dlugopisem a Nissan Note? 27.06.06, 17:34 czy to prawda, że Note ma zastąpić Almerę? bo jeśli tak to zawiodłem się na tej marce, a jeszcze bardziej na Reno, który zastąpił porządne silniki swoimi cieknącymi, a teraz Almerę chce zastąpić pseudo-modusem Link Zgłoś
miszasty Re: a Nissan Note? 27.06.06, 19:37 dlugopisem napisał: > czy to prawda, że Note ma zastąpić Almerę? bo jeśli tak to zawiodłem się na tej > marce, a jeszcze bardziej na Reno, który zastąpił porządne silniki swoimi ciek > nącymi, a teraz Almerę chce zastąpić pseudo-modusem > Nieprawda - przecież to dwa całkowicie różne auta: poza tym Almera Classic N17 ponoć nie tylko w Ruskach ma być sprzedawana: www.nissan.ru/home/vehicles/passenger/N17/exterior-and-interior/index.html A tak na marginesie - ważnym marginesie - przestań gadać głupoty, że Note to pseudo-Modus: to tak samo Modus jak Lupo to Golf albo Passat - jak tak piszesz, to znaczy że nie masz pojęcia o czym piszesz, powtarzasz tylko głupoty. Modus i Note to dwa całkowicie różne auta: różni je WSZYSTKO - jak uważasz, że auto z rozstawem osi zwiększonym o kilkanaście i długością zwiększoną o 30 cm jest identyczne jak Modus - to... gratuluję wyobraźni. A na przyszłość idź do salonu i sobie pooglądaj obydwa auta - najlepiej równocześnie, jeśli masz trudności z interpretacją tego co widzisz...;))) Link Zgłoś
dlugopisem Re: a Nissan Note? 28.06.06, 14:05 miszasty napisał: to mnie nawet pocieszyłeś, bo TVNturbo twierdzi, że to jest następca... przejdę się do salonu :-) różne płyty podłogowe, ale wygląd prawie ten sam, nawet sympatyczny, ale nie uważam żeby to było godne zastąpienia przyzwoitego sedana Link Zgłoś
miszasty Re: a Nissan Note? 28.06.06, 14:48 dlugopisem napisał: > miszasty napisał: > > to mnie nawet pocieszyłeś, bo TVNturbo twierdzi, że to jest następca... > przejdę się do salonu :-) TVN twierdzi, że VW Garbus to auto idealne dla młodej, dużo jeżdżącej kobiety - i takie tam różne... Polecam zakup bieżącego nru ASzmaty - nie ze wszystkim się zgadzam, ale to że jest to auto całkowicie RÓŻNE od Modusa - to akurat napisali. > różne płyty podłogowe, ale wygląd prawie ten sam, nawet sympatyczny, ale nie uw > ażam żeby to było godne zastąpienia przyzwoitego sedana Zależy jakiego... generalnie sedan to całkowicie inny typ auta: dla kogoś kto ma INNE oczekiwania. Ja akurat zmieniłem... z dłuższego(wyraźnie - i nie Thalii!) sedana i miejsca Notcie jest więcej, wygodniej się siedzi, lepsza widoczność i w ogóle... bez porównania jednak LEPIEJ:) Powiadam - idź, oglądnij. Link Zgłoś
waskes29 Re: a Nissan Note? 28.06.06, 15:00 dlugopisem napisał: > miszasty napisał: > > to mnie nawet pocieszyłeś, bo TVNturbo twierdzi, że to jest następca... > przejdę się do salonu :-) > > różne płyty podłogowe, ale wygląd prawie ten sam, nawet sympatyczny, ale nie uw > ażam żeby to było godne zastąpienia przyzwoitego sedana Nie rozne plyty podlogowe a te same ,miszasty wypisuje troche glupot - to bardzo blizniacze samochody oparte w przewazajacej wiekszosci na tych samych podzespolach i beda tez obejmowaly kilka wspolnych silnikow narazie diesla ,Note ma tylko wydluzona o kilkanascie cm plyte podlogowa ale to jest ta sama plyta co w ClioIII i Modusie.Nie jestem zatopiony w szczegolach ale mozna sie spodziewac ze te samochody laczy wiecej niz sie zdaje bo tak wskazuje rozsadek i koszta. Link Zgłoś
miszasty Re: a Nissan Note? 28.06.06, 15:06 waskes29 napisał: > dlugopisem napisał: > > > miszasty napisał: > > > > to mnie nawet pocieszyłeś, bo TVNturbo twierdzi, że to jest następca... > > przejdę się do salonu :-) > > > > różne płyty podłogowe, ale wygląd prawie ten sam, nawet sympatyczny, ale > nie > uw > > ażam żeby to było godne zastąpienia przyzwoitego sedana > > Nie rozne plyty podlogowe a te same ,miszasty wypisuje troche glupot - to > bardzo blizniacze samochody oparte w przewazajacej wiekszosci na tych > samych podzespolach i beda tez obejmowaly kilka wspolnych silnikow > narazie diesla Sam wypisujesz GŁUPOTY Panie Niewiedza!;)) Nigdzie nie napisałem, ze to są INNE płyty - Note ma tę samą co Modus, ale przedłużoną i przebudowaną, ze zwiększonym rozstawem osi. Pie&doły... wypisujesz, choć nic nie wiesz. > Note ma tylko wydluzona o kilkanascie cm plyte > podlogowa BZDURA!!! Panie Niewiedza - na siłę chcesz wpierać komuś swoją niewiedzę... Około 30 cm - to jest te twoje "kilkanaście cm"?? Ależ pie&doły waść wypisujesz... > Nie jestem > zatopiony w szczegolach ale mozna sie spodziewac ze te samochody laczy > wiecej niz sie zdaje bo tak wskazuje rozsadek i koszta. No właśnie... - dopóki nie będziesz "zatopiony" - lepiej się nie wypowiadać. A póki co... iść i obejrzeć obydwa auta, zanim się mądrzyć będziesz usiłował... Link Zgłoś
waskes29 Re: a Nissan Note? 28.06.06, 15:20 miszasty napisał: > > Sam wypisujesz GŁUPOTY Panie Niewiedza!;)) > Nigdzie nie napisałem, ze to są INNE płyty - Note ma tę samą co Modus, Napisales m.in tak Modus i Note to dwa całkowicie różne auta: różni je WSZYSTKO - ale > przedłużoną i przebudowaną, ze zwiększonym rozstawem osi. Pie&doły... > wypisujesz, choć nic nie wiesz. > > > Note ma tylko wydluzona o kilkanascie cm plyte > > podlogowa > > BZDURA!!! Panie Niewiedza - na siłę chcesz wpierać komuś swoją niewiedzę... > Około 30 cm - to jest te twoje "kilkanaście cm"?? Ależ pie&doły waść > wypisujesz... Chlopie ty sie uspokuj i wez linijke bo najwyrazniej myla ci sie jednostki 30cm! ty chyba udaru dostales i jeszcze mi tu piszesz ze to ja wypisuje pierdoly.Porownaj sobie rozstaw osi ClioIII i Note tylko przyloz sie i przelicz to na mm. bo znow sie pomylisz . > > Nie jestem > > zatopiony w szczegolach ale mozna sie spodziewac ze te samochody laczy > > > wiecej niz sie zdaje bo tak wskazuje rozsadek i koszta. > > No właśnie... - dopóki nie będziesz "zatopiony" - lepiej się nie wypowiadać. > A póki co... iść i obejrzeć obydwa auta, zanim się mądrzyć będziesz usiłował... No wlasnie kto tu sie usiluje madrzyc ?Moze lepeij ty sie nie wypowiadaj dopuki nie przerobisz jednostek dlugosci w szkole. Link Zgłoś
miszasty Re: a Nissan Note? 28.06.06, 15:25 waskes29 napisał: > miszasty napisał: > > > > > Sam wypisujesz GŁUPOTY Panie Niewiedza!;)) > > Nigdzie nie napisałem, ze to są INNE płyty - Note ma tę samą co Modus, > > Napisales m.in tak > Modus i Note to dwa całkowicie różne auta: różni je WSZYSTKO - Tak - ale napisać "dwa całkowicie różne auta" a napisać "ta sama płyta podłogowa" to dwie różne rzeczy. Podtrzymuję wszystko co napisałem. > ale > > przedłużoną i przebudowaną, ze zwiększonym rozstawem osi. Pie&doły... > > wypisujesz, choć nic nie wiesz. > > > > > Note ma tylko wydluzona o kilkanascie cm plyte > > > podlogowa > > > > BZDURA!!! Panie Niewiedza - na siłę chcesz wpierać komuś swoją niewiedzę. > .. > > Około 30 cm - to jest te twoje "kilkanaście cm"?? Ależ pie&doły waść > > wypisujesz... > > > Chlopie ty sie uspokuj i wez linijke bo najwyrazniej myla ci sie > jednostki > 30cm! ty chyba udaru dostales i jeszcze mi tu piszesz ze to ja wypisuje > pierdoly.Porownaj sobie rozstaw osi ClioIII i Note tylko przyloz sie > i przelicz to na mm. bo znow sie pomylisz . Ale pie&dolisz... ROTFL!!!:))))))) 30 cm jest dłuższy - rozstaw osi ma większy o kilkanaście cm. Naucz się czytać. ...i uspokój się:))))))))) > > > > Nie jestem > > > zatopiony w szczegolach ale mozna sie spodziewac ze te samochody > laczy > > > > > wiecej niz sie zdaje bo tak wskazuje rozsadek i koszta. > > > > No właśnie... - dopóki nie będziesz "zatopiony" - lepiej się nie wypowiad > ać. > > A póki co... iść i obejrzeć obydwa auta, zanim się mądrzyć będziesz > usiłował... > > No wlasnie kto tu sie usiluje madrzyc ?Moze lepeij ty sie nie wypowiadaj > dopuki nie przerobisz jednostek dlugosci w szkole. Lepiej mi jednostki idą niż tobie chłopcze gramatyka i ortografia :D :))))) P.S. Idź wejdź sobie na www producentów. Poczytaj. Ochłoń. Przelicz jednostki...:))) Potem się zastanów kto ci kazał takie pie&doły tutaj wypisywać:)))) Aha... a od wrześnie pewnie do szkoły:D Link Zgłoś
waskes29 Re: a Nissan Note? 28.06.06, 15:46 miszasty napisał: > Tak - ale napisać "dwa całkowicie różne auta" a napisać "ta sama płyta > podłogowa" to dwie różne rzeczy. > Podtrzymuję wszystko co napisałem. Napisales ze to sa dwa rozne samochody i NIC je nie laczy tak czy nie? Otoz powtarzam to dwa blizniacze samochody ktore lacza wzajemnie ta sama platforme ,praktycznie ten sam uklad jezdny ,opcjonalnie te same silniki i uklad przeniesienia napedu a wiec rzeczywiscie nic je nie laczy czyli rozna sie wszystkim > > > ale > > > przedłużoną i przebudowaną, ze zwiększonym rozstawem osi. Pie&doły. > .. > > > wypisujesz, choć nic nie wiesz. > > > > > > > Note ma tylko wydluzona o kilkanascie cm plyte > > > > podlogowa > > > > > > BZDURA!!! Panie Niewiedza - na siłę chcesz wpierać komuś swoją niew > iedzę. > > .. > > > Około 30 cm - to jest te twoje "kilkanaście cm"?? Ależ pie&doły waś Tu mnie wprowadziles w blad i dlatego utkwilo mi z episzesz o rozstawie osi i nie doczytalem ze chodzi o dlugosc ale tym bardziej to nie ma sensu bo dlugosc nadwozia nie swiadczy o tym ze to sa dwie rozne konstrukcje .Wystarczy tylko przeprojektowac zderzaki a juz beda sie roznily dlugoscia.Octavia tez jest wyraznie dluzsza od golfa co nie zmienia faktu ze pod wzgledem technicznym to dwa prawie identyczne samochody . Link Zgłoś
miszasty Re: a Nissan Note? 28.06.06, 18:46 waskes29 napisał: > miszasty napisał: > > > > Tak - ale napisać "dwa całkowicie różne auta" a napisać "ta sama płyta > > podłogowa" to dwie różne rzeczy. > > Podtrzymuję wszystko co napisałem. > > Napisales ze to sa dwa rozne samochody i NIC je nie laczy tak czy nie? > Otoz powtarzam to dwa blizniacze samochody Bzdura! Bliźniacze samochody to są np. Aygo, 107, C1 i inne takie. TO SĄ bliźniacze samochody: chyba nigdy nie widziałeś... bliźniaków:)) Hehe:) > > > ale > > > > przedłużoną i przebudowaną, ze zwiększonym rozstawem osi. Pie > &doły. > > .. > > > > wypisujesz, choć nic nie wiesz. > > > > > > > > > Note ma tylko wydluzona o kilkanascie cm plyte > > > > > podlogowa > > > > > > > > BZDURA!!! Panie Niewiedza - na siłę chcesz wpierać komuś swoj > ą niew > > iedzę. > > > .. > > > > Około 30 cm - to jest te twoje "kilkanaście cm"?? Ależ pie&do > ły waś > > Tu mnie wprowadziles w blad i dlatego utkwilo mi z episzesz o > rozstawie osi i nie doczytalem ze chodzi o dlugosc ale tym bardziej to > nie ma sensu bo dlugosc nadwozia nie swiadczy o tym ze to sa dwie rozne > konstrukcje .Wystarczy tylko przeprojektowac zderzaki a juz beda sie > roznily dlugoscia.Octavia tez jest wyraznie dluzsza od golfa co nie > zmienia faktu ze pod wzgledem technicznym to dwa prawie identyczne > samochody . Ta... to sobie przeprojektuj zderzaki w ten sposób żeby jedno auto było krótsze lub dłuższe o 30 cm od drugiego - LOL!!:)))))) Bliźniacze auta - to Note i Modus są bliźniacze z Micrą...? No jeśli tak, to gratuluję... wybujałej wyobraźni i problemów z logicznym składaniem faktów ze świata rzeczywistego;) Teraz takie czasy są i będą coraz bardziej - że coraz więcej aut będzie miało tę samą, modyfikowaną w zależności od potrzeb płytę. Co wcale nie znaczy, że będą "bliźniacze". Idź lepiej pooglądaj sobie obydwa auta - a nie tutaj powtarzać mity... NIEPRAWDZIWE mity. Link Zgłoś
kszyrztow Re: a Nissan Note? 28.06.06, 18:53 miszasty napisał: > Ta... to sobie przeprojektuj zderzaki w ten sposób żeby jedno auto było krótsze lub dłuższe o 30 cm od drugiego - LOL!!:)))))) a się wtrącę.... A peugeot 206? Zwykły i GT? Tam różnica długości to 20 cm, i przeprojektowano same sderzaki. Więc zamians LOL, powinno być same :)) a może nawet :), bo jak widzisz do 30 cm już całkiem niedaleko ;) Link Zgłoś
kszyrztow Re: a Nissan Note? 28.06.06, 18:56 kszyrztow napisał: > miszasty napisał: > > > > Ta... to sobie przeprojektuj zderzaki w ten sposób żeby jedno auto było > krótsze lub dłuższe o 30 cm od drugiego - LOL!!:)))))) > > Więc zamians LOL... zakładam, że chodziło mi o "zamiast" :/ Link Zgłoś
miszasty Re: a Nissan Note? 28.06.06, 19:30 kszyrztow napisał: > kszyrztow napisał: > > > miszasty napisał: > > > > > > > Ta... to sobie przeprojektuj zderzaki w ten sposób żeby jedno auto > było > > krótsze lub dłuższe o 30 cm od drugiego - LOL!!:)))))) > > > > Więc zamians LOL... > > zakładam, że chodziło mi o "zamiast" :/ Zakładam podobnie;)) Link Zgłoś
miszasty Re: a Nissan Note? 28.06.06, 19:29 kszyrztow napisał: > miszasty napisał: > > > > Ta... to sobie przeprojektuj zderzaki w ten sposób żeby jedno auto było > krótsze lub dłuższe o 30 cm od drugiego - LOL!!:)))))) > > a się wtrącę.... A peugeot 206? Zwykły i GT? Tam różnica długości to 20 cm, i > przeprojektowano same sderzaki. Więc zamians LOL, powinno być same :)) a może > nawet :), bo jak widzisz do 30 cm już całkiem niedaleko ;) Jeśli nie znam tematu, to się nie wypowiadam. Albo wypowiadam, zastrzegając, że "tak mi się wydaje" itp. Nadto o 30 cm mowa a nie o 20 cm ;P Aha... 13. Prowokacje na forum a) jesteś autorem b) jesteś nieświadomym uczestnikiem ;))) Link Zgłoś
waskes29 Re: a Nissan Note? 28.06.06, 19:50 miszasty napisał: > Ta... to sobie przeprojektuj zderzaki w ten sposób żeby jedno auto było krótsze > > lub dłuższe o 30 cm od drugiego - LOL!!:)))))) > Bliźniacze auta - to Note i Modus są bliźniacze z Micrą...? No jeśli tak, to > gratuluję... wybujałej wyobraźni i problemów z logicznym składaniem faktów ze > świata rzeczywistego;) > Teraz takie czasy są i będą coraz bardziej - że coraz więcej aut będzie miało > tę samą, modyfikowaną w zależności od potrzeb płytę. Co wcale nie znaczy, że > będą "bliźniacze". > > Idź lepiej pooglądaj sobie obydwa auta - a nie tutaj powtarzać mity... > NIEPRAWDZIWE mity. Nie chce mi sie z toba dyskutowac nie rozrozniasz pojecia identyczne od blizniacze. Juz ci pisalem i moge to powtorzyc Skoda octavia jest samochodem blizniaczym w stosunku do Golfa czyli ta sama plyta podlogowa ,to samo zawieszenie, silniki +uklad przeniesienia napedu ,wydech,uklad jezdny . Jedyne co je rozroznia techicznie to w skodzie przedluzono i dodano bagaznik .A roznia sie nadwoziem i wnetrzem zreszta majac bardzo duzo elementow wspolnych rowniez tam.I to jes wlasnie samochod blizniaczy technicznie. Ale ty widocznie nie jestes wstanie tego pojac . A pytanie tylko Skoda htb skoda sedan to dwa calkiem rozne samochody tak ?O co ja pytam , musza to byc dwa calkiem rozne samochody ktore nie maja nic ze soba wspolnego skoro rozni je tak bardzo dlugosc nadwozia - nie? Link Zgłoś
miszasty Re: a Nissan Note? 28.06.06, 19:59 Jakby ci się nie chciało dyskutować... to byś nie dyskutował, a nie - rozwodzisz się nad tym w dłuższym poście. To znaczy co - Aygo i 107, to wg ciebie auta NIE bliźniacze a "identyczne", tak? A rozróżniasz kolory świateł na przejściu dla pieszych...? Bo chyba nie. Dla mnie identyczne to identyczne - identyczne mogą być dwie Aygo, jeśli.. jeśli są identyczne. A "bliźniacze" to tak jak bliźniaki: różnią się ale niewiele - ale jak spojrzysz na nie, to na pierwszy rzut oka są identyczne. I tak doszliśmy do wniosku, że dla ciebie identyczne są Micra, Note i Modus. No gratuluję...LOL!:))))))))))) Hihi.... Dalej sobie pisz sam - jesteś w tym dobry. Bo nie sztuka kogoś zagadać. Sztuka - mieć rację. EOT (z tobą). Link Zgłoś
waskes29 Re: a Nissan Note? 28.06.06, 15:27 Ulatwie ci szukanie chociaz sam sie troche wkrecilem w blad Note ma rozstaw 2600mm ClioIII 2575mm Modus 2482,2 mm Czyli jak widzisz miedzy Clio a note roznica wynosci 2,5cm a miedzy Note a Modusem niecale 12 cm Link Zgłoś
miszasty Re: a Nissan Note? 28.06.06, 15:28 waskes29 napisał: > Ulatwie ci szukanie chociaz sam sie troche wkrecilem w blad > Note ma rozstaw 2600mm > ClioIII 2575mm > Modus 2482,2 mm > Czyli jak widzisz miedzy Clio a note roznica wynosci 2,5cm a miedzy > Note a Modusem niecale 12 cm To idź jeszcze raz przeczytaj ze zrozumieniem. Nigdzie nie pisałem, że jest inaczej. Napisałem, że auta są RÓŻNE, że Note ma o kilkanaście cm większy rozstaw osi i o ok. 30 cm jest dłuższy. A ty to pomieszałeś... i jeszcze nie ochłonąłeś:)) Link Zgłoś