Gość: Hydziu Re: Scion xA/xB IP: *.et.put.poznan.pl / *.icpnet.pl 11.01.03, 22:51 Fakt, ze nissan swego czasu przedstawial bardzo, ale to bardzo podobne prototypy, ale to akurat jest Scion Toyoty. Dla pewnosci: www.scion.com. Biorac pod uwage umiejetnosci marketingowe Panow z Toyoty to w Stanach bedzie sukces na miare Lexusa, choc szczerze mowiac jakos nie moge w to uwierzyc. Pozdrowienia. Link Zgłoś
Gość: oska Toyota Ist i bB IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.03, 14:20 Od razu widać że Scion xA to Toyota Ist, a bX to Toyota bB (black box). Niestety obydwie Toyotki są oferowane tylko w Japonii... Ciekawe, czy Scion przedstawi swoje WŁASNE auto i czy będzie ono oferowane także w Europie??? Mam nadzieje że tak, bo podoba mi się ta marka. Pozdroofki Link Zgłoś
Gość: Watson Re: Scion xA/xB IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 20:13 Zwłaszcza xB jest śliczny. Mnie osobiście znudziły się te wszystkie elipsy i okrąglości. Szukam auta w ktore mogłbym sie zapakowć z rodziną, a przy tym aby nie kosztowało tyle co pół mieszkania w W-wie. I co? Niema .. Znaczy są ale bardzo blisko spokrewnione z dostawczakami. Wczoraj oglądałem Doblo .. mimo że to Fiat. Normalnie na rynku posucha. Dlaczego wszyscy producenci sie uparli robić typowe do bólu auta? Nawet mamy juz od kilku ładnych lat klasy, w ktorych modele z roznych wytwornii roznia sie o pare mm lub rodzajem klamki. Kto dla mnie zrobi w rozsadnej cenie takiego xB??? Pozdro, Wats Link Zgłoś
Gość: Oska A Will to co? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 21:23 Zapomnialem jeszcze dodac, że Toyota, Lexus i Scion to nie są jedyne marki Toyoty. Istnieje jescze jedna, założona w 2000 roku marka Will. I to wlasnie Will jako jedyny ma w swojej ofercie wlasne konstrukcje. Pierwszym jest dziwaczny model Vi, zdecydowanie dla kobiet, można go było zobaczeć w filmie "Raport mniejszości". Vi ma ciekawą linie dachu oraz pochyłą tylną szybę (taką jak miał np. Citroen Ami 6 lub Ford Anglia). Drugim Willem jest awangardowe kombi Vs, a trzecim, prototyp z Tokyo '01, obły Vc, który przeistoczył sie w seryjną Cyphę. Moim zdaniem Will to najoryginalniejsza marka Toyoty. Sciony xA i xB to przecież amerykańskie wersje Toyot Ist i bB. A Lexusy to luksusowe wersje Toyot: Altezza (IS 200), Aristo (GS 430), Camry (ES 300), Soarer (SC 430), Celsior (LS 430), Harier (RX 300), Land Cruiser 90 (GX 470) oraz Land Cruiser 100 (LX 470). Brawo dla Willa za samodzielne i odważne samochody. Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: Scion xA/xB IP: proxy / *.bankofamerica.com 29.01.03, 21:34 Tak jak Hydziu powiedzial to ja w ogole nie potrafie sobie wyobrazic jak Scion bedzie sie tu dobrze sprzedawal, ale to Toyota, wiec zobaczymy. Nie wiem czy mieliscie okazje popatrzec na Honde Element w podobnym stylu: autos.msn.com/vip/newoverview.aspx?make=Honda&model=Element&src=LeftNav&pos=Find To jest dopiero swietny i tani woz (ktory juz od miesiaca b. dobrze sie sprzedaje) z dobrym silnikiem Hondy CRV i Acury RSX. Honda - tak, ale na Sciona sie wszyscy wypna - Amerykanie po prostu beda mysleli, ze to jakies koreanskie paskudztwo... Link Zgłoś
Gość: Watson Re: Scion xA/xB IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 19:31 Gość portalu: cracovian napisał(a): > Nie wiem czy mieliscie okazje popatrzec na Honde Element w podobnym stylu: > <a href="autos.msn.com/vip/newoverview.aspx?make=Honda&model=Element&src > =LeftNav&pos=Find"target="_blank">autos.msn.com/vip/newoverview.aspx?make=Honda > &model=Element&src=LeftNav&pos=Find</a> Normalnie piękny.. A juz myślałem ze nie ma samochodu dla mnie. Moze HONDA san by i u nas sprzedawal tą bryczkę? Wats, Leon i kilka motocykli.. Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: Scion xA/xB IP: proxy / *.bankofamerica.com 30.01.03, 19:47 Dobrze by bylo zeby sprzedawali Element wszedzie, bo to jest woz praktyczny i b. tani w produkcji. Smiesznie, ze uzywajac mniej lakieru (te nadkola sa robione ze specjalnych nie malowanych plastikow, ktore sie nie obijaja) i nie uzywajac ZADNEJ wykladziny tylko tez jakis plastik potrafia na to "utility" ludzi sprzedac wliczajac i mnie :-) Poza tym platforma bazowana na Civicu, ktora juz uzywa takze Acura RSX i Honda CRV. Silnik tez mniej wiecej ten sam co w Acurze (a silnik jest super) tylko ma troszke glebiej wiercone cylindry zeby byl troszke lepszy moment obrotowy choc koni tyle samo. Honda zrobila cos normalnego co nie wyglada jak Aztek ani ten Scion z malymi koleczkami... Ogolnie woz mi sie tez bardzo podoba, troszke moze na moj gust za maly, ale ja juz jednego nowego "kanciarza" mam i trzeba bedzie poczekac zanim kupie nastepnego :-) Link Zgłoś