Dodaj do ulubionych

Fiat 500 nowe fotki

27.06.06, 11:45
followme.pl/forum/viewtopic.php?t=63
Obserwuj wątek
    • dlugopisem a Nissan Note? 27.06.06, 17:34
      czy to prawda, że Note ma zastąpić Almerę? bo jeśli tak to zawiodłem się na tej marce, a jeszcze bardziej na Reno, który zastąpił porządne silniki swoimi cieknącymi, a teraz Almerę chce zastąpić pseudo-modusem
      • miszasty Re: a Nissan Note? 27.06.06, 19:37
        dlugopisem napisał:

> czy to prawda, że Note ma zastąpić Almerę? bo jeśli tak to zawiodłem się na
        tej
        > marce, a jeszcze bardziej na Reno, który zastąpił porządne silniki swoimi
        ciek
        > nącymi, a teraz Almerę chce zastąpić pseudo-modusem
        >

Nieprawda - przecież to dwa całkowicie różne auta: poza tym Almera Classic N17
        ponoć nie tylko w Ruskach ma być sprzedawana:
        www.nissan.ru/home/vehicles/passenger/N17/exterior-and-interior/index.html

A tak na marginesie - ważnym marginesie - przestań gadać głupoty, że Note to
        pseudo-Modus: to tak samo Modus jak Lupo to Golf albo Passat - jak tak piszesz,
        to znaczy że nie masz pojęcia o czym piszesz, powtarzasz tylko głupoty.
        Modus i Note to dwa całkowicie różne auta: różni je WSZYSTKO - jak uważasz, że
        auto z rozstawem osi zwiększonym o kilkanaście i długością zwiększoną o 30 cm
        jest identyczne jak Modus - to... gratuluję wyobraźni.
        A na przyszłość idź do salonu i sobie pooglądaj obydwa auta - najlepiej
        równocześnie, jeśli masz trudności z interpretacją tego co widzisz...;)))
        • dlugopisem Re: a Nissan Note? 28.06.06, 14:05
          miszasty napisał:

to mnie nawet pocieszyłeś, bo TVNturbo twierdzi, że to jest następca...
          przejdę się do salonu :-)

różne płyty podłogowe, ale wygląd prawie ten sam, nawet sympatyczny, ale nie uważam żeby to było godne zastąpienia przyzwoitego sedana
          • miszasty Re: a Nissan Note? 28.06.06, 14:48
            dlugopisem napisał:

> miszasty napisał:
            >
            > to mnie nawet pocieszyłeś, bo TVNturbo twierdzi, że to jest następca...
            > przejdę się do salonu :-)

TVN twierdzi, że VW Garbus to auto idealne dla młodej, dużo jeżdżącej kobiety -
            i takie tam różne...
            Polecam zakup bieżącego nru ASzmaty - nie ze wszystkim się zgadzam, ale to że
            jest to auto całkowicie RÓŻNE od Modusa - to akurat napisali.

> różne płyty podłogowe, ale wygląd prawie ten sam, nawet sympatyczny, ale nie
            uw
            > ażam żeby to było godne zastąpienia przyzwoitego sedana

Zależy jakiego... generalnie sedan to całkowicie inny typ auta: dla kogoś kto
            ma INNE oczekiwania.
            Ja akurat zmieniłem... z dłuższego(wyraźnie - i nie Thalii!) sedana i miejsca
            Notcie jest więcej, wygodniej się siedzi, lepsza widoczność i w ogóle... bez
            porównania jednak LEPIEJ:)

Powiadam - idź, oglądnij.
          • waskes29 Re: a Nissan Note? 28.06.06, 15:00
            dlugopisem napisał:

> miszasty napisał:
            >
            > to mnie nawet pocieszyłeś, bo TVNturbo twierdzi, że to jest następca...
            > przejdę się do salonu :-)
            >
            > różne płyty podłogowe, ale wygląd prawie ten sam, nawet sympatyczny, ale nie
            uw
            > ażam żeby to było godne zastąpienia przyzwoitego sedana

Nie rozne plyty podlogowe a te same ,miszasty wypisuje troche glupot - to
            bardzo blizniacze samochody oparte w przewazajacej wiekszosci na tych
            samych podzespolach i beda tez obejmowaly kilka wspolnych silnikow
            narazie diesla ,Note ma tylko wydluzona o kilkanascie cm plyte
            podlogowa ale to jest ta sama plyta co w ClioIII i Modusie.Nie jestem
            zatopiony w szczegolach ale mozna sie spodziewac ze te samochody laczy
            wiecej niz sie zdaje bo tak wskazuje rozsadek i koszta.
            • miszasty Re: a Nissan Note? 28.06.06, 15:06
              waskes29 napisał:

> dlugopisem napisał:
              >
              > > miszasty napisał:
              > >
              > > to mnie nawet pocieszyłeś, bo TVNturbo twierdzi, że to jest następca...
              > > przejdę się do salonu :-)
              > >
              > > różne płyty podłogowe, ale wygląd prawie ten sam, nawet sympatyczny, ale
              > nie
              > uw
              > > ażam żeby to było godne zastąpienia przyzwoitego sedana
              >
              > Nie rozne plyty podlogowe a te same ,miszasty wypisuje troche glupot - to
              > bardzo blizniacze samochody oparte w przewazajacej wiekszosci na tych
              > samych podzespolach i beda tez obejmowaly kilka wspolnych silnikow
              > narazie diesla

Sam wypisujesz GŁUPOTY Panie Niewiedza!;))
              Nigdzie nie napisałem, ze to są INNE płyty - Note ma tę samą co Modus, ale
              przedłużoną i przebudowaną, ze zwiększonym rozstawem osi. Pie&doły...
              wypisujesz, choć nic nie wiesz.

> Note ma tylko wydluzona o kilkanascie cm plyte
              > podlogowa

BZDURA!!! Panie Niewiedza - na siłę chcesz wpierać komuś swoją niewiedzę...
              Około 30 cm - to jest te twoje "kilkanaście cm"?? Ależ pie&doły waść
              wypisujesz...

> Nie jestem
              > zatopiony w szczegolach ale mozna sie spodziewac ze te samochody laczy
              > wiecej niz sie zdaje bo tak wskazuje rozsadek i koszta.

No właśnie... - dopóki nie będziesz "zatopiony" - lepiej się nie wypowiadać.
              A póki co... iść i obejrzeć obydwa auta, zanim się mądrzyć będziesz usiłował...
              • waskes29 Re: a Nissan Note? 28.06.06, 15:20
                miszasty napisał:

>
                > Sam wypisujesz GŁUPOTY Panie Niewiedza!;))
                > Nigdzie nie napisałem, ze to są INNE płyty - Note ma tę samą co Modus,

Napisales m.in tak
                Modus i Note to dwa całkowicie różne auta: różni je WSZYSTKO -

ale
                > przedłużoną i przebudowaną, ze zwiększonym rozstawem osi. Pie&doły...
                > wypisujesz, choć nic nie wiesz.
                >
                > > Note ma tylko wydluzona o kilkanascie cm plyte
                > > podlogowa
                >
                > BZDURA!!! Panie Niewiedza - na siłę chcesz wpierać komuś swoją niewiedzę...
                > Około 30 cm - to jest te twoje "kilkanaście cm"?? Ależ pie&doły waść
                > wypisujesz...

Chlopie ty sie uspokuj i wez linijke bo najwyrazniej myla ci sie
                jednostki
                30cm! ty chyba udaru dostales i jeszcze mi tu piszesz ze to ja wypisuje
                pierdoly.Porownaj sobie rozstaw osi ClioIII i Note tylko przyloz sie
                i przelicz to na mm. bo znow sie pomylisz .

> > Nie jestem
                > > zatopiony w szczegolach ale mozna sie spodziewac ze te samochody laczy
                >
                > > wiecej niz sie zdaje bo tak wskazuje rozsadek i koszta.
                >
                > No właśnie... - dopóki nie będziesz "zatopiony" - lepiej się nie wypowiadać.
                > A póki co... iść i obejrzeć obydwa auta, zanim się mądrzyć będziesz
                usiłował...

No wlasnie kto tu sie usiluje madrzyc ?Moze lepeij ty sie nie wypowiadaj
                dopuki nie przerobisz jednostek dlugosci w szkole.
                • miszasty Re: a Nissan Note? 28.06.06, 15:25
                  waskes29 napisał:

> miszasty napisał:
                  >
                  > >
                  > > Sam wypisujesz GŁUPOTY Panie Niewiedza!;))
                  > > Nigdzie nie napisałem, ze to są INNE płyty - Note ma tę samą co Modus,
                  >
                  > Napisales m.in tak
                  > Modus i Note to dwa całkowicie różne auta: różni je WSZYSTKO -

Tak - ale napisać "dwa całkowicie różne auta" a napisać "ta sama płyta
                  podłogowa" to dwie różne rzeczy.
                  Podtrzymuję wszystko co napisałem.

> ale
                  > > przedłużoną i przebudowaną, ze zwiększonym rozstawem osi. Pie&doły...
                  > > wypisujesz, choć nic nie wiesz.
                  > >
                  > > > Note ma tylko wydluzona o kilkanascie cm plyte
                  > > > podlogowa
                  > >
                  > > BZDURA!!! Panie Niewiedza - na siłę chcesz wpierać komuś swoją niewiedzę.
                  > ..
                  > > Około 30 cm - to jest te twoje "kilkanaście cm"?? Ależ pie&doły waść
                  > > wypisujesz...
                  >
                  >
                  > Chlopie ty sie uspokuj i wez linijke bo najwyrazniej myla ci sie
                  > jednostki
                  > 30cm! ty chyba udaru dostales i jeszcze mi tu piszesz ze to ja wypisuje
                  > pierdoly.Porownaj sobie rozstaw osi ClioIII i Note tylko przyloz sie
                  > i przelicz to na mm. bo znow sie pomylisz .

Ale pie&dolisz... ROTFL!!!:)))))))
                  30 cm jest dłuższy - rozstaw osi ma większy o kilkanaście cm.
                  Naucz się czytać.
                  ...i uspokój się:)))))))))

>
                  > > > Nie jestem
                  > > > zatopiony w szczegolach ale mozna sie spodziewac ze te samochody
                  > laczy
                  > >
                  > > > wiecej niz sie zdaje bo tak wskazuje rozsadek i koszta.
                  > >
                  > > No właśnie... - dopóki nie będziesz "zatopiony" - lepiej się nie wypowiad
                  > ać.
                  > > A póki co... iść i obejrzeć obydwa auta, zanim się mądrzyć będziesz
                  > usiłował...
                  >
                  > No wlasnie kto tu sie usiluje madrzyc ?Moze lepeij ty sie nie
                  wypowiadaj
                  > dopuki nie przerobisz jednostek dlugosci w szkole.

Lepiej mi jednostki idą niż tobie chłopcze gramatyka i ortografia :D
                  :)))))

P.S. Idź wejdź sobie na www producentów. Poczytaj. Ochłoń. Przelicz
                  jednostki...:)))
                  Potem się zastanów kto ci kazał takie pie&doły tutaj wypisywać:))))
                  Aha... a od wrześnie pewnie do szkoły:D
                  • waskes29 Re: a Nissan Note? 28.06.06, 15:46
                    miszasty napisał:

> Tak - ale napisać "dwa całkowicie różne auta" a napisać "ta sama płyta
                    > podłogowa" to dwie różne rzeczy.
                    > Podtrzymuję wszystko co napisałem.

Napisales ze to sa dwa rozne samochody i NIC je nie laczy tak czy nie?
                    Otoz powtarzam to dwa blizniacze samochody ktore lacza wzajemnie ta sama
                    platforme ,praktycznie ten sam uklad jezdny ,opcjonalnie te same silniki i
                    uklad przeniesienia napedu a wiec rzeczywiscie nic je nie laczy czyli
                    rozna sie wszystkim

>
                    > > ale
                    > > > przedłużoną i przebudowaną, ze zwiększonym rozstawem osi. Pie&doły.
                    > ..
                    > > > wypisujesz, choć nic nie wiesz.
                    > > >
                    > > > > Note ma tylko wydluzona o kilkanascie cm plyte
                    > > > > podlogowa
                    > > >
                    > > > BZDURA!!! Panie Niewiedza - na siłę chcesz wpierać komuś swoją niew
                    > iedzę.
                    > > ..
                    > > > Około 30 cm - to jest te twoje "kilkanaście cm"?? Ależ pie&doły waś

Tu mnie wprowadziles w blad i dlatego utkwilo mi z episzesz o
                    rozstawie osi i nie doczytalem ze chodzi o dlugosc ale tym bardziej to
                    nie ma sensu bo dlugosc nadwozia nie swiadczy o tym ze to sa dwie rozne
                    konstrukcje .Wystarczy tylko przeprojektowac zderzaki a juz beda sie
                    roznily dlugoscia.Octavia tez jest wyraznie dluzsza od golfa co nie
                    zmienia faktu ze pod wzgledem technicznym to dwa prawie identyczne
                    samochody .
                    • miszasty Re: a Nissan Note? 28.06.06, 18:46
                      waskes29 napisał:

> miszasty napisał:
                      >
                      >
                      > > Tak - ale napisać "dwa całkowicie różne auta" a napisać "ta sama płyta
                      > > podłogowa" to dwie różne rzeczy.
                      > > Podtrzymuję wszystko co napisałem.
                      >
                      > Napisales ze to sa dwa rozne samochody i NIC je nie laczy tak czy nie?
                      > Otoz powtarzam to dwa blizniacze samochody

Bzdura!
                      Bliźniacze samochody to są np. Aygo, 107, C1 i inne takie. TO SĄ bliźniacze
                      samochody: chyba nigdy nie widziałeś... bliźniaków:)) Hehe:)

> > > ale
                      > > > > przedłużoną i przebudowaną, ze zwiększonym rozstawem osi. Pie
                      > &doły.
                      > > ..
                      > > > > wypisujesz, choć nic nie wiesz.
                      > > > >
                      > > > > > Note ma tylko wydluzona o kilkanascie cm plyte
                      > > > > > podlogowa
                      > > > >
                      > > > > BZDURA!!! Panie Niewiedza - na siłę chcesz wpierać komuś swoj
                      > ą niew
                      > > iedzę.
                      > > > ..
                      > > > > Około 30 cm - to jest te twoje "kilkanaście cm"?? Ależ pie&do
                      > ły waś
                      >
                      > Tu mnie wprowadziles w blad i dlatego utkwilo mi z episzesz o
                      > rozstawie osi i nie doczytalem ze chodzi o dlugosc ale tym bardziej to
                      > nie ma sensu bo dlugosc nadwozia nie swiadczy o tym ze to sa dwie
                      rozne
                      > konstrukcje .Wystarczy tylko przeprojektowac zderzaki a juz beda sie
                      > roznily dlugoscia.Octavia tez jest wyraznie dluzsza od golfa co nie
                      > zmienia faktu ze pod wzgledem technicznym to dwa prawie identyczne
                      > samochody .

Ta... to sobie przeprojektuj zderzaki w ten sposób żeby jedno auto było krótsze
                      lub dłuższe o 30 cm od drugiego - LOL!!:))))))
                      Bliźniacze auta - to Note i Modus są bliźniacze z Micrą...? No jeśli tak, to
                      gratuluję... wybujałej wyobraźni i problemów z logicznym składaniem faktów ze
                      świata rzeczywistego;)
                      Teraz takie czasy są i będą coraz bardziej - że coraz więcej aut będzie miało
                      tę samą, modyfikowaną w zależności od potrzeb płytę. Co wcale nie znaczy, że
                      będą "bliźniacze".

Idź lepiej pooglądaj sobie obydwa auta - a nie tutaj powtarzać mity...
                      NIEPRAWDZIWE mity.
                      • kszyrztow Re: a Nissan Note? 28.06.06, 18:53
                        miszasty napisał:

> Ta... to sobie przeprojektuj zderzaki w ten sposób żeby jedno auto było
                        krótsze lub dłuższe o 30 cm od drugiego - LOL!!:))))))

a się wtrącę.... A peugeot 206? Zwykły i GT? Tam różnica długości to 20 cm, i
                        przeprojektowano same sderzaki. Więc zamians LOL, powinno być same :)) a może
                        nawet :), bo jak widzisz do 30 cm już całkiem niedaleko ;)
                        • kszyrztow Re: a Nissan Note? 28.06.06, 18:56
                          kszyrztow napisał:

> miszasty napisał:
                          >
                          >
                          > > Ta... to sobie przeprojektuj zderzaki w ten sposób żeby jedno auto było
                          > krótsze lub dłuższe o 30 cm od drugiego - LOL!!:))))))
                          >
                          > Więc zamians LOL...

zakładam, że chodziło mi o "zamiast" :/
                          • miszasty Re: a Nissan Note? 28.06.06, 19:30
                            kszyrztow napisał:

> kszyrztow napisał:
                            >
                            > > miszasty napisał:
                            > >
                            > >
                            > > > Ta... to sobie przeprojektuj zderzaki w ten sposób żeby jedno auto
                            > było
                            > > krótsze lub dłuższe o 30 cm od drugiego - LOL!!:))))))
                            > >
                            > > Więc zamians LOL...
                            >
                            > zakładam, że chodziło mi o "zamiast" :/

Zakładam podobnie;))
                        • miszasty Re: a Nissan Note? 28.06.06, 19:29
                          kszyrztow napisał:

> miszasty napisał:
                          >
                          >
                          > > Ta... to sobie przeprojektuj zderzaki w ten sposób żeby jedno auto było
                          > krótsze lub dłuższe o 30 cm od drugiego - LOL!!:))))))
                          >
                          > a się wtrącę.... A peugeot 206? Zwykły i GT? Tam różnica długości to 20 cm,
                          i
                          > przeprojektowano same sderzaki. Więc zamians LOL, powinno być same :)) a może
                          > nawet :), bo jak widzisz do 30 cm już całkiem niedaleko ;)

Jeśli nie znam tematu, to się nie wypowiadam. Albo wypowiadam, zastrzegając,
                          że "tak mi się wydaje" itp.
                          Nadto o 30 cm mowa a nie o 20 cm ;P
                          Aha...
                          13. Prowokacje na forum
                          a) jesteś autorem
                          b) jesteś nieświadomym uczestnikiem
                          ;)))
                      • waskes29 Re: a Nissan Note? 28.06.06, 19:50
                        miszasty napisał:

> Ta... to sobie przeprojektuj zderzaki w ten sposób żeby jedno auto było
                        krótsze
                        >
                        > lub dłuższe o 30 cm od drugiego - LOL!!:))))))
                        > Bliźniacze auta - to Note i Modus są bliźniacze z Micrą...? No jeśli tak, to
                        > gratuluję... wybujałej wyobraźni i problemów z logicznym składaniem faktów ze
                        > świata rzeczywistego;)
                        > Teraz takie czasy są i będą coraz bardziej - że coraz więcej aut będzie miało
                        > tę samą, modyfikowaną w zależności od potrzeb płytę. Co wcale nie znaczy, że
                        > będą "bliźniacze".
                        >
                        > Idź lepiej pooglądaj sobie obydwa auta - a nie tutaj powtarzać mity...
                        > NIEPRAWDZIWE mity.

Nie chce mi sie z toba dyskutowac nie rozrozniasz pojecia identyczne od
                        blizniacze.
                        Juz ci pisalem i moge to powtorzyc Skoda octavia jest samochodem
                        blizniaczym w stosunku do Golfa czyli ta sama plyta podlogowa ,to samo
                        zawieszenie, silniki +uklad przeniesienia napedu ,wydech,uklad jezdny .
                        Jedyne co je rozroznia techicznie to w skodzie przedluzono i dodano
                        bagaznik .A roznia sie nadwoziem i wnetrzem zreszta majac bardzo duzo
                        elementow wspolnych rowniez tam.I to jes wlasnie samochod blizniaczy
                        technicznie.
                        Ale ty widocznie nie jestes wstanie tego pojac .
                        A pytanie tylko Skoda htb skoda sedan to dwa calkiem rozne samochody
                        tak ?O co ja pytam , musza to byc dwa calkiem rozne samochody ktore nie
                        maja nic ze soba wspolnego skoro rozni je tak bardzo dlugosc nadwozia -
                        nie?
                        • miszasty Re: a Nissan Note? 28.06.06, 19:59
                          Jakby ci się nie chciało dyskutować... to byś nie dyskutował, a nie -
                          rozwodzisz się nad tym w dłuższym poście.
                          To znaczy co - Aygo i 107, to wg ciebie auta NIE bliźniacze a "identyczne", tak?
                          A rozróżniasz kolory świateł na przejściu dla pieszych...? Bo chyba nie.
                          Dla mnie identyczne to identyczne - identyczne mogą być dwie Aygo, jeśli..
                          jeśli są identyczne.
                          A "bliźniacze" to tak jak bliźniaki: różnią się ale niewiele - ale jak
                          spojrzysz na nie, to na pierwszy rzut oka są identyczne.
                          I tak doszliśmy do wniosku, że dla ciebie identyczne są Micra, Note i Modus.
                          No gratuluję...LOL!:))))))))))) Hihi....

Dalej sobie pisz sam - jesteś w tym dobry. Bo nie sztuka kogoś zagadać. Sztuka -
                          mieć rację.
                          EOT (z tobą).
                • waskes29 Re: a Nissan Note? 28.06.06, 15:27
                  Ulatwie ci szukanie chociaz sam sie troche wkrecilem w blad
                  Note ma rozstaw 2600mm
                  ClioIII 2575mm
                  Modus 2482,2 mm
                  Czyli jak widzisz miedzy Clio a note roznica wynosci 2,5cm a miedzy
                  Note a Modusem niecale 12 cm
                  • miszasty Re: a Nissan Note? 28.06.06, 15:28
                    waskes29 napisał:

> Ulatwie ci szukanie chociaz sam sie troche wkrecilem w blad
                    > Note ma rozstaw 2600mm
                    > ClioIII 2575mm
                    > Modus 2482,2 mm
                    > Czyli jak widzisz miedzy Clio a note roznica wynosci 2,5cm a miedzy
                    > Note a Modusem niecale 12 cm

To idź jeszcze raz przeczytaj ze zrozumieniem.
                    Nigdzie nie pisałem, że jest inaczej.
                    Napisałem, że auta są RÓŻNE, że Note ma o kilkanaście cm większy rozstaw osi i
                    o ok. 30 cm jest dłuższy.
                    A ty to pomieszałeś... i jeszcze nie ochłonąłeś:))
    • kamil01233 Re: Fiat 500 nowe fotki 28.06.06, 13:00
      mi sie podoba ten fiat :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka