madzia.a 05.08.06, 17:43 Po wymianie baterii od pilota z zamka centralnego, nie da się otworzyć samochodu przy pomocy pilota...przed wymianą baterii pilot działał bez zarzutu. Co powinnam zrobić, albo gdzie sie udać aby pilot znowu działał? Link Zgłoś Obserwuj wątek
sven_b Re: problem z pilotem z zamka centralnego 05.08.06, 18:08 Zwykle podaje sie wiecej informacji. Co to za auto, rocznik, czy pilot alarmu jest zintegrowany z kluczem, czy wczesniej bywalo, ze nie zawsze zadzialal. Jezeli pilot jest w kluczu wsun do stacyjki, przekrec zeby wzbudzic ukl. elektryczny (ale nie odpalaj silnika) i kilka razy ponaciskaj guziki w pilocie. Mozliwe ze klucz 'zapomnial' kodu z centralki i trzeba mu tym przypomniec. Link Zgłoś
madzia.a Re: problem z pilotem z zamka centralnego 05.08.06, 18:22 Ja także mam podobny problem. Kupiłem ibize rocznik 99 pilot miał rozładowane baterie ( nie zaswiecała sie dioda po kliknieciu) po kilku dniach kupiłem baterie ale jakoś włożyłem je odwrotnie a do piero po jakimś czasie sie zorientowałem i je przełozyłem poprawnie, wtedy po kliknieciu na pilota zapalała sie już dioda, podchodze do auta a zamek nie reaguje na tego pilota. Poprzedni własciciel zapewnia mnie ze wszystko działało tylko baterie były wyczerpane i ze teraz on musi działać. Czy mozliwe że przez te odwrotnie włozone bateri sie coś stało i że przez zbyt długi czas pilot miał wyczerpane baterie? druga sprawa nie mam podswietlonej całej regulacji nawiewu tzn. moc nadmuchu, kierunek nadmuchi, ciepło-zimno a wydaje mi sie ze to było podswietlone tak jak inne elementy. Czy to moze być spalony bezpiecznik i przez to tez nie odbiera sygnału z pilota? No i nie wiem gdzie sa bezpieczniki w ibizie.... Link Zgłoś
madzia.a Re: problem z pilotem z zamka centralnego 05.08.06, 18:45 hej! Poprzedni post napisał z mojego konta mój mąż, on zna sie lepiej na autach niż ja. Nie zrozumieliśmy się do końca i wyszło, jak wyszlo... Czekam na wasze odpowiedzi... Link Zgłoś
wiktoria11 Re: problem z pilotem z zamka centralnego 05.08.06, 18:56 Najprawdopodobniej rozkodował się pilot zajżyj na forum swojej marki tam dowiesz się jak go zaprogramować . Miałem podobny problem tylko że w oplu właśnie po wyjęciu baterii i niestety niewiedza kosztowała mnie 100 zł ale teraz wiem jak się go programuje Link Zgłoś
madzia.a Re: problem z pilotem z zamka centralnego 05.08.06, 19:25 Czy w instrukcji obsługi pilota jest napisane jak go zaprogramować? Link Zgłoś
wiktoria11 Re: problem z pilotem z zamka centralnego 05.08.06, 19:45 Raczej tak tylko często jest ona niezrozumiała lepiej jak ktoś nam to pokaże Link Zgłoś