taclar 13.12.05, 13:57 tak mi zaproponowano w katowickim renomowanym sklepie motoryzacyjnym. czy podzielacie taki wybór? nie znam się, nie wiem, więc Was pytam. Z góry dzięki za opinie :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
xystos Re: do hondy civic akumulator dewoo 13.12.05, 14:03 taclar napisała: tak mi zaproponowano w katowickim renomowanym sklepie motoryzacyjnym. .. a dlaczego kupujesz tam gdzie najdrozej ?,sadzisz ze oni maja inne acu niz np.stacje benzynowe ? i duzo taniej. Gabaryty acu i umieszczenie elektrod oraz pojemnosc (A/h) jest istotna . Link Zgłoś
taclar Re: do hondy civic akumulator dewoo 13.12.05, 14:11 na stacjach nie znalazłam, bo Civic ma nietypowy wymiar akumulatorów (wąskie i wysokie). rozmiary pasują, tylko nazwa daewoo coś mi nie podchodzi... :) Stąd pytanie. Link Zgłoś
xystos Re: do hondy civic akumulator dewoo 13.12.05, 14:18 taclar napisała: > na stacjach nie znalazłam, bo Civic ma nietypowy wymiar akumulatorów (wąskie i > wysokie). rozmiary pasują, tylko nazwa daewoo coś mi nie podchodzi... :) Stąd > pytanie. .. Deawoo nie robilo tej battery , moze ten sam poddostawca co dla Hondy ?. Link Zgłoś
waskes29 Re: do hondy civic akumulator dewoo 13.12.05, 14:33 Poszukaj sobiew jakis sklepaxh gdzie sprzedaja akumulatory bez problemu powinienes dostac taki aku centry czy innej znanej firmy ,ostatecznie moze byc deawoo co to za roznica jesli pasuje i tak robi je ktos inny, byc moze ze ta sama firma co dla hondy. Link Zgłoś
matejator Re: do hondy civic akumulator dewoo 13.12.05, 22:11 ja wymienilem w swoim Civicu 1,4 akumulator rok temu( firmowy Panasonic wytrzymal 6 lat i padł po wypadku bez ostrzeżenia).kupiłem akumulator Centry za okolo 250 zeta.co prawda obsługowy bo tylko taki pasował ale i tak nic się z nim nie dzieje i jestem zadowolony.polecam. P.S. Pamiętaj żeby zabrać ze sobą stary bo innaczej nie sprzedadzą ci nowego. Link Zgłoś
taclar Re: do hondy civic akumulator dewoo 14.12.05, 07:22 Dzięki za podpowiedzi. W rezultacie wczoraj zakupiliśmy ten akumulator i autko śmiga :-))) Już się nie stresuję, że nie odpali w najmniej spodziewanym momencie. Matejator, ku mojemu zaskoczeniu, sprzedano nam akumulator bez zwrotu starego (osoba która dokonywała kupna nie wiedziała, że trzeba zwracać, więc do sklepu jechała bez "padniętego staruszka")... Teraz mam problem, co z nim zrobić :( na śmietnik przecież nie wyrzucę... Link Zgłoś
xystos Re: do hondy civic akumulator dewoo 14.12.05, 08:55 .. podrzuc "swinie" na stacji benzynowej ktora sprzedaje akumulatory ,- tylko tak by nikt cie nie widzial,beda chcieli zaplate za utelizacje. Link Zgłoś
matejator Re: do hondy civic akumulator dewoo 14.12.05, 11:23 podjedź do sklepu z paragonem i oddaj stary.muszą przyjąć.ja kupowałem w firmowym sklepie Centry może dlatego.pozdro Link Zgłoś