Dodaj do ulubionych

ZAKUP AUTA-JAKIE OPLATY I FORMALNOSCI?

IP: *.dsl.siol.net 12.01.03, 10:35
Juz sie tu produkowalam wczesniej ze zamierzam kupic samochod i po wielu
rozterkach padlo na Toyote Yaris.Mysle ze nie bedzie tak zle-2 lata
przetrzymam.TO te dobre strony:wybor auta,koloru.
Napiszcie mi prosze jakie oplaty mnie czekaja:ubezpieczenia,ac,oc jakies
podatki.Gdzie powinnam sie udac-kompletnie nie mam pojecia.
Pomozcie jestem zakrecona

dzieki z gory
Obserwuj wątek
    • Gość: dhark Re: ZAKUP AUTA-JAKIE OPLATY I FORMALNOSCI? IP: *.premex.pl 12.01.03, 20:34
      1. Z umową kupna sprzedaży do właściwego urzędu podatkowego zapłacić podatek
      od czynności cywilno prawnych, wypełniasz wniosek PCC 1 (coś takiego jak PIT),
      jeżeli samochód miał dwóch właścicieli do pcc1 jestjeszcze dodatek pcc1a,
      musisz mieć dane sprzedającego :nip, pesel, imiona rodziców. Podatek wynosi 2%
      wartości samochodu. Tydzień temu zrobiłem to w 1,5 godziny.
      2. Rejestracja, warunki lepiej spisać z plansz informacyjnych w magistracie
      czy gminie, bo inaczej rejestrujesz gdy samochód z tego samego miasta, inaczej
      jak z innego, koszt rejestracji z tablicami, nalepkami i dowodem 157 zł, jeśli
      samochód z tego samego miasta to tylko zmieniasz nalepki i dowód 60,50 zł.
      3.Potem już tylko ubezpieczenie oc, no i opcjonalnie ac, nw i kr.
      4. Zwróć uwagę na termin badania technicznego pojazdu, nie może być krótszy
      niż 1 miesiąc, bo przy rejestracji dostajesz tymczasowy dowód, ostateczny
      dowód rej. jest drukowany w Warszawie i dostaniesz go po miesiącu.
      Powodzenia :))
      • Gość: kasiapro1 Re: ZAKUP AUTA-JAKIE OPLATY I FORMALNOSCI? IP: *.dsl.siol.net 13.01.03, 11:07
        ojeju!!!
        ale latania.
        No ale chyba ttoche mi pomogles,bo moge sobie juz wyobrazic mnie stojaca w
        kolejce.
        ja kupuje nowy samochod z W-wy gdzie tez mieszkam.Kupuje nawet w tej samej
        gminie,czyli rozumiem place te 60 i cos tam zl.
        Czy nowy dowod rejestracyjny dopiero po m-cu?
        A do tego czasu mam posiadac ten tymczaswoy,tak?
        Juz wole nie myslec jakie oplaty ubezpieczenia i takie tam...brbrbrb
    • Gość: Lionne gratulacje IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 11:56

Gość portalu: kasiapro1 napisał(a):

> Juz sie tu produkowalam wczesniej ze zamierzam kupic samochod i po wielu
      > rozterkach padlo na Toyote Yaris.Mysle ze nie bedzie tak zle-2 lata
      > przetrzymam.TO te dobre strony:wybor auta,koloru.
      > Napiszcie mi prosze jakie oplaty mnie czekaja:ubezpieczenia,ac,oc jakies
      > podatki.Gdzie powinnam sie udac-kompletnie nie mam pojecia.
      > Pomozcie jestem zakrecona
      >
      > dzieki z gory

Gratuluje wyboru!

Ja rowniez w zeszly czwartek podpisalam umowe z Toyota na YARIS, odbior za dwa
      tygodnie. Zadany przez ciebie temat formalnosci jest moim "top one" takze.
      Czekam na wiecej informacji od czatowych pomocnikow...

z pozdrowieniami

Lionne
    • Gość: Abba Re: ZAKUP AUTA-JAKIE OPLATY I FORMALNOSCI? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 11:59
      Ubezpieczenie OC AC etc.. mozesz kupic w salonie koszt ok 1800 zł. to jest i
      tak najtansza z mozliwych wersji po wszystkich znizkach stalego klienta etc.
      nie dostaniesz taniej nigdzie. Reszta niestety jak u mojego poprzednika.

pa
      • Gość: ina Re: ZAKUP AUTA-JAKIE OPLATY I FORMALNOSCI? IP: 62.233.135.* 13.01.03, 15:28
        A może ktoś kupuje/kupował na raty? Jeśli tak, to podzielcie się proszę
        rezultatami poszukiwań w kwestii najkorzystniejszej oferty.
        • Gość: ecik Re: ZAKUP AUTA-JAKIE OPLATY I FORMALNOSCI? IP: proxy / 195.205.221.* 14.01.03, 07:54
          Gość portalu: ina napisał(a):

> A może ktoś kupuje/kupował na raty? Jeśli tak, to podzielcie się proszę
          > rezultatami poszukiwań w kwestii najkorzystniejszej oferty.

Proszę bardzo - kredyt w PTF-ie (www.kredyt2000.pl). Koszt samochodu - 34.500
          PLN, na 8 lat, 0% pierwszej wpłaty. Rata 234 CHF (ok. 650 zł). Na stronce jest
    • Gość: les Re: ZAKUP AUTA-JAKIE OPLATY I FORMALNOSCI? IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 16:08
      Jeżeli kupujesz nowy samochód w salonie płacisz za rejestracje i ubezpieczenie,
      nie wypełnia się natomiast druków Pit w urzędzie skarbowym.
      • Gość: Dhark Re: ZAKUP AUTA-JAKIE OPLATY I FORMALNOSCI? IP: *.premex.pl 13.01.03, 17:42
        Fakt, przeoczyłem, jeśli samochód nowy to punktu pierwszego nie ma, podatek
        płacisz tylko przy odkupieniu :))
        Inna sprawa że za tablice , naklejki i dowód zapłacisz 157 zł :))))))
        bo to jeszcze nie rejestrowany samochód...
        • Gość: Dhark Re: ZAKUP AUTA-JAKIE OPLATY I FORMALNOSCI? IP: *.premex.pl 13.01.03, 17:46
          I dogadaj się w salonie co do ubezpieczenia, powinnaś dostać pakiet, albo
          przynajmniej jakąs promocję. Ale i tak zapłacisz 1600-1800 ...Ewentualnie
          WARTA, daje ubezpieczenia w pakietach na nowe samochody..... a może masz
          jakieś zniżki ???:))
          • Gość: k Re: ZAKUP AUTA-JAKIE OPLATY I FORMALNOSCI? IP: *.dsl.siol.net 13.01.03, 18:53
            Zadnych znizek nie mam-to pierwsze auto ktore bedzie na mnie.Chyba mi maz
            zaufal...
            Cos slyszalam,ze moge sie "potargowac" o pakiety ubezpieczeniowe.Jesli takowe
            dostane to i tak place 1800zl?Jak to jest?
            Ile czeka sie na odbior samochodu-ok. 2 tyg?
            Ten kolega ktory go zakupil, niech mi napisze co dostal od firmy i jakie
            oplaty poniosl-bardzo cie prosze.
            Interesuje mnie teraz wszystko
            • Gość: Dhark Re: ZAKUP AUTA-JAKIE OPLATY I FORMALNOSCI? IP: *.premex.pl 13.01.03, 22:26
              Każdy szanujący się Dealer proponuje przy zakupie jakąś promocję, właściwie w
              chwili obecnej jest właściwie niemozliwe żeby kupując auto w salonie kupić
              je "gołe" i z niczym wyjechac z salonu. Te dodatki to np. jakiś upust cenowy,
              opony zimowe, czy właśnie oc, ac i nw w cenie auta na rok. Co prawda za rok
              będziesz musiała zapłacić i tak (bez zniżek, bo te dostaniesz dopiero po dwóch
              latach bezszkodowej jazdy)ale przynajmniej w tym roku coś zyskasz. Nie daj się
              zbyć, obecnie to Dealerzy czekają na klienta, w Warszawie masz kilka salonów
              toyoty, powiedz że poszukasz gdzie indziej, gdzie dają jakiś upust. Musisz coś
              uzyskać!!!Nie możliwe jest obecnie kupić nowy samochód, zapłacić 100 % i
              koniec!!!! Dealer musi Ci coś zaoferować że akurat jego wybrałaś...
              • Gość: kasiarpo1 Re: ZAKUP AUTA-JAKIE OPLATY I FORMALNOSCI? IP: *.dsl.siol.net 14.01.03, 09:35
                Wlasnie tak slyszalam,ze nie ma sily id odrzucic cos musi.
                Mnie interesuej ten pakiet ubezpieczeniowy-mam za niego placic czy oni dodza?
                Nie mam znizek,fakt.
                No to jak -place?
                Kto z was kupil tpyote i byl zadowolony z salonu?Ja mam najblizej na Wolskiej
                i chyba sie tam przejade,jak nie to skocze na Chomoczowke
                • Gość: Dhark Re: ZAKUP AUTA-JAKIE OPLATY I FORMALNOSCI? IP: *.premex.pl 14.01.03, 16:39
                  Pakiet to pakiet, dostajesz wszystkie ubezpieczenia za darmo:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka