paula80 26.09.06, 09:25 Czy ktoś słyszał o nowych "cudownych "tabletkach ktore to ponoć cudownie zmniejszją zużycie paliwa??? Czy ktoś może już je tastował?? Link Zgłoś Obserwuj wątek
wojtek_blankietowy Re: Tabletki do paliwa ???? 26.09.06, 09:31 paula80 napisała: > Czy ktoś słyszał o nowych "cudownych "tabletkach ktore to ponoć cudownie > zmniejszją zużycie paliwa??? > Czy ktoś może już je tastował?? w najnowszym auto swiecie jest test. wynik: nie ma ani mniejszego ani wiekszego spalania i mocy natomiast w silniku robi sie mul ktory po dluzszym czasie zniszczy katalizator Link Zgłoś
odin-2 Re: Tabletki do paliwa ???? 26.09.06, 11:12 paula80 napisała: > Czy ktoś słyszał o nowych "cudownych "tabletkach ktore to ponoć cudownie > zmniejszją zużycie paliwa??? > Czy ktoś może już je tastował?? Jest lepszy sposob,zazyj sam tabletki na uspokojenie (Valium?)-bedziesz mial "lzejsza stope"-mniejsze zuzycie paliwa. Pzdr. Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Tabletki do paliwa ???? 26.09.06, 11:25 ja sypię amfe do baku. hula jak burza Link Zgłoś
des4 Re: Tabletki do paliwa ???? 26.09.06, 11:32 paula80 napisała: > Czy ktoś słyszał o nowych "cudownych "tabletkach ktore to ponoć cudownie > zmniejszją zużycie paliwa??? > Czy ktoś może już je tastował?? Ja słyszałem. Wrzuca się je do baku a potem zalewa wodą w określonej proporcji. Powstałe w ten sposób paliwo jest efektywniejsze od nalepszej benzyny and nawet od poliwa lotniczego. Dlatego wlaśnie spalanie jest tak małe. Moje Uno na 5-ciu tabletkach (max pojemnośc baku w Uno dla tej ilości tabletek) przejeżdża 1100 km, i dostaje kopa od 0 do 100 w 4,2 sek.... Link Zgłoś
nautilus.pompilius Re: Tabletki do paliwa ???? 26.09.06, 15:54 To działa - w połączeniu z magnetyzerami daje zaskakujące efekty - samochód, zamiast spalać, zaczął produkować paliwo! O wzroście osiągów nawet nie wspominam, bo jest oczywisty. Link Zgłoś
ramonka27 Re: Tabletki do paliwa ???? 26.09.06, 16:23 Właśnie tego mi zabrakło. Magnetyzery muszą być. Im więcej tym lepiej. Do tego wrzucaj tabsy - taka sama zasada. Zalewaj wszystko wodą. Napewno osiągniesz minimalne zużycie wodotabletek i maksymalne osiągi. Link Zgłoś
zupper to działa ale tylko z .... 26.09.06, 17:12 tabletki działaja tylko w autach z ledami na spryskiwaczach - najlepiej fioletowymi Link Zgłoś
motorniczy17 Re: Tabletki do paliwa ???? 08.01.14, 15:04 ja od paru miesięcy testuje tabletki do paliwa petrol energy, po 4 tabletkach mój samochód pali ponad literek mniej w mieście Link Zgłoś
nazimno oranyboskie, nastepny "cud" techniki.... 08.01.14, 15:15 Wsadz sobie kilka czopkow w ....., to bedzie palic DWA literki mniej. Link Zgłoś
motorniczy17 Re: oranyboskie, nastepny "cud" techniki.... 21.01.14, 11:38 ja tez chlopie bylem z poczatku sceptyczny bo mam w miare nowego diesla ale zaryzykowałem bo mi to znajomy polecił to czemu mialem nie sprobowac tabletek z petrola Link Zgłoś
galtomone Re: oranyboskie, nastepny "cud" techniki.... 21.01.14, 11:41 No ja majac w miare nowego diesla - z dpfami, delikatna elektronika, wtryskami, itd... to na 150% nie wlewalbym do baku czegokolwiek innego niz zaleca producent, tylko dlatego, ze kolega polecil.... Link Zgłoś
nazimno Nie irytuj sie, galtomone... 21.01.14, 11:47 Jesli jakis idiota w cos wierzy, to niech wierzy. (koledze) Link Zgłoś
galtomone Sie nie irytuje.. 21.01.14, 11:53 ...sie przerazam. Bo to, ze ludzie sami sobie fury psuja to ich problem... ale gorzej, ze wiekszosc ma tez prawa wyborcze :-( Link Zgłoś
nazimno To jest konsekwencja pelnej demokracji. 21.01.14, 12:02 Wielkie stado baranow wybiera sposrod siebie najbardziej reprezentacyjne barany, ktore moga nastepnie powiedziec, ze zostaly wybrane demokratycznie i stanowia elite. Tak sie dzieje, niestety, w wiekszosci panstw demokratycznych. Oswiecona dyktatura nie istnieje. Gdyby nawet istniala, to kazdemu dyktatorowi po jakims czasie musi odbic. Stad obecny model bedzie istnial jeszcze baaaaardyzooo dlugoooooo. Nie widze alternatywy. Problem polega jedynie na statystycznej zawartosci populacji zbaranialych baranow wsrod baranow normalnych lub w miare normalnych. Jesli populacja baranow zbaranialych jest w zdecydowanej wiekszosci, to nic dobrego nie mozna sie spodziewac rowniez po ich reprezentacji. amen Link Zgłoś
galtomone Standardowy poćiej :-) 21.01.14, 12:21 Nie dawno to przeczytalem... Najpierw artykul o Kubicy w natemat jednego Pan Senatora... - strach sie bac!!! Przerazajace jest to, ze jesli na prawie czy gospodarce zna sie tak jak na motoryzacji.... to ech... A potem piekny pomysł C. Gutowskiego, ze i teraz zamiast okreslac kogos slowami obrazliwymi - kretyn, idiota, osioł, itd... wystarczy napisać, że jest POĆIEJEM... Znaczy to samo a jednak brzmi sympatyczniej :-) Link Zgłoś
jestklawo Re: Sie nie irytuje.. 21.01.14, 12:11 galtomone napisał: > ...sie przerazam. Bo to, ze ludzie sami sobie fury psuja to ich problem on nie psuje, on reklamuje, Internet zaczął drugie okrążenie Link Zgłoś
adamos70 Re: Tabletki do paliwa ???? 22.01.14, 16:33 Nie wierzę w żadne cudowne specyfiki. Podstawa to tankować lepsze paliwo z dobrych stacji, a przebiegi powinny być zdecydowanie lepsze. Tankuję na Statoilu i trasę 2 x 120km robię przy obecnych cenach paliw za jakieś 60zł. Inna kwestia to, że zimą samochód więcej pali (opony zimowe, niższe temperatury). Ale też radzę zatankować np. diesel Golda arktycznego lub zimową Supremę 98. To zupełnie inna filozofia jazdy i kultura pracy silnika zimą. Link Zgłoś
resident_troll Re: Tabletki do paliwa ???? 22.01.14, 21:00 adamos70 napisał: > ). Ale też radzę zatankować np. diesel Golda arktycznego lub zimową Supremę 98. > To zupełnie inna filozofia jazdy i kultura pracy silnika zimą. Z ciekawości: mógłbyś rozwinąć temat wpływu zatankowanego paliwa na filozofię jazdy (cokolwiek się pod tym pojęciem kryje)? Dzięki. Link Zgłoś