Dodaj do ulubionych

Skoda Octavia RS

IP: 212.244.56.* 10.10.02, 15:41
Jak toto mozna ulepszyc ? Najlepiej na terenie Dolnego Slaska.
Silnik 1,8 T ( 180 KM/5500 obr, max moment obrotowy 235 / 1.950-5.000 )
Chodzi mi o profesjonalny tunning wewnetrzny.

Pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Pepik Re: Skoda Octavia RS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 16:36
      da sie zrobic jakies 210PS
      zamiana chipa
      ale nie wiem czy ktos jest tam gdzie szukasz

tez sie kiedys zastanawialem na kupnem tego.

jak to chodzi w praktyce?

jechalem tylko chwile i niewiele moge powiedziec.
      • Gość: Manon Re: Skoda Octavia RS IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.02, 19:16
        Jezdzi sie fajnie w porownaniu do peugeota 306 1,4 ;)))
        Troche za slaby ASR no i bieda w porownaniu do passata - ale coz , cena robi
        swoje. Troche niska lecz mozna sie przyzwyczaic. Wykop ma tylko, ze jak tu
        czytam na forum o nitro i 320 km/h no to wyglada to cienko:) W srodku robi sie
        glosno dopiero po przekroczeniu 180 km/h , podczas jezdy miejskiej jest bardzo
        cicho. Fotele bardzo ladnie trzymaja i jest odpowiednio utwardzone zawieszenie
        w stosunku do gabarytow i masy auta. Ja w kazdym razie jestem zadowolony:)
        Chociaz na miescie pali kolo 12 l/100 km , w trasie 8 , a na autostradzie
        15 :)) Nie jest ograniczony na 250 km/h w kazdym razie.
        Troche boje sie zakladac chipa - zywotnosc silnika ?

Pozdrawiam,
        • Gość: robert Re: Skoda Octavia RS IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 10.10.02, 20:26
          To stary musiałeś się nieźle napracować aby zmusić tak niewielki silnik do
          spalenia 15/100 :-))
          • Gość: Sławek Re: Skoda Octavia RS IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 11.10.02, 10:25
            Gość portalu: robert napisał(a):

Moja Brava 1.6 przy 200 km/h na autostradzie spalała kilkanascie litrów na 100
            km.

pozdrawiam

> To stary musiałeś się nieźle napracować aby zmusić tak niewielki silnik do
            > spalenia 15/100 :-))
            • Gość: Manon Re: Skoda Octavia RS IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.10.02, 14:31
              Wczesniej peugeot 1.4 palil mi na autostradzie przy 160 km/h kolo 13l / 100 km
              Skoda pali 15 przy jezdzie w granicach 180 km/h. Powyzej 220 pali 17 - 19
              l/100 km

no ale cos za cos.

Pozdrawiam,
              • Gość: robert ile? tam jest jeszcze piąty bieg:-)) IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 11.10.02, 14:59
              • Gość: Wojtek Re: Skoda Octavia RS IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.10.02, 15:37
                A mi Skodzianka pali przy 200 km/h 10-11 l. !!!!! :-)))))
                • Gość: Bart A mój sąsiad.... IP: *.supermedia.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 11.10.02, 15:39
                  który jeździ co niedzielę z rodzinką bardzo chwali swoją Skodkę, bo mówi, że w
                  żadnym innym aucie tego segmentu nie siedziało mu sie tak wygodnie
                  w "kapeluszu" jak w Skódce.

;-)
                  Pzdr
                  • Gość: Wojtek Re: A mój sąsiad.... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.10.02, 15:42
                    Widac nie jezdzil londynska taksowka, tam mozna nawet w cylindrze podrozowac.

BTW, odpusc sobie juz te kapelusze, bo monotematyczny i nudny sie stajesz.
                    • Gość: Bart Postaram sie odpuścić... IP: *.supermedia.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 11.10.02, 15:44
                      ... ale to taki śmieszny i wdzięczny temat. :-))))
                      Po prostu uśmiecham sie jak sobie to skojarzę.
                      Zresztą to nie mój wymysł, ale kogoś na tym forum.

Pzdr

P.S. A propos co to jest BTW ?
                      ;-\
                      • Gość: robert By The Way, RS to zupełnie przyzwoite auto IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 11.10.02, 15:48
                        ktoś kto myśli stereotypowo o Skodach powinien się tym wózkiem przejechać.
                        Kawałek dobrej roboty zrobili CzechoNiemcy. Polacy się z tego śmieją ale jest
                        to smiech przez łzy i zza szyb Lanosów.
                      • Gość: Pitz Re: Postaram sie odpuścić... IP: *.u.mcnet.pl 11.10.02, 16:48
                        Gość portalu: Bart napisał(a):

> ... ale to taki śmieszny i wdzięczny temat. :-))))
                        > Po prostu uśmiecham sie jak sobie to skojarzę.
                        > Zresztą to nie mój wymysł, ale kogoś na tym forum.
                        >
                        > Pzdr
                        >
                        > P.S. A propos co to jest BTW ?
                        > ;-\

BTW - By The Way, czyli po naszemu, "A tak skoro już o tym mówimy..."
        • Gość: robert a tak poważniej, to chyba podajesz odczyty IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 11.10.02, 15:46
          chwilowe z komputera, bo nie wyobrażam sobie samochodu, który mozna zmusić do
          spalania trwale 20l/100. Skodzianka mojej żony dobrze deptana przeze mnie
          (skodzianka) na trasie mieści sie w 10l, co i tak jest dużo. Np. moja bejca (2
          x mocniejsza) nie pali na trasie więcej:-) Ale ma 6 bieg.
    • Gość: Bart Przede wszystkim trzeba... IP: *.supermedia.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 11.10.02, 15:28
      ... włożyć kapelusz.
      Czy przypadkiem teraz nie dają go w standardzie do Skody ?

Pzdr
      • Gość: robert w RSach dają hełmofon z interkomem IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 11.10.02, 15:30
        • Gość: Bart ;-) a jak zapuścisz brodę, to masz dodatkowo... IP: *.supermedia.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 11.10.02, 15:35
          poszerzone siedzenie kierowcy na "korzuch" i "futrzaną" kierownicę żeby dobrze
          leżała niedzielnemu kierowcy który nie lubi zciągać rękawiczek.
          ;-)
          • greenblack Re: a jak zapuścisz brodę, to masz dodatkowo... 11.10.02, 17:45
            Gość portalu: Bart ;-) napisał(a):

> poszerzone siedzenie kierowcy na "korzuch" i "futrzaną" kierownicę żeby
            dobrze
            > leżała niedzielnemu kierowcy który nie lubi zciągać rękawiczek.
            > ;-)

Widzisz, jakiś Ty żałosny. Naśmiewasz się z ludzi tylko dlatego, że jeżdżą
            samochodami określonej marki, a sam jesteś śmieszny. Pisze się koŻuch i ŚCIągać!
            Zajrzyj czasem do słownika albo poczytaj jakąś książkę.
            • Gość: Manon Re: a jak zapuścisz brodę, to masz dodatkowo... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.02, 23:25
              Kapelusz dawali do 105 ;) Nie patrzcie stereotypowo.
              Co do watku powyzej, to chwilowe ma do 52 l.
              na trasie Wroclaw - Strzelce Opolskie ( 130 km A4 ) poszlo mi 20 l benzyny

pozdr
              • Gość: Manon Re: a jak zapuścisz brodę, to masz dodatkowo... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.02, 14:48
                Dzis rano na trasie Wroclaw - Warszawa w okolicach Olesnicy zajechal mi droge
                dziadek w KAPELUSZU w SKODZIE FABII ;))))) hehe trzymal sie lewego pasa jak
                przyklejony i wlokl sie 80tka.....to chyba rzeczywiscie prawda
                ale ja nie mam kapelusza!!!

Pozdro
    • Gość: Mancer Re: Skoda Octavia RS IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 13.10.02, 19:25

> Jak toto mozna ulepszyc ? Najlepiej na terenie Dolnego Slaska.
      > Silnik 1,8 T ( 180 KM/5500 obr, max moment obrotowy 235 / 1.950-5.000 )
      > Chodzi mi o profesjonalny tunning wewnetrzny.

Mozna ulepszyc.. i to baaaaardzo ;-)

Zobacz sobie stronke : vtg.info.pl
      Nie jest to w okolicach Dolnego Slaska, ale tuning silnika to powazna sprawa..
      i imho oplaca sie pol polski przejechac, ale miec pewnosc ze bedzie dobrze
      zrobione.
      • Gość: mati Re: Skoda Octavia RS IP: *.zim.pcz.czest.pl 14.10.02, 15:43
        jade sobie spokojnie (120-140)bo tyle mozna stosunkowo bezpiecznie rozwijac na
        polskich drogach, kapelusza nie mam, skody tez nie mam, a tu jakis baran cisnie
        swoja skode 200/h i wydaje mu sie ze skoro przyciemnil szybe, albo ma 180 koni
        pod maska to osiagnal szczyt mozliwosci motoryzacyjnej i umiejetnosci sportowej
        jazdy. Czy to jest powazne ? A potem rodzina oplakuje jakegos 20-latka, ktory
        troszke przesadzil z gazem ... ech leczenie u specjalisty zalecam nie tuning
        • Gość: Manon Re: Skoda Octavia RS IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.02, 18:45
          Gość portalu: mati napisał(a):

> jade sobie spokojnie (120-140)bo tyle mozna stosunkowo bezpiecznie rozwijac
          na
          > polskich drogach, kapelusza nie mam, skody tez nie mam, a tu jakis baran
          cisnie
          >
          > swoja skode 200/h i wydaje mu sie ze skoro przyciemnil szybe, albo ma 180
          koni
          > pod maska to osiagnal szczyt mozliwosci motoryzacyjnej i umiejetnosci
          sportowej
          >
          > jazdy. Czy to jest powazne ? A potem rodzina oplakuje jakegos 20-latka, ktory
          > troszke przesadzil z gazem ... ech leczenie u specjalisty zalecam nie tuning

To nie przyciemnione szyby, ani 180 koni . To kratka z tylu :) Debili nie
          brakuje na drogach. Pozdrawiam,

Manon
      • Gość: Manon Re: Skoda Octavia RS IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.02, 18:48
        Gość portalu: Mancer napisał(a):

>
        > > Jak toto mozna ulepszyc ? Najlepiej na terenie Dolnego Slaska.
        > > Silnik 1,8 T ( 180 KM/5500 obr, max moment obrotowy 235 / 1.950-5.000 )
        > > Chodzi mi o profesjonalny tunning wewnetrzny.
        >
        >
        > Mozna ulepszyc.. i to baaaaardzo ;-)
        >
        > Zobacz sobie stronke : <a
        href="http://vtg.info.pl"target="_blank">vtg.info.pl
        > </a>
        > Nie jest to w okolicach Dolnego Slaska, ale tuning silnika to powazna
        sprawa..
        > i imho oplaca sie pol polski przejechac, ale miec pewnosc ze bedzie dobrze
        > zrobione.

Dziekuje - skontaktuje sie z nimi

Pozdrawiam!!!

Manon
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka