Dodaj do ulubionych

Gdzie ubezpieczyc auto???

17.02.03, 13:39
Najkorzystniejszy (cenowo) jest Link4, niemalze 2 razy od PZU, ale nie mam
zbytnino zaufania do tej firmy...nopwa. Czy ktos mial juz doczynienia z link4?
Obserwuj wątek
    • joola_m Re: Gdzie ubezpieczyc auto??? 18.02.03, 09:19
      nikt nic nie wie? niemacie znajomych, ktorzy sa ubezpieczeni w Link4???
    • dypsoman Re: Gdzie ubezpieczyc auto??? 18.02.03, 10:51
      Od razu mówię, nie mam znajomych, którzy tam ubezpieczali, sam mam jeszcze
      ważne inne ubezpieczenie. Ale z nimi może być tak jak na początku z bankami
      internetowymi. Zero zufania, a teraz każdy bank ma to w swojej ofercie. Jednak
      istnieje możliwość, że się nie przyjmie. Choć te stawki zachęcają. Ubezpiecz
      samochód, a potem będziesz dawała innym rady. Ktoś musi być pierwszym.
      Pzdr
    • Gość: Kris Re: Gdzie ubezpieczyc auto??? IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.02.03, 14:41
      Witam!:)
      Ja swoje mialem ubezp. w PZU od 4lat i przeszedlem teraz do SAMOPOMOC'y.
      Polecam - zaoszczedzielm 500,- ale jezeli potrzebujesz zielona karte,
      to jednak PZU...
      No chyba,ze wyjezdzasz tylko 2-3 razy w roku,to karte kupisz w innej firmie
      np.na 2 tyg. za ok.150,-
      Rachunek jest prosty:)
      • joola_m Re: Gdzie ubezpieczyc auto??? 19.02.03, 11:25
        Dzieki za odzew, niestety o Samopomocy nie mam pozytywnych opinii - znajomemu
        nie wypłacili odszkodowania i musiał je wyciągac na drodze sądowej
    • Gość: niro Re: Gdzie ubezpieczyc auto??? IP: BURAK:* / 192.168.3.* 19.02.03, 15:54
      Proponowalbym ich zapytac cze sa objeci "ubezpieczeniowym funduszem
      gwarancyjnym".Jezeli tak to ewentualne odszkodowanie zawsze ktos musi wyplacic.
      Poniewaz jest to nowy ubezpieczyciel , to jakim jest- okaze sie po czasie.
      Jezeli (tak jak ktos napisal) oferuja te same warunki jak PZU za polowe ceny,
      to na jesien przechodze do linka 4.
      • joola_m Re: Gdzie ubezpieczyc auto??? 20.02.03, 09:29
        ma gwarancje jedynie na OC
        • Gość: kicaj Re: Gdzie ubezpieczyc auto??? IP: *.opm.pl 20.02.03, 10:19
          Mam 6 leteniego Citroena i za OC AC NW i ZK w PZU normalnie placilem 1700 zl
          (przy 20% znizkach). POstanowilem wiec zrezygnowac z OC na korzysc Alianza,
          wymowilem umowe i jakiez bylo moje zdziwienie gdy po 2 dniach zadzonil do mnie
          mily pan z PZU proponujac mi PAKIET ubezpieczen w cenie 1350 zl wraz z
          ubezpieczeniem mieszkania. Jest to nowa propozycja w PZU warunkiem otzrymania
          tego pakietu jest wlasnie wykupienie ubezpieczenia majatkowego mieszkania na
          kwote nie niezsza niz 150 zl. Latwo wiec policzyc ze samo OC AC I NW kosztuje
          1200 zl wiec jest to kwota o 500 zl mniejsza niz poprzednio. POlecam.
          • joola_m Re: Gdzie ubezpieczyc auto??? 21.02.03, 10:41
            dzieki za odzew! juz niestety ubezpieczylam w PZU!!! moze w przyszlym roku bede odwazniejsza?
    • Gość: sknera Re: Gdzie ubezpieczyc auto??? IP: *.epsa.pl 20.02.03, 10:44
      W przypadku kolizji wypłata z ubezpieczenia następuje dopiero po "dogadaniu
      się" firm ubezpieczających. W przypadku dwóch aut ubezpieczonych w PZU trwa to
      krótko, a najwięcej samochodów ubezpieczonych jest w PZU. Szybciej jest tylko w
      przypadku wypłaty z własnego AC. Auto mam ubezpieczone w Warcie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka