Dodaj do ulubionych

UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OSTRZEŻENIE OSZUKANO MNIE

IP: *.med.krasnik.pl 18.10.02, 13:28
WARSZAWA
KOMIS "AUTO-KOMPLEKS" UL.ŁOPUSZAŃSKA 31
Otóż kupiłam samochód w tym komisie.Po wstępnych oględzinach, radio było
kompletne z panelem,zdecydowałam się na kupno tego samochodu.Dałam
zadatek,spisano wstęną umowę,potem wpłciłam 20% ceny.Pozostała wartość
została skredytowana.Trwało to kilka dni, ponieważ mieszkam w innym mieście
niż komis jakieś 200 km.
Gdy go odbierałam okazało się , że nie ma panelu do radia, przez co radio
stało się nieużyteczne.Sprzedający (Dyrektor)poinformował mnie , że panel
został wyjęty przez drugiego sprzedającego (Prezesa) w celu uniknięcia
kradzieży ale tego drugiego w tej chwili nie ma a jak wróci za dwa dni to mi
przeslą ten panel pocztą (pocztexem).Wiem, że wady ukryte nie podlegają
roszczeniom,ale brak panelu który był, trudno nazwać wadą ukrytą.Jakie było
moje zdzwienie,kiedy dzwonie do komisu po ten nieszczęsny panel i słyszę
odpowiedż, że go nie ma i nie wiadomo gdzie jest.Nastepne telefony,ze
sprzedawcy (Dyrektora) nie ma,potem że wyszedł a potem w końcu że ten
sprzedawca (Dyrektor) już nie pracuje(pewnie kłamstwo) i poinformowano mnie
że z nim dalej muszę załatwiać sprawę bo to on mi sprzedawał.To już nie
chodzi może o pieniądze, ale o zasady i o ostrzeżenie innych jakie zwyczaje
stosuje ten komis.

I wizyta w tym komisie i zadatek ze sporządzeniem wstępnej umowy zakupu
11.09.2002 r.(radio było sprawne razem z panelem)
II wizyta w tym komisie i wpłata 20% wartości auta 25.09.2002 r.(radio było
sprawne razem z panelem)
III wizyta w tym komisie po przelaniu pozostałej kwoty przez bank kredytujący
i odbiór samochodu 04.10.2002 r. brak panelu do radia-radio nieużyteczne

Obserwuj wątek
    • Gość: d Re: UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OSTRZEŻENIE OSZUKANO IP: proxy / 134.65.105.* 18.10.02, 14:10
      mialem to samo w tym samym miejscu - tylko moje radio wycieto/wyrwano wraz z przewodami z
      samochodu ktory kupilem 4 tysiece taniej ale 2 musialem dac w lape kierownikowi komisu
      • Gość: elza Re: UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OSTRZEŻENIE OSZUKANO IP: *.med.krasnik.pl 18.10.02, 14:26
        No to nieżle.Czy nie można tego gdzieś zgłosić?
        Czy naprawdę na takie zwyczje nie ma rady ?
    • Gość: maga Re: UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OSTRZEŻENIE OSZUKANO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.02, 21:04
      Jest tylko jedno wyjscie. Piszmy o wszystkich takich nieuczciwych firmach.
      Wczesniej czy pózniej wygraja albo one , albo my.
    • Gość: tomek Re: UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OSTRZEŻENIE OSZUKANO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 21:55
      A czego można się spodziewać w krau złodziei, jak mówią na Polszę zachodni
      obywatele?????
      • Gość: XXL Re: UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OSTRZEŻENIE OSZUKANO IP: *.echostar.pl 18.10.02, 23:38
        Gość portalu: tomek napisał(a):

> A czego można się spodziewać w krau złodziei,

Przepraszam ty też ??????
        • Gość: dres Re: UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OSTRZEŻENIE OSZUKANO IP: *.ipt.aol.com 18.10.02, 23:44
          wjedziemy tam z ekipa i zrobimy porzadek
          wszystkie szyby w mak !!!
          • Gość: Michal Re: UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OSTRZEŻENIE OSZUKANO IP: *.telia.com 20.10.02, 19:04
            Czy przypadkiem nie mozna zwrocic tego auta,nie wywiazali sie ze wszystkich
            zobowiazan.
            Tak prywatnie ,tutaj tez byly takie firmy ,ale po wejsciu do Uni nastapila
            profilazyzacja firm i wzystkie nieucziwe umarly smiercia naturalna.Po prostu
            niemialy klientow.Ci z Lopuszanskiej widac jada na krotki dystans i zobaczycie
            po paru takich incydentach beda sie reklamowac ,ale to nie pomoze
            upadna.Konkurencja wzrosnie jeszcze bardziej i tylko uczciwi i przystepni
            wytrzymaja.Ci dyrektorzy beda pucowac szyby w tych co ocaleja,do czasu jak
            klienci zlodzieji nie rozpoznaja.
          • Gość: elza Re: UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OSTRZEŻENIE OSZUKANO IP: *.med.krasnik.pl 21.10.02, 08:54
            Tak właśnie wypadałoby chyba zrobić bo ile można jeszcze osób oszukać.Na razie
            chyba czują się pewni i bezkarni.
    • the-besciak Kto w ogóle kupuje w komisach???? 21.10.02, 13:39
      Nie kupuje się w komisach i mam na to conajmniej kilka dobrych argumentów.
      • Gość: elza Re: Kto w ogóle kupuje w komisach???? IP: *.med.krasnik.pl 21.10.02, 13:58
        a gdzie?. Wszędzie tam gdzie nie my
        • darr.darek po co one 21.10.02, 15:56
          elza , na tym panelu straciłaś góra 400zł , a może tylko 100zł za dokupienie
          nowego panela na giełdzie (niestety pewnie od złodzieja , który ukradł twój-
          "nietwój" panel) .
          Na kupnie samochodu u pośrednika straciłaś conajmniej 3000zł ; szczerze Ci
          współczuję , ale taka jest prawda . Po prostu , następnym razem kupisz
          samochód "bawiąc" sie samodzielnie w targującego się handlarza , sam tak kiedyś
          miałem z komisem (straciłem nie panel a sporo nerwów) i teraz omijam z daleka
          handlarzy .
          Wiem , że przeciętny człowiek nie patrzy na główny koszt transakcji , ale
          właśnie na takie szczegóły obsługi . A z kolei to , że "byznesmeny" z
          Lopuszańskiej woleli robić z siebie biednych złodziei ("a bo co ona nam zrobi")
          niż odpalić Ci np.200zł odszkodowania z zarobionych na pośrednictwie
          pieniędzy , to świadczy tylko o klasie tych "byznesmenów" . Sam miałem więcej
          przekopów z takimi ciołkami .
          Nie oczekuj cudów . Takie reakcje są w biznesie marki NONAME , gdy klient się
          pojawia i znika (tam nikt nie czeka aż wrócisz za 5lat) .

Na przyszłość : na rynku "im więcej wiesz tym mniej stracisz" i musisz mieć
          podejście konsumenta p.t. "ile na tym mogę stracić" ?
          Zyczę rozwagi przy wchodzeniu w różne "ciekawe" transakcje a takich jest
          mnóstwo : systemy argentyńskie , leasing operacyjny(tak,tak , trzeba brać
          finansowy) , "sytemy" do totolotka , nowe auta,domy w cenie wykraczającej poza
          Twoje możliwości itd. .
          • Gość: Pitz Re: po co one IP: *.u.mcnet.pl 21.10.02, 16:57
            darr.darek napisał:

> elza , na tym panelu straciłaś góra 400zł , a może tylko 100zł za dokupienie
            > nowego panela na giełdzie (niestety pewnie od złodzieja , który ukradł twój-
            > "nietwój" panel) .
            > Na kupnie samochodu u pośrednika straciłaś conajmniej 3000zł ; szczerze Ci
            > współczuję , ale taka jest prawda . Po prostu , następnym razem kupisz
            > samochód "bawiąc" sie samodzielnie w targującego się handlarza , sam tak
            kiedyś
            >
            > miałem z komisem (straciłem nie panel a sporo nerwów) i teraz omijam z daleka
            > handlarzy .
            > Wiem , że przeciętny człowiek nie patrzy na główny koszt transakcji , ale
            > właśnie na takie szczegóły obsługi . A z kolei to , że "byznesmeny" z
            > Lopuszańskiej woleli robić z siebie biednych złodziei ("a bo co ona nam
            zrobi")
            >
            > niż odpalić Ci np.200zł odszkodowania z zarobionych na pośrednictwie
            > pieniędzy , to świadczy tylko o klasie tych "byznesmenów" . Sam miałem więcej
            > przekopów z takimi ciołkami .
            > Nie oczekuj cudów . Takie reakcje są w biznesie marki NONAME , gdy klient się
            > pojawia i znika (tam nikt nie czeka aż wrócisz za 5lat) .
            >
            > Na przyszłość : na rynku "im więcej wiesz tym mniej stracisz" i musisz mieć
            > podejście konsumenta p.t. "ile na tym mogę stracić" ?
            > Zyczę rozwagi przy wchodzeniu w różne "ciekawe" transakcje a takich jest
            > mnóstwo : systemy argentyńskie , leasing operacyjny(tak,tak , trzeba brać
            > finansowy) , "sytemy" do totolotka , nowe auta,domy w cenie wykraczającej
            poza
            > Twoje możliwości itd. .
            A ja mam jak na razie pozytywne wrazenia z kontaktow z komisem. Kupilem
            tam "ciezarowke" - Opel Vectra B Kombi. Gosc nie tylko nie ukrywal, ze auto nie
            jest jak spod igly, ale na dodatek byl chetny do przyjezdzania do konkretnego
            warsztatu na ogledziny. Autko mialo lekko stuknieta tylna klape (jest slad na
            samiutkim rogu klapy), wymieniona lampe tylna (na oryginalna). Poza tym w
            znajomym warsztacie obejrzalo samochod jakies 10 osob - lakiernicy, mechanicy,
            blacharze. Na podnosniku, z gory, z dolu, z boku od srodka - gosc powiedzial,
            ze nie ma nic do ukrycia. Autko mialo zmieniona przednia szybe, i lakierowany
            dach. Przod nie ruszony, zrobione wszystko bardzo profesjonalnie.
            Nic nie bylo ukrywane, wszystko do obejrzenia. Przejechalem autem 3000 km w
            niecaly miesiac i nic niepokojacego nie wychodzi.
      • Gość: elza Re: Kto w ogóle kupuje w komisach???? IP: *.med.krasnik.pl 21.10.02, 14:01
        To po co one są ?
      • Gość: elza Re: Kto w ogóle kupuje w komisach???? IP: *.med.krasnik.pl 23.10.02, 15:18
        To po co one są ?
        • darr.darek po co one 24.10.02, 10:22
          elza , jeśli przeczytałaś mój wcześniejszy post to chyba już domyślasz się , że
          na rynku nie pytasz "po co ta firma jest" a "dlaczego jest" . Odpowiedź , bo ma
          klientów .
          Tak samo , nie pytaj "po co w przyrodzie są kleszcze lub wieloryby" a "dlaczego
          są" . Bo potrafią przeżyć .
          A na przyszłość , Ty nie musisz być żywicielem komisów .
          • Gość: elza Re: po co one IP: *.med.krasnik.pl 24.10.02, 12:37
            OOOOOOO!!!!!!
            Na pewno już nie będę żywicielem komisów !!!!!!
            i nikogo więcej.
            Ten panel to głupota.
            Ale nadal nie rozumiem na co komu mój panel przeciwkradzieżowy skoro to jest
            komplet do konkretnego radia(chyba, że mają w planie dalszą kradzież już samego
            radia)
            i nie wiem czy ja taki dostanę na giełdzie.
            Podobno mogę sobie zamówić podając numery radia w FORDZIE i mi sprowadzą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka