Dodaj do ulubionych

VW is the best !!!

IP: *.dyn.optonline.net 01.02.03, 02:46
zenspider.ca/vdo/vwvrshonda.gif
Obserwuj wątek
    • Gość: Henry Re: VW is the best !!! IP: *.telia.com 01.02.03, 10:51
      Gość portalu: ja napisał(a):

> <a
      href="http://zenspider.ca/vdo/vwvrshonda.gif"target="_blank">zenspider.ca/vd
      > o/vwvrshonda.gif</a>
      ********************************************************************************
      No nareszcie jakis VW fantasta - koncern potrzebuje takich jak Ty ,rzadaj teraz
      by Ci za Twoja opinie/reklame zaplacili ,nalezy Ci sie to .
      • Gość: heatseeker Re: VW is the best !!! IP: *.icis.pcz.czest.pl 03.02.03, 19:21
        faktycznie, pogon za pieniedzmi przyslonila szefom
        koncernu VW dawne idealy. Stare VW sa praktycznie nie do
        zajezdzenia a i blacha jest nawet lepsza niz w 'Mesiach'
        z podobnego okresu. Jak widac wszystko co dobre to sie
        szybko konczy.Ale w tej chwili to niemal wszystkie
        samochody to tylko napakowane elektronika 'jezdzidelka',
        ktore nigdy nie slyszaly o dobrej jakosci wykonania. W
        moim VW nie ma elektroniki (w Mercu tylko wtrysk) i
        dziala niezawodnie juz od ponad 300 tys. km. Wiekszasci
        klientow zalezy raczej na gadzetach wiec to im sie daje
        zamiast solidnego silnika czy skrzyni biegow. Szkoda...
    • Gość: ttt Re: VW is the best !!! IP: *.kolornet.pl 01.02.03, 15:34
      Wiesz co, odpowiem tylko tyle: hahaha! Nie wkurzaj ludzi, ktorzy kupili VW i
      teraz klna na czym swiat stoi!
      • Gość: marcin Re: VW is the best !!! IP: *.wrzesnia.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 19:51
        Nie ma takich ludzi :-)
        • Gość: ttt Re: VW is the best !!! IP: *.kolornet.pl 01.02.03, 20:19
          Passat 1,8T rok 2001. Odpadla oslona termiczna katalizatora, fotele skrzypia,
          zepsul sie centralny, akumulator do wyrzucenia, zepsuty zatrzask zamka tylnej
          kanapy, rozkrecila sie konsola centralna, halogeny paruja od poczatku. 8
          spalonych zarowek H7, zwariowal fabryczny alarm, odpadla listwa na zderzaku,
          tluka sie boczki drzwi. Samochod ma przejechane 25000km.
          To moje przezycia, mam opisac znajomych czy wystarczy?
          PS.O takich drobiazgach jak porysowana klapa tylna podczas przegladu w ASO czy
          zabrudzony smarem boczek drzwi i siedzenie tamze
          • Gość: Yorgus Re: VW is the best !!! IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.03, 21:09
            Gość portalu: ttt napisał(a):

> Passat 1,8T rok 2001. Odpadla oslona termiczna katalizatora, fotele skrzypia,
            > zepsul sie centralny, akumulator do wyrzucenia, zepsuty zatrzask zamka tylnej
            > kanapy, rozkrecila sie konsola centralna, halogeny paruja od poczatku. 8
            > spalonych zarowek H7, zwariowal fabryczny alarm, odpadla listwa na zderzaku,
            > tluka sie boczki drzwi. Samochod ma przejechane 25000km.
            > To moje przezycia, mam opisac znajomych czy wystarczy?
            > PS.O takich drobiazgach jak porysowana klapa tylna podczas przegladu w ASO czy
            > zabrudzony smarem boczek drzwi i siedzenie tamze

Nie chwal sie .Ja mam to samo w moim Passacie.
            • Gość: Henryk Re: VW is the best !!! IP: *.telia.com 02.02.03, 10:26
              Gość portalu: Yorgus napisał(a):

> Gość portalu: ttt napisał(a):
              >
              > > Passat 1,8T rok 2001. Odpadla oslona termiczna katalizatora, fotele skrzyp
              > ia,
              > > zepsul sie centralny, akumulator do wyrzucenia, zepsuty zatrzask zamka tyl
              > nej
              > > kanapy, rozkrecila sie konsola centralna, halogeny paruja od poczatku. 8
              > > spalonych zarowek H7, zwariowal fabryczny alarm, odpadla listwa na zderzak
              > u,
              > > tluka sie boczki drzwi. Samochod ma przejechane 25000km.
              > > To moje przezycia, mam opisac znajomych czy wystarczy?
              > > PS.O takich drobiazgach jak porysowana klapa tylna podczas przegladu w ASO
              > czy
              > > zabrudzony smarem boczek drzwi i siedzenie tamze
              >
              >
              > Nie chwal sie .Ja mam to samo w moim Passacie.
              §§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
              Nastepnym razem gdy bedziecie zmieniac samochod,raczcie rzucic oczkiem(nie
              doslownie)na "japsy",ja rekomenduje "Mazda" a moja Zona rekomenduje
              Wam "Toyota".
              Bezproblemowe posiadanie/uzytkowanie pojazdu-gwarantowane ! .
              §§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
              • Gość: ttt Re: VW is the best !!! IP: *.kolornet.pl 02.02.03, 10:53
                Wiem, moim nastepnym samochodem bedzie Toyota Corolla - jezdzilem nia dwie
                godziny i sie zakochalem :-)
                • Gość: Arek Re: VW is the best !!! IP: 213.17.230.* 02.02.03, 19:36
                  Ja miałem VW Passata 1.8 T z 1999 roku, myślalem że dotchnąłem nieba, a tu z
                  boku drzwi na filarze gdzie zamykaja sie przednie i otwieraja tylne drzwi
                  koleor jest inny niż nadwozia i popdczas sprzedaży musiałem obniżyc cene bo
                  każdy myslał że samoichówd bity - miałem usterker alarmu i zamka, ojciec ma VW
                  Golfa II - 1,8 GTI i mu sie nic nie psuje więc czego VW tak obniżył jakość
                  wykonania??? Ja polecam Hondę Accord 2.2 Type R która ma 156koni jest z roku
                  2000 i która nigdy mnie nie zawiodła mimo że kupiłem z 2 rąk !!!do setki ma 7
                  sekund !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • devote Re: VW is the best !!! 02.02.03, 20:02
                    VW w ostatnich modelach pcha duzo elektroniki i nowinek technicznych do swoich
                    samochodow.Przeciez nie psuja sie silniki,zawieszenia i skrzynie.Nawala tylko
                    osprzet.Gdyby zamiast tych cewek nadal byly montowane aparaty zaplonowe z
                    kopulka i palcem nie bylo by problemu.A wiadomo ze japonczycy sa lepsi w
                    elektronice.
                    • wowo5 Re: VW is the best !!! 03.02.03, 00:30
                      Cos za duzo ostatnio slyszy sie o problemach VW z jakoscia, a szkoda ja wciaz
                      uwazam, ze VW wnetrza naleza do najlepszych. VW stoi dobrze jezeli chodzi o
                      rozne innowacje: Quattro, Multitronic, itp. Niestety jakosciowo odstaja od
                      konkurencji i dlatego nie kupie VW az poprawia jakosc. Szkoda, bo podoba mi sie
                      Passat i A4.
                      • Gość: Niknejm Re: VW is the best !!! IP: proxy / 143.26.81.* 05.02.03, 19:21
                        wowo5 napisał:

> Cos za duzo ostatnio slyszy sie o problemach VW z jakoscia, a szkoda ja wciaz
                        > uwazam, ze VW wnetrza naleza do najlepszych. VW stoi dobrze jezeli chodzi o
                        > rozne innowacje: Quattro, Multitronic, itp. Niestety jakosciowo odstaja od
                        > konkurencji i dlatego nie kupie VW az poprawia jakosc. Szkoda, bo podoba mi
                        > sie
                        > Passat i A4.

A mi Audi RS6. Ale jeżdżę Hondą, ze względu na cenę, koszty utrzymania i
                        awaryjność. RS6 to pięęęękny samochodzik!

Pzdr
                        Niknejm
                  • Gość: Niknejm Re: VW is the best !!! IP: *.waw.cdp.pl, / 143.26.81.* 05.02.03, 19:18
                    Gość portalu: Arek napisał(a):

> Ja polecam Hondę Accord 2.2 Type R która ma 156koni jest z roku
                    > 2000 i która nigdy mnie nie zawiodła mimo że kupiłem z 2 rąk !!!do setki ma 7
                    > sekund !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Też mi się podoba. Gwoli uściślenia: 212 KM (czyli 156kW). 7.12 s do 100km/h.
                    Katalogowo oczywiście. :-)

Pzdr
                    Niknejm
                    Civic 1.8 VTi, 169KM katalogowo (~171KM w rzeczywistości), 8.3s do 100 ;-)
                  • Gość: Wiseguy Re: VW is the best !!! IP: *.nsm.pl 07.02.03, 23:44
                    Arek Accord TypeR ma silnik 2.2 DOHC VTEC i 212KM!!!!!
                    A nie 156. Accord z 2.0 ma jakoś 147KM miej wiecej.
                    Wieć ty albo nie masz TypeR albo cos ci się pomyliło z tą mocą.

Pozdrowienia Wiseguy
              • Gość: Edek Re: VW is the best !!! IP: *.studiokwadrat.com.pl 05.02.03, 12:00
                Moja rekomendacja: mazda. Mamy dwie, ja (626 kombi '95) i moja polowica
                (323f '92). Obie dosc stare, ale wciaz w nienagannym stanie. Jezeli chodzi o
                elektronike i elektryke to z bogatego wyposazenia dziala wszystko (nawet
                nieznany wlasciwie w Polsce tempomat). Kiedys mialem VW Passata '83. Zepsulo
                sie w nim wszystko, nawet moje nerwy. Jakos nie moge sobie przypomniec zadnego
                waznego elementu, ktory by nie nawalil. Nawet nadwozie po prostu peklo, bo zle
                rozwiazano mozowanie skrzyni biegow (u znajomych wydazylo sie to samo -
                samochod nie byl walony). Potem mialem juz tylko mazdy. I tak juz od osmiu lat.
          • Gość: TRUSKAVA Re: VW is the best !!! IP: 195.94.197.* 03.02.03, 15:15
            Gość portalu: ttt napisał(a):

> Passat 1,8T rok 2001. Odpadla oslona termiczna katalizatora, fotele skrzypia,
            > zepsul sie centralny, akumulator do wyrzucenia, zepsuty zatrzask zamka tylnej
            > kanapy, rozkrecila sie konsola centralna, halogeny paruja od poczatku. 8
            > spalonych zarowek H7, zwariowal fabryczny alarm, odpadla listwa na zderzaku,
            > tluka sie boczki drzwi. Samochod ma przejechane 25000km.
            > To moje przezycia, mam opisac znajomych czy wystarczy?
            > PS.O takich drobiazgach jak porysowana klapa tylna podczas przegladu w ASO
            czy
            > zabrudzony smarem boczek drzwi i siedzenie tamze

Staram się przeglądac forum regularnie i faktycznie sporo jest złych opinii o
            VW. Ja miałem do czynienia z dwoma sztukami tych autek i jakoś nie narzekałem.

1. VW Golf 1.6 GTD 1991 - nigdy nic wielkiego mu nie dolegało, ale podobno
            stare VW były niezawodne.

2. VW Passat Variant 1.8 T 1999 - jest to samochód firmowy, miał już kilku
            użytkowników. Teraz ma niecałe 100 000 km przebiegu i jak dotąd nie miał
            żadnej "ponadplanowej" awarii (no, przy 90 000 wymiana łożyska prawej przedniej
            piasty), poza tym wymieniano tylko materiały eksploatacyjne.

Pozdr@wiam

TRUSKAVA
    • Gość: dr jones Re: VW is the best !!! IP: 213.241.45.* 05.02.03, 10:59
      Passat 1.8T Comfortline 1999 rok, teraz 110000km, poza tym że turbo poszło sie
      kochać przy 80000km i musiałem wywalić ponad 2000 zeta na naprawę to wszystko
      OK...
      • drs Re: VW is the best !!! 05.02.03, 18:51
        Miałem juz wiele VW i zgadzam sie,że obecnie w pogoni za nowinkami są coraz
        bardziej zawodne,choć w przypadku GOLFA IV raczej zbudowane solidnie.A jednak
        po 60tyś,padła sonda lambda.No i musiałem wymienic tulejki bo tłukły.I tyle.
        A co myslicie o A-3/bo zachorowałem na niego,ale czekam na nowy model.
        • Gość: greg Re: VW jest ładny tylko na zewnątrz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.03, 00:08
          Wnętrza samochodów VW (poza szpanerskimi niebiesko podświtlanymi zegarami) to
          trumniaki... Wnętrze Passata sugeruje, że jesteśmy w kompakcie a nie w klasie
          średniej. No i ta wszechoogarniająca, przyciągająca tony kurzu czerń... Może
          tak dać zaprojektować wnętrze jakiemuś Włochowi (Niemcom chyba trochę brak
          polotu), bo o legendarnej solidności NIEMIECKIEJ w VW z lat 80-tych i pierwszej
          połowy 90-tych nie już ma co marzyć. Np. fotele robione są w Polsce, silniki w
          Polsce i gdzieś jeszcze... Słyszałem, że sporo częsci do VW pochodzi nawet z
          Chin... Ech VW to teraz Kosmopolityczny SHIT a nie "niemieckie solidne auto"
          dla psedo-dreso-półgłówków.
          • devote Re: VW jest ładny tylko na zewnątrz 08.02.03, 01:37
            Gość portalu: greg napisał(a):

>No i ta wszechoogarniająca, przyciągająca tony kurzu czerń

jak sie czarny nie podoba to mozna wybrac 2 inne kolory wnetrza
            do wyboru sa tapicerki czarne,szare i bezowe

nie wiedzialem ze niebieski to szpanerski kolor hehehe

• Gość: ja Re: VW jest ładny tylko na zewnątrz IP: *.dyn.optonline.net 08.02.03, 01:42
            Gość portalu: greg napisał(a):

>VW to teraz Kosmopolityczny SHIT a nie "niemieckie solidne auto"
            > dla psedo-dreso-półgłówków.

to sie nazywa globalizacja

Daewoo robi samochody w polsce
            Honda,Toyota w Anglii,Kanadzie i USA
            Ford i VW w Meksyku
            itd itd itd

sam jestes polglowek prostaku
            nie kazdy wlasciciel vw to polglowek

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się