Gość: mac1 Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: 213.77.125.* 02.01.03, 09:39 Gość portalu: mario napisał(a): > co_byscie_kupili??? > > pzdr na_pewno_nie_kupiłbym_takich_cudeniek. Ale_jak_miałbym_kupować_z_tych_dwóch_wybrałbym_polo :) !!!!!! Pzdr. Link Zgłoś
Gość: mario Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: 193.110.121.* 02.01.03, 11:24 Gość portalu: mac1 napisał(a): > Gość portalu: mario napisał(a): > > > co_byscie_kupili??? > > > > pzdr > > na_pewno_nie_kupiłbym_takich_cudeniek. > Ale_jak_miałbym_kupować_z_tych_dwóch_wybrałbym_polo :) !!!!!! > Pzdr. jestes_cwaniak_bo_spacja_ci_dziala_,co??? Link Zgłoś
Gość: Cyk Tylko Fabia ani SEICENTO ani MATIZ!!!!!!!! IP: *.insad.pl 02.01.03, 11:34 To jedyny sluszny wybor. Link Zgłoś
Gość: mrufki Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: proxy / *.vf.shawcable.net 02.01.03, 11:31 Suzuki, na przyklad Swift :) Link Zgłoś
Gość: mrufki Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: proxy / *.vf.shawcable.net 02.01.03, 11:33 Suzuki, na przyklad Swift :) Link Zgłoś
remo29 Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? 02.01.03, 12:08 Oj tak, swift zdecydowanie. Swift nie robi wrażenia, innym kierowcom szczęka nie opada, ale jeśli lubisz samochód przy którym machę podnosi się tylko w celu uzupełniania płynu do spryskiwaczy, to polecam. Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 02.01.03, 11:40 autokacik.pl/postlist.php?Cat=&Board=matizhttp://autokacik.pl/postlist.php?Cat=&Board=seicento Link Zgłoś
skolmi Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? 02.01.03, 11:47 dokładny test i porównanie tych modeli było kilkanaście numerów temu w autoświecie Link Zgłoś
Gość: malko Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 13:32 kupiłbym seicento 1,1 miałem i polecam jak poszukasz to znajdziesz jakiś mój stary opis tego smaochodu w skrócie: wady: - fotele i wysokie położeni pedałów sprawiają ze można tym jechać bez zmęczenia kończyn i pleców jakieś 2 godziny, dalej nie radzę w jeździe miejskiej (taki to jest z założenia samochód) zupełnie to nie przeszkadza, a kobietom w szpilkach nawet się podoba (położenie pedałów) - kilka pomniejszych wad nie mających już takiego znaczenia oczywiście stosuję tu kryteria samochodu miejskiego z segmentu A, bo wielu zaraz zacznie porównywać z polo, fabią i większymi co jest bez sensu zalety: - przyzwoita dynamika i spalanie - niezawodność (drugi własciciel - mój kolega - ma pod 70 kkm, też nie miał awarii) - bezproblemowy dostęp do części spoza ASO w niższych cenach (rozwaliłem w sakramenckiej dziurze amortyzator i dokładałem kilka rzeczy to miałem okazję się przekonać) W porównaniu z matizem (matizem jeździłem tylko na jeździe próbnej) w matizie (nowym) wszystko stuka i telepie się (podobnie jak w moim służbowym lanosie). Matiz trochę lepiej się zbiera na niskich obrotach, a wyżej SC jest fajniejsze. Jak dla mnie (187 cm) w SC jest jednak wygodniej) W matizie trzeba pamiętać o wyłączniu swiateł, w SC nie. SC ma jednak większy bagażnik. SC jest lepiej wykończone, przez cały okres eksploatacji nie miałem żadnych stuków, jedynie pod koniec lewa otwarta szyba na miejskiej "tarce" lubiała czasem podzwonić. Matiz też powinien być w niezawodny, bo mój lanos ma jak na razie 160 tys. km i trzyma się super. Poza tarczami, amorkami, klockami i tym podobnymi praktycznie nie dokładamy do niego. Dwa razy wymieniany był wydech (z robocizną poniżej 200pln). Daewoo ma pskudne zamki, które muszą być bardzo czesto smarowane. Moje SC było jeszcze z okresu przed "przemeblowaniem" w fiacie. Kiedy początkiem 2000 roku fiat przenosił się z Bielska do Tychów na dobre to czesto było tak ze robotnicy codziennie robili coś innego i na montażu często pracowali przypadkowi ludzie bez praktyki. Dalo to spadek jakości. Nie wiem jak jest teraz, ale sądze ze powinno już byc ok. W każdym bądź razie moje SC było naprawdę dobrze poskładane. Obydwa samochody można teraz kupić taniej ok. 17tys. pln za nówkę. Proponuję jazde próbną, zobacz czym ci się lepiej jeździ i to kup. Jeżeli musisz przewozić osoby starsze to atutem moze być druga para drzwi w matizie. Wąskie są i niezbyt wygodnie się wsiada, ale staruszkowie nie muszą się schylać jak w SC. Moja żona długo jeżdząca z dzieciakiem z tyłu wolała wsiadać do SC niz do lanosa 5d, ale babcie już wolały lanosa. ktoś wspominał o suzuki. Swift jest faktycznie przestronniejszy i stanowi niezłą alternatywę pod warunkiem zbliżonej ceny (nie wiem jaka jest obecnie). Swifty cieszą się niezłą opinią, natomiast w wątku o agilli są niezbyt pochlebne opinie o jakości Wagona R+ - wygląda na to, że Węgrzy bardziej się przykładają w stosunku do Japończyków. A może po prostu Swift przez te kilkanaście lat produkcji jest już tak dopracowany, że lepiej nie można... Ja stawiam na fiata. Teraz mam punto i jestem bardzo zadowolony. Kolejny też będzie fiat lub alfa romeo. Link Zgłoś
Gość: Arti Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: *.tempservice.com.pl / 192.168.0.* 02.01.03, 16:50 Jak nie chcesz się zdziwić to kup Matiza, bo Seicento nówkę to zaraz ci ukradną - najbardziej popularne auto wśród złodziei według statystyk. Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 02.01.03, 17:13 Z czego widac ze zlodzieje wiedza co dobre ;-) Link Zgłoś
Gość: mash Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 21:39 jesli masz rodzine kup cos wiekszego - punto albo chociaz suzuki. Rozumiem ze granice mozliwosci wyznacza kasa, ale moze warto dolozyc 2000 czy 3000 PLN. Jesli ma to byc auto dla jednej osoby mysle ze seicento wyglada znacznie solidniej niz matiz. Link Zgłoś
Gość: gaziarz Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: *.acn.waw.pl 02.01.03, 23:19 no i gaz do sc jest dwa razy tanszy... Link Zgłoś
Gość: Zen Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.01.03, 10:38 Gość portalu: mario napisał(a): > co_byscie_kupili??? > > pzdr rower ! Link Zgłoś
Gość: ron Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: proxy / 10.101.1.* 03.01.03, 14:17 zdecydowanie wybrałbym matiza, chociażby ze względu na testy zderzeniowe Link Zgłoś