embe5 06.02.06, 02:26 Czy to prawda,że młodzież od 16 roku życia może mieć prawo jazdy,pod warunkiem,że musi jeździć z osobą dorosłą,która od dłuższego czasu ma prawo jazdy?Ograniczenie wynosiłoby wtdey 80 km/h. Link Zgłoś Obserwuj wątek
dr.verte Re: Prawo jazdy!!!!! 06.02.06, 03:18 Było coś takiego na rzeczy.Ale czy to weszło/wejdzie na pewno/może wejdzie a może nie/wejdzie ale nie wiadomo kiedy/ to się bliżej nie interesowałem.Wiem że niektóre autoszkoły reklamują takie kursy na prawko B1 od 16 lat.Może to chodzi o pojazdy do 600 kg.Coś mi się obijało o uszy ale szczegółów nie znam. I tyle ode mnie.Można se zadzwonić tu z zapytaniem: www.bartekosk.republika.pl/ Link Zgłoś
abmmm Re: Prawo jazdy!!!!! 06.02.06, 10:36 Nie ma czegoś takiego. Wcale sie nie łudź :) Sam czekałem na prawko do 18 roku życia no i sie doczekałem. Można robić na b1 od 16lat ale to jest tylko do 600 kg więc nawet chyba i maluszkiem nie pośmigasz.....pozostaje tylko uzbroić się w cierpliwość, bo narazie chyba nie bedzie więcej zmian w prawku.... Link Zgłoś