Dodaj do ulubionych

Gwarancja na opony

28.11.05, 09:36
Czy wystarczy faktura/paragon zakupu opon czy jest jeszcze jakis kwitek który jest gwarancją?
Obserwuj wątek
    • xystos Re: Gwarancja na opony 28.11.05, 09:43
      michalk76 napisał:

Czy wystarczy faktura/paragon zakupu opon czy jest jeszcze jakis kwitek który
      jest gwarancją?

.. musisz miec gwarancje,dotyczy wylacznie z paragonem/kwitem z kasy.
      • michalk76 Re: Gwarancja na opony 28.11.05, 09:50
        tzn że w przypadku faktury, nie trzeba mieć kwitka gwarancyjnego?
        • xystos Re: Gwarancja na opony 28.11.05, 09:53
          michalk76 napisał:

tzn że w przypadku faktury, nie trzeba mieć kwitka gwarancyjnego?

.. jezeli na fakturze jest potwierdzenie zaplaty,kwita z kasy nie trzeba .
          • michalk76 Re: Gwarancja na opony 28.11.05, 10:02
            xystos nie rozumiesz o co mi chodzi. Jak kupujesz np; telewizor to oprócz faktury bądź paragonu otrzymujesz kartę gwarancyjna z pieczątką sklepu. Jak telewizor sie zepsuje to idziesz do serwisu z tą karta gwarancyjną i z fakturą badź paragonem. mnie interesuje, czy przy kupnie opon powinienem dostać taką "kartę gwarancyjną".
            • xystos Re: Gwarancja na opony 28.11.05, 11:27
              michalk76 napisał:

> xystos nie rozumiesz o co mi chodzi. Jak kupujesz np; telewizor to oprócz
              faktu
              > ry bądź paragonu otrzymujesz kartę gwarancyjna z pieczątką sklepu. Jak
              telewizo
              > r sie zepsuje to idziesz do serwisu z tą karta gwarancyjną i z fakturą badź
              par
              > agonem. mnie interesuje, czy przy kupnie opon powinienem dostać taką "kartę
              gwa
              > rancyjną".

.. przy kupnie accesoriów samochodowych i opon-wystarczy faktóra , tak jest w
              calej EU której Polska jest czescia.
    • logis_on_line Re: Gwarancja na opony 28.11.05, 09:54
      Jeszcze trzeba udowodnić, że uszkodzenie nie jest wynikiem wpadnięcia w dziurę
      lub najazdu na krawężnik.

Pozdrawiam
      • rraaddeekk Re: Gwarancja na opony 28.11.05, 12:08
        Sprzedawcy opon nie dają teraz "ksiązeczki gwarancyjnej" wystarczy faktura lub
        paragon.

Kilka lat temu pamiętam, że były takie książeczki.
    • jerry.s Re: Gwarancja na opony 28.11.05, 12:08
      na proste pytanie prosta odpowiedz:
      wystarczy paragon/faktura ... gwarancje jest potrzebna jesli chcesz skorzystac z
      gwarancji producenta, jesli chcesz skorzystac z odpowiedzialnosci sprzedawcy (24
      m-ce) - wystarczy paragon (to juz problem sprzedawcy, czy uzna reklamacje i
      pokryje szkode sam, czy pociagajac za kieszen producenta ... zakladajac
      oczywiscie ze uzna reklamacje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka