Dodaj do ulubionych

Seat Ibiza 1.9 TDI???

27.12.05, 20:52
witam wszystkich! Seat Ibiza 1.9 TDI czy jest to auto godne rozpatrzenia?
Prosze piszcie wasze opinie, bo rozwazam kupno. Jakie sa wady i zalety, oraz
jak wypada eksploatacja? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • callafior Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 27.12.05, 22:04
      Seaty to samochody, choć budowane we współpracy z VW, nie są moim zdaniem godne
      polecenia. Seat buduje je na bazie modeli VW (np. ibiza na polo), ale za dużo
      stosuje własnych eksperymentów, co nie wpływa korzystnie na jakość/niezawodność.
      Seaty to samochody o jakości pomiędzy fiatem i skodą. Podobnie konstruowane są
      skody, w których jednak Czesi tak nie majstrują i są przez to dużo lepsze.
      Zamiast Ibizy polecam fabię z takim samym silnikiem. Jest dosyć dynamiczny, ale
      konstrukcja nie jestpierwszej świeżości. Weź pod uwagę też Corsę 1.3 Multijet -
      słabszy, ale dużo nowocześniejszy silnik, większa kultura pracy, lepsza
      elastyczność.
      • sowik85 Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 27.12.05, 23:16
        Co do elastycznosci to jednak Ibiza 1,9 TDI bedzie lepsza- Fabia z tym silnikiem
        (100KM) to po prostu rakieta na kolach:) Corsa bedzie troche mniej palic, jest
        cichsza i faktycznie kultura pracy lepsza. pozdrawiam
      • derduch Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 27.12.05, 23:28
        ROTFL
        Skoda to przecież lepsza wersja AUDI, taka Fabia to dokładnie A3!
      • frequentflyer Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 27.12.05, 23:34
        callafior napisał:

Weź pod uwagę też Corsę 1.3 Multijet -
        > słabszy, ale dużo nowocześniejszy silnik, większa kultura pracy, lepsza
        > elastyczność.
        tylko ktoś kto nie jeździł corsą z tym silnikiem może tak się wypowiedzieć o
        jego kulturze pracy i elastyczności. ja jeździłem. nawet bardzo marny
        3-cylindrowy 82 KM diesel w hyundai getzu z przed ostatniego fejsliftingu ma
        lepszą kulturę. reszta wypowiedzi poprzednika to typowe dlań banały których nie
        chce mi się w ogóle komentować.
      • waskes29 Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 27.12.05, 23:35
        callafior napisał:

> Seaty to samochody, choć budowane we współpracy z VW, nie są moim zdaniem
        godne
        > polecenia. Seat buduje je na bazie modeli VW (np. ibiza na polo), ale za dużo
        > stosuje własnych eksperymentów, co nie wpływa korzystnie na
        jakość/niezawodność
        > .
        > Seaty to samochody o jakości pomiędzy fiatem i skodą. Podobnie konstruowane są
        > skody, w których jednak Czesi tak nie majstrują i są przez to dużo lepsze.
        > Zamiast Ibizy polecam fabię z takim samym silnikiem. Jest dosyć dynamiczny,
        ale
        > konstrukcja nie jestpierwszej świeżości. Weź pod uwagę też Corsę 1.3
        Multijet -
        > słabszy, ale dużo nowocześniejszy silnik, większa kultura pracy, lepsza
        > elastyczność.

Nie jest az tak zle z ta Ibiza
        www.uzywane.mojeauto.pl/raport2004/index_lista.php?marka=Seat&model=Ibiza&Submit=szukaj
        i
        www.weltzeituhr.com/reise/adac-pannenstatist1.shtml
        • wojtek_blankietowy Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 27.12.05, 23:37
          Kup skode. Podobno skoda ma niedlugo wykupic volkswagena poza tym skody to
          super auta i wysoko pozycjonowane klasowo. I tak:
          1. skoda fabia = audi A3
          2. skoda octawia = vw passat
          3. skoda superb = vw pheaton lub BMW 7
          • derduch Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 27.12.05, 23:58
            Nie kłam! Akurat BMW 7 i S Klasse Mercedesa to klasa Octavi i to tej
            poprzedniej(ciagle lider nowoczesności, ledwie 8 czy 9 lat na rynku)
            SuperB to auto o klase lepsze od Jaguara, zryw jak w F-16, strefa zgniotu jak
            USS Enterprise, pali jak Tico a wygodne jak first class w Luftahansa!
            • wujaszek_joe Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 28.12.05, 07:53
              wam sie to nigdy nie znudzi...
              • pindoll Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 28.12.05, 09:57
                wujaszek_joe napisał:

> wam sie to nigdy nie znudzi...

co innego nudne najeżdżanie na skode, a co innego urządzanie kpin z
                klasyfikacji skód do poszczególnych segmentów. To mi sie też akurat nie nudzi...
            • callafior Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 28.12.05, 15:31
              Tak, tak, i tak lepiej jeździć Ikarusem na miesięcznym jak się nawet na golfa II
              nie ma, a co tu mówić o fabii 1.2 "szanowni" antyskodziarze...
              • derduch Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 28.12.05, 16:24
                Z Wrszawy jeteś, chcesz zobaczyć?
                Myślisz że skoro Tobie się w życiu nie udało to i innym musiało się nie udac?
                • callafior Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 29.12.05, 13:21
                  Ja nie piszę o sobie, tylko tak właśnie określam tych, którzy śmieją się ze
                  skody, golfa II, bo według mnie w ten sposób leczą kompleksy, że sami nie mają
                  auta i jeżdżą MPK obserwując jadące obok autka. Jeżeli jednak mają lepsze
                  samochody to ja już tego nie rozpracuję, pozostaje tylko pytanie czy mają w
                  domu klamki...
                  • zja_wa12 Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 29.12.05, 20:16
                    jak ibiza 1,9tdi to 130 km i najlepiej po chip tuningu chociaż w seacie się
                    zdarza że fabrycznie maja po 140km
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka