pandros 27.12.05, 20:52 witam wszystkich! Seat Ibiza 1.9 TDI czy jest to auto godne rozpatrzenia? Prosze piszcie wasze opinie, bo rozwazam kupno. Jakie sa wady i zalety, oraz jak wypada eksploatacja? pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
callafior Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 27.12.05, 22:04 Seaty to samochody, choć budowane we współpracy z VW, nie są moim zdaniem godne polecenia. Seat buduje je na bazie modeli VW (np. ibiza na polo), ale za dużo stosuje własnych eksperymentów, co nie wpływa korzystnie na jakość/niezawodność. Seaty to samochody o jakości pomiędzy fiatem i skodą. Podobnie konstruowane są skody, w których jednak Czesi tak nie majstrują i są przez to dużo lepsze. Zamiast Ibizy polecam fabię z takim samym silnikiem. Jest dosyć dynamiczny, ale konstrukcja nie jestpierwszej świeżości. Weź pod uwagę też Corsę 1.3 Multijet - słabszy, ale dużo nowocześniejszy silnik, większa kultura pracy, lepsza elastyczność. Link Zgłoś
sowik85 Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 27.12.05, 23:16 Co do elastycznosci to jednak Ibiza 1,9 TDI bedzie lepsza- Fabia z tym silnikiem (100KM) to po prostu rakieta na kolach:) Corsa bedzie troche mniej palic, jest cichsza i faktycznie kultura pracy lepsza. pozdrawiam Link Zgłoś
derduch Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 27.12.05, 23:28 ROTFL Skoda to przecież lepsza wersja AUDI, taka Fabia to dokładnie A3! Link Zgłoś
frequentflyer Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 27.12.05, 23:34 callafior napisał: Weź pod uwagę też Corsę 1.3 Multijet - > słabszy, ale dużo nowocześniejszy silnik, większa kultura pracy, lepsza > elastyczność. tylko ktoś kto nie jeździł corsą z tym silnikiem może tak się wypowiedzieć o jego kulturze pracy i elastyczności. ja jeździłem. nawet bardzo marny 3-cylindrowy 82 KM diesel w hyundai getzu z przed ostatniego fejsliftingu ma lepszą kulturę. reszta wypowiedzi poprzednika to typowe dlań banały których nie chce mi się w ogóle komentować. Link Zgłoś
waskes29 Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 27.12.05, 23:35 callafior napisał: > Seaty to samochody, choć budowane we współpracy z VW, nie są moim zdaniem godne > polecenia. Seat buduje je na bazie modeli VW (np. ibiza na polo), ale za dużo > stosuje własnych eksperymentów, co nie wpływa korzystnie na jakość/niezawodność > . > Seaty to samochody o jakości pomiędzy fiatem i skodą. Podobnie konstruowane są > skody, w których jednak Czesi tak nie majstrują i są przez to dużo lepsze. > Zamiast Ibizy polecam fabię z takim samym silnikiem. Jest dosyć dynamiczny, ale > konstrukcja nie jestpierwszej świeżości. Weź pod uwagę też Corsę 1.3 Multijet - > słabszy, ale dużo nowocześniejszy silnik, większa kultura pracy, lepsza > elastyczność. Nie jest az tak zle z ta Ibiza www.uzywane.mojeauto.pl/raport2004/index_lista.php?marka=Seat&model=Ibiza&Submit=szukaj i www.weltzeituhr.com/reise/adac-pannenstatist1.shtml Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 27.12.05, 23:37 Kup skode. Podobno skoda ma niedlugo wykupic volkswagena poza tym skody to super auta i wysoko pozycjonowane klasowo. I tak: 1. skoda fabia = audi A3 2. skoda octawia = vw passat 3. skoda superb = vw pheaton lub BMW 7 Link Zgłoś
derduch Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 27.12.05, 23:58 Nie kłam! Akurat BMW 7 i S Klasse Mercedesa to klasa Octavi i to tej poprzedniej(ciagle lider nowoczesności, ledwie 8 czy 9 lat na rynku) SuperB to auto o klase lepsze od Jaguara, zryw jak w F-16, strefa zgniotu jak USS Enterprise, pali jak Tico a wygodne jak first class w Luftahansa! Link Zgłoś
pindoll Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 28.12.05, 09:57 wujaszek_joe napisał: > wam sie to nigdy nie znudzi... co innego nudne najeżdżanie na skode, a co innego urządzanie kpin z klasyfikacji skód do poszczególnych segmentów. To mi sie też akurat nie nudzi... Link Zgłoś
callafior Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 28.12.05, 15:31 Tak, tak, i tak lepiej jeździć Ikarusem na miesięcznym jak się nawet na golfa II nie ma, a co tu mówić o fabii 1.2 "szanowni" antyskodziarze... Link Zgłoś
derduch Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 28.12.05, 16:24 Z Wrszawy jeteś, chcesz zobaczyć? Myślisz że skoro Tobie się w życiu nie udało to i innym musiało się nie udac? Link Zgłoś
callafior Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 29.12.05, 13:21 Ja nie piszę o sobie, tylko tak właśnie określam tych, którzy śmieją się ze skody, golfa II, bo według mnie w ten sposób leczą kompleksy, że sami nie mają auta i jeżdżą MPK obserwując jadące obok autka. Jeżeli jednak mają lepsze samochody to ja już tego nie rozpracuję, pozostaje tylko pytanie czy mają w domu klamki... Link Zgłoś
zja_wa12 Re: Seat Ibiza 1.9 TDI??? 29.12.05, 20:16 jak ibiza 1,9tdi to 130 km i najlepiej po chip tuningu chociaż w seacie się zdarza że fabrycznie maja po 140km Link Zgłoś