Dodaj do ulubionych

Volkswagen zwolni 20 tys. pracowników

14.02.06, 11:28
W skutek programu restrukturyzacyjnego niemiecki koncern Volkswagen AG w
ciągu trzech najbliższych lat zlikwiduje 20 tysięcy miejsc pracy. Jak
powiedział na konferencji prasowej w zeszły piątek (10.02) szef VW Bernd
Pischetsrieder: Aby w długim terminie móc zapewnić koncernowi możliwość
rozwijania się musimy szybko i konsekwentnie rozwiązać problemy z którymi
boryka się marka.
moto.onet.pl/1312692,2217,artykul.html
Obserwuj wątek
    • simr1979 Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 12:01
      ....
      VW to państwowa firma - tego typu wypowiedzi są tylko wstępem do negocjacji ze
      zw. zawodowymi..;)
      • izyda12 Re: Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 12:06
        nowy menedżment przyszedl z porsze - chca zrobic porzadek w tym socjalistycznym
        bajzlu
        • tomi_22 Re: Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 12:11
          Ty oczywiscie jako "ekspert" motoryzacyjny made by google.pl wiesz lepiej.
          Marnujesz sie w tej polsce. Moze by tak w konsulting uderzyc? I nie w Polsce,
          moze za granica? Za prawdziwe pieniadze?
          • izyda12 Re: Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 12:18
            tomi, tak straszne masz kompleksy? moja firma ma dzialy doradztwa gospodarczego
            i prawnego; pieniadze na pewno mniejszne niz w gb lub stanach ale i tak dla
            wiekszosci rodakow nieosiagalne
            • tomi_22 Re: Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 12:19
              Nie naduzywaj slowa "moja firma". To ze mozesz byc pracownikiem nie oznacza ze
              jestes wlascicielem, o ile jestes pracownikiem...
              • izyda12 Re: Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 12:23
                to sp. z o.o. w ktorej mam wszystkie udzialy :)
                • tomi_22 Re: Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 12:27
                  A moze "zoo" to by bardziej pasowalo do twojej inteligencji... Poziom malpki...
                  To ty nie wiesz ze doradzctwo prawne oplaca sie robic pod szyldem Sp.
                  Komandytowa??? Wraz z partnerami?
                  • irlandia_pn Re: Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 12:30
                    tomi_22 napisał:
                    > To ty nie wiesz ze doradzctwo prawne oplaca sie robic pod szyldem Sp.
                    > Komandytowa??? Wraz z partnerami?

tomi, partnerzy to sa w spolce partnerskiej w komandytowej sa komandytariusz i
                    komplementariusz
                    czemu ty sie tak zloscisz jak mowa o VW. kazdy wie ze to socjalistyczna firma z
                    przerostem zatrudnienia, rozbuchanymi zwiazkami zawodowymi i chroniona przed
                    wolnym rynkiem niezgodna z prawem europejskim ustawa vw.
                    • izyda12 Re: Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 12:35
                      on od trezch dni ma kompleks swojego samochodu bo napisalem w jednym watku ze
                      dizle sa dobre dla ludzi o mentalnosci starcych ciulajacych grosze dziadkow-
                      kapelusznikow (jest b.drazliwy i wzial to sobie do serca)
                      • tomi_22 Re: Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 12:40
                        Nie kolego, mylisz pojecie kompleksu. Jesli juz ktos go ma, to TY. Gadasz o
                        czyms o czym nie masz zielonego pojecia, a wiedze na temat czerpiesz z
                        google.pl. Wiedze praniwcza z portalu prawnego zapewne :)
                        • izyda12 Re: Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 12:56
                          oj tomi, zal mi ciebie, musisz byc strasznie sfrustrowany - lubisz rozmawiac
                          tylko z ludzmi gorzej wyksztalconymi od siebie? (o co zapewne trudno)
                          • tomi_22 Re: Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 13:01
                            Izyda, ty nie masz kompleksu, przepraszam ze cie o to posadzilem. Ty masz
                            OBSESJE. To troche gorzej, z kompleksu mozna sie wyleczyc, na obsesje tylko
                            lekarz pomaga.
                            • izyda12 Re: Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 13:05
                              obsesję? jak na razie to ja jestem twoja obsesja - zalozylem watek o VW, na
                              ktorym kto sie od razu pojawil?
                              zobaczmy... pewien sfrustrowany gnojek...:

"• Re: Zwolni...nie zwolni...
                              tomi_22 14.02.06, 12:11 + odpowiedz
                              Ty oczywiscie jako "ekspert" motoryzacyjny made by google.pl wiesz lepiej.
                              Marnujesz sie w tej polsce. Moze by tak w konsulting uderzyc? I nie w Polsce,
                              moze za granica? Za prawdziwe pieniadze?
                              • tomi_22 Re: Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 13:08
                                To sie nazywa "payback" kolego, za twoje prymitywne chamstwo. A powiedz mi, jak
                                to jest byc wysmiewanym przez duza czesc forum? oraz olewanym przez pozostala
                                czesc?
                                • izyda12 Re: Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 13:19
                                  zwisa mi to i powiewa ze jacys chlopcy i dziewczyny pokroju ciebie czy waskeza
                                  cos do mnie maja - chyba nie oczekujesz ze bede plakal tak jak ty i wyszukiwal
                                  wszytskie watki w ktorych cos napisze zeby dac upust kompleksowi nizszosci -
                                  tak jak ma to miejsce w twoim przypadku
                    • tomi_22 Re: Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 12:37
                      irlandia_pn napisał:

> tomi_22 napisał:
                      > > To ty nie wiesz ze doradzctwo prawne oplaca sie robic pod szyldem Sp.
                      > > Komandytowa??? Wraz z partnerami?
                      >
                      > tomi, partnerzy to sa w spolce partnerskiej w komandytowej sa komandytariusz
                      i
                      > komplementariusz
                      > czemu ty sie tak zloscisz jak mowa o VW. kazdy wie ze to socjalistyczna firma
                      z
                      >
                      > przerostem zatrudnienia, rozbuchanymi zwiazkami zawodowymi i chroniona przed
                      > wolnym rynkiem niezgodna z prawem europejskim ustawa vw.

Ja to wiem, ciekawilo mnie co pan fachowiec wie, szkoda ze sie tu wtraciles,
                      teraz pan "ekspert" sie nie wypowie...

I ja sie nie wkurzam, nie interesuje mnie co zrobi VW, czy inny koncern. Mnie
                      interesuje TYLKO produkt koncowy tej "roboty". Dla mnie moga sie i wszyscy
                      pozwalniac, byle tylko zostalo ich tyle, zeby cos produkowali.

Co mnie ciekawi, to wiedza i poziom pana "eksperta" Izydki... Prawinka pelna
                      geba, ktory potrafi prowadzic rozmowy na poziomie kloaki. Zero faktow.
                      • irlandia_pn Re: Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 12:44
                        tomi_22 napisał:
                        > Ja to wiem, ciekawilo mnie co pan fachowiec wie, szkoda ze sie tu wtraciles,
                        > teraz pan "ekspert" sie nie wypowie...

a to przepraszam juz sie nie wtracam
                        • tomi_22 Re: Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 12:45
                          Spoko, poczytaj go. Zabawny jest. Mozna sie niezle wyluzowac.
                  • izyda12 Re: Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 12:33
                    widac ze "szkol nie okonczyles": po pierwsze ja mam doradztwo prawne i
                    doradztwo gospodarcze, po drugie sp. komandytowe sluza do orgraniczenia
                    odpwoiedzialnosci komnndytariuszy, przy nieograniczonej odp. komplemantariuszy
                    i sa spolkami osobowymi wiec musialoby byc przynajmniej 2 wspolnikow :))) (a ja
                    jestem jedynmym wlascicielem i moje ryzko ogranicza sie do kapitalu sp. z
                    o.o.), po trzecie od wejscia w zycie ksh prawnicy tworzacy spolki osobowe robia
                    to w ramach spolek partnerskich a nie komandytowych, bo w partnerskich kazdy
                    odpowiada za bledy w sztuce wlasne i podlegajacych mu pracownikow, co jest
                    rozwiazaniem najkorzystniejszym dla zdecydowanej wiekszosci
                    • tomi_22 Re: Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 12:38
                      Ktory komentarz cytujesz? Z glowy nie laska? Poza tym to popatrz na odpowiedz
                      wyzej.
                      • izyda12 Re: Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 12:44
                        znowu placzesz - to sa podstawy o ktorych mowie studentom 2 roku
                        • tomi_22 Re: Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 12:46
                          KSH jest na 5 i 6 semestrze... Czesc szczegolowa na 6...
                          • izyda12 Re: Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 12:54
                            uwazaj bo sie przesilisz - w ramach prawa cywilnego podaję:
                            - pzyklady podmiotow stosunkow cywilnoprawnych, w tym spolek osobowych prawa
                            handlowego
                            - omawia sie zasady odpwoiedzialnoci z tytulu zobowiazan - od czasu zmiany ksh
                            spolki osobowe sa wdziecznym przykladem ze wzgledu na subsydiarną
                            odpwoiedzialność wspolnikow wzgledem samej spolki
                            • tomi_22 Re: Zwolni...nie zwolni... 14.02.06, 12:59
                              Taaa, na prawie karnym tez mozna o tym gadac, na KKS'ie tez mozna o tym gadac.
                • irlandia_pn jak sie nazywa twoja spolka? 14.02.06, 12:45
                  izyda12 napisała:
                  > to sp. z o.o. w ktorej mam wszystkie udzialy :)

a tak z ciekawosci powiedz jak nazywa se spolka jesli to nie tajemnica
                  • tomi_22 Re: jak sie nazywa twoja spolka? 14.02.06, 12:47
                    Zapewne:

"Baju baj" Sp. z o.o.
                  • izyda12 Re: jak sie nazywa twoja spolka? 14.02.06, 12:51
                    niestety tajemnica :))) - ze wzgledu na to ze fora internetowe sa z zalozenia
                    anonimowe (i "dla wzzystkich) i ze wzgledu na moj zawod (uczelnia i
                    kancelaria), nie pisze w jakim miescie i na jakiej uczelni pracuje (przez
                    łikend juz tyle nabluzgalem sobie z kolega waskezem29 ze byloby zabawnie sie
                    teraz ujawniac); natoamist jesli ktos cierpi na brak kasy a potrzebowalby
                    porady prawnej to chetnie pomoge (specjalizuje sie glownie w prawie
                    gospodarczym - zarowno prywatnym jak i publicznym; poniewaz to forum
                    samochodowe to wiem ze sporo pytan moze byc z zakresu ceł i prawa podatkowego -
                    to niestety nie moja dzialka i w tym zakresie nie wolalbym sie nie wypowiadac)
                    • tomi_22 Re: jak sie nazywa twoja spolka? 14.02.06, 12:59
                      Hahaha... Nabluzgales chyba jemu i boisz sie ujawnic? Czyli nie bierzesz
                      odpowiedzialnosci za swoje slowa... a to nie dobrze panie prawnik... Wiesz, jak
                      by sie Waskes uparl to by cie znalazl. W koncu bluzgasz mu i nie tylko na
                      PUBLICZNYM otwartym forum. Nicka mozna zmienic IP nie. Ale nie martw sie. Nikt
                      cie tu nie bierze serio, ani nigdy nie wezmie, no chyba ze sobie nicka
                      zmienisz. Ten juz masz spalony.
                      • izyda12 Re: jak sie nazywa twoja spolka? 14.02.06, 13:02
                        spalony? za duzo czasu spedzasz w piaskownicy ; nie bede sie przedstawial takim
                        gowniarzom jak wy bo faktycznie to droche glupie że ze szczeniakami wdaje sie w
                        dyzkusje
                        • tomi_22 Re: jak sie nazywa twoja spolka? 14.02.06, 13:04
                          Pojawiaja sie literowki w twoich postach. Wczesniej nawet interpunkcje
                          stosowales. Pocisz sie ze zlosci?
                          • wallenrode EH ...... 14.02.06, 13:08
                            tomi z babą nie wygrasz - jak sie uprze to nawet obiad w 6 garnkach ugoruje i
                            odpowie BO TAK ! :DDDDDDD

styl bardzo zblizony do Iberii29 - czyżby zmiana nicka?
                            • tomi_22 Re: EH ...... 14.02.06, 13:09
                              Nie wiem, ale to wyjatkowy typ... Sa tu rozni ludzie, rozmwaiaja, nikt nie musi
                              sie z nikim zgadzac, ale zeby tak wyzywac? No i ten ma obsesje.
                          • izyda12 Re: jak sie nazywa twoja spolka? 14.02.06, 13:15
                            tomi - wczoraj juz ci to wytlumaczylem i znowu zaczynasz- nie przekladaj swoich
                            problemow np. z poceniem na innych
                            • tomi_22 Re: jak sie nazywa twoja spolka? 14.02.06, 13:17
                              Ahojjj...
                    • wallenrode spółka liceum 14.02.06, 13:00
                      wiesz co Izyda12-sta.

tak czytałem wczesniejsze twoje wątki przez zupełny przypadek ,ot tak co ludzie
                      piszą ale teraz ,czyli po pewnym czasie wyszukuję tylko twoich , bo mam ubaw po
                      pachy.....

piszesz o VW , kiedys coś o B-Ch. chcesz zabłysnąć czy co ?

podobno w tajlandii zatrudnią 1tyś pracowników do koncernu Isuzu....
                      czyż to też nie ciekawe ???

kolejna sprawa to ta twoja praca :D

wystarczy że to co piszesz i jak piszesz świadczy o tym że najwyzej to masz
                      wykształcenie Licealne przed maturalne....

nie ośmieszaj się dziewczynko...
                      • izyda12 Re: spółka liceum 14.02.06, 13:14
                        nastepny zakomplesiony z powodu wyksztalcenia i zawodu - tak was to boli? gdyby
                        ciebie lub tomiego by to nie gryzlo to byscie do tego w ogole nie nawiazywali
                        tak jak setki czy tysiace innych osob ktore tu zagladaja;

pisze o VW i D-ch bo to ukochane firmy kolegow waskeza i habudzika i oni
                        b.lubia informacje na ten temat - habudzik sie nawet doprasza...
                        isuzu mnie nie inetersuje, nie interesuja mnie tez tematy czesto tutaj
                        poruszane typu " w moim szrocie psuje sie to i to " albo "czy lepiej kupic
                        letniego seata czy 7letnie renooo" - i w takich watkach sie nie wypowiadam;
                        natomiast chtenie podrzucam jakies informacje o nowych samochodach, ew. wiesci
                        z targow, czy koncernow moto etc. - nie interesuje cie to , to nie czytaj
                        • tomi_22 Masz racje Izyda 14.02.06, 13:17
                          Bucem jestes, a jak wiadomo, byc bucem zostanie. Bywaj zdrow. Ja moge byc dla
                          ciebie nawet ch...m na rope.

Pozdrowienia z lepszego swiata.
                        • wallenrode Re: spółka liceum 14.02.06, 13:41
                          to wkońcu kim jesteś -nick damski ,piszesz jak dziewczynka a zwracaja sie do
                          ciebie per.ty jako on ....?
                          a co do wykształcenia - ja nie zazdroszczę bo nawet nie weisz jakie ja mam
                          wykształcenie więc gadaj zdrów....

dla mnie jesteś dziewczyną i tyle - słowa i zdania zawarte w twoich watkach
                          świadczą o tym i tego nie zmienisz....

kolejna sprawa to te Twoje wykształcenie i praca - fantastka i tyle ....

jak chcesz dalej robić z siebie pośmiewisko to super :D będzie wesoło na tym
                          nudnym forum
                          • izyda12 Re: spółka liceum 14.02.06, 13:46
                            uwazaj co chcesz - dla ciebie moge byc robotnikiem i dziewczyna - nie mam
                            ochoty klocic sie z kolejnym dzieciakiem
    • caesar_pl VW jeszcze nie zwolnil? 14.02.06, 13:59
      Piszecie o tym na forum od miesiecy..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka