Dodaj do ulubionych

"Uwaga pirat". Na + czy na - ?

02.09.06, 12:36
Co sądzicie o programie "Uwaga pirat" na TVN Ku..? Pierwsze odcinki były
niezłe, rzeczywiście nagrywali piratów (np człowiek przejeżdżający na
czerwonym po przejściu dla pieszych, rozganiający ludzi), ale teraz ten
program to kompletne dno. Ostatnio zatrzymali człowieka, który jechał
trzypasmówką 87km/h (ograniczenie do 50, droga niczym Puławska w Warszawie),
oczywiście PIRAT! Ludzie przekraczający prędkość o 20-30km/h, jeżdżący bez
pasów - piraci drogowi! A zapowiadało się tak milo... Walka z drogowymi
cwaniakami, z PH...
Obserwuj wątek
    • zenith700 Re: "Uwaga pirat". Na + czy na - ? 02.09.06, 12:52
      Faktycznie robi się z tego programu coraz większe dno...
      Do tego coraz durniejsze komentarze - komuś się chyba wydaje, że jest taki cool
      i jazzy - no i niektórzy policjanci, którzy na widok kamery chyba odkryli w
      sobie talenty aktorskie...
      Do tego beznadziejna grafika i podkład muzyczny przerywników.

Szkoda, bo pomysł jest ciekawy, a początki były obiecujące :-(

BTW:: coś mi się wydaje, że na tej pokazywanej ostatnio trzypasmówce o której
      zresztą piszesz (Wał Miedzeszyński, na południe od Mostu Siekierkowskieg)
      dozwolona jest większa prędkość....

A w ogóle to to TVN Turbo staje się takim brukowcem - też wczoraj było
      porównanie Mondeo i Superba i jak podawali ceny tego typu aut w komisach, to
      posunęli się wręcz do manipulacji lub głupoty: pookazywali wywieszkę z ceną -
      kwota xxx + VAT + 399 zł, ale ten prowadzący dureń mówił "cena tego egzemplarza
      to xxx". Idioci!
      • sum_tzw_olimpijczyk Re: "Uwaga pirat". Na + czy na - ? 02.09.06, 13:02
        Najlepszy jest ten policmajster, co ostatnio zatrzymywał ciężarówkę (z
        komentarzem w tle, że to jest Sonny z Miami Vice - żenada).
    • zdecydowany4 Re: "Uwaga pirat". Na + czy na - ? 02.09.06, 12:52
      Ten wątek chyba już się pojawiał jakiś czas temu co zupełnie nie zmienia faktu,
      że ten "program edukacyjny" jest przerażający.

Ludzie jeżdżący na czerwonym czy pod prąd to oczywiste przypadki, które powinny
      być karane, ale nazywanie idiotami czy kretynami osób jadących 100 po
      trzypasmowej dobrej drodze to już draństwo!!!!!

Mnie osobiscie do białej gorączki doprowadza tekst takiego przemądrzałego
      policjanta o miśkowatej urodzie, który do każdego zatrzymanego po kilkanascie
      razy zwraca się per "panie kierowco", ja od razu od tej pory zwracam się do
      nich per "panie policjancie".

• kodem_pl nie wiem jak trzeba byc niedowartosciowanym... 02.09.06, 13:53
      ... by ogladac ten program. Te komentarze, teksty, podniety... matko boska.
    • dr.verte zdecydowanie na + 02.09.06, 14:25

za ten głos i komentarze jak z kronik za komuny,rewelacja :-))

• pchelka_81 Re: "Uwaga pirat". Na + czy na - ? 02.09.06, 15:24
      To według ciebie przekroczenie dozwolonej prędkości w terenie zabudowanym (50)
      o prawie 40 km/h to za mało? Anioł drogowy ?
      Scyzoryk w kieszeni się otwiera jak się czyta takie rzeczy. Człowieku zastanów
      się co ty piszesz.
      • polski_murzyn Re: "Uwaga pirat". Na + czy na - ? 02.09.06, 15:38
        Już to widze jak jedziesz 10 km ,trzypasmówką przepisowe 50 km/h . Nawet
        policja tak nie jeździ .
        • pchelka_81 Re: "Uwaga pirat". Na + czy na - ? 02.09.06, 19:15
          W moim mieście też są trzy pasmówki ciągnące sie przez 3/4 miasta (prosta
          droga) ale co kilkaset metrów są miejsca gdzie można spodziewać się radiowozu
          na poboczu.
          Faktycznie nie przestrzegam 50, ale nie jeżdżę szybciej jak 60-65.
      • sum_tzw_olimpijczyk Re: "Uwaga pirat". Na + czy na - ? 02.09.06, 20:54
        Zastanów się co ty piszesz. Jechałeś kiedyś Puławską? Wiesz jak wygląda zwężenie
        na Mysiadle? Autobusy jeżdżą tamtędy jakieś 60km/h, ciężarówki i cały "powolny"
        ruch 70-80km/h, na lewym pasie jacyś ściganci 100km/h i więcej. Nie pochwalam
        jazdy 90km/h na ograniczeniu do 50km/h, ale nazwanie kogoś piratem drogowym w
        sytuacji, gdy jedzie 87km/h na ograniczeniu do 50km/h (lub 70, jak niektórzy
        twierdzą) trzypasmówką oddzieloną pasem zieleni jest sporym przegięciem.
    • 1realista Re: "Uwaga pirat". Na + czy na - ? 03.09.06, 13:22
      Zdecydowanie na -. Własciwie przestałem oglądać bo sa wk... komentarze. Powinni pójść w kierunku edukacyjnym a poszli w kierunku w załozeniach smieszny a wyszedł żałosny. Jedyne co mi się podobało to taki młody policjant ktory jest nieustepliwy i ładuje mandaty za wszelkie przewinienia. I poucza kierowców o tym jakie odstepstwa zrobili. Tego oczekuję od sprawnej policji i chcę mieć tylko takich policjantów na drodze.Zadne "panie władzo prosze mnie puścic albo tylko małe pouczenie". Takie wieloletmie zachowani drogowki skutkuje tym co mamy obecnie. Przy bezwzględnej policji bedzie mniejsza wojna na drogach. Generalnie program i zachowanie kierowców to dobry materiał do znalezienia przyczyn takich zachowań kierowcow na drodze.
      Co do ograniczen to jesli uważasz je za zbyt nisko ustawione to napisz do zarządcy drogi że powinni podnieść i podrąż temat. Może nie zdaja sobie sprawy że powinno byc wyżej.Faktem jest że ilość ograniczeń zaczyna być irytująca i niebezpieczna dla ruchu ale zaobserwowałem pewien mechanizm polegajacy na stawianiu coraz mocniejszych ograniczeń ze strony drogowców i powszechnym lamaniu ich ze strony kierowców. Gdyby obie strony odpuscily byłoby przyjemniej i bezpieczniej.
      • sum_tzw_olimpijczyk Re: "Uwaga pirat". Na + czy na - ? 03.09.06, 14:13
        Restrykcyjne ograniczenia to oczywiście wina kierowców - dać im palec, a wezmą
        całą rękę. Kilka lat temu na rzeczonej Puławskiej stało ograniczenie (o ile mnie
        pamięć nie myli) 80km/h. Ograniczenie postawione z głową. Dlaczego zmienili na
        50km/h? Może dlatego, że przy ograniczeniu 80 ludzie jechali 100-120km/h,a to
        było już rzeczywiście za wiele. Dziś jest 50, a normalną prędkością jest 70-80.
        Nie lepiej było jeździć 80 na ogr. do 80 i być w porządku z KD? Może wtedy
        pozostawiono by takie ograniczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka