Dodaj do ulubionych

Czy warto kupić nowego SUV - Chevrolet Captiva ?

25.09.06, 12:16
Wersja 2,0 diesel 150kM, prawie full wypas bez skóry, navi i szyberdachu.
Cena 130.000 złotych.
Obserwuj wątek
    • conti3 Nikt nie przyglądał się temu autku ? 26.09.06, 15:17
      www.chevrolet.pl/models/captiva/t2_index_0.htm
    • conti3 Nikt nie kupuje nowych modeli samochodow 27.09.06, 19:16
      Ja tak dla podtrzymania tematu, moze jednak znajdzie sie ktos z kim mozna
      wymienic uwagi na temat tego auta.
    • kodem_pl Re: Czy warto kupić nowego SUV - Chevrolet Captiv 27.09.06, 19:18
      Ogladalem, bardziej podoba mi sie santa fe. Ogolnie jak wytargujesz skore i
      szyber to bierz za te 130.
      • d7d Czy warto kupić nowego SUV - Opel Antara ? 27.09.06, 21:52
        a może lepiej Opel Antara?
        • conti3 Re: Czy warto kupić nowego SUV - Opel Antara ? 28.09.06, 08:03
          Witam,
          Antara, tak jak Vitara, RAV, CRV jest o okolo 15-20cm krotsza, wiec nie wchodzi
          w gre, bo bagaznik jest tylko na zakupy do supermarketu. Ja nie chce wozic caly
          czas Box-u na dachu.
    • jako_tako Antara i Captiva 28.09.06, 09:41
      Antara i Captiva to identyczne auta produkowane w tej samej fabryce. Roznice
      beda polegac najwyzej na wykonczeniu i optyce.

Zastanowil bym sie co chcesz osiagnac kupujac jedno z tych aut: maja mniejsze
      bagazniki niz zwykle kombi (np. Octavia 4x4), oferuja gorsze osiagi, wieksze
      zuzycie pliwa, mniejszy komfort i sa do tego drozsze. Jedyna zaleta jest wyzsza
      pozycja kierowcy i pasazerow. Znaczek Chevrolet na masce uniemozliwi Ci sprzedaz
      tego auta w przyszlosci za przyzwoita cene.
      • conti3 Re: Antara i Captiva 28.09.06, 11:09
        Nie będą identyczne, jak wspomniałem Antara jest krotsza i to ją dla mnie
        dyskwalifikuje.
        • greenblack Re: Antara i Captiva 28.09.06, 12:46
          conti3 napisał:

> Nie będą identyczne, jak wspomniałem Antara jest krotsza i to ją dla mnie
          > dyskwalifikuje.

Ciebie dyskwalifikuje defekt mózgu, hehe.

www.chevrolet.pl/models/captiva/t2_styli_dimen_0.htm
          www.opel.de/res/download/pdf/0L_26_specs.pdf
          Captiva jest dłuższa o 6 cm z powodu innych zderzaków. Rozstaw osi, szerokość
          taka sama.
          • conti3 No i co z tego 28.09.06, 14:10
            A sidziałeś w Captivie? W wersji 5 miejscowej na tylnych siedzeniach (2 rząd)
            usiądzie facet 2 metry i pozostaje 460L bagaznika albo miejsca na trzeci rząd
            foteli - wersja 7 miejscowa (tam spoko zmiesci się duże dziecko - weszły moje 2
            sztuki 10 i 12 lat). W Antarze, która jest wyłacznie 5 miejscowa bagażnik ma
            pojemność tylko 370 litrów i jak wspomniałem nie ma miejsca na 3 rząd foteli.
            Co Ty na to?
            • polokokt Re: No i co z tego 05.10.06, 13:48
              ja powiem tylko tyle, ze nie posadzilbym w tym trzecim rzedzie foteli swojego
              dziecka, majac na uwadze to , ze cos moze mi w kazdej chwili wjechac w kufer...

Pozdrawiam
              • conti3 Nie mam zamiaru sadzać tam dziecka 11.10.06, 11:33
                Mi chodzi o przetrzeń w bagażniku, nawet bym nie brał dodatkowych siedzeń
    • robert888 nie 28.09.06, 10:00
      bo po co?
      • conti3 A jednak tak. Co proponujesz w zamian i dlaczego ? 28.09.06, 10:59
        Ja chce SUV-a, nie dla bajerow, ale dla wysokiej pozycji kierowcy, wygody dla
        rodziny.
    • d7d Antara 28.09.06, 10:46
      z tych dwóch wybrałbym Opla Antarę

jednak silniki benzynowe w obu nie są pierwszej młodości
      a diesel chyba produkcji własnej Chevroleta?

swoją drogą bardzo zasadne jest pytanie dlaczego SUV?
      a czasami wystarczy odpowiedź: bo mi sie podoba :)
    • bangui W USA za 130 000 zł ,można mieć nowego ML350 . 28.09.06, 11:06
      Albo Q7 3.6 ,albo X5 3.0 . No ale my mamy socjalizm ,a nie kapitalizm.
      • conti3 Re: W USA za 130 000 zł ,można mieć nowego ML350 28.09.06, 11:11
        No niestety nie jestesmy w USA tylko w Europie - cena Captivy w Niemczech
        33.000 Euro
        • d7d Captiva vs. Antara 28.09.06, 18:11
          conti3 - siedziałeś w Antarze?
          mówisz że jest mniejsza !?
          • conti3 Re: Captiva vs. Antara 28.09.06, 18:25
            Nie, w Antarze nie siedziałem, ale mam AutoMoto na wrzesień 2006 i jak wół jest
            napisane, że nie ma 3 rzedu siedzeń a bagażnik ma tylko 370 litrów, poza tym
            widać na zdjeciu, że Antara jest krótsza od Captivy. Stad moje twierdzenie.
            • d7d Captiva vs. Antara vs. Zafira II 28.09.06, 18:57
              Captiva jest o 60mm dłuższa, o 0mm szersza, o 19mm wyższa
              jeżeli wierzyć danym z niemieckiej strony chevroleta i opla !

poj. bagażnika to 465 / 930 dm3 wg DIN-Norm (Captiva 5 miejsc / 2 miejsca)

chcesz wysoko i wygodnie siedzieć i mieć 7 miejsc - zobacz Opel Zafira II
              poj. bagażnika wg ilości miejsc: 7 - 140dm3, 5 - 645dm3 i 2 - 1820dm3
              i jest tańsza :) ale każdy kupuje to co chce lub co może kupić :)
    • d7d Czy warto kupić nowego SUV - Chevrolet Captiva 04.10.06, 15:21
      już kupiłeś?
      • conti3 Re: Czy warto kupić nowego SUV - Chevrolet Captiv 05.10.06, 10:13
        Nie, aż taki narwany nie jestem, nie mam czasu na razie sprawdzić właściwości
        jezdnych tego auta, a poza tym na razie do jazd próbnych mają tylko benzynę V6,
        a ja chcę jednak diesla i wolę przed zakupem sprawdzic jak sobie radzi ten
        diesel - to podobno nie jest popularny silnik 2,0 stosowany także w innych
        markach samochodów, tylko GM zrobiło własną konstrukcję (albo coś zaadoptowało).
        • d7d Czy warto kupić nowego SUV - Chevrolet Captiv 05.10.06, 12:17
          teraz będa dni otwarte Captivy!
          a silnik faktycznie chyba nie był wcześniej stosowany w innych samochodach....
          pewnie jakis koreański....
          moc i moment ma jak 1,9 CDTi Opla
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka