Dodaj do ulubionych

Nowa Corolla

IP: *.bbnplanet.com 24.10.01, 11:46
Czy jest szansa zeby u nas tez najdrozszy model z silnikiem 1,8 kosztowal 16K $
w wersji hatchback
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: Nowa Corolla IP: *.toya.net.pl 24.10.01, 12:08
      Gość portalu: ciekawy napisał(a):

> Czy jest szansa zeby u nas tez najdrozszy model z silnikiem 1,8 kosztowal 16K $
      >
      > w wersji hatchback

z tego co slyszalem to ma kosztowac ok 90 tys zl
      • Gość: Jarek Re: Nowa Corolla IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 24.10.01, 12:37
        Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> Gość portalu: ciekawy napisał(a):
        >
        > > Czy jest szansa zeby u nas tez najdrozszy model z silnikiem 1,8 kosztowal
        > 16K $
        > >
        > > w wersji hatchback
        >
        > z tego co slyszalem to ma kosztowac ok 90 tys zl

Corolla w cenie Avensisa? :-( Nie ciekawe...
        • Gość: Niknejm Re: Nowa Corolla IP: *.pg.com 24.10.01, 12:42
          Gość portalu: Jarek napisał(a):

> Corolla w cenie Avensisa? :-( Nie ciekawe...

Cóż, modele "niszowe" (super silniki i wyposażenie) zawsze były drogie, często
          sporo droższe niż samochody z segmentu powyżej, ale ubożej wyposażone.
          Inna sprawa, że w Polsce ceny tych modeli (także ze względu na kochaną akcyzę i
          inne wynalazki) są zdecydowanie przegięte. Np. Honda S2000 kosztuje o ok. 10000
          USD drożej w Polsce niż np. w Niemczech...

Serdeczne pozdrowienia,
          Niknejm
          • Gość: Jarek Re: Nowa Corolla IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 24.10.01, 12:48
            Gość portalu: Niknejm napisał(a):

No wlasnie Nik

> ceny (...) są zdecydowanie przegięte

:-(
            • Gość: Niknejm Właśnie, więc tylko używane... :-( (n/t) IP: *.pg.com 24.10.01, 13:11
              • Gość: Krzysiek Re: Właśnie, więc tylko używane... :-( (n/t) IP: *.toya.net.pl 24.10.01, 13:14
                Czy zony tez mamy sobie brac uzywane?
                • Gość: Jarek Re: Właśnie, więc tylko używane... :-( (n/t) IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 24.10.01, 13:25

> Czy zony tez mamy sobie brac uzywane?

Ja bym jednak wczesniej proponowal "jazde probna" oraz wizyte w
                  zaprzyjaznionym "ASO".

;-)))))
                  • Gość: Krzysiek Re: Właśnie, więc tylko używane... :-( (n/t) IP: *.toya.net.pl 24.10.01, 13:33
                    Gość portalu: Jarek napisał(a):

> Gość portalu: Krzysiek napisał(a):
                    >
                    > > Czy zony tez mamy sobie brac uzywane?
                    >
                    > Ja bym jednak wczesniej proponowal "jazde probna" oraz wizyte w
                    > zaprzyjaznionym "ASO".

>
                    > ;-)))))

A znasz jakis sprawdzony adres do "ASO"
                    • Gość: Jarek Re: Właśnie, więc tylko używane... :-( (n/t) IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 24.10.01, 14:02

> A znasz jakis sprawdzony adres do "ASO"

Niestety nie :-( , bo ja mam "nowke" ;-) , a nie z drugiej reki.
          • Gość: gustlik Re: Nowa Corolla IP: 10.120.22.* / 213.186.68.* 24.10.01, 13:09
            Nowa corolla będzie mieć w podstawowej wersji 2 poduszki powietrzne i ABS (do
            tej pory korolki są sprzedawane w I-szej specyfikacji bez ABS i tylko z jedną
            poduszką. Tak więc nowy model będzie z pewnościa droższy od dotychczasowego o
            około 6000 zł. Można sobie jeszcze kupić aktualny model, który wcale nie nie
            jest taki zły tym bardziej, że w nowych modelach są montowane te same silniki
            VVT-i co w modelach aktualnie sprzedawanych. Martwi mnie jednak wygląd auta,
            jest bardzo podobny do nowej hondy civic albo peugeota 307. Toyota straciła tym
            samym swój specyficzny wygląd na koszt europejskiej standaryzacji. A szkoda bo
            samochody są juz coraz bardziej do siebie podobne i jedynie co ich wyróżnia dla
            osoby nie interesującej się samochodami, to znaczek firmowy na masce.
    • Gość: Wojtek Re: Nowa Corolla IP: *.waw.cdp.pl 24.10.01, 13:31
      Na stronie www.carter.pl można pooglądać sobie nową Corollę, wszystkie typy
      łącznie z parametrami technicznymi i wyposażeniem ale bez cen.
      Pozdrawiam
      • abrams Re: Nowa Corolla 25.10.01, 13:11
        autko wydaje się ciekawe, podąża w kiedunku "uvanowienia" jak zreszta wszyscy w
        klasie C, ale subiektywnie wydaje mi się ładniejsza np.od nowego Civica
        natomiast opis wypasu na stronie carter.pl, pokazuje, że tu rewelacji nie
        bedzie: abs i dwie poduszki to już zadna rewelacja, a teksty, że "posiada
        elementy wyposażenia aut klasy wyzszej jak el. szyby czy c. zamek" rozbawiły
        mnie do łez
        zobaczymy jakie będą ceny, będzie można wtedy coś więcej powiedzieć
        • Gość: mike_cz Re: Nowa Corolla IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.10.01, 22:40
          Wyglada w sumie calkiem ladnie, chociaz za duzo tu moim zdaniem peugeota 307 i
          fiata stilo.No i ta dziwna moda na upodabnianie kompaktow do vanow.Przez taki
          zabieg te nowe auta nie maja wlasnego charakteru.A pewnie cena nowej corolli
          bedzie taka ,ze ludzie beda ja tylko ogladac orzez szyby w salonach.
          • Gość: didi Re: Nowa Corolla IP: *.net.external.hp.com 30.10.01, 11:13
            cena od 47tys za 3D do ok 90tys za TSport. Czyli podobnie jak za Civic'a. Jesli
            chodzi o wyglad to wybieram Toyote, należaloby jeszcze do niej dokupić alufelgi
            16" i troszke obniżyć 3-4 cm i mamy za 60 tys fajny wozek - oczywiście biore
            pod uwage silnik 1.6.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka