Dodaj do ulubionych

nowa Multipla

IP: *.aries.com.pl 29.01.03, 09:05
W dzisiejszym AŚ na głównym planie jest nowa Multipla.Ma zupełnie nowy przód
(taki jaki będzie w zmodernizowanym Punto).
Ciekawe czy taka Multipla zacznie się dobrze sprzedawać,gdyż opinie co do
funkcjonalności Multipli sa zgodne -rewelacja.Jeśli jeszcze wprowadzą jakies
nowe silniki np.1.8 czy 2.0 lub kilka wersji JTD,jakieś wersje dla młodszych
klientów (jak Doblo Malibu),elektryczny wielopanelowy dach,obrotomierz i
kilka drobiazgów to samochód ma szanse na sukces który tak naprawde należy mu
się od dawna...
Jest tam jeszcze kilka fajnych nowości: nowa Lancia Y,coś co wygląda jak 2-
drzwiowa AR 156,Punto MPV.
Ciekawe czy te zmodernizowane i nowe autka uratują Fiata od bankructwa?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: vd Re: nowa Multipla IP: proxy / *.topware.pl 29.01.03, 10:11
      wszystko i jeszcze wiecej znajdziesz tutaj www.italiaspeed.com
      jest tam fotka zamaskowanej multipli, bryla wystajaca spod folii wyglada lepiej
      niz ta na retuszach komuterowych (AS). Osobiscie uwazam ze w multipli usuneli
      najciekawsza czesc- reflektory na pasie pod szyba - szkoda,
      • Gość: frax Re: nowa Multipla IP: *.acn.pl / 10.68.0.* 29.01.03, 15:44
        Gość portalu: vd napisał(a):

> wszystko i jeszcze wiecej znajdziesz tutaj www.italiaspeed.com
        > jest tam fotka zamaskowanej multipli, bryla wystajaca spod folii wyglada
        lepiej
        >
        > niz ta na retuszach komuterowych (AS). Osobiscie uwazam ze w multipli usuneli
        > najciekawsza czesc- reflektory na pasie pod szyba - szkoda,

Moim zdaniem Multipla była bardzo ładnym samochodem (ciekawe ile osób sie ze
        mną zgodzi...hehe) Widziałem pare razy takową w kolorze grafitowym na ładnych
        aluminiowych felgach, z pomalowanymi zderzakami(rzadkość) i naprawde robiła
        wrażenie. Niestety nigdy nie prowadziłem tego autka ale podobno prowadzi sie
        super... ja szeroka.
        Pozdrawiam
        • Gość: vd Re: nowa Multipla IP: proxy / *.topware.pl 29.01.03, 15:48
          ja sie zgadzam, Fiat ugial sie pod presja opinii przecietniakow
          • Gość: mar Re: nowa Multipla IP: *.czechowice.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 16:03
            Hi hi! Więc ja jako przeciętniak uważam, że autko było super ale odstraszała
            mnie jego brzydota. Szczególnie te światła. Ale cóż - o gustach się nie
            dyskutuje. Mnie akurat się nie podoba.
            Znajomy ma to autko i rzeczywiście bardzo funkconalne i zrobione z głową. Nie
            wiem jak z awaryjnoścą bo to gość co mówi prawdę dopiero jak sprzeda.
            Jak podładnią tę Multiplę to kto wie...
          • Gość: J. T. Radosny Re: nowa Multipla IP: *.zigzag.pl 29.01.03, 16:04
            Przepiękna jest ta Lancia Fulvietta - kwintesencja coupe.No i te Alfy: Ładna
            Sprint i cudowna Brera, która jednak będzie produkowana.Do tego dochodzi wersja
            4x4 Alfy 156.Wygląda na to, ze "wewnętrzne" marki Fiata mają gdzieś kryzys i
            widmo upadku firmy i planują świetne modele.Pzdr
      • Gość: Sławek Re: nowa Multipla IP: *.aries.com.pl 29.01.03, 17:31
        Również myśle,że można było zmodernizować przód (zderzak,atrapa,reflektory) ale
        te orginalne i dobrze świecące światełka pod przednią szybą mogli
        zostawić.W "starej" Multipli można było miec światła przeciwmgielne co
        sprawiało wrażenie (przy wszystkich załączonych),że z naprzeciwka jedzie jakiś
        buldożer ;-)
        Widziałem kiedyś zdięcia Multipli z rynku niemieckiego z bardzo fajnym przednim
        zderzakiem,alufelgami -wyglądała jak lokomotywa ;-)
        Och ta multipla to prawdziwy orginał...

pozdrawiam

> wszystko i jeszcze wiecej znajdziesz tutaj www.italiaspeed.com
        > jest tam fotka zamaskowanej multipli, bryla wystajaca spod folii wyglada
        lepiej
        >
        > niz ta na retuszach komuterowych (AS). Osobiscie uwazam ze w multipli usuneli
        > najciekawsza czesc- reflektory na pasie pod szyba - szkoda,
    • greenblack Re: nowa Multipla 29.01.03, 20:45
      Multipla to porządny samochód za rozsądne pieniądze. Mogłaby jednak zapewniać
      większe bezpieczeństwo:

www.euro-ncap.com/results.htm
      Gama silników jest zbytnio ograniczona - tylko 1.6 i 1.9 JTD. Bardzo brakuje
      też automatycznej skrzyni biegów. Citroen popełnił podobne błędy w przypadku
      Xsary Picasso i teraz to nadrabia.

Pozdrawiam

PS. Multipla podoba mi się właśnie z czarnymi zderzakami:)
      • Gość: Sławek Re: nowa Multipla IP: *.aries.com.pl 30.01.03, 09:08
        Fakt,na kolana poziomem bezpieczeństwa nie rzuca.
        Pozostaje mieć tylko nadzieje,że wraz z modernizacją poprawili troche
        bezpieczeństwo choć jeśli cały samochód jest mało stabilny to kilka "rurek" mu
        nic nie da.
        Tak czy owak jeśli cena będzie porównywalna do Space Stara sukces murowany.

pozdrawiam

> Multipla to porządny samochód za rozsądne pieniądze. Mogłaby jednak zapewniać
        > większe bezpieczeństwo:
        >
        > <a href="http://www.euro-ncap.com/results.htm"target="_blank">www.euro-
        ncap.com
        > /results.htm</a>
        > Gama silników jest zbytnio ograniczona - tylko 1.6 i 1.9 JTD. Bardzo brakuje
        > też automatycznej skrzyni biegów. Citroen popełnił podobne błędy w przypadku
        > Xsary Picasso i teraz to nadrabia.
        >
        > Pozdrawiam
        >
        > PS. Multipla podoba mi się właśnie z czarnymi zderzakami:)
        • Gość: malko Re: nowa Multipla IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 13:29
          Być może nowy przód wpłynie na usztywnienie konstrukcji. Designersko nowy
          projekt jest nijaki, dotychczasowy wygląd był super. Na pewno bedą wydajniejsze
          reflektory. Na 100% nowe silniki z bezpośrednim wtryskiem benzyny i 16 zaworowe
          JTD. Jako opcja skrzynia sekwencyjna speegear (w punto tez ma być od maja).
          Wnętrze też ma być zmienione - cos w stylu stilo/vw. Najważniejsze ze
          pozostanie taka funkcjonalnośc jak do tej pory. Mam nadzieję, że jakiś oszołom
          nie wpadnie na pomysł zaprojektowania do multipli tak miękkiego zawieszenia jak
          w stilo. Jeżlei ktoś jeździł multiplą to wie o co chodzi, w cisnych zakrętach
          jest boska.
          Premiera podobno końcem 2004 roku.
          • Gość: Sławek Re: nowa Multipla IP: *.aries.com.pl 30.01.03, 14:31
            Jeśli Multipla będzie miała nowe wnętrze to fajnie,choć jeśli o mnie chodzi to
            dotychczasowe uważam za bardzo dobre (funkcjonalne,przytulne).
            Myśle,że istota dobrego prowadzenia Multipli w zakrętach wynika z jej
            rekordowej szerokości czyli rekordowego rozstawu kół,a w mniejszym stopniu z
            twardości zawieszenia.W mojej opini zawieszenie Multipli jest optymalne ale
            jeśli nawet będzie bardziej miękkie niż do tej pory nie powinno to wpłynąć na
            jej prowadzenie w zakrętach (będzie się jedynie nieco bardziej pochylać i
            tyle).Jeśli natomiast Multipla będzie jeszcze twardzsza oraz obuta w 17` koła
            biada wszystkim Golfom GTI itp ;-)

pozdrawiam

> Być może nowy przód wpłynie na usztywnienie konstrukcji. Designersko nowy
            > projekt jest nijaki, dotychczasowy wygląd był super. Na pewno bedą
            wydajniejsze
            >
            > reflektory. Na 100% nowe silniki z bezpośrednim wtryskiem benzyny i 16
            zaworowe
            >
            > JTD. Jako opcja skrzynia sekwencyjna speegear (w punto tez ma być od maja).
            > Wnętrze też ma być zmienione - cos w stylu stilo/vw. Najważniejsze ze
            > pozostanie taka funkcjonalnośc jak do tej pory. Mam nadzieję, że jakiś
            oszołom
            > nie wpadnie na pomysł zaprojektowania do multipli tak miękkiego zawieszenia
            jak
            >
            > w stilo. Jeżlei ktoś jeździł multiplą to wie o co chodzi, w cisnych zakrętach
            > jest boska.
            > Premiera podobno końcem 2004 roku.
    • Gość: irwain Re: nowa Multipla IP: *.acn.pl / 10.72.4.* 30.01.03, 14:27
      Dotychczasowa Multipla, jako jedyny model Fiata, bardzo mi się podobała, nowa
      wersja Alfy GTV to według mnie krok w tył.
      Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka