Dodaj do ulubionych

Audi TT z kratka - wasze odczucia

13.03.03, 08:16
Bo moje jest takie, ze debilek, ktory go kupil powinien
siedziec w areszcie za wyludzenie panstwowych pieniedzy.
I w zadnym sadzie nie udowodni, ze taka zabawka jest mu
potrzebna do pracy.
Obserwuj wątek
    • Gość: hip Re: Audi TT z kratka - wasze odczucia IP: *.pgi.waw.pl 13.03.03, 08:35
      druid_ napisał:

> Bo moje jest takie, ze debilek, ktory go kupil powinien
      > siedziec w areszcie za wyludzenie panstwowych pieniedzy.
      > I w zadnym sadzie nie udowodni, ze taka zabawka jest mu
      > potrzebna do pracy.

hip: A może on wsiadając do swego audi czuje się z tą kratą jakby był w pierdlu?
      Ja dziś poczyłem się jak w zoo. Stoję na światłach: z przodu krata, z boku
      krata, z drugiego boku krata, patrzę do tyłu - krata. Co się dzieje? Jak w zoo.
      I w dodatku w autach pełno wściekłych szaleńców. Chyba zoo.

• Gość: Amrel Audi TT z kratka - paranoja IP: 213.77.31.* 13.03.03, 09:30
      Dla mnie jest najwiekszą paranoją to, że taki samochód można nazwać ciężarowym,
      krata z tyłu i już nie jest osobowym, ktoś kto taka ustawę przeforsował musiał
      komuś nieźle dać w łapę, a ktoś inny wziąć, a teraz jakoś wszystkim to pasuje?!
      Szukają oszczedności, a VAT od ceny takiego samochodu to kila rocznych emerytur.
    • wielki_czarownik zaraz wielu kratkowiczów powie Ci, żeś cham, etc 13.03.03, 09:34
      Bo przecież nie zagląda się innym do portfela, to wsztystko zgodnie z prawem
      itp. Tak samo pisali w moim wątku o autach z kratką.
    • Gość: Ali Re: Audi TT z kratka - wasze odczucia IP: *.rzesa.rzeszow.pl 13.03.03, 09:52
      Ja widziałem coś lepszego. Chyba jaguar to był pewien nie jestem ale coś tej
      klasy z kratką i gazem!!! Nie mam nic przeciwko gaziarzom ale w takim aucie to
      dziwna oszczędność.
      • Gość: pilot Re: Audi TT z kratka - wasze odczucia IP: *.wil.pk.edu.pl 13.03.03, 10:20
        druid, uwielbiam twoje wątki, ale z tym to chyba troszeczkę "przesadziłeś". jak
        na mój gust zbyt mało kontrowersyjny a co gorsza znalazło się kilku, którzy cię
        poparli. chyba się starzejesz.
        • Gość: zbig Re: Audi TT z kratka - wasze odczucia IP: 212.160.128.* 13.03.03, 10:31
          Kratki montuja wszędzie:np.BMW 5/limuzyna/,nowe BMW 7,AR 147/czerwona/,Tico,AR
          156/skóra w środku,z tyłu spojler jak cholera,silnik 2.5 l/
          Paranija z tymi "cężarówkami"
          Pozdr
    • Gość: zenon77 Re: Audi TT z kratka - wasze odczucia IP: *.man.polbox.pl 13.03.03, 13:04
      druid_ napisał:

> potrzebna do pracy.
      To idiotyzm najwyższej próby. Kratki, w normalnych krajach, montuje sie na
      przykład w autach kombi, gdy własciciel przewozi często psa. Jest to zwykłe
      wyposażenie dodatkowe (jak składane siedzenia, podłokietniki, czy inne
      pierdoły). Pomysł by auto osobowe różniło się od ciężarowego kratką jest
      naszym, rodzimym wkładem w rozwój światowej motoryzacji. Daleki byłbym jednak
      od wsadzania ludzi wykorzystujących ten przepis do więzienia. Za to należałoby
      się przyjrzeć, czy ustawodawcy, którzy interesują się tyloma sprawami,
      zauważyli już ten problem i czy zamierzają coś z nim zrobić. Bo burakami nie
      są Ci, kórzy ten przepis wykorzystują, tylko Ci, którzy go stworzyli. A,
      między wierszami, także my wszyscy, bo ich wybraliśmy (lub olaliśmy wybory co
      jest dokładnie tym samym).
    • samosia2 Re: Audi TT z kratka - wasze odczucia 13.03.03, 13:11
      No i Druid znowu wypuścił wodze swojej nieogarniętej fantazji ;)
      a reszta znowu dała się "wpuścić". To musiała być kratka na świnkę morską,
      ablo złotą rybkę.
      Podpowiedź dla dociekliwych - zapytajcie greenblacka o masę własną i
      dopuszczalną ładowność.
      • greenblack Do Samosi 14.03.03, 13:35
        samosia2 napisała:

> No i Druid znowu wypuścił wodze swojej nieogarniętej fantazji ;)

A co powiesz na S-klasę z kratką albo X5 z kratką?

Kierowca, mój "faworyt" na tym Forum zna "gościa-biznesmena-producenta", który
        ma TT z kratką:

www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=20&w=4601811&a=4618794

Pozdrawiam
        • Gość: jana audi TT IP: *.wydaw.polsl.gliwice.pl 14.03.03, 13:46
          to Audi TT powinno jeszcze być przerobione na gaz. No i z nalepką "Pioneer" na
          tylnej szybie.
    • Gość: Marek Chevrolet Corvette Cabrio z kratka IP: *.atlanta.ga.us 13.03.03, 13:14
      Mozna taka wersje u nas kupic. Kratka sluzy do
      zmniejszenia zawirowan powietrza w czasie jazdy. Ciekawe
      czy taki tez by sie dalo zarejestrowac jako ciezarowy -
      bagaznik ma jakies 100 litrow a laczny udzwig samochodu
      to gdzies 400 kg. Ale czy to wazne? Ma kratke = jest
      ciezarowy...
    • fretless Re: Audi TT z kratka - wasze odczucia 13.03.03, 13:28
      druid_ napisał:

> potrzebna do pracy.

To jakaś bzdura! Nie każdy samochód z kratką jest ciężarowy. Ciekawe jak on
      dostał homologację, musiałby mieć ładowność powyżej 500 kg. Byli tacy, którzy
      zakładali kratki do sedanów u teścia w warsztacie i odliczali vat , ale teraz
      siedzą. Żeby urząd skarbowy zezwolił na odliczenie podatku vat, musi być
      homologacje ministerialna, czyli 501k g.
      • Gość: ARAFAT Re: Audi TT z kratka - wasze odczucia IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 13:51
        Oczywiście że to nie jest normalne! Ale zyjąc w nienormalnym kraju to czego sie
        spodziewacie? Przepis zezwala to dlaczego nie odpisac skoro mozna?

Napisz Druid list do Ministerstwa Finansów a nie zasmiecasz forum

• Gość: francuz Re: Mercedes C Coupe jest ciężarówką>>>>>>... IP: granat:* / 192.168.1.* 13.03.03, 14:43
          Ja mam autko z kratką ale nikt nigdy się nie zastanawia dlaczego kratka.
          Otóż ta fajansiarska kratka kosztuje od 1200 do 2600 zł a koszt produkcji może
          200 zł no max 400 .Ktoś z ministerstwa zrobił przysługę ,ale komu? ja się
          domyślam i wy pewnie też.
          Choć mam ciężarówkę to uważam że jest to chore ale z drugiej strony uważam że z
          auta firmowego powinno się odliczać vat tylko bez tej kratki.
    • Gość: ark Re: Audi TT z kratka - wasze odczucia IP: *.visp.energis.pl 13.03.03, 18:41
      dRUID to palant!
    • dreaded88 Re: Audi TT z kratka - wasze odczucia 14.03.03, 16:30
      "wyłudzenie państwowych pieniędzy"... Paradne. Autor tego sformułowania to
      chyba jeden z zarzynających ten kraj Hunów posługujących się szyldami Urząd
      Skarbowy albo wręcz samo Ministerstwo Finansów.
      • barkas Re: Audi TT z kratka - wasze odczucia 14.03.03, 19:47
        """"Audi TT z kratka - wasze odczucia
        druid_ 13-03-2003 08:16 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Bo moje jest takie, ze debilek, ktory go kupil powinien
        siedziec w areszcie za wyludzenie panstwowych pieniedzy.
        I w zadnym sadzie nie udowodni, ze taka zabawka jest mu
        potrzebna do pracy.""""""

Ale Ty debil jesteś kolego.

Chyba Ci się mózg lasuje i gotuje, bo na nic więcej jak na 20 letniego Golfa
        Cię nie stać i na każdym kroku opluwasz lepsze auta (Matizy, Lanosy, Fabie,
        Audi TT i inne).

Zaraz udowodnię Ci że głupoty piszesz.

Nie da się zarejestrować ani Audi TT, ani Merca E, S klasy, ani BMW np serii 7
        jako "ciężarówki", bo auta te nie spełniają pewnych założeń gabarytowych /
        ładownościowych przewidzianych przez ustaawodawcę.

A jakbyś się "w ludziach obracał", to wiedziałbyś też, że teraz Ci co naprwdę
        pieniądze mają, to często przychodzą do dilerni i kupują auta typu Pajero, MB
        ML, BMW X5 bez kraty, a Ci co na każdym kroku szukają dzióry w całym i się do
        krat przypier...ją, bo to rzekomo nie wiem po co, to przeważnie
        przedstawiciele klasy robotniczej, ciecie i inne ludki leśne takie jak TY.

Pozdrawiam, BARKAS
        Octavia 1.8T L&K z kratą. (w kolorze beżowym).....
        • Gość: Art Re: Audi TT z kratka - wasze odczucia IP: 213.158.197.* 15.03.03, 17:34
          barkas napisał:

>
          > Ale Ty debil jesteś kolego.

Spokojnie barkas...do wszystkich tak mówisz?

> Zaraz udowodnię Ci że głupoty piszesz.
          > Nie da się zarejestrować ani Audi TT, ani Merca E, S klasy, ani BMW np serii
          > 7 jako "ciężarówki", bo auta te nie spełniają pewnych założeń gabarytowych /
          > ładownościowych przewidzianych przez ustaawodawcę.
          >

Ale bez problemu możesz w/w auta zerejestrować jako "bankowozy" tj.
          również "ciężarówki". Montujesz jedynie mocowania do sejfu w bagażniku.

> Pozdrawiam, BARKAS
          > Octavia 1.8T L&K z kratą. (w kolorze beżowym).....

pozdrawiam

Art
          Focus bez kraty :)

P.S. Kiedyś w wywiadzie TV z przedstawicielem ministerstwa transportu były
          podane bardziej kuriozalne przypadki: kabriolet zarejestrowany jako samochód
          ciężarowy z brezentową plandeką.
          • Gość: gregor Re: Audi TT z kratka - wasze odczucia IP: 212.244.27.* 15.03.03, 18:20
            Nie ma w tym nic śmiesznego, ani dziwnego.
            Mam kumpla, który jeździ najzwyklejszym autem bez kraty a też odpisał VAT. Cały
            pic polega na tym, iż ten samochód naprawdę służy mu do pracy. Jest jakimś
            handlowcem i przy okazji wciska ubezpieczenia. Wozi w samochodzie jakąś kasetę,
            czy sejf przenośny i zbiera np. składki. Po co mu więc krata?
            • barkas Re: Audi TT z kratka - wasze odczucia 15.03.03, 21:25
              """"Ale bez problemu możesz w/w auta zerejestrować jako "bankowozy" tj.
              również "ciężarówki". Montujesz jedynie mocowania do sejfu w
              bagażniku.""""""""

Racja, ale Ci bardzo bogaci już nawet na to nie patrzą i kupują za gotówę S-
              ki, 7-ki i ine cudeńka.

PZDR BARKAS 1.8 20V TURBO

• Gość: Gonzo Do Barkasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.03, 21:46
          Napisałeś, że masz kratkowaną Octawię 1.8 T L&K. Zapewne odliczyłeś VAT. Czy
          potrzebny ci do pracy benzynowy silnik 1.8 z doładowaniem? A wyposażenie L&K?
          Ty moim zdaniem niczym się nie różnisz od tego debilka z TT. Rozumiem Oktawię
          kombi, rozumiem zwykłą. Rozumiem o wiele droższego vana z kratką. Ale wersję
          sportową z kratką?? Jesteś typowym patologicznym, nieuczciwym kratkowiczem! I
          nie wiem z czego jesteś taki dumny i szczęśliwy. Sądzę, że Urząd Skarbowy
          powinien się ostro wziąść za takich jak ty! Mam nadzieję, że odpowiednio
          zmienią się przepisy i auta z kratką będą mogli kupować tylko ci, którzy tego
          naprawdę potrzebują, a nie tacy kombinatorzy jak ty!
          • barkas Re: Do tego dupka Gonza 16.03.03, 18:29
            Gość portalu: Gonzo napisał(a):

> Napisałeś, że masz kratkowaną Octawię 1.8 T L&K. Zapewne odliczyłeś VAT. Czy
            > potrzebny ci do pracy benzynowy silnik 1.8 z doładowaniem? A wyposażenie
            L&K?

A co to za auto ta moja Octavia?? Zwykły nieco bardziej wyposażony kompakt.
            A silnik ma tylko 1.8 poj. więc jest raptem drugim w rzędzie - mniejszy jest
            tylko 1.6.

> Ty moim zdaniem niczym się nie różnisz od tego debilka z TT.

Mylisz się. To Ty się nie różnisz od debilka i chamka ze wsi który nie potrafi
            przysfoić pewnych ekonomicznie normalnych faktów.Jeszcze długo będziesz
            pomykał swoim 20 letnim szrotem zanim coś osiągniesz.

Rozumiem Oktawię
            > kombi, rozumiem zwykłą.

Ale Cię to boli co nie? I powiem Ci tak: Nie każdy chce żeby jego auto
            wyróżniało się na ulicy i w oczy kuło. Po to właśnie są auta w stylu Octavia
            L&K, dla ludzi którzy chcą jeździć fajnym autem nie rzucając się w oczy, a nie
            np Audi A6.

Rozumiem o wiele droższego vana z kratką. Ale wersję
            > sportową z kratką??

Co Ty pier...lisz? Jaką sportową??? Sportowa (?) Octavia to model WRC.

> Jesteś typowym patologicznym, nieuczciwym kratkowiczem! >

Pieprzysz głupoty koleś.

> nie wiem z czego jesteś taki dumny i szczęśliwy. Sądzę, że Urząd Skarbowy
            > powinien się ostro wziąść za takich jak ty! Mam nadzieję, że odpowiednio
            > zmienią się przepisy i auta z kratką będą mogli kupować tylko ci, którzy
            tego
            > naprawdę potrzebują, a nie tacy kombinatorzy jak ty!

Kombinatorem to może ty jesteś, ja jestem młodym człowiekiem który dopiero
            zaczyna swoją karierę i nie siedzę w godzinach pracy przed kompem i nie
            wymyślam debilnych postów w stylu (po co panu Octavia L&K z kratką?), nie
            opierdalam się jak większość społeczeństwa w tym kraju, tylko pracuję po 10-12
            godzin na dobę, uczciwie zarabiając na życie.
            • Gość: Gonzo Re: Do tego dupka Gonza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.03, 19:00
              barkas napisał:

>> A co to za auto ta moja Octavia?? Zwykły nieco bardziej wyposażony kompakt.
              > A silnik ma tylko 1.8 poj. więc jest raptem drugim w rzędzie - mniejszy jest
              > tylko 1.6.

Po co kłamiesz? To jest silnik 1.8 Turbo! Taka Octawia jest o wiele droższa od
              wersji 1.6, czy nawet 1.9 TdI. Ponadto Octavia to nie jest kompakt! Naucz się
              samochody rozróżniać przymule. Compakt to jest np. Golf.

> Mylisz się. To Ty się nie różnisz od debilka i chamka ze wsi który nie
              potrafi
              > przysfoić pewnych ekonomicznie normalnych faktów.Jeszcze długo będziesz
              > pomykał swoim 20 letnim szrotem zanim coś osiągniesz.

Tak się składa, że sam mam firmę handlową. Mam 12 aut z kratką (Kangoo 1.9D), 1
              Vana z kratką (Chrysler Voyager 2.5 Td do wożenia pracowników) i Peugeota 607
              bez kratki - jest on mój prywatny, a nie firmowy (dla mnie i do wożenia ważnych
              partnerów handlowych). I w autach firmowych (kratka) jedyne co jest z
              luxusowych elementów, to klima (chłopaki robią po 400 km dziennie) i ABS (dla
              bezpieczeństwa).

> Rozumiem Oktawię
              > > kombi, rozumiem zwykłą.
              >
              > Ale Cię to boli co nie? I powiem Ci tak: Nie każdy chce żeby jego auto
              > wyróżniało się na ulicy i w oczy kuło. Po to właśnie są auta w stylu Octavia
              > L&K, dla ludzi którzy chcą jeździć fajnym autem nie rzucając się w oczy, a
              nie
              > np Audi A6.

Auto z kratką jest dla firmy, a nie dla ciebie. Weź przykład ze mnie - mam i
              firmowe auta i swoje własne. Mi bybyło wstyd jeździć prywatnie autem z kratką.
              Może dla ciebie to powód do dumy, ale w kręgach "większych" przedsiębiorców
              (jak ja) to już obciach i wstyd!

>
              > Rozumiem o wiele droższego vana z kratką. Ale wersję
              > > sportową z kratką??
              >
              >
              >
              > Co Ty pier...lisz? Jaką sportową??? Sportowa (?) Octavia to model WRC.

Według ciebie 150 konne auto z turbiną to nie jest wersja sportowa? Jest to
              Octawia co najmniej movno usportowiona.

> Pieprzysz głupoty koleś.
              > Kombinatorem to może ty jesteś, ja jestem młodym człowiekiem który dopiero
              > zaczyna swoją karierę i nie siedzę w godzinach pracy przed kompem i nie
              > wymyślam debilnych postów w stylu (po co panu Octavia L&K z kratką?), nie
              > opierdalam się jak większość społeczeństwa w tym kraju, tylko pracuję po 10-
              12
              > godzin na dobę, uczciwie zarabiając na życie.

Widzisz - a ja siedzę w godzinach pracy przy kompie, bo sam jestem sobie
              szefem. Nie opierdalam się, a dowodem na to jest moje prywatne auto (bez
              kratki) które kosztuje tyle co 4 takie Octawie jak ty masz. A przez takich
              kombinatorów jak ty ludzie biznesu w Polsce są tak nielubiani. Jeden idiota
              kupuje liuzynę lub auto sportowe z kratką, a inni uczciwi biznesmeni są
              wrzucani do jednego worka z takimi jak on! Pamiętaj AUTO Z KRATKĄ JEST DLA
              FIRMY A NIE DLA CIEBIE. FIRMA TO NIE JESTEŚ TY. Ja zawsze to rozróżniałem i
              daleko zaszedłem.
    • Gość: Mar obronił się IP: *.skorosze.2a.pl 15.03.03, 23:00
      druid_ napisał:

> potrzebna do pracy.

A moim zdaniem on się obronił przed złodziejską łapą czerwonego państwa.
    • Gość: Derwisz Re: Audi TT z kratka - wasze odczucia IP: *.kurdwanowa.sdi.tpnet.pl 16.03.03, 23:40
      Cholery można dostać z tymi kratkami. Więcej jest kratek w sedanach niż w
      kombiakach już!
      Lexusa tez mozna ciężarowego kupić, no problem.
      TT to nie jest auto sportowe, tylko zakupowe, więc może faktycznie koleś wozi
      tylko zakupy. Zresztą sam fakt bycia mężczyzną wyklucza prowadzenie takiego
      czegoś jak TT. To przeciez auto dla kobiet jest!

W Krakowie widzialem takiego debilka. Łysy dresik, panienka w futerku jak z
      pigalaka, dzidziuś... wysiadają z TT, które nasz dresik zaparkował w strefie
      do której NIE MA wjazdu dla tych, którzy tam nie mieszkają - Stare Miasto,
      oczywiście wybrał sobie nawet miejsce oznaczone - parking tylko na 10 minut
      dla gości hotelowych i powędzrował z "Piękną" i dzidziusiem w miasto.
      Żałuję że do strażników miejskich wówczas nei wykręciłem. ALE MOŻE MIAŁ KRATKĘ
      I ROBIŁ ZA ZAOPATRZENIE???

pozdrawiam

Derwisz
      Granatowa 911 Carrera 2 (993) z 1991

• barkas Re: Audi TT z kratka - wasze odczucia 17.03.03, 19:33
        GONZO napisała:

"""""
        barkas napisał:

>> A co to za auto ta moja Octavia?? Zwykły nieco bardziej
        wyposażony kompakt.
        > A silnik ma tylko 1.8 poj. więc jest raptem drugim w
        rzędzie - mniejszy jest
        > tylko 1.6.

Po co kłamiesz? To jest silnik 1.8 Turbo! Taka Octawia jest
        o wiele droższa od
        wersji 1.6, czy nawet 1.9 TdI.

A czy ja napisałem że jest tańsza?

>>
        Ponadto Octavia to nie jest kompakt! Naucz się >>
        samochody rozróżniać przymule.

Nie mów tak do mnie, naucz się trochę kultury.

> Compakt to jest np. Golf.>

I moja Octavia to też jest kompakt, tyle że z "kufrem"/

Tak się składa, że sam mam firmę handlową.
        Mam 12 aut z kratką (Kangoo 1.9D), 1
        Vana z kratką (Chrysler Voyager 2.5 Td do wożenia
        pracowników) i Peugeota 607
        bez kratki - jest on mój prywatny, a nie firmowy (dla mnie i
        do wożenia ważnych
        partnerów handlowych). I w autach firmowych (kratka) jedyne
        co jest z
        luxusowych elementów, to klima (chłopaki robią po 400 km
        dziennie) i ABS (dla
        bezpieczeństwa).

Klima to przecierz żaden luksus, tylko zwykły element wyposażenia normalnego
        samochodu, ale chwała Ci za to.

> Rozumiem Oktawię
        > > kombi, rozumiem zwykłą.
        >
        > Ale Cię to boli co nie? I powiem Ci tak: Nie każdy chce
        żeby jego auto
        > wyróżniało się na ulicy i w oczy kuło. Po to właśnie są
        auta w stylu Octavia
        > L&K, dla ludzi którzy chcą jeździć fajnym autem nie
        rzucając się w oczy, a
        nie
        > np Audi A6.

Auto z kratką jest dla firmy, a nie dla ciebie. Weź przykład
        ze mnie - mam i
        firmowe auta i swoje własne. Mi bybyło wstyd jeździć
        prywatnie autem z kratką. >>>>

Widzisz, i tym się właśnie różnimy. Ty nie zrozumiesz pewnych faktów. Wiem że
        w pewnych kręgach i społeczeństwach wstyd jest jeździć "zakratkowanym", bo
        kojarzy się źle Twojej rodzince, widzisz, masz już zakodowane że jak auto ma
        napisane "ciężarowe" to kojarzy Ci się z ubustwem i wożeniem ziemniaków na
        targ Tarpanem, co nie? A do kombi byś nawet nie podszedł bo kojarzy Ci się np
        z Fiatem 125p KOMBI, tak?

<<Może dla ciebie to powód do dumy, ale w
        kręgach "większych" przedsiębiorców
        (jak ja) to już obciach i wstyd!

>

Żal mi ciebie prostaczku. W moich kręgach na przykład są ludzie naprawdę z
        tzw. "srodowiska", aktorzy, prawnicy, lekarze i biznesmeni i uwierz mi, oni
        często uciekają od małomiasteczkowej pokazówy w stylu Peugeot 607, na rzecz np
        Volvo V 80 (kombi) z kratką, Mercedesa E kombi rejestrowanego jako VAN, Jeepa
        Grand Cherokkie V8 Limited VAN z kratą.

Często spotykamy się na polu golfowym i uwierz mi, jedyne auto bez kratki, to
        Matiz dziewczyny która jest studentką i w klubie golfowym pracuje jako
        barmanka.
        Ośmieszasz się więc pisząc "jazda autem z kratą = wstyd {????}

> Rozumiem o wiele droższego vana z kratką. Ale wersję
        > > sportową z kratką??
        >
        >
        >
        > Co Ty pier...lisz? Jaką sportową??? Sportowa (?) Octavia
        to model WRC.

Według ciebie 150 konne auto z turbiną to nie jest wersja
        sportowa? Jest to
        Octawia co najmniej movno usportowiona. >

Nie. To jest auto z bezpiecznym i dynamicznym silnikiem, spalającym tyle
        paliwa co 115 KM 2.0.

> Pieprzysz głupoty koleś.
        > Kombinatorem to może ty jesteś, ja jestem młodym
        człowiekiem który dopiero
        > zaczyna swoją karierę i nie siedzę w godzinach pracy przed
        kompem i nie
        > wymyślam debilnych postów w stylu (po co panu Octavia L&K
        z kratką?), nie
        > opierdalam się jak większość społeczeństwa w tym kraju,
        tylko pracuję po 10-
        12
        > godzin na dobę, uczciwie zarabiając na życie.

Widzisz - a ja siedzę w godzinach pracy przy kompie, bo sam
        jestem sobie
        szefem.>>

Napiszę Ci że ja też.Ale w pracy zajmuję się pracą, a nie głupotami.

<<< Nie opierdalam się, a dowodem na to jest moje prywatne auto (bez
        kratki) które kosztuje tyle co 4 takie Octawie jak ty masz.>>

Już Tobie napisałem, że z pewnych względów nie wypadałomi by jeździć np A6.
        I się już tak nie chwal tym 607, z tego co wiem to baaardzo przeciętne i
        niezbyt przestronne auto, a na dodatek z niewygodnymi fotelami.

>>>Pamiętaj AUTO Z KRATKĄ JEST DLA
        FIRMY A NIE DLA CIEBIE. FIRMA TO NIE JESTEŚ TY. Ja zawsze to
        rozróżniałem i
        daleko zaszedłem. >>>

Masz rację, Twój szef ma prawo jeździć autem z kratką, Ty to odróżniasz na
        całe szczęście i po kupieniu biletu u kierowcy autobusu MZK zachodzisz daleko.

Na tył wozu :)))!!!!

Pozdro. BARKAS 1.8 20V TURBO L&K.

• greenblack Re: Audi TT z kratka - wasze odczucia 17.03.03, 19:50
          barkas napisał:

> I moja Octavia to też jest kompakt, tyle że z "kufrem"/

Tu się zgodzę. Octavia to kompakt, tak samo, jak Golf Variant albo Bora.

> Klima to przecierz żaden luksus, tylko zwykły element wyposażenia normalnego
          > samochodu, ale chwała Ci za to.

W kompaktach, to jeszcze nie jest podstawowy element.

> Widzisz, i tym się właśnie różnimy. Ty nie zrozumiesz pewnych faktów. Wiem że
          > w pewnych kręgach i społeczeństwach wstyd jest jeździć "zakratkowanym", bo
          > kojarzy się źle Twojej rodzince, widzisz, masz już zakodowane że jak auto ma
          > napisane "ciężarowe" to kojarzy Ci się z ubustwem i wożeniem ziemniaków na
          > targ Tarpanem, co nie?

Auto z kratką powinno służyć do zarabiania pieniędzy, a nie do wożenia się po
          polach golfowych.

> Żal mi ciebie prostaczku.

Wymagasz kultury, a sam co robisz?

W moich kręgach na przykład są ludzie naprawdę z
          > tzw. "srodowiska", aktorzy, prawnicy, lekarze i biznesmeni i uwierz mi, oni
          > często uciekają od małomiasteczkowej pokazówy w stylu Peugeot 607, na rzecz
          np
          > Volvo V 80 (kombi)

Nie ma czegoś takiego, jak Volvo V80.

z kratką, Mercedesa E kombi rejestrowanego jako VAN, Jeepa
          > Grand Cherokkie V8 Limited VAN z kratą.

A Jeep za 250 tyś+krata-Vat, to nie jest "pokazówa"?

, a dowodem na to jest moje prywatne auto (bez
          > kratki) które kosztuje tyle co 4 takie Octawie jak ty
          masz.&#

Octavia L&K 1.8 T Kombi kosztuje 87 tyś, a za 348 tyś możesz kupić 2 Peugeoty
          607 3.0, więc po co te przechwałki?

> Już Tobie napisałem, że z pewnych względów nie wypadałomi by jeździć np A6.

A jaki to wstyd jeździć A6? Oświeć nas. Zakratowana E-klasa na polu golfowym to
          powód do dumy, a A6 bez kraty, to już wstyd?

Pozdrawiam i oczekuję rzeczowej odpowiedzi.
          • barkas Re: Audi TT z kratka - wasze odczucia 17.03.03, 22:25
            greenblack napisał:

> barkas napisał:
            >
            > > I moja Octavia to też jest kompakt, tyle że z "kufrem"/
            >
            > Tu się zgodzę. Octavia to kompakt, tak samo, jak Golf Variant albo Bora.
            >
            > > Klima to przecierz żaden luksus, tylko zwykły element wyposażenia normalne
            > go
            > > samochodu, ale chwała Ci za to.
            >
            > W kompaktach, to jeszcze nie jest podstawowy element.
            >

DROGI GREENBLACKU, WG MNIE POWINIEN TO BYĆ PODSTAWOWY ELEMENT WYPOSAZENIA
            KAZDEGO AUTA

>
            > > Widzisz, i tym się właśnie różnimy. Ty nie zrozumiesz pewnych faktów. Wiem
            > że
            > > w pewnych kręgach i społeczeństwach wstyd jest jeździć "zakratkowanym", bo
            >
            > > kojarzy się źle Twojej rodzince, widzisz, masz już zakodowane że jak auto
            > ma
            > > napisane "ciężarowe" to kojarzy Ci się z ubustwem i wożeniem ziemniaków na
            >
            > > targ Tarpanem, co nie?
            >
            > Auto z kratką powinno służyć do zarabiania pieniędzy, a nie do wożenia się
            po
            > polach golfowych.

ZGADZAM SIĘ, ALE MY, LUDZIE BIZNESU NA GOLFA CZĘSTO JEŹDZIMY WŁAŚNIE PO TO ABY
            O INTERESACH ROZMAWIAĆ I ZARABIAĆ PIENIĄDZE

>
            > > Żal mi ciebie prostaczku.
            >
            > Wymagasz kultury, a sam co robisz?
            >

WYBACZ GREENBLACK, ALE MNIE PONIOSŁO

> W moich kręgach na przykład są ludzie naprawdę z
            > > tzw. "srodowiska", aktorzy, prawnicy, lekarze i biznesmeni i uwierz mi, on
            > i
            > > często uciekają od małomiasteczkowej pokazówy w stylu Peugeot 607, na rzec
            > z
            > np
            > > Volvo V 80 (kombi)
            >
            > Nie ma czegoś takiego, jak Volvo V80.
            >
            JASNE, CHODZIŁO MI O V 70, KTÓRY JEST NASTĘPCĄ DOTYCHCZASOWEGO V70, ALE
            ZBUDOWANEGO NA PŁYCIE S80, W SUMIE NOWOŚĆ I ŻA DKO GO WIDAĆ W POLOSCE JESZCZE.

> z kratką, Mercedesa E kombi rejestrowanego jako VAN, Jeepa
            > > Grand Cherokkie V8 Limited VAN z kratą.
            >
            > A Jeep za 250 tyś+krata-Vat, to nie jest "pokazówa"?
            >

NIE, LUDZIE KTÓRYCH ZNAM MIESZKAJĄ ZA MIASTEM W CIĘŻKIM TERENIE I UWIERZ MI,
            ALE ZIMĄ PRAWIE ŻADEN POJAZD, NIE LICZĄC GAZA 69 I GRAND CHEEROKKIE TAM NIE
            DOJEDZIE.POZA TYM PAN DOMU JEST ZAPALONYM MYŚLIWYM:)

> , a dowodem na to jest moje prywatne auto (bez
            > > kratki) które kosztuje tyle co 4 takie Octawie jak ty
            > masz.&#
            >
            > Octavia L&K 1.8 T Kombi kosztuje 87 tyś, a za 348 tyś możesz kupić 2
            Peugeoty
            > 607 3.0, więc po co te przechwałki?
            >
            >
            > > Już Tobie napisałem, że z pewnych względów nie wypadałomi by jeździć np A6
            > .
            >
            > A jaki to wstyd jeździć A6? Oświeć nas. Zakratowana E-klasa na polu golfowym
            to
            >

NIE WSTYD, TYLKO NAPISAŁEM, ŻE MI (OSOBIE MŁODEJ) NIE WYPADA JEŹDZIĆ A6 W
            TOWARZYSTWIE W KTÓRYM MAM PRZYJEMNOŚĆ BYWAĆ. NIECH SOBIE A - 6 TKAMI JEŻDŻĄ
            PANOWIE MECENASI, ZA PARĘ LAT BĘDĘ TEŻ POMYKAŁ A6.

> powód do dumy, a A6 bez kraty, to już wstyd?
            >
            >

J.W., MAM NADZIEJĘ ŻE WYJAŚNIŁEM .

> Pozdrawiam i oczekuję rzeczowej odpowiedzi.

POZDRO. BARKAS 1.8 20V TURBO L&K Z BEŻOWĄ KRATĄ
            • Gość: Gonzo Re: Audi TT z kratka - wasze odczucia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.03, 22:50
              A ta "elita" na polu golfowym, to czasami nosi białe skarpetki do garnituru?
              Prywatne auto z kratką świadczy o braku klasy i kombinatorstwie. Owszem jeśli
              kotś pochodzi ze wsi, to się musi pokazać Jeepem (z kratką). Ale to jest wstyd.
              Znam wielu prawników (z jednym mam nawet podpisaną umowę - reprezentuje moją
              firmę), ale żaden nie jeździ autem z kratką, bo to jest wstyd!! A może Ty byś
              kupił sobie Bentleya z kratką? Ponadto wyobrażasz sobie mojego Peugeota z
              kratką? Ze wstydu bym się spalił.
              A co do zdolności terenowych Jeepów, to mam o nich jak najgorsze zdanie (miałem
              Grand Cheeroke V8 5.2 Limited bez kratki).
              • Gość: Gonzo I jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.03, 22:52
                A ten zapalony myśliwy, to ma pewnie dubeltówkę BOK (z pionowym układem luf). W
                towarzystwie wyśmiali by go za to!
              • Gość: toudi Re: Audi TT z kratka - wasze odczucia IP: *.oc.oc.cox.net 18.03.03, 03:04
                Gość portalu: Gonzo napisał(a):

> A co do zdolności terenowych Jeepów, to mam o nich jak najgorsze zdanie
                (miałem
                >
                >
                Grand Cheeroke V8 5.2 Limited bez kratki
                Posiadam Grand.. z blokada i dobrymi oponami [terenowymi]zawiezie cie wszedzie
                PS posiadales Limited a sam kogos wyzywasz od burakw ,hehe limited z napedem na
                jedna os na zwyklych oponach to nie jest terenowy jeep
                • wielki_czarownik O Grand Cheeroke 18.03.03, 13:12
                  Czy zawiezie wszędzie, to wątpię. To jest raczej "bulwarowa terenówka",
                  albo "uterenowiona limuzyna". W prawdziwym terenie nie ma najmniejszych szans z
                  takimi wozami, jak UAZ469, czy LandRover Defender. Bardziej w teren to nadaje
                  się zwykły Cheeroke. Poza tym szkoda maltretować taki wóz w terenie.
                  • barkas Re: O Grand Cheeroke 18.03.03, 20:44

>A ta "elita" na polu golfowym, to czasami nosi białe
                    >skarpetki do garnituru?

DARUJ SOBIE PISAĆ TAKIE GŁUPOTY, BO WSTYD.

Prywatne auto z kratką świadczy o braku klasy i
                    >kombinatorstwie.

SŁYSZAŁEM ŻE TAKIE BABLANIE I INNE SPOSOBY ODREAGOWANIA ŚWIADCZĄ O WRODZONYCH
                    KOMPLEKSACH.

Owszem jeśli
                    kotś pochodzi ze wsi, to się musi pokazać Jeepem (z kratką).
                    >Ale to jest wstyd.

KAŻDY Z NAS POCHODZI ZE WSI.

Znam wielu prawników (z jednym mam nawet podpisaną umowę -

>reprezentuje moją
                    firmę), ale żaden nie jeździ autem z kratką, bo to jest
                    >wstyd!!

WSTYD TO JEST PISAĆ TAKIE RZECZY NA FORUM, UZASADNIJ COŚ RZECZOWO, BO DYSKUSJA
                    Z TOBĄ ROBI SIĘ NUDNA.

A może Ty byś
                    kupił sobie Bentleya z kratką?

NIE, TO AUTO ZBYTNIO RZUCA SIĘ W OCZY

Ponadto wyobrażasz sobie >mojego Peugeota z
                    kratką? Ze wstydu bym się spalił.

PEWNIE, U MNIE CHŁOPAKI W FIRMIE JEŻDŻĄ 2 PARTNERAMI I MAJĄ W NICH KRATKI.

A co do zdolności terenowych Jeepów, to mam o nich jak
                    >najgorsze zdanie (miałem
                    Grand Cheeroke V8 5.2 Limited bez kratki).

TAAK, Z PEWNOŚCIĄ LEPSZE JEST BMW X5

POZDRO, BARKAS 1.8 20 V TURBO L&K

• wielki_czarownik Ale to chyba było do Gonza, a nie do mnie /nt 18.03.03, 21:20
                    • Gość: himmler Re: O Grand Cheeroke IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 22:32
                      Jestes, k... zwyklym smieciem i kombinatorem.
                      Przez takich jak ty w Polsce jest Lepper i inne gnidy.
                      Zaloze sie, ze mamusia z tatusiem uprawiaja zmieniaki na wsi i tylko dlatego
                      miales szanse wyjechac do miasta i kupic sobie Oktawie.
                      Sp... spowrotem na ta swoje wioche i daj zyc normalnym ludziom.
                      Prymitywie.
                      • znajomy.krolika Re: O Grand Cheeroke 18.03.03, 22:40
                        Gość portalu: himmler napisał(a):

> Jestes, k... zwyklym smieciem i kombinatorem.
                        > Przez takich jak ty w Polsce jest Lepper i inne gnidy.
                        > Zaloze sie, ze mamusia z tatusiem uprawiaja zmieniaki na wsi i tylko dlatego
                        > miales szanse wyjechac do miasta i kupic sobie Oktawie.
                        > Sp... spowrotem na ta swoje wioche i daj zyc normalnym ludziom.
                        > Prymitywie.

Hej, ale pisząc tak kolego dajesz świadectwo swojemu prymityzmowi i chamstwu.
                        Ja uważam że Barkas ma rację.
                        • wielki_czarownik Co się mnie czepiacie?? Odpisujcie Gonzowi!! 18.03.03, 22:45
                          Ja pisałem tylko o tym, że Grand Cheeroke to bardziej limuzyna niż terenówka!
                        • Gość: himmler Re: O Grand Cheeroke IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 22:46
                          znajomy.krolika napisała:

> Gość portalu: himmler napisał(a):
                          >
                          > > Jestes, k... zwyklym smieciem i kombinatorem.
                          > > Przez takich jak ty w Polsce jest Lepper i inne gnidy.
                          > > Zaloze sie, ze mamusia z tatusiem uprawiaja zmieniaki na wsi i tylko dlate
                          > go
                          > > miales szanse wyjechac do miasta i kupic sobie Oktawie.
                          > > Sp... spowrotem na ta swoje wioche i daj zyc normalnym ludziom.
                          > > Prymitywie.
                          >
                          >
                          >
                          > Hej, ale pisząc tak kolego dajesz świadectwo swojemu prymityzmowi i chamstwu.
                          > Ja uważam że Barkas ma rację.

Sp.. razem z nim, zlodzieju.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka