Gość: RyMario IP: *.*.*.* 01.10.01, 14:47 Mam pytanko. Czy ktos moze wie czy tylne lampy w Toyotach Camry (z 1991 roku - starszy model) model europejski i kanadyjski lub USA sie roznia czy tez nie???? pozdr wszystkich Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Michal Re: Tylne lampy w 10 letniej Toyocie Camry IP: *.telia.com 01.10.01, 20:00 Czesc RyMario! Co wysiadla Ci ta przerobka o ktorej pisalismy w sierpniu.Canada posiada takie przepisy jak prawie Europa,w USA modelu pozycyjne swialo musi byc rowniez z boku. Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: RyMario Re: Tylne lampy w 10 letniej Toyocie Camry IP: *.*.*.* 02.10.01, 11:47 Gość portalu: Michal napisał(a): > Czesc RyMario! Co wysiadla Ci ta przerobka o ktorej pisalismy w sierpniu.Canada > > posiada takie przepisy jak prawie Europa,w USA modelu pozycyjne swialo musi byc > > rowniez z boku. Pzdr.Michal Czesc Michal. Milo Cie znowu "widziec" (tzn. czytac). Przerobka mi nie wysiadla,ale jak kupilem swojego "Srebrnego Szerszenia" to byla uszkodzona tylna lampa.Staram sie ja jakos dokupic,ale niestety wniskuje z tego co piszesz, ze modele: amerykanski rozni sie od kanadyjskiego (chyba) a na pewno od europejskiego.Nie mam ochoty kupowac nowego Toyoty - koszt pewnie ok 1000PLN.Moze wiesz, gdzie mozna kupic cos takiego??Jesli nie pewnie bede probowal jakos dokleic. pozdr :) Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Tylne lampy w 10 letniej Toyocie Camry IP: *.telia.com 02.10.01, 19:35 Nie musisz miec tej lampy za atlantyku wsadz europejska gabaryty pasuja,kup gdzies na zlomowisku ,moze trafisz tanio to kup obie jednakowe, poszukalem w naszej www.bildelsbasen.se i znalazlem od poludnia do Kiruny okolo 360 lamp europejskich.Pamietaj pasuje od 87 do 91 jest taka sama konstrukcja.Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: RyMario Re: Tylne lampy w 10 letniej Toyocie Camry IP: *.*.*.* 03.10.01, 13:25 Dzieki Michal. Sprawdze.Przy okazji mam jeszcze jeden problem. Otoz co pewien czas maja Camry zaczyna rzucac w czasie jazdy - zwykle jak jeszcze nie jest mocno rozgrzana. Myslalem, ze to jest sprawa paliwa tzn. chrzczone. Teraz wydaje mi sie,ze moze to byc cos ze sprzeglem,gdyz silnik pracuje ladnie na postoju a tylko w czasie jazdy cos sie dzieje.Aha jeszcze inf. dodatkowa - nie mam gazu. Czy moglbys cos dopomoc??? Dzieki z gory pozdr :) Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Tylne lampy w 10 letniej Toyocie Camry IP: *.telia.com 03.10.01, 18:59 Najpierw trzeba postawic trafna diagnoze w innym wypadku to zejdziemy na manowce.Rzucac-----cos mial na mysli, nierowna prace silnika----1 Rzucac--- Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Tylne lampy w 10 letniej Toyocie Camry IP: *.telia.com 03.10.01, 19:07 Ale chwilke sie zastanowilem,nie bylo by glupe kupic srodka do oczyszczania ukladu wtryskowego wlac do tanku i sobie normalnie jezdzic.Kiedys wymienial filtr powietrza? Olej?Masz prawdopodobnie brudne wtryski troche kondensu w tanku,kup ten plyn wlej do tanku i jezdzij.Pzdr.Michal Niedyskretne pytanie , od ktorego trzeba bylo zaczac.Kiedy byl porzadny ostatni servis? Link Zgłoś
Gość: RyMario Re: Tylne lampy w 10 letniej Toyocie Camry IP: *.*.*.* 04.10.01, 12:37 Gość portalu: Michal napisał(a): > Ale chwilke sie zastanowilem,nie bylo by glupe kupic srodka do oczyszczania > ukladu wtryskowego wlac do tanku i sobie normalnie jezdzic.Kiedys wymienial > filtr powietrza? Olej?Masz prawdopodobnie brudne wtryski troche kondensu w > tanku,kup ten plyn wlej do tanku i jezdzij.Pzdr.Michal > Niedyskretne pytanie , od ktorego trzeba bylo zaczac.Kiedy byl porzadny ostatni > > servis? A tos mi bracie cwieka zabil.Toyotke kupilem 3 miechy temu i jak na razie zmienilem tylko pasek rozrzadu i napinacze+filtr oleju i olej w silniku. Nie robilem nic wiecej.Powiem Ci szczerze, ze nie bardzo mnie stac na przeglad w jakiejs autoryzowanej stacji. pozdr :) Link Zgłoś
Gość: RyMario Re: Tylne lampy w 10 letniej Toyocie Camry IP: *.*.*.* 05.10.01, 13:55 Przeglad zrobie pewnie u kolegi w przyszlym tygodniu. Wracajac do tematu: Rzucanie: szarpanie samochodem w czasie jest. Wydaje mi sie, ze w czasie dodawania gazu ale glowy nie dam.Na postoju silnik pracuje OK. pozdr :) Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Tylne lampy w 10 letniej Toyocie Camry IP: *.pg.com 05.10.01, 14:25 Gość portalu: RyMario napisał(a): > Przeglad zrobie pewnie u kolegi w przyszlym tygodniu. > Wracajac do tematu: > Rzucanie: szarpanie samochodem w czasie jest. Wydaje > mi sie, ze w czasie dodawania gazu ale glowy nie > dam.Na postoju silnik pracuje OK. > pozdr :) Może być rzeczywiście to, co już Ci Michał napisał + czujnik przepływu powietrza + nawet zużyte sprzęgło + zużyte świece/minimalna przerwa w przewodach wysokiego napięcia + inne rzeczy, co do których jestem nieświadomy :-) Myślę, że jednak mechanik będzie Ci w stanie lepiej namierzyć problem niż my na odległość... Pozdrawiam, Niknejm Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Tylne lampy w 10 letniej Toyocie Camry IP: *.telia.com 05.10.01, 20:58 Ry Mario wez wydrukuj wypowiedz >Niknejma i moja i pokaz mechanikowi.PzdrMichal Link Zgłoś
Gość: RyMario Problem szarpania IP: *.*.*.* 18.10.01, 12:58 Gość portalu: Michal napisał(a): > Ale chwilke sie zastanowilem,nie bylo by glupe kupic srodka do oczyszczania > ukladu wtryskowego wlac do tanku i sobie normalnie jezdzic.Kiedys wymienial > filtr powietrza? Olej?Masz prawdopodobnie brudne wtryski troche kondensu w > tanku,kup ten plyn wlej do tanku i jezdzij.Pzdr.Michal > Niedyskretne pytanie , od ktorego trzeba bylo zaczac.Kiedy byl porzadny ostatni > > servis? Michal - wracam z problemem.Zostal wymieniony filtr paliwa, filtr powietrza byl czysciutki.Szarpie nadal,ale mam precyzyjniejsze informacje kiedy:gdy samochod postoi z dzien dwa i szarpie nie od razu, ale po 5-u 10-u minutach.Wydaje mi sie, ze jest to zwiazane z wylaczeniem ssania w silniku (moze to jakis czujnik?).Gdy przjade z 10 km przestaje szarpac i jest wszystko OK juz caly czas nawet nastepnego dnia.Znajomy mechanik powiedzial, ze w starszych Toyotach tak jest czasami,ze gdy samochody dostaja wilgoci ta sa problemy z zaplonem np.samochod stoi na dworze, para wodna sie skrapla pod maska. Potem, gdy cieplo z silnika osuszy wilgoc wszystko wraca do normy. Powiedzial, zebym zalozyl taka "podsufitke" pod maske jak maja niektore samochody (nie wiem czy Camry tez ma). Chodzi o taka wykladzine jaka powinna byc wylozona maska od spodu, czyli miedzy silnikiem i blacha.Co o tym wszystkim sadzisz?? Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Problem szarpania IP: *.telia.com 19.10.01, 11:19 Czesc RyMario! Tutaj masz dowod ze Twoje kable elektryczne maja uplywmosci nalezaloby zmienic kable i rotor(palec rozdzielczy) no i kopulke.To bedzie bardzo duzo kosztowac ,ale mozesz kupic pirackie japonskie to jest to samo.Ja to zrobilem w swojej na wiosne uwazalem ze po 330kkm material jest zmeczony i wymienilem .Pamieytaj kable so razem z fajkami nieodlaczne. Pzdr.MIchal Link Zgłoś
Gość: RyMario Re: Problem szarpania IP: *.*.*.* 19.10.01, 11:30 Gość portalu: RyMario napisał(a): > Gość portalu: Michal napisał(a): > > > Ale chwilke sie zastanowilem,nie bylo by glupe kupic srodka do oczyszczani > a > > ukladu wtryskowego wlac do tanku i sobie normalnie jezdzic.Kiedys wymienia > l > > filtr powietrza? Olej?Masz prawdopodobnie brudne wtryski troche kondensu w > > > tanku,kup ten plyn wlej do tanku i jezdzij.Pzdr.Michal > > Niedyskretne pytanie , od ktorego trzeba bylo zaczac.Kiedy byl porzadny os > tatni > > > > servis? > > > Michal - wracam z problemem.Zostal wymieniony filtr paliwa, filtr powietrza byl > > czysciutki.Szarpie nadal,ale mam precyzyjniejsze informacje kiedy:gdy samochod > postoi z dzien dwa i szarpie nie od razu, ale po 5-u 10-u minutach.Wydaje mi si > e, > ze jest to zwiazane z wylaczeniem ssania w silniku (moze to jakis czujnik?).Gdy > > przjade z 10 km przestaje szarpac i jest wszystko OK juz caly czas nawet > nastepnego dnia.Znajomy mechanik powiedzial, ze w starszych Toyotach tak jest > czasami,ze gdy samochody dostaja wilgoci ta sa problemy z zaplonem np.samochod > stoi na dworze, para wodna sie skrapla pod maska. Potem, gdy cieplo z silnika > osuszy wilgoc wszystko wraca do normy. Powiedzial, zebym zalozyl > taka "podsufitke" pod maske jak maja niektore samochody (nie wiem czy Camry tez > > ma). Chodzi o taka wykladzine jaka powinna byc wylozona maska od spodu, czyli > miedzy silnikiem i blacha.Co o tym wszystkim sadzisz?? Oczywiscie pytanie jest do wszystkich,ktorzy moga cos doradzic pozdr. dla forum :) Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Problem szarpania IP: *.telia.com 21.10.01, 15:03 Zobacz jeden post wyzej on Ci podpowiada co masz zrobic. Link Zgłoś