joola_m 17.02.03, 13:39 Najkorzystniejszy (cenowo) jest Link4, niemalze 2 razy od PZU, ale nie mam zbytnino zaufania do tej firmy...nopwa. Czy ktos mial juz doczynienia z link4? Link Zgłoś Obserwuj wątek
joola_m Re: Gdzie ubezpieczyc auto??? 18.02.03, 09:19 nikt nic nie wie? niemacie znajomych, ktorzy sa ubezpieczeni w Link4??? Link Zgłoś
dypsoman Re: Gdzie ubezpieczyc auto??? 18.02.03, 10:51 Od razu mówię, nie mam znajomych, którzy tam ubezpieczali, sam mam jeszcze ważne inne ubezpieczenie. Ale z nimi może być tak jak na początku z bankami internetowymi. Zero zufania, a teraz każdy bank ma to w swojej ofercie. Jednak istnieje możliwość, że się nie przyjmie. Choć te stawki zachęcają. Ubezpiecz samochód, a potem będziesz dawała innym rady. Ktoś musi być pierwszym. Pzdr Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Gdzie ubezpieczyc auto??? IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.02.03, 14:41 Witam!:) Ja swoje mialem ubezp. w PZU od 4lat i przeszedlem teraz do SAMOPOMOC'y. Polecam - zaoszczedzielm 500,- ale jezeli potrzebujesz zielona karte, to jednak PZU... No chyba,ze wyjezdzasz tylko 2-3 razy w roku,to karte kupisz w innej firmie np.na 2 tyg. za ok.150,- Rachunek jest prosty:) Link Zgłoś
joola_m Re: Gdzie ubezpieczyc auto??? 19.02.03, 11:25 Dzieki za odzew, niestety o Samopomocy nie mam pozytywnych opinii - znajomemu nie wypłacili odszkodowania i musiał je wyciągac na drodze sądowej Link Zgłoś
Gość: niro Re: Gdzie ubezpieczyc auto??? IP: BURAK:* / 192.168.3.* 19.02.03, 15:54 Proponowalbym ich zapytac cze sa objeci "ubezpieczeniowym funduszem gwarancyjnym".Jezeli tak to ewentualne odszkodowanie zawsze ktos musi wyplacic. Poniewaz jest to nowy ubezpieczyciel , to jakim jest- okaze sie po czasie. Jezeli (tak jak ktos napisal) oferuja te same warunki jak PZU za polowe ceny, to na jesien przechodze do linka 4. Link Zgłoś
Gość: kicaj Re: Gdzie ubezpieczyc auto??? IP: *.opm.pl 20.02.03, 10:19 Mam 6 leteniego Citroena i za OC AC NW i ZK w PZU normalnie placilem 1700 zl (przy 20% znizkach). POstanowilem wiec zrezygnowac z OC na korzysc Alianza, wymowilem umowe i jakiez bylo moje zdziwienie gdy po 2 dniach zadzonil do mnie mily pan z PZU proponujac mi PAKIET ubezpieczen w cenie 1350 zl wraz z ubezpieczeniem mieszkania. Jest to nowa propozycja w PZU warunkiem otzrymania tego pakietu jest wlasnie wykupienie ubezpieczenia majatkowego mieszkania na kwote nie niezsza niz 150 zl. Latwo wiec policzyc ze samo OC AC I NW kosztuje 1200 zl wiec jest to kwota o 500 zl mniejsza niz poprzednio. POlecam. Link Zgłoś
joola_m Re: Gdzie ubezpieczyc auto??? 21.02.03, 10:41 dzieki za odzew! juz niestety ubezpieczylam w PZU!!! moze w przyszlym roku bede odwazniejsza? Link Zgłoś
Gość: sknera Re: Gdzie ubezpieczyc auto??? IP: *.epsa.pl 20.02.03, 10:44 W przypadku kolizji wypłata z ubezpieczenia następuje dopiero po "dogadaniu się" firm ubezpieczających. W przypadku dwóch aut ubezpieczonych w PZU trwa to krótko, a najwięcej samochodów ubezpieczonych jest w PZU. Szybciej jest tylko w przypadku wypłaty z własnego AC. Auto mam ubezpieczone w Warcie. Link Zgłoś