2ka5mi0lo 02.01.06, 13:44 witam posiadam golfa 3 GT 1800 (90KM)i chcial bym sie dowiedziec co czeba zrobic by mial on tyle kon co golf 2 GTI(108KM)??????? Oczywiscie tak by nie zmieniac ilnika!!!???:-)prosze o odpisanie tylko nie kito pozdrawaim Link Zgłoś Obserwuj wątek
pindoll Re: golf GT przeróbka na GTI!?!??!?? 02.01.06, 14:05 odklej/odłam znaczek GeTe, który nie pozwala ci zdobyć serc osiedlowych bądź wiejskich blądi, i na gełdzie kup taki GeTejI. Myslę, że to najtańsza metoda. P.S. gwoli wyjaśnienia: co to są "kon", "ilnika!!!???:-)" i "nie kito" ? Pozdrawiam Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: golf GT przeróbka na GTI!?!??!?? 02.01.06, 14:17 musi dodać osiemnsacie koni Link Zgłoś
pindoll Re: golf GT przeróbka na GTI!?!??!?? 02.01.06, 14:21 wujaszek_joe napisał: > musi dodać osiemnsacie koni jakież znowu "osiemnsacie"? Ja naprawdę po tym sylwestrze nic nie kumię.... Link Zgłoś
2ka5mi0lo Re: golf GT przeróbka na GTI!?!??!?? 02.01.06, 15:36 witam nie nie musi dodac 18 koni a co mi proponujesz zrobic!?!?!? Link Zgłoś
2ka5mi0lo Re: golf GT przeróbka na GTI!?!??!?? 02.01.06, 15:33 kon chodzilo mi o KM ilnika to chodzilo mi o silnika nie kito chodzilo mi o nie kitowac tumanie i jezeli masz tak gupio pisac to nie pisz tylko idzi do lekarza!!pozdro Link Zgłoś
pindoll Re: golf GT przeróbka na GTI!?!??!?? 02.01.06, 15:38 2ka5mi0lo napisał: > kon chodzilo mi o KM ilnika to chodzilo mi o silnika nie kito chodzilo mi o nie > > kitowac tumanie i jezeli masz tak gupio pisac to nie pisz tylko idzi do > lekarza!!pozdro dzieki za wyjaśnienie, więc już ostatnie pytanko: co znaczy: "co czeba"? Link Zgłoś
2ka5mi0lo Re: golf GT przeróbka na GTI!?!??!?? 02.01.06, 15:43 nie ma za co ze jestes ciezko kapujący :-) i idzi sie lecz!!!!!!:P:P::D:D:D:D:D: Link Zgłoś
uki145 Re: golf GT przeróbka na GTI!?!??!?? 02.01.06, 15:02 Witam! 18 km wiaze sie z powaznymi modyfikacjami w silniku(to sie nie opłaca,koszt przróbki ok 3 tys zł). silnik 1.8(90 KM)w Golfie III ma jednopunktowy wtrysk paliwa w golfie II GTI 1.8 8v jest wtrysk wielopunktowy.to zasadnicza róznica konstrukcyjna. Pozdrawiam Łukasz Link Zgłoś
devote Re: golf GT przeróbka na GTI!?!??!?? 02.01.06, 15:30 daj znaczek VR6 bedzie wiekszy szpan Link Zgłoś
2ka5mi0lo Re: golf GT przeróbka na GTI!?!??!?? 02.01.06, 15:40 szpanowac to ty sobie mozesz!!!! mnie szpan nie bawi liczy sie jakosci!!! I jak masz gupio pisac to nie pisz!!! pozdrawiam Link Zgłoś
2ka5mi0lo Re: golf GT przeróbka na GTI!?!??!?? 02.01.06, 15:38 witam i wielkie dziki za informacje!! a co bys proponowal zrobic by mu zwiekszyc moc!!??? pozdrawiam Link Zgłoś
maly.burek Re: golf GT przeróbka na GTI!?!??!?? 02.01.06, 15:50 moto.allegro.pl/show_item.php?item=78468794 stary sprzedasz i bedzie jak za darmo. Link Zgłoś
uki145 Re: golf GT przeróbka na GTI!?!??!?? 02.01.06, 16:01 splanowac głowice o 0,3-0,4 mm , zmienic wałek rozrzadu (jakis poprawiajacy charakterystyke nie wyczynowy,sa w ofercie sklepów tuningowych),wyszlifowac kanały wylotowe. duzo mozna osiagnac na samym wydechu. kolektor wylotowy tzw: 4- 2-1 ( taki jest własnie w 1.8 GTI z Golfa II ,i kazde auto z wielopunktowym wtryskiem ma taki)trzeba by tu jednak przeprojektowac reszte wydechu(usuniecie katalizatora,grubsze rury: nie radze robic tego samodzielnie,bo modyfikacja wydechu wymaga równiez fachowego podejscia,a działanie na oko moze nawet pogorszyc parametry) .te przeróbki zastosowane łącznie na pewno dadza wymierny efekt ok 15-20KM (bez modyfikacji wydechu ok 12 KM) przy małym wzroscie spalania i spadku trwałosci silnika. rozwiazaniem jest równiez przełozenie głowicy z wielopunktowym wtryskiem paliwa(osiagi sie poprawia i spadnie spalanie),to byloby rozwiazanie nawet lepsze,jednak trzeba kupic taka uzywana głowice wraz z komputerem,osobiscie nie mam jednak pewnosci czy na 100% bedzie pasowac. tak czy inaczej w/w przeróbki musi robic fachowiec,bedzie to sporo kosztowac(czesto przy zwiekszeniu mocy trzeba kupic nowa ,wydajniejsza pompe paliwa,wymienic pasek rozrzadu ,tak wiec koszty moga wzrosnac) Pozdrawiam Łukasz Link Zgłoś
2ka5mi0lo Re: golf GT przeróbka na GTI!?!??!?? 02.01.06, 20:54 wielkie ci dzieki widze ze sa jeszcze normalni ludzi na forum!!! pozdrawiam Link Zgłoś
waskes29 Najprostrza sprawa 02.01.06, 16:32 Musisz wywalic kolektor ssacy i zastapic go takim ktory bedzie mial wtrysk wielopunktowy -kupisz caly komplet z glowica za jakies 200-300zl do tego trzeba jeszcze zamontowac inna pompe paliwa i rozdzielacz wtrysku ,inna obudowe powietrza to wszystko.Wszystko pasuje od golfa II GTI. Link Zgłoś