Dodaj do ulubionych

octavia 1.9 tdi 130 km

IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 03.01.03, 17:27
Witam,
Proszę o info czy istnieje możliwość kupienia w Polsce nowej Octavii 1.9 tdi
130 km. Wiem, że taki model ma się pojawić już ok. kwietnia oficjalnie, ale
może dealer ma możliwość ją sciągnąc już teraz?. Wie kto może czy w tym
modelu będzie montowana skrzynia 6 biegowa?
Obserwuj wątek
    • foxx Re: octavia 1.9 tdi 130 km 03.01.03, 20:54
      Czytałem, ze TDI 130KM ma sie pojawić na wiosne, na zakończenie produkcji
      obecnego modelu.
      Może lepiej poczekaj już na nową oktawie do lata lub jesieni.
      Pozdrawiam
      • Gość: ja Re: octavia 1.9 tdi 130 km IP: *.ipt.aol.com 03.01.03, 22:33
        • Gość: ja Re: octavia 1.9 tdi 130 km IP: *.ipt.aol.com 03.01.03, 22:36
          albo kup volkswagena z tym silnikiem
          • Gość: marekggg Re: octavia 1.9 tdi 130 km IP: *.acn.waw.pl 03.01.03, 23:10
            :-))) tak i pojutrze sobie mozesz kupic nastepny bo ci go zwina
            no i pozatym kwestia ceny i jezeli niechcesz kombi, to idiotyczne bagazniki
            bory i pasata.
            • Gość: ja Re: octavia 1.9 tdi 130 km IP: *.ipt.aol.com 03.01.03, 23:31
              Gość portalu: marekggg napisał(a):

>idiotyczne bagazniki
              > bory i pasata.

czemu idiotyczne?
              akurat jedne z najwiekszych bagaznikow w swojej klasie
              nie mowie o kombi tylko o sedanach.

to moze byc Golf z takim silnikiem.tanszy od Bory ale nie wiem czy ma
              idiotyczny bagaznik.moze mi powiesz :)
              • Gość: marekggg Re: octavia 1.9 tdi 130 km IP: *.acn.waw.pl 04.01.03, 00:18
                > czemu idiotyczne?
                > akurat jedne z najwiekszych bagaznikow w swojej klasie
                > nie mowie o kombi tylko o sedanach.

bora i pasat to klasyczne 4-drzwiowe sedany i otwiera sie tylko klapa
                bagaznika - bagaznik moze i duzy, ale trudno do niego wlozyc przedmioty o
                wiekszych gabarytach. w borze byl nawet prioblem z monitorem 19" - tylko przez
                tylne siedzenia

> to moze byc Golf z takim silnikiem.tanszy od Bory ale nie wiem czy ma
                > idiotyczny bagaznik.moze mi powiesz :)

jezeli chodzi o bagazniki, to bagazniki octavii i golfa sa nieporownywalne.
                bagaznik golfa nie jest idiotyczny, jak napisalem wyzej, to raczej bory i
                pasata mi sie taki wydaje

mam nadzieje ze nieobrazilem twojego golfa

prawda jest taka - nie wszystcy chca jezdzic golfami z roznych wzgledow.
                naprzyklad dla mnie ma za maly bagaznik. no i w polaczeniu ze 130km tdi - moge
                go wprost oddac chlopakom zmiasta. niewidze powodu zeby co dwa tygodnie kupowac
                nowy samochod
                • Gość: ja Re: octavia 1.9 tdi 130 km IP: *.ipt.aol.com 04.01.03, 00:29
                  Gość portalu: marekggg napisał(a):

> mam nadzieje ze nieobrazilem twojego golfa

nie bo mam wlasnie Bore VR6 i nie mysle ze ma idiotyczny bagaznik.
                  siedzenia sie klada i nie mam problemu.monitor? kupowalem 17" i spokojnie
                  wchodzi na przednie siedzenie razem z pudelkiem.oczywiscie nie mozna sedana
                  porownywac do kombi jesli chodzi o bagazniki.

dla mnie bagaznik w samochodzie nie jest najwazniejszy.gdyby tak bylo to
                  napewno bym kupil minivana.

pozdrawiam
                  • Gość: marekggg Re: octavia 1.9 tdi 130 km IP: *.acn.waw.pl 04.01.03, 11:43
                    Gość portalu: ja napisał(a):

> nie bo mam wlasnie Bore VR6 i nie mysle ze ma idiotyczny bagaznik.
                    > siedzenia sie klada i nie mam problemu.monitor? kupowalem 17" i spokojnie
                    > wchodzi na przednie siedzenie razem z pudelkiem.oczywiscie nie mozna sedana
                    > porownywac do kombi jesli chodzi o bagazniki.

fajne autko masz, to fakt. akurat ze bagaznik jest do tego zeby w nim wozic
                    bagaze. wiadomo z raz na jakis czas mozna tez na siedzeniu cos przewiezc, ale
                    nie zawsze jest to mozliwe.

> dla mnie bagaznik w samochodzie nie jest najwazniejszy.gdyby tak bylo to
                    > napewno bym kupil minivana.

dla mnie jest bagaznik bardzo wazny - jak jedziemy na wakacje, do bagaznika
                    wchodza dwa rowery gorskie i zostaje miejsce na jakies torby. moge po drodze
                    zaparkowac gdzie chce, bez obaw ze mi ktos zwinie rowery z dachu, lub rzeczy z
                    siedzenia. wedlug adrersu mieszkasz w troche innym kraju niz
                    postkomunistycznym...

> pozdrawiam
          • greenblack Re: octavia 1.9 tdi 130 km 03.01.03, 23:12
            Gość portalu: ja napisał(a):

> albo kup volkswagena z tym silnikiem

Albo A6 z tym silnikiem:)
    • Gość: bitri Re: octavia 1.9 tdi 130 km IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.03, 10:58
      Wlasnie(1.5 miesiaca temu,4kkm) kupilem Octavie tdi-110.Ten silniczek jest
      wrecz za mocny na tak male autko:)Pali zaskakujaco malo,w miescie doslownie
      tyle,ile obiecuje producent(6.6l.)!Na trasie niestety wiecej-5 do 5.5l.,ale
      przy szybkiej jezdzie.Gdyby jeszcze nie byl taki glosny...Zastanow sie nad tym
      motorkiem,130km bedzie drogi-chyba ze Cie stac i jestes baaaardzo wymagajacy
      w "temacie" przyspieszen.Jakosc wykonania auta generalnie OK,musialem po
      tygodniu poprawic w ASO podsufitke i tylna kanape w ktorych byly "swierszcze" i
      jest dobrze.Powaznie:zastanawiam sie czy potrzebne jest w tym autku 20KM i
      przede wszystkim kupa momentu obr.wiecej,moze sie Skodzina zrobic niebezpieczna.
      • Gość: Wiseguy Re: octavia 1.9 tdi 130 km IP: *.nsm.pl / 192.168.170.* 04.01.03, 17:17
        Kup Octavie 19 Tdi 110Km i zmień Chip-a, Bedziesz miał 140KM i wieksze spalanie.
        • bitri Re: octavia 1.9 tdi 130 km 04.01.03, 17:32
          Gość portalu: Wiseguy napisał(a):

> Kup Octavie 19 Tdi 110Km i zmień Chip-a, Bedziesz miał 140KM i wieksze
          spalanie
          > Oj,nie wiem czy to dobra rada...
          • devote Re: octavia 1.9 tdi 130 km 04.01.03, 18:10
            ten silniczek 130km wspolpracuje z tiptronikiem w volkswagenach.taka wersja
            duzo kosztuje ale ciekaw jestem jak sie tym jezdzi bo jestem zwolennikiem
            automatow.
            szkoda ze w usa nie oferuja w vw tego tdi 130km bo juz bym go mial zamiast vr6.
            • Gość: bitri Re: octavia 1.9 tdi 130 km IP: *.37.76.212.in-addr.arpa.auth-el-0209568.acn.pl 04.01.03, 19:44
              Ja tez mialem poprzednie auto-Lagune-w automacie,ale przestraszylem sie kosztow
              naprawy tego dobrodziejstwa.
              Dlatego kupilem nowa Octavie tdi-110 i nie jest żle.
              • Gość: Kaszana Re: octavia 1.9 tdi 130 km IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.03, 09:25
                Według kalendarium zamieszczanego w pismach motoryzacyjnych ( np.Auto Motor
                i Sport )nowa Octavia pojawi się dopiero w grudniu ,a więc u nas wejdzie do
                sprzedaży pewnie dopiero w 2004.
                Silnik 1,9TDI 130KM pojawi się w Polsce-cytuję za Skoda Polska-"najwcześniej
                w drugim kwartale.Skrzynia będzie 6-biegowa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka