sseba 15.09.06, 14:08 Witam, Sprzedalem samomochod i w umowie jest okreslone ze podatek placi kupujacy. Wiem, ze kupujacy juz sprawe w swoim US zalatwil. Czy ja mam cokolwiek w takim razie w moim US zglaszac? Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
programistajava Re: Sprzedalem samochod - Urzad Skarbowy 15.09.06, 15:42 Teoretycznie tak, praktycznie olewka. Czy sie myle drodzy forumowicze? Link Zgłoś
hydromanekin Re: Sprzedalem samochod - Urzad Skarbowy 15.09.06, 16:04 > Czy sie myle drodzy forumowicze? Tak, mylisz sie. Sprzedaz trzeba zglosic, ale w Wydzile Komunikacji nie w US. Link Zgłoś
loyezoo Re: Sprzedalem samochod - Urzad Skarbowy 15.09.06, 18:55 Nie nie trzeba.Dlatego że ten co rejestruje automatycznie ciebie "zdejmuje" w systemie jako właściciela. Link Zgłoś
dziki_osiol Re: Sprzedalem samochod - Urzad Skarbowy 15.09.06, 19:47 loyezoo napisał: > Nie nie trzeba.Dlatego że ten co rejestruje automatycznie ciebie "zdejmuje" w > systemie jako właściciela. Otóż musisz w wydziale komunikacji zgłośić sprzedaż auta. Jak dobrze pamiętam w terminie siedmiu dni. Jest to logiczne bo łatwo sobie wyobrazić, że można mieć kłopoty kiedy kupiec się nie zgłosi faktu do wydziału komunikacji a potem nabroi. Link Zgłoś