Gość: ciekawy IP: *.bbnplanet.com 24.10.01, 11:46 Czy jest szansa zeby u nas tez najdrozszy model z silnikiem 1,8 kosztowal 16K $ w wersji hatchback Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Krzysiek Re: Nowa Corolla IP: *.toya.net.pl 24.10.01, 12:08 Gość portalu: ciekawy napisał(a): > Czy jest szansa zeby u nas tez najdrozszy model z silnikiem 1,8 kosztowal 16K $ > > w wersji hatchback z tego co slyszalem to ma kosztowac ok 90 tys zl Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Nowa Corolla IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 24.10.01, 12:37 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Gość portalu: ciekawy napisał(a): > > > Czy jest szansa zeby u nas tez najdrozszy model z silnikiem 1,8 kosztowal > 16K $ > > > > w wersji hatchback > > z tego co slyszalem to ma kosztowac ok 90 tys zl Corolla w cenie Avensisa? :-( Nie ciekawe... Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Nowa Corolla IP: *.pg.com 24.10.01, 12:42 Gość portalu: Jarek napisał(a): > Corolla w cenie Avensisa? :-( Nie ciekawe... Cóż, modele "niszowe" (super silniki i wyposażenie) zawsze były drogie, często sporo droższe niż samochody z segmentu powyżej, ale ubożej wyposażone. Inna sprawa, że w Polsce ceny tych modeli (także ze względu na kochaną akcyzę i inne wynalazki) są zdecydowanie przegięte. Np. Honda S2000 kosztuje o ok. 10000 USD drożej w Polsce niż np. w Niemczech... Serdeczne pozdrowienia, Niknejm Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Nowa Corolla IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 24.10.01, 12:48 Gość portalu: Niknejm napisał(a): No wlasnie Nik > ceny (...) są zdecydowanie przegięte :-( Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Właśnie, więc tylko używane... :-( (n/t) IP: *.toya.net.pl 24.10.01, 13:14 Czy zony tez mamy sobie brac uzywane? Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Właśnie, więc tylko używane... :-( (n/t) IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 24.10.01, 13:25 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Czy zony tez mamy sobie brac uzywane? Ja bym jednak wczesniej proponowal "jazde probna" oraz wizyte w zaprzyjaznionym "ASO". ;-))))) Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Właśnie, więc tylko używane... :-( (n/t) IP: *.toya.net.pl 24.10.01, 13:33 Gość portalu: Jarek napisał(a): > Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > > > Czy zony tez mamy sobie brac uzywane? > > Ja bym jednak wczesniej proponowal "jazde probna" oraz wizyte w > zaprzyjaznionym "ASO". > > ;-))))) A znasz jakis sprawdzony adres do "ASO" Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Właśnie, więc tylko używane... :-( (n/t) IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 24.10.01, 14:02 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > A znasz jakis sprawdzony adres do "ASO" Niestety nie :-( , bo ja mam "nowke" ;-) , a nie z drugiej reki. Link Zgłoś
Gość: gustlik Re: Nowa Corolla IP: 10.120.22.* / 213.186.68.* 24.10.01, 13:09 Nowa corolla będzie mieć w podstawowej wersji 2 poduszki powietrzne i ABS (do tej pory korolki są sprzedawane w I-szej specyfikacji bez ABS i tylko z jedną poduszką. Tak więc nowy model będzie z pewnościa droższy od dotychczasowego o około 6000 zł. Można sobie jeszcze kupić aktualny model, który wcale nie nie jest taki zły tym bardziej, że w nowych modelach są montowane te same silniki VVT-i co w modelach aktualnie sprzedawanych. Martwi mnie jednak wygląd auta, jest bardzo podobny do nowej hondy civic albo peugeota 307. Toyota straciła tym samym swój specyficzny wygląd na koszt europejskiej standaryzacji. A szkoda bo samochody są juz coraz bardziej do siebie podobne i jedynie co ich wyróżnia dla osoby nie interesującej się samochodami, to znaczek firmowy na masce. Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Nowa Corolla IP: *.waw.cdp.pl 24.10.01, 13:31 Na stronie www.carter.pl można pooglądać sobie nową Corollę, wszystkie typy łącznie z parametrami technicznymi i wyposażeniem ale bez cen. Pozdrawiam Link Zgłoś
abrams Re: Nowa Corolla 25.10.01, 13:11 autko wydaje się ciekawe, podąża w kiedunku "uvanowienia" jak zreszta wszyscy w klasie C, ale subiektywnie wydaje mi się ładniejsza np.od nowego Civica natomiast opis wypasu na stronie carter.pl, pokazuje, że tu rewelacji nie bedzie: abs i dwie poduszki to już zadna rewelacja, a teksty, że "posiada elementy wyposażenia aut klasy wyzszej jak el. szyby czy c. zamek" rozbawiły mnie do łez zobaczymy jakie będą ceny, będzie można wtedy coś więcej powiedzieć Link Zgłoś
Gość: mike_cz Re: Nowa Corolla IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.10.01, 22:40 Wyglada w sumie calkiem ladnie, chociaz za duzo tu moim zdaniem peugeota 307 i fiata stilo.No i ta dziwna moda na upodabnianie kompaktow do vanow.Przez taki zabieg te nowe auta nie maja wlasnego charakteru.A pewnie cena nowej corolli bedzie taka ,ze ludzie beda ja tylko ogladac orzez szyby w salonach. Link Zgłoś
Gość: didi Re: Nowa Corolla IP: *.net.external.hp.com 30.10.01, 11:13 cena od 47tys za 3D do ok 90tys za TSport. Czyli podobnie jak za Civic'a. Jesli chodzi o wyglad to wybieram Toyote, należaloby jeszcze do niej dokupić alufelgi 16" i troszke obniżyć 3-4 cm i mamy za 60 tys fajny wozek - oczywiście biore pod uwage silnik 1.6. Link Zgłoś