Dodaj do ulubionych

SEICENTO_czy_MATIZ_???

IP: 193.110.121.* 02.01.03, 09:35
co_byscie_kupili???

pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: mac1 Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: 213.77.125.* 02.01.03, 09:39
      Gość portalu: mario napisał(a):

> co_byscie_kupili???
      >
      > pzdr

na_pewno_nie_kupiłbym_takich_cudeniek.
      Ale_jak_miałbym_kupować_z_tych_dwóch_wybrałbym_polo :) !!!!!!
      Pzdr.
      • Gość: mario Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: 193.110.121.* 02.01.03, 11:24
        Gość portalu: mac1 napisał(a):

> Gość portalu: mario napisał(a):
        >
        > > co_byscie_kupili???
        > >
        > > pzdr
        >
        > na_pewno_nie_kupiłbym_takich_cudeniek.
        > Ale_jak_miałbym_kupować_z_tych_dwóch_wybrałbym_polo :) !!!!!!
        > Pzdr.

jestes_cwaniak_bo_spacja_ci_dziala_,co???
        • Gość: Cyk Tylko Fabia ani SEICENTO ani MATIZ!!!!!!!! IP: *.insad.pl 02.01.03, 11:34
          To jedyny sluszny wybor.
    • Gość: mrufki Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: proxy / *.vf.shawcable.net 02.01.03, 11:31
      Suzuki, na przyklad Swift :)
    • Gość: mrufki Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: proxy / *.vf.shawcable.net 02.01.03, 11:33
      Suzuki, na przyklad Swift :)
      • remo29 Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? 02.01.03, 12:08
        Oj tak, swift zdecydowanie. Swift nie robi wrażenia, innym kierowcom szczęka
        nie opada, ale jeśli lubisz samochód przy którym machę podnosi się tylko w celu
        uzupełniania płynu do spryskiwaczy, to polecam.
    • Gość: Joasia Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 02.01.03, 11:40
      autokacik.pl/postlist.php?Cat=&Board=matizhttp://autokacik.pl/postlist.php?Cat=&Board=seicento
      • skolmi Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? 02.01.03, 11:47
        dokładny test i porównanie tych modeli było kilkanaście numerów temu w
        autoświecie
    • Gość: malko Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 13:32
      kupiłbym seicento 1,1

miałem i polecam

jak poszukasz to znajdziesz jakiś mój stary opis tego smaochodu

w skrócie:
      wady:
      - fotele i wysokie położeni pedałów sprawiają ze można tym jechać bez zmęczenia
      kończyn i pleców jakieś 2 godziny, dalej nie radzę
      w jeździe miejskiej (taki to jest z założenia samochód) zupełnie to nie
      przeszkadza, a kobietom w szpilkach nawet się podoba (położenie pedałów)
      - kilka pomniejszych wad nie mających już takiego znaczenia

oczywiście stosuję tu kryteria samochodu miejskiego z segmentu A, bo wielu
      zaraz zacznie porównywać z polo, fabią i większymi co jest bez sensu

zalety:
      - przyzwoita dynamika i spalanie
      - niezawodność (drugi własciciel - mój kolega - ma pod 70 kkm, też nie miał
      awarii)
      - bezproblemowy dostęp do części spoza ASO w niższych cenach (rozwaliłem w
      sakramenckiej dziurze amortyzator i dokładałem kilka rzeczy to miałem okazję
      się przekonać)

W porównaniu z matizem (matizem jeździłem tylko na jeździe próbnej)
      w matizie (nowym) wszystko stuka i telepie się (podobnie jak w moim służbowym
      lanosie).
      Matiz trochę lepiej się zbiera na niskich obrotach, a wyżej SC jest fajniejsze.
      Jak dla mnie (187 cm) w SC jest jednak wygodniej)
      W matizie trzeba pamiętać o wyłączniu swiateł, w SC nie.
      SC ma jednak większy bagażnik.
      SC jest lepiej wykończone, przez cały okres eksploatacji nie miałem żadnych
      stuków, jedynie pod koniec lewa otwarta szyba na miejskiej "tarce" lubiała
      czasem podzwonić.
      Matiz też powinien być w niezawodny, bo mój lanos ma jak na razie 160 tys. km i
      trzyma się super. Poza tarczami, amorkami, klockami i tym podobnymi praktycznie
      nie dokładamy do niego. Dwa razy wymieniany był wydech (z robocizną poniżej
      200pln). Daewoo ma pskudne zamki, które muszą być bardzo czesto smarowane.

Moje SC było jeszcze z okresu przed "przemeblowaniem" w fiacie. Kiedy
      początkiem 2000 roku fiat przenosił się z Bielska do Tychów na dobre to czesto
      było tak ze robotnicy codziennie robili coś innego i na montażu często
      pracowali przypadkowi ludzie bez praktyki. Dalo to spadek jakości. Nie wiem jak
      jest teraz, ale sądze ze powinno już byc ok. W każdym bądź razie moje SC było
      naprawdę dobrze poskładane.

Obydwa samochody można teraz kupić taniej ok. 17tys. pln za nówkę.

Proponuję jazde próbną, zobacz czym ci się lepiej jeździ i to kup.

Jeżeli musisz przewozić osoby starsze to atutem moze być druga para drzwi w
      matizie. Wąskie są i niezbyt wygodnie się wsiada, ale staruszkowie nie muszą
      się schylać jak w SC. Moja żona długo jeżdząca z dzieciakiem z tyłu wolała
      wsiadać do SC niz do lanosa 5d, ale babcie już wolały lanosa.

ktoś wspominał o suzuki. Swift jest faktycznie przestronniejszy i stanowi
      niezłą alternatywę pod warunkiem zbliżonej ceny (nie wiem jaka jest obecnie).
      Swifty cieszą się niezłą opinią, natomiast w wątku o agilli są niezbyt
      pochlebne opinie o jakości Wagona R+ - wygląda na to, że Węgrzy bardziej się
      przykładają w stosunku do Japończyków. A może po prostu Swift przez te
      kilkanaście lat produkcji jest już tak dopracowany, że lepiej nie można...

Ja stawiam na fiata. Teraz mam punto i jestem bardzo zadowolony. Kolejny też
      będzie fiat lub alfa romeo.

• Gość: Arti Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: *.tempservice.com.pl / 192.168.0.* 02.01.03, 16:50
        Jak nie chcesz się zdziwić to kup Matiza, bo Seicento nówkę to zaraz ci
        ukradną - najbardziej popularne auto wśród złodziei według statystyk.
        • Gość: Joasia Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 02.01.03, 17:13
          Z czego widac ze zlodzieje wiedza co dobre ;-)
          • Gość: mash Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 21:39
            jesli masz rodzine kup cos wiekszego - punto albo chociaz suzuki. Rozumiem ze
            granice mozliwosci wyznacza kasa, ale moze warto dolozyc 2000 czy 3000 PLN.
            Jesli ma to byc auto dla jednej osoby mysle ze seicento wyglada znacznie
            solidniej niz matiz.
    • Gość: gaziarz Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: *.acn.waw.pl 02.01.03, 23:19
      no i gaz do sc jest dwa razy tanszy...
    • Gość: Zen Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.01.03, 10:38
      Gość portalu: mario napisał(a):

> co_byscie_kupili???
      >
      > pzdr
      rower !

• Gość: ron Re: SEICENTO_czy_MATIZ_??? IP: proxy / 10.101.1.* 03.01.03, 14:17
      zdecydowanie wybrałbym matiza, chociażby ze względu na testy zderzeniowe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka