Gość: Lupus Re: Gaz w Fabii IP: *.nik.gov.pl / 212.160.156.* 04.02.03, 07:40 W czewrwcu kończy mi się gwarancja, a ponieważ spalanie nie jest najmocniejszą stroną fabii, myślę o założeniu gazu. Tylko że w serwisie powiedzieli, że producent nie zaleca takiej operacji. No ale producent sobie, a życie sobie. Chciałbym jednak znać opinię tych, którzy już na gazie jeżdżą, poza tym interesuje mnie jak wygląda sprawa zbiornika na gaz, czy zajmuje dużo miejsca w końcu i tak małym bagażniku, a jeżeli zakłąda się zbiornik w miejscu koła zapasowego, to co w zamian za to koło. Czy bardzo zmieniają się osiągi samochodu - mam najsłabszy silnik 60 kM, ale wcale nie jest taki do niczego. A jak reaguje komputer na gaz, Dla fabiofonów - nie jeżdżę w kapeluszu, mam czapeczkę z daszkiem. Link Zgłoś
bart_ Re: Gaz w Fabii 04.02.03, 08:18 Gość portalu: Lupus napisał(a): [ciach] > Dla fabiofonów - [...] mam czapeczkę z daszkiem. Przepraszam, i jeździsz w niej do pracy ? :D Pzdr Link Zgłoś
Gość: lupus Re: Gaz w Fabii IP: *.nik.gov.pl / 212.160.156.* 04.02.03, 08:45 Tak, jeżdżę w niej do pracy, tzn. w czapeczce i w fabii. Link Zgłoś
Gość: Wicio Re: Gaz w Fabii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.03, 09:09 Czy założenie instalacji gazowej pociąga utratę gwarancji w przypadku Fabii? Teraz dają dwa lata gwarancji, więc dużo benzyny by upłynęło zanim zacząłby płynąc gaz... Link Zgłoś
Gość: gaziarz Re: Gaz w Fabii IP: *.acn.waw.pl 04.02.03, 09:31 zapraszam do watku "za ile instalacja gazowa" a tak w skrocie: fabia dobrze chodzi na gazie, butla moze byc malutka, instalacja kosztuje 1700zl. reszta odpowiedzi, tak jak przy innych samochodach Link Zgłoś