michalk76 28.11.05, 09:36 Czy wystarczy faktura/paragon zakupu opon czy jest jeszcze jakis kwitek który jest gwarancją? Link Zgłoś Obserwuj wątek
xystos Re: Gwarancja na opony 28.11.05, 09:43 michalk76 napisał: Czy wystarczy faktura/paragon zakupu opon czy jest jeszcze jakis kwitek który jest gwarancją? .. musisz miec gwarancje,dotyczy wylacznie z paragonem/kwitem z kasy. Link Zgłoś
michalk76 Re: Gwarancja na opony 28.11.05, 09:50 tzn że w przypadku faktury, nie trzeba mieć kwitka gwarancyjnego? Link Zgłoś
xystos Re: Gwarancja na opony 28.11.05, 09:53 michalk76 napisał: tzn że w przypadku faktury, nie trzeba mieć kwitka gwarancyjnego? .. jezeli na fakturze jest potwierdzenie zaplaty,kwita z kasy nie trzeba . Link Zgłoś
michalk76 Re: Gwarancja na opony 28.11.05, 10:02 xystos nie rozumiesz o co mi chodzi. Jak kupujesz np; telewizor to oprócz faktury bądź paragonu otrzymujesz kartę gwarancyjna z pieczątką sklepu. Jak telewizor sie zepsuje to idziesz do serwisu z tą karta gwarancyjną i z fakturą badź paragonem. mnie interesuje, czy przy kupnie opon powinienem dostać taką "kartę gwarancyjną". Link Zgłoś
xystos Re: Gwarancja na opony 28.11.05, 11:27 michalk76 napisał: > xystos nie rozumiesz o co mi chodzi. Jak kupujesz np; telewizor to oprócz faktu > ry bądź paragonu otrzymujesz kartę gwarancyjna z pieczątką sklepu. Jak telewizo > r sie zepsuje to idziesz do serwisu z tą karta gwarancyjną i z fakturą badź par > agonem. mnie interesuje, czy przy kupnie opon powinienem dostać taką "kartę gwa > rancyjną". .. przy kupnie accesoriów samochodowych i opon-wystarczy faktóra , tak jest w calej EU której Polska jest czescia. Link Zgłoś
logis_on_line Re: Gwarancja na opony 28.11.05, 09:54 Jeszcze trzeba udowodnić, że uszkodzenie nie jest wynikiem wpadnięcia w dziurę lub najazdu na krawężnik. Pozdrawiam Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Gwarancja na opony 28.11.05, 12:08 Sprzedawcy opon nie dają teraz "ksiązeczki gwarancyjnej" wystarczy faktura lub paragon. Kilka lat temu pamiętam, że były takie książeczki. Link Zgłoś
jerry.s Re: Gwarancja na opony 28.11.05, 12:08 na proste pytanie prosta odpowiedz: wystarczy paragon/faktura ... gwarancje jest potrzebna jesli chcesz skorzystac z gwarancji producenta, jesli chcesz skorzystac z odpowiedzialnosci sprzedawcy (24 m-ce) - wystarczy paragon (to juz problem sprzedawcy, czy uzna reklamacje i pokryje szkode sam, czy pociagajac za kieszen producenta ... zakladajac oczywiscie ze uzna reklamacje Link Zgłoś