Gość: Wiseguy Re: Almera 1.8 czy Honda 1.6 czy Corolla 1.6? IP: *.nsm.pl 10.02.03, 23:12 Jak dla mnie Honda ale 3d. p.s. Sam mam Honde. Wiec moje zdanie jest subiektywne. Link Zgłoś
odyseusz Re: Almera 1.8 czy Honda 1.6 czy Corolla 1.6? 11.02.03, 03:10 Nissan ma drogi serwis, polecam Corollę, Link Zgłoś
Gość: ja Re: Almera 1.8 czy Honda 1.6 czy Corolla 1.6? IP: 195.116.220.* 11.02.03, 09:48 no ja wybieralbym chyba tylko miedzy honda i corolla bo almerka to fajny zwinny samochodzik ale troche chyba odstaje od tych dwu pozostalych... Link Zgłoś
Gość: ptica Re: Almera 1.8 czy Honda 1.6 czy Corolla 1.6? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.03, 10:51 Jeżdzę Corolką i Primerą, obie z '98 roku. I muszę przyznać, że przyjemność z jazdy, komfort zawieszenia, niezawodność wskazują na zakup Toyotki - tym bardziej, że znajomi, którzy przesiedli się ze starej Corolki na nową, chwalą sobie nowy model. Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Almera 1.8 czy Honda 1.6 czy Corolla 1.6? IP: 143.26.81.* 11.02.03, 10:52 Gość portalu: ja napisał(a): > no ja wybieralbym chyba tylko miedzy honda i corolla bo almerka to fajny > zwinny > samochodzik ale troche chyba odstaje od tych dwu pozostalych... Wziąłbym Hondę albo Toyotę. Toyotę - tradycyjnie wysoka niezawodność, ciutek wyższa niż w Hondzie (choć Honda też wypada bardzo dobrze pod tym względem). Hondę - najlepszy z całej trójki silnik, o bardzo dobrej dynamice, zdecydowanie przebija nawet Almerę 1.8. W dodatku mało pali. Wersja 5D ma ogromne wnętrze. Ja bym brał Hondę, ale 3D bo ładniejsza, a jeżdżę na ogół w dwie osoby, więc autobusu nie potrzebuję ;-) Dodam, że ja, moi rodzice, a nawet wujek jeżdżą Hondami, i wszyscy bardzo je sobie chwalimy. Dobra niezawodność i trwałość, dobra dynamika, rozsądne spalanie. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Wicio Re: Almera 1.8 czy Honda 1.6 czy Corolla 1.6? IP: *.isep.pw.edu.pl 11.02.03, 12:37 A co jest większe i wygodniejsze w środku: Toyota czy Honda? Oraz jak wyglądają ceny przeglądów i ich częstotliwość? Link Zgłoś
Gość: Doris Re: Almera 1.8 czy Honda 1.6 czy Corolla 1.6? IP: 213.227.72.* 11.02.03, 13:46 Honda jest zdecydowanie wieksza no i ma wiekszy bagaznik co w przypadku rodziny rozwojowej ma znaczenie. Wiem, bo rok temu sama stalam przed tym dylematem. Bardziej podobala mi sie Toyota ale ze mam rodzine wybralam honde 5d, i uwierz, na tylnym siedzeniu spokojnie mieszcza sie trzy osoby.Co do cen przegladow to nie wiem ale mysle ze sa porownywalne. Jesli jestes kawalerem, bierz corolle ale jesli masz w perspektywie rodzine to civica. Link Zgłoś
Gość: orl Re: Almera 1.8 czy Honda 1.6 czy Corolla 1.6? IP: 62.29.137.* 11.02.03, 14:24 Eeee tam :0 bez przesady z ta roznica wielkosci miedzy corolla a honda. Mam i rodzinke i nowa corolke i spokojnie sie miescimy w trojke :) Co do przegladow to po 15tys. koszt 400PLN Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Almera 1.8 czy Honda 1.6 czy Corolla 1.6? IP: 143.26.81.* 11.02.03, 14:36 Gość portalu: Wicio napisał(a): > A co jest większe i wygodniejsze w środku: Toyota czy Honda? Honda (wersja 5D). > Oraz jak > wyglądają > ceny przeglądów i ich częstotliwość? Ceny podobne, częstotliwość przeglądów chyba też (30000km?). Pzdr Niknejm Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: ixi Re: do przeglądów i gwarancji IP: 212.244.83.* 11.02.03, 18:46 Gość portalu: Niknejm napisał(a): > Gość portalu: Wicio napisał(a): > > > A co jest większe i wygodniejsze w środku: Toyota czy Honda? > > Honda (wersja 5D). > > > Oraz jak > > wyglądają > > ceny przeglądów i ich częstotliwość? > > Ceny podobne, częstotliwość przeglądów chyba też (30000km?). > > Pzdr > Niknejm Częstotliwośc przeglądów: Honda co 20.000 km Toyota co 30.000 km gwarancja mechaniaczna- oba auta 3lata gwarancja na perforację blach: Honda- 6 lat (krótko- nawet Fiat daje dłużej!) Toyota 12 lat a więc w tej sferze wygrywa Toyota. pozdr ixi Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: do przeglądów i gwarancji IP: 143.26.81.* 11.02.03, 19:02 Gość portalu: ixi napisał(a): > Częstotliwośc przeglądów: > Honda co 20.000 km > Toyota co 30.000 km > gwarancja mechaniaczna- oba auta 3lata > gwarancja na perforację blach: Honda- 6 lat (krótko- nawet Fiat daje dłużej!) > Toyota 12 lat > a więc w tej sferze wygrywa Toyota. Jeśli tak rzeczywiście jest, to słusznie. Za Toyotą przemawia też ładna stylistyka wersji sedan. Civic wygląda naprawdę dobrze tylko w wersji TypeR ;-) Ale to kwestia gustu. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: IXI Re: do przeglądów i gwarancji IP: 212.244.83.* 11.02.03, 22:59 Gość portalu: Niknejm napisał(a): > Gość portalu: ixi napisał(a): > > > Częstotliwośc przeglądów: > > Honda co 20.000 km > > Toyota co 30.000 km > > gwarancja mechaniaczna- oba auta 3lata > > gwarancja na perforację blach: Honda- 6 lat (krótko- nawet Fiat daje dłuże > j!) > > Toyota 12 lat > > a więc w tej sferze wygrywa Toyota. > > Jeśli tak rzeczywiście jest, to słusznie. > Za Toyotą przemawia też ładna stylistyka wersji sedan. Civic wygląda naprawdę > dobrze tylko w wersji TypeR ;-) Ale to kwestia gustu. Ja bym też wolał Hondę- ale na razie jest to auto w sferze marzeń. I wbrew opinii wielu na tym forum bardzo do mnie przemawia idea Civica 5D- idealny dla mnie wzór praktycznego samochodu. Co do gwarancji perforacyjnej jest to pewnego rodzaju mydlenie oczu klientów gdyż warunkiem jej zachowania jest regularne serwisowanie auta przez cały okres na jaki jest udzielana np. 12 lat w ASO i dokonywanie tzw. zaprawek na pierwszych objawach wystąpienia rdzy- nie ma więc róży bez kolców... pozdr. ixi Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: do przeglądów i gwarancji IP: *.aries.com.pl 12.02.03, 00:29 Pewnie nie wiesz ale na długo,długo zanim Toyota,Honda czy Nissan słyszały o gwarancji dłuzszej niz 3 lata na wszystko Fiat dawał na blache gwarancji lat 8 i to nawet na takie kajtki jak CC czy trudne do utrzymania w dobrym stanie ze wzgledu na przebiegi dostawcze Ducata! pozdrawiam (krótko- nawet Fiat daje dłużej!) Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Almera 1.8 czy Honda 1.6 czy Corolla 1.6? IP: *.aries.com.pl 12.02.03, 00:35 Zdecyduj sie jeszcze na ilość drzwi. Choć w tym zestawieniu z punktu widzenia ergonomi wygrywa Honda to w mojej opini ODPADA z uwagi na odrażajacy wyglad! Civic 3d jest znacznie lepszy (głównie linia boczna mi sie podoba) ale daleki od ideału. Almera po modernizacji wyglada całkiem nowocześnie oraz ma bardzo przyzwoitą jakość wykończenia wnetrza.Jak na silnik 1.8 -słabe osiągi. Moim faworytem jest chyba Toyota ale jesli okaże się,ze np. Nissan jest przy podobnym wyposażeniu sporo tanszy to bedzie to Nissan. pozdrawiam Link Zgłoś