Dodaj do ulubionych

Wielkie odkrycie. skoda roomster to....

02.10.06, 20:57
skoda roomster to nic innego jak skoda fabieda pickup -z podwyzszonym dachem
( nowy model faibiedy)

fotka nowej fabii
www.autokampioen.nl/published/akm/content/afbeeldingen/2006_2/toekomst/0605skodfast-342976_enlarged.jpg

fotka roomstera
www.caradisiac.com/media/images/le_mag/mag266/skoda-roomster-1big.jpg
tylko dach ma wyzej i okna z tylu wyzsze
Obserwuj wątek
    • robert888 a audi a8 to... 02.10.06, 21:00
      a audi a8 to audi a4 tylko ma tylna szybe odsuniętą od przedniej.
      proszę o więcej znakomitych spostrzeżeń.
      • trybunludowy Re: a audi a8 to... 02.10.06, 21:02
        > a audi a8 to audi a4 tylko ma tylna szybe odsuniętą od przedniej.
        > proszę o więcej znakomitych spostrzeżeń.

Z tym ze w tym przypadku podejzewam ze nawet deska rozdzielcza bedzie identyczna
      • trybunludowy ps. poza tym zmartwie cie 02.10.06, 21:07
        www.buscatuning.com/blog/wp-content/fotos/marcas/audi/a4/B&B-Audi-A4-8E-2.0-TFSI.jpg

www.audiworld.com/news/03/112503/a8l_60_1l.jpg
        U sa oba audi. Od razu widac roznice.
        Natomiast w fotkach fabi i romsterze jedyna roznica to dodatkowe swiatla w
        zdezaku ( co i tak podejzewam jest to jedynie opcja).
        Ni ebadz slepy bo od razu widac ze to te same auta. Poza dachem i tylem.
    • gosc82 Re: Wielkie odkrycie. skoda roomster to.... 03.10.06, 08:15
      SKANDAL!!! SKANDAL!!! szybko zgłoś to do Federacji Konsumentów!!! :))))
      • trybunludowy Re: Wielkie odkrycie. skoda roomster to.... 03.10.06, 09:39
        > SKANDAL!!! SKANDAL!!! szybko zgłoś to do Federacji Konsumentów!!! :))))
        Racja. powinni nazwac fabia pickup a nie wprowadzac ludzi w blad.
    • spqr5 Re: Wielkie odkrycie. skoda roomster to.... 03.10.06, 09:43
      Tak racja , z boku też są identyczne, bo też mają drzwi i okna , no naprawdę
      dobrze, że zdjęcia w różnych kolorach , bo bym pomyślał, że wkleiłeś 2 razy to
      samo zdjęcia.
      • trybunludowy Re: Wielkie odkrycie. skoda roomster to.... 03.10.06, 10:25
        > Tak racja , z boku też są identyczne, bo też mają drzwi i okna , no naprawdę
        > dobrze, że zdjęcia w różnych kolorach , bo bym pomyślał, że wkleiłeś 2 razy
        to
        > samo zdjęcia.

No niestyety taka jest prawda. Tylko dach wyzej i tyl troche inny. Reszta to to
        samo auto.
    • programistajava Re: Wielkie odkrycie. skoda roomster to.... 03.10.06, 10:08
      skoro nie widac roznicy to po co masz przeplacac ;)
      • spqr5 Re: Wielkie odkrycie. skoda roomster to.... 03.10.06, 10:16
        A tak na poważnie to Fabia II i Roomster są zbudowane na różnych płytach
        podwoziowych.
        • trybunludowy Re: Wielkie odkrycie. skoda roomster to.... 03.10.06, 10:23
          > A tak na poważnie to Fabia II i Roomster są zbudowane na różnych płytach
          > podwoziowych.

Taaa??? Ciekawe. moze romster na plycie passata? dobre
          • spqr5 Re: Wielkie odkrycie. skoda roomster to.... 03.10.06, 10:34
            Czy napisałem, że na płycie Passata.
            Napiszę Ci wyraźnie Nie nie jest na płycie Passata, ani A8 , żebyś nie musiał
            zadawać kolejnego pytania.
            Fabia II będzie na tym samym podwoziu co Fabia I, a Roomster jest na
            innym/nowym podwoziu.

I jeszcze jedno, drogi Trybunie nie jestem pracownikiem ani nie mam udziałów w
            Skodzie, żebyś nie wysilał się na złośliwość.
            • gosc82 Re: Wielkie odkrycie. skoda roomster to.... 03.10.06, 10:38
              Teraz trybun napisze że nie warto kupować Fabi II bo to autko przestarzałe
              technologicznie na starej płycie :)))

własciwie to nie wazne na jakiej płycie by nie była to jeest SKODA!!! A trybun
              jest uczulony na skody :)))
              • trybunludowy Re: Wielkie odkrycie. skoda roomster to.... 03.10.06, 10:40
                Mnie tylko dziwi dlaczego tak uporczywie nie chcecie przyznac ze romsete bedzie
                na tej samej plycie co fabia. Czyzby to byl jakis.... wstyd?
                • robert888 Re: Wielkie odkrycie. skoda roomster to.... 03.10.06, 10:45
                  problem lezy gdzie indziej, a mianowicie w tym, ze kazdemu to zwisa na jakiej
                  płycie to będzie, poza tobą. Do uśpienia facet.
                  • trybunludowy Re: Wielkie odkrycie. skoda roomster to.... 03.10.06, 10:49
                    > problem lezy gdzie indziej, a mianowicie w tym, ze kazdemu to zwisa na jakiej
                    > płycie to będzie, poza tobą. Do uśpienia facet.

Ja tylko stwierdzam fakty ale Mi tez to zwisa.
                    Wiec nie wiem czemu niejaki spqr5 tak sie przy tym upiera?
                    romster to fabia z wyzszym dachem i tyle.
                • spqr5 Re: Wielkie odkrycie. skoda roomster to.... 03.10.06, 10:45
                  Drogi Trybunie.

Pragnę Cię poinformować
                  • spqr5 Re: Wielkie odkrycie. skoda roomster to.... 03.10.06, 11:02
                    Za szybki Enter.

Więc pragnę Cie poinformować, że nie zamierzam kupić Roomstera ani Fabii II.

Co więcej uważam , że Roomster jest autem brzydkim, z twardymi fotelami z tyłu,
                    środkowy fotel jest chyba dla max 4 latka i jest potwornie twardy bo z drugiej
                    strony jest stolik,, ma mały bagażnik, okropnymi przerwami między plastikami,
                    kiedy zaczyna się przesuwać tylnie fotele flex cośtam. [ bez ruszania foteli
                    muszę stwierdzić , że plastiki są dobrze spasowane ]

Ma dziwne rozmieszczenie zmieniarki CD.
                    Opisałem moje negatywne wrażenia w innym wątku.

Jest okropnie drogi , kiedy pododawałem sobie dodatki do wersji komfort wyszło
                    mi 90499 zł.
                    Idiotyzm jak za auto klasy berlingo partner czy caddy.

Nie wiem czy to dobrze czy źle , że Fabia II będzie na podwozi Fabii I, nawet
                    mnie to nie interesuje.
                    Chodzi mi tylko i wyłącznie o to , że są to 2 różne podwozia.
                    Nie wiem które jest lepsze , które gorsze, może oba są beznadziejne.
                    • trybunludowy Re: Wielkie odkrycie. skoda roomster to.... 03.10.06, 11:47
                      > Chodzi mi tylko i wyłącznie o to , że są to 2 różne podwozia.

dAj jakiegos linka potwierdzajacego to. BO wg mnie robienie identycznych aut (
                      poza podwyzszonym dachem i troche innym tylem w jednym z nich) na roznych
                      podwoziach bylo by bezzasadne.
                      • mac.card Re: Wielkie odkrycie. skoda roomster to.... 03.10.06, 12:14
                        trybunludowy napisał:

> dAj jakiegos linka potwierdzajacego to. BO wg mnie robienie identycznych aut
                        (
                        > poza podwyzszonym dachem i troche innym tylem w jednym z nich) na roznych
                        > podwoziach bylo by bezzasadne.

Na różnych podwoziach byłoby bezzasadne??? To kiedy jest zasadne robienie
                        róznych samochodów? Wszystkie na jednej płycie?

Inteligentny człowiek wchodzi na strony Skody i tam ma wymiary. Mniej
                        inteligentnym trzeba podawać linki:
                        www.skoda-auto.pl/roomster/poznaj/wymiary.htm
                        Skoda Roomster ma rozstaw osi 2617 mm.
                        www.skoda-auto.pl/salon/fabia/pdf/Nowa_Fabia_dane_techniczne.pdf
                        Skoda Fabia - 2462 mm.
                        Różnica wynosi 155 mm, czyli ponad 15 centymetrów.

TO NIE SĄ TE SAME PŁYTY PODŁOGOWE!!!
                        • trybunludowy jak juz podajesz linki to chociaz... 03.10.06, 13:14
                          jak juz podajesz linki to chociaz ajpierw sprawdz o czym jest dyskusja

Fabia ktorej dane podales jest tu:
                          www.skoda-auto.pl/salon/fabia/hatchback.htm
                          Porownaj te fotki z fotkami ktore ja wyslalem - to nowszy model jeszcze nie w
                          sprzedazy.

• mac.card Re: jak juz podajesz linki to chociaz... 03.10.06, 14:26
                            A skąd przyszedł Ci do głowy pomysł, że Niemcy udostępnią nową płytę podłogową
                            dla nowego modelu Fabii? Oni nie są tacy wyrywni, tym bardziej, że wg plotek
                            mają ograniczyć płytę nowego modelu Superb do wielkości Golfa/Jetty, a nie
                            Passata jak dotychczas.
                            Wg wszelkich, powszechnie dostępnych danych, Fabra ma być na tej samej płycie
                            co dotychczas. Tylko w jednym linku
                            www.autogodine.hr/noviteti/2005/07/26/skoda_fabia_ii_stize_2007/
                            znalazłem dane, że rozstaw osi będzie o 3 cm większy. Jednak nawet wtedy będzie
                            to o 12,5 cm mniej niż w Rommsterze, co oznacza że nadal są to samochody na
                            róznych platformach.

Zdaje się, że w Roomsterze jest podobnie jak w Fiacie Idea. Zostały zbudowane
                            na specjalnie dla nich opracowanej płycie. Na co wskazywałby nawet ich podobny
                            wygląd i zastosowanie.
                            • trybunludowy Re: jak juz podajesz linki to chociaz... 03.10.06, 14:30
                              Tu nie trzeba gdybac.
                              Wystarczy otworzyc sobie obie fotki ktore dalem w tym watku, ustawic obok
                              siebie i od razu widac ze przod jest identycny, identyczne lampy, identyczne
                              proporcje, identyczny gril. Wszystko z tej samej tasmy. Nawet przedine drzwi
                              identyczne i klamki. Ni gdybac tylko wystarczy poogladac
                              • mac.card Re: jak juz podajesz linki to chociaz... 03.10.06, 15:46
                                Nie każdy chłop z widłami to Posejdon.
                                • trybunludowy Re: jak juz podajesz linki to chociaz... 03.10.06, 16:12
                                  > Nie każdy chłop z widłami to Posejdon.

Jasne- ale jesli ma taka sama brode jak posejdon, tak samo wyglada. Na dodatek
                                  tak samo wznieca burze i sztormy. A jeszcze jesli na dodatek mieszka w tym
                                  samym miesjcu co posejdon i rzadzi tymi samymi glebinami i w ten sam sposob, to
                                  niechybnie ten chlop jest wtedy posejdonem.
                                  • mac.card Re: jak juz podajesz linki to chociaz... 03.10.06, 16:31
                                    Znalazłem jeszcze więcej podobieństw ;-)

Np. koła mają okrągłe.
                                    • trybunludowy Re: jak juz podajesz linki to chociaz... 03.10.06, 16:37
                                      A mzoe teraz troche trudniejsze zadanie w tym przypadku? Znajdz ronice:)
                                      Ja juz znalalzem kolor i w tym zdjeciu fabi sa lampy przeciwmgielne:)
                                      No i od polowy tyl i dach. i..... i to wszystko:)
                                      • mac.card Re: jak juz podajesz linki to chociaz... 03.10.06, 18:17
                                        trybunludowy napisał:

> A mzoe teraz troche trudniejsze zadanie w tym przypadku? Znajdz ronice:)
                                        > Ja juz znalalzem kolor i w tym zdjeciu fabi sa lampy przeciwmgielne:)
                                        > No i od polowy tyl i dach. i..... i to wszystko:)

Myślałem, że kwestia płyty podłogowej już jest wyjaśniona? W końcu ja podałem
                                        linki z jakimiś danymi, a Ty opierasz się jedynie na wizualnym porównaniu
                                        fotografii. Możesz nie wierzyć w informacje podane pod linkami, ale w zamian
                                        podajesz tylko domysły.

Napisałeś, że:
                                        "...od razu widac ze przod jest identycny, identyczne lampy, identyczne
                                        proporcje, identyczny gril. Wszystko z tej samej tasmy. Nawet przedine drzwi
                                        identyczne i klamki."
                                        Otóż nieprawda, że identyczne są przednie drzwi. Róznią się i to znacznie. Inny
                                        jest wykrój okna i inna kształtka listwy - w Roomsterze wyraźnie poszerza sie
                                        ku tyłowi, w Fabii II jest jednakowej szerokości.
                                        Nie można się wypowiadać o proporcjach na podstawie tych fotografii, bo po
                                        pierwsze nie ma punktu odniesienia, co nie pozwala poznać skali odwzorowania, a
                                        po drugie oba stoją w "półprofilu". W tej pozycji każdy samochód jest podobny.
                                        Jeśli chodzi o podobieństwo grilla, lamp i pasa przedniego, to jest skutkiem
                                        założenia przyjętego w Skodzie (nie wiem czy słusznego), że wszystkie ich
                                        samochody zachowują podobną stylistykę mordy. Przyjrzyj się podobieństwu
                                        Superba i nowej Oktawii.

PS.
                                        Klamki rzeczywiscie są podobne. I na dodatek są w tym samym miejscu, czyli w
                                        drzwiach ;-)))
                                        • trybunludowy Re: jak juz podajesz linki to chociaz... 03.10.06, 20:38
                                          > Myślałem, że kwestia płyty podłogowej już jest wyjaśniona?

Ja tez bylem pewien ze to wyjasnione skoro podales linka nie od tego modelu
                                          ktory ja pokazalem.

> po drugie oba stoją w "półprofilu". W tej pozycji każdy samochód jest podobny.
                                          > Jeśli chodzi o podobieństwo grilla, lamp i pasa przedniego, to jest skutkiem
                                          > założenia przyjętego w Skodzie (nie wiem czy słusznego), że wszystkie ich
                                          > samochody zachowują podobną stylistykę mordy. Przyjrzyj się podobieństwu
                                          > Superba i nowej Oktawii.

Niestety o ile tam jest to podobienstwo o tyle tu jest to ... przody sa
                                          identyczne. Wystarczy porownac proporcje wobec lamp ( ktore jak sie wpatrzy od
                                          razu widac ze sa to te same lempy ze szczegolikami w srodku. To sa te same
                                          przody o tych samych wymiarach. I tyle.
                                          • mac.card Re: jak juz podajesz linki to chociaz... 04.10.06, 08:11
                                            trybunludowy napisał:

> Ja tez bylem pewien ze to wyjasnione skoro podales linka nie od tego modelu
                                            > ktory ja pokazalem.

Podałem Ci później drugi link. Nie zauważyłeś, czy po prostu postanowiłeś
                                            negowac wszystko co nie potwierdza Twojego założenia?

> przody sa
                                            > identyczne. Wystarczy porownac proporcje wobec lamp ( ktore jak sie wpatrzy
                                            od
                                            > razu widac ze sa to te same lempy ze szczegolikami w srodku. To sa te same
                                            > przody o tych samych wymiarach. I tyle.

Na forum Militaria był gość, który na podstawie fotografii dwóch map twierdził
                                            stanowczo, że w 1939 roku Polska była większa od Francji. Nie zauważył, że
                                            fotografie nie zachowują tej samej skali. Ale proporcje mu się zgadzały bo
                                            zdjęcia były tej samej wielkości!

Nawet jeśli wygląd poszczególnych elementów będzie identyczny, to róznica w
                                            rozstawie osi wskazuje, że nie mogą to być identyczne samochody, bo nie mają
                                            tej samej płyty podłogowej.
                                            • trybunludowy Re: jak juz podajesz linki to chociaz... 04.10.06, 08:54
                                              > Na forum Militaria był gość, który na podstawie fotografii dwóch map
                                              twierdził
                                              > stanowczo, że w 1939 roku Polska była większa od Francji. Nie zauważył, że
                                              > fotografie nie zachowują tej samej skali. Ale proporcje mu się zgadzały bo
                                              > zdjęcia były tej samej wielkości!

Jasne. No to porownaj sobie skale w porownaniu do ..... tablicy
                                              rejestracyjnej :))
                                              Chyba nie powiesz ze w roomsterze wszystko dokladnie przeskalowano razem z ...
                                              TABLICA REJESTRACYJNA??? :))))))))
                                              To chyba rozwiazuje bezdyskusynie ta kwestie. Tablice rejestracyjne sa takie
                                              same - a wszystko w kolo nich na fotkach ma dokladnie takie same proporcje.

No chyba ze nikt tobie nie wmowi ze czarne jest czarne a biale to biale.

• mac.card Re: jak juz podajesz linki to chociaz... 04.10.06, 09:24
                                                No to powiedz dlaczego zamilkłeś o tych "identycznych" drzwiach przednich. I
                                                jeszcze, geniuszu proporcji, powiedz jak zmierzyłeś rozstaw osi na obu
                                                zdjęciach!

Podam Ci jeszcze raz link, na którym są dane co do wymiarów Fabii II:
                                                www.autogodine.hr/noviteti/2005/07/26/skoda_fabia_ii_stize_2007/
                                                Zwróć uwagę, że podano tam długość autka na ok. 403 cm. Szerokość ok. 170 cm.

Wymiary Skody Roomster to: długość 4205 mm, szerokość 1684 mm.

Oznacza to, że przy znacznej róznicy długości (co jest oczywiste przy różnych
                                                platformach), auta maja podobną szerokość. Być może szerokość jest dokładnie
                                                taka sama, dane Fabii są podane w przybliżeniu. Jeśli zatem weźmiesz ogólne
                                                założenie, że samochody mają mieć podobny wygląd (a tak jest w Skodzie) i
                                                zaczniesz je realizowac w tych samych wymiarach, to co otrzymasz?
                                                Stąd bierze się, być może całkowita, identycznośc przodu. Często zresztą
                                                spotykana u wielu producentów, gdyż ta sama stylistyka poprawia rozpoznawalnośc
                                                marki.

Dyskusja rzeczywiście jest bezprzedmiotowa, bo zaczynasz manipulować
                                                argumentami, aby tylko za wszelką cenę udowodnić swoje racje.

Skoro "zwycięstwo" jest dla Ciebie aż tak ważne, to mogę Ci tę "rację"
                                                przyznać.

"Zwycięzyłeś"!
                                                • trybunludowy Re: jak juz podajesz linki to chociaz... 04.10.06, 09:34
                                                  >Zwróć uwagę, że podano tam długość autka na ok. 403 cm. Szerokość ok. 170 cm.
                                                  >Wymiary Skody Roomster to: długość 4205 mm, szerokość 1684 mm.
                                                  > Oznacza to, że przy znacznej róznicy długości (co jest oczywiste przy różnych
                                                  >platformach), auta maja podobną szerokość.

No to ja juz teraz cie calkiem nie rozumiem. Wychodzi na to ze szerokosc jest
                                                  taz sama tylko dlugosc inna. Czyli roznice takie jak miedzy hatchbackiem i
                                                  sedanem i combi. Porownaj sobie wymiary kazdego modelu sedanow z combi i
                                                  zobaczysz ze jedyna roznica to dlugosc a wszystko na tej samej platformie.
                                                  DZiekuje ze znalalzles wymiary bo widac wyraznie ze szerokosc jest identyczna a
                                                  po tym sie rozpoznaje rodzaj ktora platforma w danej marce jest zastosowana.
                                                  Dlugosci zaleza jedynie odtypu nadwozia. To to jest poprostu cos w rodzaju
                                                  fabia pickup.

Rzeczywiscie nie zauwazylem roznicy w drzwiach, bo tak malo ronic ze sie prawie
                                                  nie da zauwazyc, poza dachem i tylem. To wlasnie ten dach i tyl to cala roznica.

• mac.card Re: jak juz podajesz linki to chociaz... 04.10.06, 10:43
                                                    trybunludowy napisał:

> No to ja juz teraz cie calkiem nie rozumiem.

Myślę, że rozumiesz. Tylko wykonujesz coś co się nazywa paleniem głupa.

> widac wyraznie ze szerokosc jest identyczna a
                                                    > po tym sie rozpoznaje rodzaj ktora platforma w danej marce jest zastosowana.

Nadwozie to sobie możesz założyć dowolnej szerokości. Aby sie tylko na
                                                    zakrętach bokami nie podpierało ;-). Idąc tym tropem, to najbardziej luksusowe
                                                    pojazdy miałyby wszystkie miejsca z przodu. Bo każdy przecież chce siedzieć
                                                    obok kierowcy. Pięć osób obok siebie. Ale luksus!
                                                    Nie zauważyłeś, że szerokość samochodów jest ograniczona przepisami? Żeby się
                                                    na pasie ruchu mieściły?

Istotą rozmiaru płyty podłogowej jest rozstaw osi. Nie rozstaw kół, ale osi. To
                                                    jest odległość między jedną osią, a drogą. Ta odległośc pozwala na zmieszczenie
                                                    odpowiednio obszernego i wygodnego kokpitu.
                                                    Chyba, że reflektowałbyś na samochód zabudowany jak autobus - z podłogą ponad
                                                    kołami - miałby wysokość pewnie ze 2,5 metra. Nie wiem, czy poza Tobą znalazłby
                                                    innego nabywcę.

> Rzeczywiscie nie zauwazylem roznicy w drzwiach, bo tak malo ronic ze sie
                                                    prawie
                                                    > nie da zauwazyc, poza dachem i tylem. To wlasnie ten dach i tyl to cala
                                                    roznica.
                                                    >

Zauważasz tylko takie rzeczy, które mają potwierdzić Twoją wersję. To takie PiS-
                                                    owskie widzenie świata.
                                                  • mac.card Errata 04.10.06, 10:44
                                                    Oczywiście miało być:
                                                    ...odległość między jedną osią, a drugą.
                                                  • trybunludowy Re: Errata 04.10.06, 10:54
                                                    A gdzie masz napisane ze maja rozne odleglosci miedzy osiami? to ze jedno
                                                    dlozsze?
                                                    Czyli np fokus hatchback i focus combi to maja rozne rozstawy bo jedno dluzsze
                                                    od drugiego i jeden fo focus a drugi to nie focus?
                                                    dla mnie oby dwa to focusy tylko z innym nadwoziem. A roznica dlugosci jest
                                                    baaardzo duza.
                                                  • spqr5 Re: Errata 04.10.06, 11:02
                                                    Może to pomoże uspokoić atmosferę. :)

Żeby się dowiedzieć u źródła, kopnąłem się wczoraj na 2 stronę rzeki.

Źródło w postaci sprzedawcy Skody w CR wyjaśniło mi nasz problem.
                                                    1. Skoda będzie używała płyty podwoziowe przez dwa modele [ Fabia I i Fabia
                                                    II , Octavia II i jej przyszły następca , Superb II będzie na podwoziu golfa /
                                                    jetty ]
                                                    2. Płyta Roomster’a została zaprojektowane w następujący sposób:
                                                    - przód Fabia
                                                    - tył Octavia
                                                    - nowa część środkowa łącząca w/w elementy.

Nie posiadam linków do tych wiadomości, to była zwykła rozmowa.
                                                    Nie mam bladego pojęcia jak łączy się podwozia w przypadku Roomster’a.
                                                  • trybunludowy Re: Errata 04.10.06, 11:08
                                                    > 2. Płyta Roomster’a została zaprojektowane w następujący sposób:
                                                    > - przód Fabia
                                                    > - tył Octavia
                                                    > - nowa część środkowa łącząca w/w elementy.

Czyli mowiac krotko... fabia z pekatym tylem. Znaczy sie fabia pickup.
                                                  • frequentflyer Re: Errata 04.10.06, 11:17
                                                    ty nawet nie jesteś w stanie odróżnić pickupa od kombi czy furgona. co dopiero
                                                    fabię od roomstera. poszukaj, w sieci jest parę zdjęć różnych pickupów, i
                                                    spróbuj doszukać się w nich charakterystycznej cechy wspólnej.
                                                  • trybunludowy Re: Errata 04.10.06, 11:21
                                                    > ty nawet nie jesteś w stanie odróżnić pickupa od kombi czy furgona. co
                                                    dopiero
                                                    > fabię od roomstera.

zwal jak zwal. Wazne ze caly przod romstera to fabia. Identycznie wygladajaca,
                                                    identycznie w tym samym rozmierze, na identycznej plycie, o identycznej
                                                    szerokosci, z identycznych elementow i wg identycznego planu.
                                                    Zaloze sie ze deska rozdzielcza bedzie tez ta sama. A czy tyl to pickup czy co
                                                    innego to nie o tym dyskusja.
                                                  • mac.card Re: Errata 04.10.06, 12:44
                                                    trybunludowy napisał:

> identycznie w tym samym rozmierze, na identycznej plycie,

Pokaż Jasiowi konia, a on i tak powie, że to krowa.
                                                  • trybunludowy Re: Errata 04.10.06, 13:07
                                                    mowimy o przodzie plyty uparciuszku
                                                  • mac.card Re: Errata 04.10.06, 13:19
                                                    To teraz będziemy dzielili płytę, jak dzidę bojową?

Płyta dzieli się naŁ przedpłycie, śródpłycie i zapłycie.

Przedpłycie dzieli się na: przedpłycie przedpłycia, śródpłycie przedpłycia i
                                                    zapłycie przedpłycia.

Przedpłycie przedpłycia dzieli się na: Przedpłycie przedpłycia przedpłycia,
                                                    śródpłycie przedpłycia przedpłycia i zapłycie przedpłycia przedpłycia...

...i tak dalej...

Porównywanie do siebie przodów płyt ma taki sam sens, jak doszukiwanie się
                                                    podobieństwa samochodów na podstawie kształtu klamek. Przy czym klamki widać, a
                                                    przodu płyty podłogowej na Twoich zdjęciach, jako żywo, nie widzę.

Wg mnie, dalsza pseudodyskusja nie ma już najmniejszego sensu. Bo albo się
                                                    zgrywasz, a wtedy nie udawajmy poważnej rozmowy... albo traktujesz swoje
                                                    argumenty poważnie, a wtedy szkoda mojego czasu. Tertium non datur.

Bez odbioru.
                                                  • trybunludowy Re: Errata 04.10.06, 13:49
                                                    Ok masz racje
                                                    To dwa calkiem inne samochody. Poddaje sie. Oba auta maja wspolna tylko marke.

Przez przypadek okaze sie ze 80 % obu aut jest takie same. Ale to tylko
                                                    przypadkowa zbieznosc.
    • dr.wal2 Re: Wielkie odkrycie. skoda roomster to.... 03.10.06, 12:14
      Autor: trybunludowy
      Data: 02.10.06, 20:57
      skoda roomster to nic innego jak skoda fabieda pickup -z podwyzszonym dachem
      ( nowy model faibiedy)

GRATÙLUJE spostrzegawczosci Herlocku Sholmsie .

• awprawo To przecież Syrena BOSTO 03.10.06, 15:47
      • dx771 Re: To przecież Syrena BOSTO 03.10.06, 21:39
        Szkoda że nowa fabia nie bedzie na płycie roomstera bo sobie ostrzyłem ząbki.
        Fabia I jest dla mnie stanowczo za mała. A swoją droga czy warto było robic
        plytę specjalnie dla roomstera? To sie nie opłaca.
        • trybunludowy Re: To przecież Syrena BOSTO 04.10.06, 08:56
          > Szkoda że nowa fabia nie bedzie na płycie roomstera bo sobie ostrzyłem ząbki.
          > Fabia I jest dla mnie stanowczo za mała. A swoją droga czy warto było robic
          > plytę specjalnie dla roomstera? To sie nie opłaca.

no niestety to bedzie ta sama plyta. Porownaj sobie proporcje obu aut na obu
          fotkach w porownaniu do tablicy rejestracyjnej. ktora zawsze ma taka sama
          wielkosc. To sa te same przody tylko z troche innej prespektywy.
    • wallenrode to ... to co w tym złego jeżeli jest to ta sama pł 04.10.06, 14:43
      płyta podłogowa?

• trybunludowy Re: to ... to co w tym złego jeżeli jest to ta sa 04.10.06, 14:57
        > płyta podłogowa?

Tu nie jest dyskusja czy cos w tym zlego tylko czy tak jest.
        A po drugie tu nie chodzi czy jest to ta sama plyta, ale o to ze jest to caly
        przod ten sam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka