Dodaj do ulubionych

Co lepsze ? Toyota czy Jeep ?

08.01.06, 14:29
Poszukuje samochodu rodzinnego który ma łączyć komfort jazdy na drogach
asfaltowych z sprawnością w terenie .CO WYBRAĆ?
JEEP GRAND CHEROKEE 3.0 CRD LIMITED,218 KM ,0-100 9s, 200 km/h
TOYOTA LAND CRUISER 3.0 D4D SOL,166 KM ,0-100 11,2, 180 km/h
Obserwuj wątek
    • jadar62 Re: Co lepsze ? Toyota czy Jeep ? 08.01.06, 21:09
      Wybralbym Toyote ze wzgledu na wyzszy komfort jazdy na asfaltowych drogach.
      Reszta przemawia za nowym jeepem. Umow sie po prostu na jazde probna jednym i
      drugim.
      • hotrod404 Jeep!!! 09.01.06, 11:32
        duży bagażnik, jeżeli do terenowej jazdy, i nowy silnik mercedesa!!! mała
        toyota jest ok, ale dla kobiety! no chyba, że 100, ale ona jest dużo droższa.
        • dr.verte Re: Jeep!!! 09.01.06, 11:48
          hotrod404 napisał:

> mała toyota jest ok, ale dla kobiety! no chyba, że 100, ale ona jest dużo
          > droższa.

Co ty bredzisz??Mała to jest rav4,land cruiser jest większy od jeepa.

A tak wogle to wychodzi że lepszym wyborem jest cherokee.Silnik i cena
          przeważają.

• dr.verte Re: Co lepsze ? Toyota czy Jeep ? 09.01.06, 11:43
        jadar62 napisał:

> Wybralbym Toyote ze wzgledu na wyzszy komfort jazdy na asfaltowych drogach.

A skąd wiesz że ma wyższy??Akurat jazda po asfalcie była zawsze krytykowana
        u Toyoty.
        • jadar62 Re: Co lepsze ? Toyota czy Jeep ? 09.01.06, 12:41
          Land Cruser wg mnie jest bardziej komfortowy (mowa o wersji sol z pneumatycznym
          zawieszeniem z tylu). Jezdzilem jednym i drugim dlatego sie wypowiadam w tej
          sprawie. We wczesniejszym poscie dodalem tez, aby przyszly wlasciciel wybral
          sie na przejazdzke jednym i drugim i sam zdecydowal co dla niego jest lepsze.
          Dla mnie najwieksza wada landa jest otwieranie tylnych drzwi na bok (jeep ma do
          gory). Moc silnika to zalezy kto jak jezdzi i do czego samochod bedzie mu
          sluzyl. Duza masa powoduje ze predkosc odczuwa sie inaczej.
          • waskes29 Re: Co lepsze ? Toyota czy Jeep ? 09.01.06, 12:50
            Ja tam mysle ze oba te samochody slabo nadaja sie do poruszania po zwyklych
            drogach ,bardziej zastanowil bym sie nad ML .
            Co prawda nie jezdzilem toyota ale tego typu samochody kiepsko radza sobie na
            zwyklych drogach.
            Jeepem jezdzilem i w/g mnie jest niestarannie wykonczony a jazda nim po
            afalcie jest srednio przyjemne.Nie wiem jask to mozliwe zeby w tak drogim
            samochodzie materiay byly tak kiepskie i chociaz to moze malo istotny
            szczegol ale jeli widze srubki mocyjace elementy wnetrza w samochodzie za
            ponad 200tys to porazka.
    • greenblack Re: Co lepsze ? Toyota czy Jeep ? 09.01.06, 13:39
      Poniżej Kajena bym nie schodził, bo obciach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka