Dodaj do ulubionych

Co wybrać? t4 czy transit?

29.12.05, 15:50
Zamierzam kupić używany samochód do firmy góra 4 lata i zastanawiam się
między vw t4 2,5tdi 102km albo ford transit 2,0tdci 100km. Prosze szczególnie
posiadaczy taki samochodów o wypowiedź (czy się psują itp.)
Z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • xxx_6666 Opinia 29.12.05, 16:51
      Sam jestem właścicielem tych aut,i według mnie lepszy jest Volswagen T4 ponieważ
      ma lepszy silnik i skrzynię biegów, układ jezdny też góruje nad fordem, różnice
      w spalaniu są znacznie powyżej 2 litrów. Więc stawiam na Volswagena.
      • zja_wa12 Re: Opinia 29.12.05, 17:18
        a jak jest z usterkowością?szczególnie transita bo mam vw t4 z 2000r tyle że z
        silnikem 1,9td i wiem co się mnie więcej psuje.
        • xxx_6666 Re: Opinia 29.12.05, 18:20
          Z usterkowością jest podobnie jak z innymi rzeczami, Transit ma o wiele więcej
          usterek niż T4, w t4 wymieniałem tylko wahacze przednie a w transicie drążki
          stabilizatora, pompe paliwa, wahacze z dwa razy na rok, polecam pod każdym
          względem T4...=)
        • xxx_6666 Re: Opinia 29.12.05, 18:22
          Transit jest dobry tylko pod względem komfortu ale nic po za tym...
          • zja_wa12 Re: Opinia 29.12.05, 18:48
            Też myśle że t4 jest lepszy tylko ja by chciał długiego ,a o takiego trudno.A z
            Transitem się przestraszyłem jak opinie poczytałem ,że w tych 2,0 tdci to pompy
            paliwa lecą i że bardzo czułe na paliwo. I że w transicie szyby bardzo mocno
            parują
    • expertyzer transit i T4 to rózne klasy 29.12.05, 22:46
      Transit należy do kaegorii dużych aut dostawczych , a T4 to mały samochód
      dostawczy. Stąd podane wcześniej różnice w spalaniu czy jeździe.
      • waskes29 Re: transit i T4 to rózne klasy 29.12.05, 23:12
        expertyzer napisał:

> Transit należy do kaegorii dużych aut dostawczych , a T4 to mały samochód
        > dostawczy. Stąd podane wcześniej różnice w spalaniu czy jeździe.

We wszystkim jestes taki expert{yzer}?
        Bo jak tak to juz powinienes brac sie za kandydowanie ,tam tylko taki Dyzma
        zrobi kariere
        • wujaszek_joe Re: transit i T4 to rózne klasy 30.12.05, 07:37
          no t4 jest o oczko mniejszy, a transit jak sprinter i inne dukaty występuje tez
          w wersjach dwa razy większych niż t4:)
          ktos cos wie o awaryjnosci nowego vw transporter?
          • miskorabol Re: transit i T4 to rózne klasy 30.12.05, 08:36
            T4 2.5 TDi 102 KM jezdzi w firmie u nas.(Furgon 3 os. przedłużany 2xAirBagi
            ABS) Samochód z 2001 roku nabite ma ok 220 tyś km zadnej poważnej awarii nie
            miał.(kupiony w salonie i serwisowany w salonie) wymieniany rozrząd oleje
            filtry , nic tylko lac i jezdzic.
            Natomiast nowy (1.9 TDi furgon 3 os. , pełna elektryka , klima , 2 poduchy) ,
            hm miał wadę fabryczną z pompą paliwa (bodaj jak wszystkie VW nowe) a oprócz
            tego tez zadnego problemu z nim nie ma.

Natomiast był T4 z silnikiem 1.9 TD z 2002 roku z którym były problemy non
            stop. Silnik miał chyba wade fabryczna poniewaz zrywał pasek rozrzadu (samochod
            nowy kupiony w salonie serwisowany).żeby sie rozpędzić trzeba było deptac pedał
            w podłogę az sie chciało dziure w podłodze zrobić TRAGEDIA. Wiecej stał niz
            jezdził.
            • zja_wa12 Re: transit i T4 to rózne klasy 30.12.05, 09:53
              tak też miałem problem z paskiem tyle że przez serwis bo rolke za słabo
              dokręcili na szczęcie nie rozwaliło silnika bo na czas silnik wyłączyłem.A tak
              na trasie tragedia raz był w trasie to teraz tylko po mieście na trase to idzie
              hyundai h1 może się wydaje ,że jest okropny bo to hyuandai ale musze
              powiedzieć ,że jest o niebo lepszy od t4 jeśli chodzi o kabine i silnik
              2,5td.Jest o wiele cichszy i zrywniejszy od mojego t4 ma też napęd na
              tył .Tyle ,że ja potrzebuje większej paki bo on ma ok 5,8m3 a ja chce około 7m3
            • mike68 Re: transit i T4 to rózne klasy 30.12.05, 09:56
              A jaki z tych modeli aut daje najwyższy komfort jazdy ?
              / najciszej wewnatrz / z modeli 3-4 letnich T4/Vito/Trafic/Vivaro ??
              Przymierzam się do kupna takiego auta na firmę - a może mały Sprinter lub LT ??
              • zja_wa12 Re: transit i T4 to rózne klasy 30.12.05, 10:00
                jeżeli chodzi o komfort to reunalt i opel to to samo ale na pewno są bardziej
                komfortowe od t4 .bo t4 to taki bardziej wół roboczy.A sprinter i lt .HMM.One
                zazwyczaj są maxi i takie też mają przebiegi mi ,aż takiego nie potrzeba
                • mike68 Re: transit i T4 to rózne klasy 30.12.05, 10:04
                  no i tu problem , woze czasami 500 a czasami 1000kg
                  W dodatku przebieg jaki robie to ok 1000 / tysiąć / km miesiąc !!
                  a widze że taki Traffic jest obszerniejszy niż T4
                  ale nie spotkałem osoby która by zle pisała o T4 - prędzej o innych
                  • waskes29 Re: transit i T4 to rózne klasy 30.12.05, 10:10
                    T4
                    www.autoefl.pl/carofday.asp?cod=122
                  • zja_wa12 Re: transit i T4 to rózne klasy 30.12.05, 10:10
                    bo t4 to dobry samochód tylko głośny twarda deska rozdzielcza i wogule wół
                    roboczy
          • waskes29 Re: transit i T4 to rózne klasy 30.12.05, 10:08
            wujaszek_joe napisał:

> no t4 jest o oczko mniejszy, a transit jak sprinter i inne dukaty występuje
            tez
            >
            > w wersjach dwa razy większych niż t4:)
            > ktos cos wie o awaryjnosci nowego vw transporter?

Roznica polega na tym ze transit moze byc wiekszy bo oferuje wersje ktore w
            vw juz sie nazywaja LT ,ale dwie pierwsze odmiany T4 i transita to
            porownywalne wielkosciowo samochody.
            • zja_wa12 Re: transit i T4 to rózne klasy 30.12.05, 10:12
              tak długi t4 ma pake jak najmniejszy transit .tyle że t4 dłuższy a transit
              szerszy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka