Dodaj do ulubionych

Alfa 156 i inne Alfy

IP: *.*.*.* 27.09.01, 13:55
proszę o informacje: czy warto kupic używaną Alfę ( r. 1998-99) czasami trafia
się niezła oferta!
Może ktoś kto jeździ poda swoje uwagi i spostrzeżenia: ile pali, koszty
serwisu, przeglądów. Ile czasu spędza w serwisie. Czy serwis zna się na Alfie (
czy tylko na Seicento ?) Jak się sprawuje trzy letnie auto ( nie trzeszczy)
itd ...
Obserwuj wątek
    • Gość: malko Re: Alfa 156 i inne Alfy IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 28.09.01, 08:33
      zobacz na www.cuoresportivo.pl
      chłopaki czatują, chyba po 22 więc może się czegoś dowiesz "na żywo".
      ostatnio mieli zlot w Zamościu. Na interii są zdjęcia, ale kiepskie.
      Strona IKARa (Internetowy Klub AR) jest godna polecenia nawet jeżeli nie chcesz
      kupić AR, po prostu świetnie zrobiona strona o samochodach. Polecam.
    • Gość: Zeo Re: Alfa 156 i inne Alfy IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 28.09.01, 10:09
      6 pażdziernika na torze w Kielcach jest zakończenie pucharu Alfy Romeo, na
      pewno spotkasz tam wielu właścicieli różnych modeli Alf. Ode mnie z Łodzi
      wybiera się ponad 20 samochodów tej marki. Możesz się od użytkowników
      dowiedzieć wielu ciekawych informacji.
    • Gość: radek Re: Alfa 156 i inne Alfy IP: *.waw.cdp.pl 28.09.01, 11:16
      Jeśli kochasz Alfy to kupuj. Psuje się to jak cholera. Ten rocznik nie ma już gwarancji więc wszystkie naprawy płatne. Więc jaeśli masz
      kasę na naprawy (skrzynie biegów, silniki - mojemu znajomemu silnik musieli wymieniać już w pierwszym roku użytkowania) i kochasz Alfę to
      kupuj
      • Gość: gregor Re: Alfa 156 i inne Alfy IP: *.univ.trieste.it 28.09.01, 12:22
        Kupuj - autka ma dusze, kaprysna, ale zawsze.
        Osobiscie wlasnie kupilem saaba 9-3 (marzenia sie spelniaja) z 99-ego, bo alfa
        mi sie przejadla (sluzbowa). Doradzilbym Ci wlasnie saabinke, ale slyszalem ze
        w polsce ciezko o dobry egzemplarz.
        Pozdrawiam z ojczyzny alfy
        gregor
      • Gość: piotrek Re: Alfa 156 i inne Alfy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 12:27
        Jestem posiadaczem Alfy Romeo 156 2.0 TS, mam ją od 1999r. a więc ma już prawie
        3 lata i na razie nie mam z nią problemów, jedyne usterki jakie się pojawiły to
        zapalenie się lampki kontrolnej od poduszki i od wtrysku- sprawy czysto
        elektroniczne, nie techniczne, podłączyli auto pod komputer serwisowy i od tej
        pory mam spokój. Jak się później dowiedziałem było to z mojej winy ponieważ
        przed zapaleniem auta nie czekałem aż zgaśnie kontrolka od ładowania centralki
        głównej. Ciężko jest mi powiedzieć jak się jęździ ponieważ moja wersja jest
        obniżona o 2,5 cm i utwardzona, seryjna jes na pewno trochę bardziej miękka. Na
        zakrętach trzyma się po prostu super a nawet przy maksymalnej prędkości
        (220km/h) jest stbilna.
        Kupić czy nie kupić, gdy ja planowałem kupno samochodu wtedy pojawiła się Alfa
        156, od razu wiedziałem czego chce. Samochody Alfa Romeo to samochody które
        kupują ludzie którzy mają spojżenie na motoryzacje, nie traktują samochody jako
        tylko i wyłącznie środka transportu, są to samochody z charakterem a nie ,,auta
        dla ludu" więc jeżeli kochasz motoryzację na pewno będziesz zadowolony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka