cracovian 12.05.06, 16:13 Dodge jeszcze ceny SRT nie wypuscil, ale gazeta juz wie, ze $22K - super! www.drivesrt.com/en/dodge/caliber/ Link Zgłoś Obserwuj wątek
crocodiledundee Re: Dodge Caliber 12.05.06, 19:26 Wlasnie kupilem to auto. Mieszkam w NY, wiec wersja inna od tej europejskiej. Moje jest oznaczone symbolem R/T, 2.4 L benzyniak, 178KM, naped na cztery kola...Auto sprawuje sie dobrze, wnetrze przestrzenne, wygodne...Cena $19,985. Pozdr. Link Zgłoś
red_qublik Re: Dodge Caliber 12.05.06, 21:22 gdy wsiadlem do tego auta na auto show, odnioslem wrazenie ze matrialy wykonczeniowe sa niskiej jakosci a jakosc wykonczenia na jeszcze nizswzym poziomie. czy tak jest faktycznie czy to tylko tamten model mial? sam jezdze teraz neon'em i wydaje sie autem poprawnym (tani i niezawodny). pzdr. Link Zgłoś
dunham szajs 12.05.06, 19:28 myslalem ze bedzie ladny, ale proporcje poszly im sie walic i na ulicy wyglada totalnie beznzdziejnie. Link Zgłoś
darekdeszczynski Re: Dodge Caliber 12.05.06, 19:43 Ale tandetne auto... Nie wiem czym się autor tekstu tak zachwyca...Europejska konkurencja ma o wiele więcej do zaoferowania. A aluzja do samochodu na dyskteki jest po prostu tragiczna... Link Zgłoś
waskes29 Re: Dodge Caliber 12.05.06, 19:47 Zaskoczeniem jest ze kupuja silniki diesla od VW, czyzby DC naprawde nie mial silnika diesla ktory by bylo mozna wlozyc do tego grata? A tak apropo silnikow TDI dzisiaj przy okazji trafilem na prezentacje Passata z nowym silnikiem 2.0TDI 170koni. Jesli ktos bedzie mial taka okazje to niech go sobie zobaczy jak pracuje a sie zdziwi czy to napewno diesel . Link Zgłoś
cracovian "europejska" konkurencja 12.05.06, 20:58 Caliber jest oryginalny, ma diesla i chyba bedzie tani - co wiecej przecietnemu europejczykowi potrzeba. Popatrzcie na swoje jednolitrowe albo 20- letnie "bryki" i porownajcie to z tym wozikiem, szczegolnie w wersji SRT. Link Zgłoś
darekdeszczynski Re: "europejska" konkurencja 12.05.06, 22:33 Ztuningowany trabant też jest oryginalny (inaczej, tak jak ten dodge) i bardzo tani. Pali też niewiele. Ale co tam, że wnętrze nie z tej epoki. Link Zgłoś
cracovian Re: "europejska" konkurencja 12.05.06, 22:41 Trabanty sa super - nic mi w nich nie przeszkadza... Ale mowiac o europejskiej konkurencji Calibra mozemy wziasc pod uwage Golfa, Corolle i pare innych kompaktow. Czy naprawde to jest szajs w porownaniu z nimi? Gdyby w E-komunie mozna bylo cene utrzymac na normalnym poziomie, samochod za 60 tys. albo w wersji 300-konnej za 70 tys. zlotych szedl by jak swieze buleczki. Cena pewnie zrobi sie podwojna to wtedy rzeczywiscie kazdy zacznie patrzec na plastiki... A to mial byc przeciez tani econo compact i w tej roli spisuje sie niezle. Link Zgłoś
mniklas5 Re: "europejska" konkurencja 12.05.06, 23:16 nie kupilbym zadnego DODGE, malo mnie przekonuje jakosc tej marki, samochod jak Hyundai Elantra , 1.8 litra i 138 KM mozna kupic za 10 tys dol,ale bez power window etc, radio cassette sa, Hyundai byl malo przekonywujacym samochodem pare lat temu , teraz coraz bardziej Link Zgłoś
civic_06 Re: "europejska" konkurencja 13.05.06, 06:20 mniklas5 napisał: > nie kupilbym zadnego DODGE, malo mnie przekonuje jakosc tej marki, samochod ja > k > Hyundai Elantra , 1.8 litra i 138 KM mozna kupic za 10 tys dol,ale bez power > window etc, radio cassette sa, Hyundai byl malo przekonywujacym samochodem par > e > lat temu , teraz coraz bardziej Dodge malo do mnie przemawia, ale Hyundai jeszcze mniej. Z prostej przyczyny, jedyny w miare ladny model (jakosc zostawmy na boku) to Sonata, dlaczego ladny, bo jakos dziwnie przypomina Accorda z poprzedniej generacji (USA), a z pewnoscia lepiej sie prezentuje niz obecny model Hondy Link Zgłoś
olafi1 Jazda próbna Caliber 05.07.06, 13:36 uh - muszę się umówić na jazdę próbną bo ten samochód mnie powala! Nie dość że Dodge - czyli jak by nie patrzec jakaś tam legenda, to jeszcze jest w stylu takim jeepowo - ravovo etc. ale co dodge to dodge. Link Zgłoś
bandidu_zsz Dodge Caliber 15.03.07, 22:49 a'propos nagłówka, Neon był produkowany od 1995r a nie od 1993... Link Zgłoś
majkiki1 Dodge Caliber 17.06.08, 14:14 też myślałem o tym modelu, ale tak długo myślałem, że już pojawiła się nowy model(journey) i chyba na niego się zdecyduje, starsznie lubie dodge Link Zgłoś
cisowskibartek Re: Dodge Caliber 19.06.08, 00:38 Też noszę się z tym zamiarem, a co Ciebie do niego "ciągnie"? Dla mnie Journey to przede wszystkim dużo miejsca w środku i fajny wygląd, no i ta cena... Link Zgłoś
majkiki1 Re: Dodge Caliber 22.06.08, 12:36 mnie bardzo podobnie, lubię przestronność i szukałem auta właśnie w takiej cenie i na dodatek nie chciałabym kupować używki tylko z salonu :-) Link Zgłoś
a-ndrzej Dodge Caliber 17.06.08, 23:01 Zrobilem swoim Durando 150k km. i zycze tym wszystkim co zarzucaja temu autu podla jakosc, zeby ich samochody psuly sie rownie czesto. Czyli nigdy. Owszem sa tam niedorobki, zle spasowane uszczelki, itp. Ale zaden z tych drobiazgow nie ma znaczenia dla kogos, kto zawsze musi miec sprawne auto. Link Zgłoś
wiwinek Dodge 22.06.08, 23:54 Mnie się dodge bardzo podoba. Mąż ostatnio coś bąka, ze jak się następny syn urodzi, to moze kupi, bo miejsca w nim dużo Link Zgłoś
majkiki1 Re: Dodge 25.06.08, 10:05 oj tak, tam jest dużo miejsca, amerykańce jednak lubią przestrzeń. a ja za to ja lubię amerykańskie drogi, jeździ się jak po stole, może keidyś i my doczekamy się takich dróg - tia właśnie przeczytałem to co napisałem i zaczęło mi się chcieć śmiać :-D Link Zgłoś