam od niedawna i jestem zadowolony.Plus zaleta dla mnie,że można je
          kupować na sztuki.
        • jerry.s Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? 10.11.05, 14:25
          sprawdzales? czy tylko pieprzysz?

podaj przyklad a nie marudzisz ... ja wyzej podalem dokladne dane - cena -
          trwalosc ... Championy maja mom subiektywnym zdaniem najgorszy wspolczynnik
          jakosc/cena
    • sven_b Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? 10.11.05, 22:59
      Na pewno nie Bosch Twin czy Aerotwin. Drogo i zaskakujaco bezradne przy
      mieszance deszczu, drobin kurzu, blota i resztek z lisci. Szczegolnie Twin
      wpadaja w wibracje robiac wachlarz kresek co 1 cm na calym łuku. Podlewanie ze
      spryskiwacza na niewiele sie zdaje.
    • pudlisko Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? 11.11.05, 00:02
      Ja polecam polskie MOTGUM, wystarczyły mi na pół roku, cena kompletu 22zł!!!
      • minimus Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? 11.11.05, 02:25
        te tańsze często tak mają, że na mrozie sztywnieją i już nie są takie fajne. A
        idzie zima.
        • devote Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? 11.11.05, 03:00
          widze ze bosha ma slaba opinie u was.ja natomiast uzywam tylko bosh i sa
          naprawde dobre.miekka guma i nawet w zime nie mam zadnych problemow.kupuje w
          normalnym sklepie a nie u dilera po tam jest troche drozej.bosh ktore ja kupuje
          sa produkowane w belgii.
          • lobuzek1 Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? 11.11.05, 08:19
            Odradzam Valeo. Mam w Punto II od kilku miesiecy i niestety nie zbierają
            dobrze. Owsem są ciche, ale rozmazują i szczerze powiedziawszy nie warto ich
            kupować. Zmieniam wycieraczki 2 razy do roku, więc te pewnie niedługo pójdą na
            śmieci, ale więcej ich nie kupię. Polecam pióra angielskiej firmy Trico.
            Naprawdę rewelacyjnie zbierają, są ciche i trwałe.
    • jtull Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? 11.11.05, 22:54
      W matizie zawzsze mialem Valeo...Montowalem je w pazdzierniku i wytrzymywaly do
      lipca bez problemow, potem przez 2 miesiace w lato zawsze sie pomeczylem i tym
      sposobem na jesien zawsze mialem dobre wycieraczki...Valeo sa naprawde dobre!

Nie wiem jakie sa oryginalne w Seacie Ibiza ale od nowosci powiem wam ze to
      shit pierwzsej klasy, skrzypia i skacza nawet podczas mocnego deszczu!
    • edgr Re: Jakie piora wycieraczek polecacie? 12.11.05, 11:34
      Wjeżdżając Grunwaldzką do Oliwy od strony Gdańska po prawej stronie mamy ciąg
      sklepów motoryzacyjnych. W mniej więcej środkowym mają wycieraczki Motgumu.
      Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka