Gość: ja IP: *.dyn.optonline.net 01.02.03, 02:46 zenspider.ca/vdo/vwvrshonda.gif Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Henry Re: VW is the best !!! IP: *.telia.com 01.02.03, 10:51 Gość portalu: ja napisał(a): > <a href="http://zenspider.ca/vdo/vwvrshonda.gif"target="_blank">zenspider.ca/vd > o/vwvrshonda.gif</a> ******************************************************************************** No nareszcie jakis VW fantasta - koncern potrzebuje takich jak Ty ,rzadaj teraz by Ci za Twoja opinie/reklame zaplacili ,nalezy Ci sie to . Link Zgłoś
Gość: heatseeker Re: VW is the best !!! IP: *.icis.pcz.czest.pl 03.02.03, 19:21 faktycznie, pogon za pieniedzmi przyslonila szefom koncernu VW dawne idealy. Stare VW sa praktycznie nie do zajezdzenia a i blacha jest nawet lepsza niz w 'Mesiach' z podobnego okresu. Jak widac wszystko co dobre to sie szybko konczy.Ale w tej chwili to niemal wszystkie samochody to tylko napakowane elektronika 'jezdzidelka', ktore nigdy nie slyszaly o dobrej jakosci wykonania. W moim VW nie ma elektroniki (w Mercu tylko wtrysk) i dziala niezawodnie juz od ponad 300 tys. km. Wiekszasci klientow zalezy raczej na gadzetach wiec to im sie daje zamiast solidnego silnika czy skrzyni biegow. Szkoda... Link Zgłoś
Gość: ttt Re: VW is the best !!! IP: *.kolornet.pl 01.02.03, 15:34 Wiesz co, odpowiem tylko tyle: hahaha! Nie wkurzaj ludzi, ktorzy kupili VW i teraz klna na czym swiat stoi! Link Zgłoś
Gość: marcin Re: VW is the best !!! IP: *.wrzesnia.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 19:51 Nie ma takich ludzi :-) Link Zgłoś
Gość: ttt Re: VW is the best !!! IP: *.kolornet.pl 01.02.03, 20:19 Passat 1,8T rok 2001. Odpadla oslona termiczna katalizatora, fotele skrzypia, zepsul sie centralny, akumulator do wyrzucenia, zepsuty zatrzask zamka tylnej kanapy, rozkrecila sie konsola centralna, halogeny paruja od poczatku. 8 spalonych zarowek H7, zwariowal fabryczny alarm, odpadla listwa na zderzaku, tluka sie boczki drzwi. Samochod ma przejechane 25000km. To moje przezycia, mam opisac znajomych czy wystarczy? PS.O takich drobiazgach jak porysowana klapa tylna podczas przegladu w ASO czy zabrudzony smarem boczek drzwi i siedzenie tamze Link Zgłoś
Gość: Yorgus Re: VW is the best !!! IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.03, 21:09 Gość portalu: ttt napisał(a): > Passat 1,8T rok 2001. Odpadla oslona termiczna katalizatora, fotele skrzypia, > zepsul sie centralny, akumulator do wyrzucenia, zepsuty zatrzask zamka tylnej > kanapy, rozkrecila sie konsola centralna, halogeny paruja od poczatku. 8 > spalonych zarowek H7, zwariowal fabryczny alarm, odpadla listwa na zderzaku, > tluka sie boczki drzwi. Samochod ma przejechane 25000km. > To moje przezycia, mam opisac znajomych czy wystarczy? > PS.O takich drobiazgach jak porysowana klapa tylna podczas przegladu w ASO czy > zabrudzony smarem boczek drzwi i siedzenie tamze Nie chwal sie .Ja mam to samo w moim Passacie. Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: VW is the best !!! IP: *.telia.com 02.02.03, 10:26 Gość portalu: Yorgus napisał(a): > Gość portalu: ttt napisał(a): > > > Passat 1,8T rok 2001. Odpadla oslona termiczna katalizatora, fotele skrzyp > ia, > > zepsul sie centralny, akumulator do wyrzucenia, zepsuty zatrzask zamka tyl > nej > > kanapy, rozkrecila sie konsola centralna, halogeny paruja od poczatku. 8 > > spalonych zarowek H7, zwariowal fabryczny alarm, odpadla listwa na zderzak > u, > > tluka sie boczki drzwi. Samochod ma przejechane 25000km. > > To moje przezycia, mam opisac znajomych czy wystarczy? > > PS.O takich drobiazgach jak porysowana klapa tylna podczas przegladu w ASO > czy > > zabrudzony smarem boczek drzwi i siedzenie tamze > > > Nie chwal sie .Ja mam to samo w moim Passacie. §§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§ Nastepnym razem gdy bedziecie zmieniac samochod,raczcie rzucic oczkiem(nie doslownie)na "japsy",ja rekomenduje "Mazda" a moja Zona rekomenduje Wam "Toyota". Bezproblemowe posiadanie/uzytkowanie pojazdu-gwarantowane ! . §§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§ Link Zgłoś
Gość: ttt Re: VW is the best !!! IP: *.kolornet.pl 02.02.03, 10:53 Wiem, moim nastepnym samochodem bedzie Toyota Corolla - jezdzilem nia dwie godziny i sie zakochalem :-) Link Zgłoś
Gość: Arek Re: VW is the best !!! IP: 213.17.230.* 02.02.03, 19:36 Ja miałem VW Passata 1.8 T z 1999 roku, myślalem że dotchnąłem nieba, a tu z boku drzwi na filarze gdzie zamykaja sie przednie i otwieraja tylne drzwi koleor jest inny niż nadwozia i popdczas sprzedaży musiałem obniżyc cene bo każdy myslał że samoichówd bity - miałem usterker alarmu i zamka, ojciec ma VW Golfa II - 1,8 GTI i mu sie nic nie psuje więc czego VW tak obniżył jakość wykonania??? Ja polecam Hondę Accord 2.2 Type R która ma 156koni jest z roku 2000 i która nigdy mnie nie zawiodła mimo że kupiłem z 2 rąk !!!do setki ma 7 sekund !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
devote Re: VW is the best !!! 02.02.03, 20:02 VW w ostatnich modelach pcha duzo elektroniki i nowinek technicznych do swoich samochodow.Przeciez nie psuja sie silniki,zawieszenia i skrzynie.Nawala tylko osprzet.Gdyby zamiast tych cewek nadal byly montowane aparaty zaplonowe z kopulka i palcem nie bylo by problemu.A wiadomo ze japonczycy sa lepsi w elektronice. Link Zgłoś
wowo5 Re: VW is the best !!! 03.02.03, 00:30 Cos za duzo ostatnio slyszy sie o problemach VW z jakoscia, a szkoda ja wciaz uwazam, ze VW wnetrza naleza do najlepszych. VW stoi dobrze jezeli chodzi o rozne innowacje: Quattro, Multitronic, itp. Niestety jakosciowo odstaja od konkurencji i dlatego nie kupie VW az poprawia jakosc. Szkoda, bo podoba mi sie Passat i A4. Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: VW is the best !!! IP: proxy / 143.26.81.* 05.02.03, 19:21 wowo5 napisał: > Cos za duzo ostatnio slyszy sie o problemach VW z jakoscia, a szkoda ja wciaz > uwazam, ze VW wnetrza naleza do najlepszych. VW stoi dobrze jezeli chodzi o > rozne innowacje: Quattro, Multitronic, itp. Niestety jakosciowo odstaja od > konkurencji i dlatego nie kupie VW az poprawia jakosc. Szkoda, bo podoba mi > sie > Passat i A4. A mi Audi RS6. Ale jeżdżę Hondą, ze względu na cenę, koszty utrzymania i awaryjność. RS6 to pięęęękny samochodzik! Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: VW is the best !!! IP: *.waw.cdp.pl, / 143.26.81.* 05.02.03, 19:18 Gość portalu: Arek napisał(a): > Ja polecam Hondę Accord 2.2 Type R która ma 156koni jest z roku > 2000 i która nigdy mnie nie zawiodła mimo że kupiłem z 2 rąk !!!do setki ma 7 > sekund !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Też mi się podoba. Gwoli uściślenia: 212 KM (czyli 156kW). 7.12 s do 100km/h. Katalogowo oczywiście. :-) Pzdr Niknejm Civic 1.8 VTi, 169KM katalogowo (~171KM w rzeczywistości), 8.3s do 100 ;-) Link Zgłoś
Gość: Wiseguy Re: VW is the best !!! IP: *.nsm.pl 07.02.03, 23:44 Arek Accord TypeR ma silnik 2.2 DOHC VTEC i 212KM!!!!! A nie 156. Accord z 2.0 ma jakoś 147KM miej wiecej. Wieć ty albo nie masz TypeR albo cos ci się pomyliło z tą mocą. Pozdrowienia Wiseguy Link Zgłoś
Gość: Edek Re: VW is the best !!! IP: *.studiokwadrat.com.pl 05.02.03, 12:00 Moja rekomendacja: mazda. Mamy dwie, ja (626 kombi '95) i moja polowica (323f '92). Obie dosc stare, ale wciaz w nienagannym stanie. Jezeli chodzi o elektronike i elektryke to z bogatego wyposazenia dziala wszystko (nawet nieznany wlasciwie w Polsce tempomat). Kiedys mialem VW Passata '83. Zepsulo sie w nim wszystko, nawet moje nerwy. Jakos nie moge sobie przypomniec zadnego waznego elementu, ktory by nie nawalil. Nawet nadwozie po prostu peklo, bo zle rozwiazano mozowanie skrzyni biegow (u znajomych wydazylo sie to samo - samochod nie byl walony). Potem mialem juz tylko mazdy. I tak juz od osmiu lat. Link Zgłoś
Gość: TRUSKAVA Re: VW is the best !!! IP: 195.94.197.* 03.02.03, 15:15 Gość portalu: ttt napisał(a): > Passat 1,8T rok 2001. Odpadla oslona termiczna katalizatora, fotele skrzypia, > zepsul sie centralny, akumulator do wyrzucenia, zepsuty zatrzask zamka tylnej > kanapy, rozkrecila sie konsola centralna, halogeny paruja od poczatku. 8 > spalonych zarowek H7, zwariowal fabryczny alarm, odpadla listwa na zderzaku, > tluka sie boczki drzwi. Samochod ma przejechane 25000km. > To moje przezycia, mam opisac znajomych czy wystarczy? > PS.O takich drobiazgach jak porysowana klapa tylna podczas przegladu w ASO czy > zabrudzony smarem boczek drzwi i siedzenie tamze Staram się przeglądac forum regularnie i faktycznie sporo jest złych opinii o VW. Ja miałem do czynienia z dwoma sztukami tych autek i jakoś nie narzekałem. 1. VW Golf 1.6 GTD 1991 - nigdy nic wielkiego mu nie dolegało, ale podobno stare VW były niezawodne. 2. VW Passat Variant 1.8 T 1999 - jest to samochód firmowy, miał już kilku użytkowników. Teraz ma niecałe 100 000 km przebiegu i jak dotąd nie miał żadnej "ponadplanowej" awarii (no, przy 90 000 wymiana łożyska prawej przedniej piasty), poza tym wymieniano tylko materiały eksploatacyjne. Pozdr@wiam TRUSKAVA Link Zgłoś
Gość: dr jones Re: VW is the best !!! IP: 213.241.45.* 05.02.03, 10:59 Passat 1.8T Comfortline 1999 rok, teraz 110000km, poza tym że turbo poszło sie kochać przy 80000km i musiałem wywalić ponad 2000 zeta na naprawę to wszystko OK... Link Zgłoś
drs Re: VW is the best !!! 05.02.03, 18:51 Miałem juz wiele VW i zgadzam sie,że obecnie w pogoni za nowinkami są coraz bardziej zawodne,choć w przypadku GOLFA IV raczej zbudowane solidnie.A jednak po 60tyś,padła sonda lambda.No i musiałem wymienic tulejki bo tłukły.I tyle. A co myslicie o A-3/bo zachorowałem na niego,ale czekam na nowy model. Link Zgłoś
Gość: greg Re: VW jest ładny tylko na zewnątrz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.03, 00:08 Wnętrza samochodów VW (poza szpanerskimi niebiesko podświtlanymi zegarami) to trumniaki... Wnętrze Passata sugeruje, że jesteśmy w kompakcie a nie w klasie średniej. No i ta wszechoogarniająca, przyciągająca tony kurzu czerń... Może tak dać zaprojektować wnętrze jakiemuś Włochowi (Niemcom chyba trochę brak polotu), bo o legendarnej solidności NIEMIECKIEJ w VW z lat 80-tych i pierwszej połowy 90-tych nie już ma co marzyć. Np. fotele robione są w Polsce, silniki w Polsce i gdzieś jeszcze... Słyszałem, że sporo częsci do VW pochodzi nawet z Chin... Ech VW to teraz Kosmopolityczny SHIT a nie "niemieckie solidne auto" dla psedo-dreso-półgłówków. Link Zgłoś
devote Re: VW jest ładny tylko na zewnątrz 08.02.03, 01:37 Gość portalu: greg napisał(a): >No i ta wszechoogarniająca, przyciągająca tony kurzu czerń jak sie czarny nie podoba to mozna wybrac 2 inne kolory wnetrza do wyboru sa tapicerki czarne,szare i bezowe nie wiedzialem ze niebieski to szpanerski kolor hehehe Link Zgłoś
Gość: ja Re: VW jest ładny tylko na zewnątrz IP: *.dyn.optonline.net 08.02.03, 01:42 Gość portalu: greg napisał(a): >VW to teraz Kosmopolityczny SHIT a nie "niemieckie solidne auto" > dla psedo-dreso-półgłówków. to sie nazywa globalizacja Daewoo robi samochody w polsce Honda,Toyota w Anglii,Kanadzie i USA Ford i VW w Meksyku itd itd itd sam jestes polglowek prostaku nie kazdy wlasciciel vw to polglowek Link Zgłoś