Dodaj do ulubionych

Atos Prime

IP: 217.96.16.* 12.10.01, 14:57
Cześć. Napiszcie co sądzicie o Hyundai Atosie Prime.Nawet trochę podobny do A
klasy, a moim zdaniem ładniejszy od Yarisa. Silnik nieduży ale żwawy.
Chętnie przeczytam opinie jeżdzących tym samochodem (albo innym modelem tej
firmy)
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafał Re: Atos Prime IP: 213.134.152.* 15.10.01, 10:11
      Jeżdżę Atosem Prime 16m-cy i jestem zadowolony .
      Spalanie 5,8 (latem) do 6,5 (zima) - w mieście
      bagażnik 220 litrów a po złożeniu siedzeń wejdzie bez problemu pralka aut.
      Pierwszy przegląd po 15000km kosztuje 340zł(gdańsk)
      • Gość: Patrycze Re: Atos Prime IP: 217.96.16.* 15.10.01, 12:12
        Dzięki za odpowiedz.Koszt przeglądu podałeś w całości czy tylko robocizna.
        • Gość: Rafał Re: Atos Prime IP: 213.134.152.* 15.10.01, 12:58
          koszt całościowy ; Robocizna - 200zł
          Olej Castrol TXT -chyba 35zł\l nie pamiętam dokładnie
          filtr oleju ~ 23zł
          serwis solidny , przegląd trwał ponad 1,5 godziny i był zgodny z
          instrukcją obsługi
    • Gość: mn Re: Atos Prime IP: *.lubl.gazeta.pl 15.10.01, 14:04
      Gość portalu: patrycze napisał(a):

> Cześć. Napiszcie co sądzicie o Hyundai Atosie Prime.Nawet trochę podobny do A
      > klasy, a moim zdaniem ładniejszy od Yarisa. Silnik nieduży ale żwawy.
      > Chętnie przeczytam opinie jeżdzących tym samochodem (albo innym modelem tej
      > firmy)

Sadze, ze to dobre autko, sam zastanawialem sie nad atosem i accentem, ale dealer "uparl sie" zeby mi nie sprzedac
      samochodu (juz nie istnieje na szczescie). Hyundai'e to u mnie w domu tradycja (tesc od 7 lat nimi jezdzi - pony,
      accent) i nigdy nie bylo z nimi problemu! ludzie wymyslaja rozne bzdury o tej marce, ale naprawde jest ok.
      • Gość: Mac Re: Atos Prime IP: 10.129.134.* / *.acn.pl 15.10.01, 16:59
        Hyundai to naprawde porzadna marka. Ktos to mowi o niskiej jakosci Hyundai,
        chyba nigdy nie siedzial w tym samochodzie. A juz doprawdy porownywanie do
        Daewoo to nieporozumienie. Hyundai to obecnie jedna z najszybciej rozwijajacych
        sie marek, wprowadzajaca na rynek wlasne, dojrzale modele niemal we wszystkich
        segmentach. Jezdzilem kiedys Pony 1.5 i przyznam, ze stosunek jakosc/koszty
        przedstawial sie doskonale. Serwis w Warszawie najlepszy ze wszystkich autek
        jakimi jezdzilem (ul, Olkuska na Mokotowie).
    • Gość: likski Re: Atos Prime IP: *.unregistered.formus.pl 15.10.01, 20:18
      to jakieś zajebiste nieporozumienie
      to najgorsze auto jakie widziałem a do tego jeszcze takie brzydkie
      a to podobieństwo do A klasy to tylko z powodu wysokości jak mniemam?
      na rany chrystusa wybierz coś lepszego nie decyduj sie na ta szmirę
      • Gość: Patrycze Re: Atos Prime IP: 217.96.16.* 16.10.01, 08:41
        Wygląd rzecz gustu. Uważam że jest całkiem ładnym autkiem, tak sądzi również
        wiele znajomych osób.Tył na + w porównaniu do Yarisa, z boku dynamiczna sylwetka
        z opadającą linią szyb, przód dość agresywny ( nie tak ulalany jak w Matizie)
        Zresztą do Matiza nie ma porównania mimo że to ten sam segment rynku, a jeżeli
        chodzi o Yarisa to czy warto dać za kilkanaście cm auta kilkanaście tysięcy PLN
        więcej? Gwrancja ta sama 100 000 km lub 3 lata, a w zestawieniach dot.
        awaryjnośći Hyundai jest całkiem wysoko.
      • Gość: Patrycze Re: Atos Prime IP: 217.96.16.* 16.10.01, 08:47
        Gość portalu: likski napisał(a):

> to jakieś zajebiste nieporozumienie
        > to najgorsze auto jakie widziałem a do tego jeszcze takie brzydkie
        > a to podobieństwo do A klasy to tylko z powodu wysokości jak mniemam?
        > na rany chrystusa wybierz coś lepszego nie decyduj sie na ta szmirę

Chyba masz na myśli Atosa starego tzn z uciętą dupą. Jak znajdziesz chwilę to
        zobacz choćby w internecie ATOSA PRIME,który od zwykłego Atosa różni sie sylwetką
        jest nieco niższy,wykończony lepszymi materiałami,ma lepsze zawieszenie itd.
    • Gość: Enea Re: Atos Prime IP: 62.231.143.* 16.10.01, 14:11
      Mysle, ze mimo wszystko porownywanie Atosa Prime z Yarisem jest nie na miejscu.
      Yaris sytuuje sie co najmniej pol klasy wyzej. Tu nie chodzi tylko o
      kilkanascie centymetrow dlugosci (i kilkanascie szerokosci). To po prostu cos
      co mozna porownywac raszej z Clio lub Corsa. Atos Prime to taki Matiz tylko w
      wykonaniu Hyundaya.
      Ogladalem kiedys angielski test 3 samochodow Atosa Prime (w Anglii Amica),
      Matiza i Wagona R+. Atosa oceniono najnizej (zero komfortu, ciasnota, glosnosc
      itd.) Najciekawsza byla puenta. Na koniec testujacy stwierdzili, ze gdyby mieli
      wybierac z tych samochodow to wybraliby... Toyote Yaris zamiast ktoregokolwiek.

Pozdrawiam
      • Gość: patrycze Re: Atos Prime IP: 217.96.16.* 16.10.01, 15:29
        Gość portalu: Enea napisał(a):

> Mysle, ze mimo wszystko porownywanie Atosa Prime z Yarisem jest nie na miejscu.
        >
        > Yaris sytuuje sie co najmniej pol klasy wyzej. Tu nie chodzi tylko o
        > kilkanascie centymetrow dlugosci (i kilkanascie szerokosci). To po prostu cos
        > co mozna porownywac raszej z Clio lub Corsa. Atos Prime to taki Matiz tylko w
        > wykonaniu Hyundaya.
        > Ogladalem kiedys angielski test 3 samochodow Atosa Prime (w Anglii Amica),
        > Matiza i Wagona R+. Atosa oceniono najnizej (zero komfortu, ciasnota, glosnosc
        > itd.) Najciekawsza byla puenta. Na koniec testujacy stwierdzili, ze gdyby mieli
        >
        > wybierac z tych samochodow to wybraliby... Toyote Yaris zamiast ktoregokolwiek.
        >
        > Pozdrawiam

Znowu pomyłka, chodzi o starego Atosa. W nowym zmieniono m.in. chip w
        silniku,wyciszono go a jeżeli chodzi o miejsce to nie można w nim mówic o
        ciasnocie w porównaniu do Matiza czy Wagona. Masz rację z tym pół klasy wyżej
        zwłaszcza jeżeli chodzi o cenę (zobacz ile kosztują dodatki w Yarisie).Jeżeli
        chodzi o oceny Anglików to zazwyczaj piszą nie o tym co właśnie oceniają np. jw.

Pozdr.
        • Gość: Mac Re: Atos Prime IP: 10.129.134.* / *.acn.pl 16.10.01, 16:16
          Jak zwykle najwiecej maja do powiedzenia ci, co w zyciu nie siedzieli w tym
          samochodzie, ale zawsze wiedza wszystko najlepiej... Moze by tak zmienic
          ta "tradycje"?
          • Gość: Kos Re: Atos Prime IP: 192.168.0.* / *.tempservice.com.pl 16.10.01, 16:23
            Wygląd tragiczny - lecz to kwestia gustu. Uważaj też, żebyś się nie przewrócił
            na zakręcie. A i najważniejsze - możesz kurde sobie jeździć w kapeluszu.
            • Gość: mn Re: Atos Prime IP: *.lubl.gazeta.pl 18.10.01, 08:33
              Gość portalu: Kos napisał(a):

> Wygląd tragiczny - lecz to kwestia gustu. Uważaj też, żebyś się nie przewrócił
              > na zakręcie. A i najważniejsze - możesz kurde sobie jeździć w kapeluszu.

"Przewracania na zakrecie" to raczej powinni obawiac sie wlasciciele zachwalanego tu i 3 razy drozszego M
              Aklasy- przypomnijcie sobie slynny test losia- ......wiem, wiem poprawili i jest cacy......ludzie, jak ktos nie siedzial w
              samochodzie to niech nie wymysla, woli "ciare" ze szrotu..jego sprawa, tylko niech nie wmawia ze nowy
              samochodzik m-ki hyundai jest gorszy od takiego g......! JESLI KTOS ZASTANAWIA SIE NAD HYUNDAI'em NIECH
              kupuje, TO DOBRE AUTO!
    • Gość: AdamK Re: Atos Prime IP: *.gdp.pl 17.10.01, 22:59
      Chyba Cie Bóg opuścił i wszyscy święci jak porównujesz Atosa do A klasy, czy
      Yarisa. Atosa to możesz porównać do Żuka, albo Nysy, ewentualnie do
      Multipli.Jest to jeden z bardziej szkaradnych samochodów jakie widziałem w życiu
      • Gość: Mac Re: Atos Prime IP: 10.129.134.* / *.acn.pl 17.10.01, 23:55
        Gość portalu: AdamK napisał(a):

> Chyba Cie Bóg opuścił i wszyscy święci jak porównujesz Atosa do A klasy, czy
        > Yarisa. Atosa to możesz porównać do Żuka, albo Nysy, ewentualnie do
        > Multipli.Jest to jeden z bardziej szkaradnych samochodów jakie widziałem w życi
        > u

Brawo! Zaistniales na forum. Mysle, ze autor tego watku napewno wezmie pod uwage
        Twoja wypowiedz. A za nim pojda inni, jeszcze troche i beda Cie cytowac w prasie
        motoryzacyjnej.
      • Gość: Rafał Re: Atos Prime IP: *.waw.cdp.pl 18.10.01, 08:05
        Gość portalu: AdamK napisał(a):

> Chyba Cie Bóg opuścił i wszyscy święci jak porównujesz Atosa do A klasy, czy
        > Yarisa. Atosa to możesz porównać do Żuka, albo Nysy, ewentualnie do
        > Multipli.Jest to jeden z bardziej szkaradnych samochodów jakie widziałem w życi

AdamieK ty nie zrozumiałeś pytania Patrycze(pytała się UŻYTKOWNIKÓW)
        dla ciebie szczyt marzeń
        to 20 letni Golf z przyciemionymi szybami i napisem Pionner na tylnej szybie.
        Każdy jeżdzi tym na co go stać i jeżeli jest ograniczony finansowo to kupuje to
        co najlepsze w jego mniemaniu .Jeżdżę Prime i nie kupiłem np BMW 7 bo mi brakowało
        jakieś dwieście tysięcy zł.Adam jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to
        przejdź na inny wątek np: "o wyższości samochodów aryjskich nad resztą świata"
        Bez obrazy pozdrowienia - Rafał

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka